|
![]() |
#601 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Arctic Freezer Xtreme Rev 2 ili Hyper 212 EVO Cijenovno su dosta slični, Arcticov izgleda puno više badass i navodno je jako tih no s druge strane uzima jako puno prostora. Hyper 212 Evo je česta preporuka no ne znam kako je tih i koliko bi se dobro držao sa procesorom koji bi trebao hladiti (FX8320) i koji će navjerojatnije biti overclockan. Da čujem kaj vi velite ![]()
![]() |
#602 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
O hyperu 212 evo su već ispjevani halospjevi i više nego dovoljno puta..ako se nemisliš jurišati na neke boleštine od klokova biće ti i više nego dovoljan a i tih je ..ja ga imam i radi super..sve ovisi o tvom razmišljanju do koje granice misliš klokati..a imaš o tome i u pod sekcijama u overkloku fx-a.. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248861 Pa malo prelistaj i pročitaj...biće ti od koristi...
![]() |
#603 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
@Mario92 Ja ti velim da pored novog LC-CC-120 od cca 150kn bacaš nofce, osim ako uzimaš nešto za dobar clock (dakle pravi komad, makar rabljeni npr. "notkija" NH-D14). Nekad te ispadne jeftinije uložit u par ventova i napravit prozračan kejs (naravno tebi ne piše koji imaš). Samo napomena, ako si mislija clockat CPU za gaming, da se nećeš puno usrićit - HD4850 je ipak malo nagrižena zubom vrimena (u tebe možda donekle šljaka u nekim naslovima zbog 19" monitora). BTW Gornja kombinacija FX8320 + LC-CC-120 je već u pogonu http://forum.pcekspert.com/showpost....6&postcount=23
![]() |
#604 | ||
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Kaj se tiče ostatka komponenti - kućište je no-name ali kompletno deformirano ![]() http://imgur.com/a/g6D57#0 Za ostatak komponenti - ideja je nadograđivati komp dio po dio s tim da sam zamijenio prvo one komponente koje su bila ili prestare ili pokvarene. Za kojih tjedan-dva će sletjeti kućište, ventovi, hladnjak za CPU i eventualno još 4 gige RAMa dok će nova grafa biti sljedeće godine, zajedno sa SSD-om i monitorom. Razlog polaganog upgrejda je financijske prirode ![]()
![]() |
![]() |
#605 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Scythe Ninja 3 kosta oko 300 kuna i hladi kao i puno skuplja Noctua nh-d14. Imam i jednog i drugog. Ali tek sam sa nepton 280l zadovoljan hlađenjem. Za visoki clock ide high end AiO ili custom water. Nikakva zračna hlađenja tu ne mogu prismrdit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#609 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Al ozbiljno,ja se spasih kad sam presao sa noctue i ninje na neptona. PUNO BOLJE hladi i mjesta ko u prici. Ne trebam vise brinut o pristupu memoriji i kako cu namontirat vent za hladit VRMove. I nema opterecivanja ploce metalnim hororima od kila i po. ![]() Jesam li vec naglasio da je hladjenje puno bolje. ![]() EDIT: FX8370 na 5Ghz jedva predje 50 stupnjeva tcase pod opterecenjem. Meni dosta da zauvijek zaboravim na tornjeve uzasa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Trebam preporuku za bolji hladnjak u Linksu do oko 200kn. Trenutno imam SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000A, drži Phenom x4 3.7Ghz 1.424v do 62°C, al uz popriličnu buku. ARCTIC COOLING Freezer 13 CO ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
![]() http://prntscr.com/7j4v3r Na 5ghz nesmem,strah me da ne zaledim CPU :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Pogledaj ako mozes negdje na njusci ubost Hyper 212 za 150kn, ili promjeni ducan. Za oko 250kn inace dobis hyper 212 koji je best cooler performance/price, i tih je . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Ajde prodji IBT na very high sa tim postavkama pa postaj rezultat. Barem 15 krugova,ako nije problem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Hawkeru, jel tebi jasno da on ima 2500k ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#616 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
E sad je 149 http://prntscr.com/7j6ypi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Hoče Freezer 64 Pro hladit stock fx x6 6300 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
Bok! Treba mi savjet oko hlađenja; temperatura CPU-a i matične mi raste do 90 stupnjeva (grafička je oko 60 max) i sustav mi se svako malo ruši čim god ga opteretim...s tim da sam planirao CPU overclockati, ali trenutno ni ovako ne funkcionira ispravno. Ne znam da li je problem u hardwareu, nešto nije kompatibilno ili neki treći...možete li mi dati savjet što učiniti? Kupio sam prije 2 tjedna novi SSD (Kingston 240 GB), grafičku (PowerColor Radeon R9 380 4GB), RAM (DDR3 4GB Corsair 1600 C9) i termalnu pastu (Coolermaster HTK-002). Zamijenio sam stari SSD i grafičku s novima, dodao RAM i ponovno nanio termalnu pastu na CPU i namjestio na to hladnjak (3 puta sam pokušavao dok mi idle cpu temp nije bio na kraju 30 stupnjeva, svaki put sa 70% alkoholom brisao pastu, ali stalno imam isti problem sa temperaturom). Prije toga sam imao slijedeću konfiguraciju i nisam imao problema sa hlađenjem: Matična: Asrock P67 PRO3,B3,P67,s1155 CPU: i5-2500K 3.3/1155 BOX Hladnjak: SCYTHE Rasetsu SCRT-1000 Napajanje: XFX 550W Core DVDRW: LG 22x GH22NS70 black SSD: OCZ SSD 60GB Solid 3 HD: WD 1Tb SATAIII WD10EARX 64Mb Memorija: DDR3 8GB Corsair 1600 C9 Grafička: MSI GTX560 TwinFrozr II OC Kućište: Coolermaster HAF 912 plus crno Imam Windows 10, sve updateano i sve najnovije drivere. Upomoć! Zadnje izmijenjeno od: Giovanne. 18.11.2015. u 21:38. Razlog: Nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Da uletim kao padobranac sa jednim pitanjem Prijatelj si uzima novu konfu pa sam mu sastavio listu komponenti, e sada on uvijek kupuje komponente i računalnu opremu u samo jednom dućanu, imaju sve sa liste osim CPU coolera LC-CC-120, kao zamjenu mu nude nešto skuplji (40kn) Cooler Master Hyper T4. E sada, tih dodatnih kusur kuna nije problem, ali nas zanima dali je to dobra zamjena za LC-CC-120 pošto se nikad nisam sretao sa tim coolerom? Inače hladiti će FX8300 na Gigabye GA-970A-DS3P u Zalman Z3+ kućištu. Na Neweggu čitam dosta različite komentare, od prezadovoljnih do zbilja loših iskustava. Eto ako ima neko tko ga je koristio ili ga ima da kaže iskustva/mišljenja. LP! |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Split resist itself!
|
Reci koji je dućan, i i maju li još išta u ponudi? Bolji je od stocka sigurno, a da li baš vridi tih novaca.... Uglavnom moguće je da su ti nezadovoljni korisnici imali velika očekivanja, ili je drljavo namontiran (pasta i to), ili je primjerak bija odron (HDT izvedba na dnu baze sfušana)... Pitaj u tom dućanu ako imaju do 150kn neki 92mm (npr. Katana 3 - ima bazu iz jednog komada, i kuler je malo nakrivljen pa puše i po VRM-u matične) ![]() U krajnjoj liniji upitajte može li odnekud drugo bit kupljen kuler pa u njih besplatno ugrađen, ili da ga sami naknadno ugradite vas dvojica.
![]() |
#624 |
Premium
|
A i ja sam mu predlozio da mozemo uzet iz drugog shopa pa namontirati, ali posto ni jedan od nas nije iz ZG a CC120 uglavom kosta oko 180kn + dostava dode cijenom isto kao i taj Hyper T4, pa on kaze ako je vec tu po kvaliteti/rezultatima da uzme njega jer ne zeli kasnije se s tim zezati nego da komp odma stigne "gotov". Inace imam jedan LC-CC-95 viska i rekao sam mu da mozemo njega namontirati ali kaze da bi htio neki masivniji cooler sa 120mm ventom ( kompliciran je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Split resist itself!
|
Pa dobro veće/više je bolje, ali taj T4 je po masivnosti u rangu Katane 3 jer je dosta tanak (ok T4 ima veći vent od Katane), i BTW nedostupan je trenutno. Zalman Optimu CNPS 10X nek uzme, bar ima 630g. ![]() Tamo je 263kn i trenutno dostupan, ali bi ga platija 80kn previše (bikoz LC-CC-120 ![]()
![]() |
#626 |
Premium
|
Kazem mu za Zalmana pa neka dalje radi kak hoce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Naj sigurnija opcija već dugo vremena je CoolerMaster Hyper 212 EVO koji dođe između 250 i 300kn. Ja ga imam i odlično hladi inače ''vreli Ivy Bridge'' na 4.2Ghz. Nakon 10 + sati Priema 95 niti jedna jezgra iznad 70 'C. Vec je na vise mjesta potvrđeno da je to najbolji cooler za tu lovu i da konkurira i mnogo skupljim coolerima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Posto prodajem ASRock i sutra uzimam novu plocu (ako dobijem neke povratne info) i novi CPU hladnjak, molim za savjet oko kupovine SPU hladnjaka koji ce ok ohladiti novu MBO. Vise o plocama i cijeloj drami mozete proctiati na ovom linku sapunici. ![]() Izbor sam suzio na sljedece: Noctua NH-D14 Noctua NH-D15S Noctua NH-C14S be quiet! Dark Rock TF Scythe Kama Cross 3 Ako treba ici i dalje na top down, kao sto treba za ASRock jer i sami to navode na svojoj stranici (i na novim am3+ plocama i pod supportom za Vishere), onda bi uzeo top down...ako ne treba, uzeo bi npr. NH-D15S ili neki drugi? Samo bi htio imati MBO i CPU hladnjak koji ce ohladiti normalno AMD FX 8320 te da ne moram kemijati s nekim DIY rijesenjima na novoj ploci i s npr. 80 mm ventovima koji pusu po VRM-ovima (to bi volio izbjeci) Ne treba mi hladnjak za neke sirove clockove, za cca 4 GHz i da radi relativno tiho i da hladi kako treba. Hvala!
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 15.06.2016. u 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Offset i nerealno niske temperature kod AMD-a (koji je najbolji ali necu sad o tome ![]() ![]() Prije korekcije ocitanja idle ![]() Poslije korekcije idle ![]() Stress test 40 sec (ne obazirati se na graf cpu usage prestar je program da ovo moderno cudo od amd-a prepozna) ![]() Vrijednosti korekcije. ![]() Cheers za sve koji se kuhaju ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 12.07.2016. u 00:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Mene zanimaju kakve su temperature AMD FX X8 8370 4.0 u idlu? Trenutno mi je 55 s stock coolerom. Vrti i muči se na skoro 5000 okretaja micek... Jel to normalno za taj proc? Vcore mi je 1.308 V Imam Katanu 3 s starog kompa koliko bi to snizilo temperaturu otprilike? Ili imate neku bolju best buy alternativu? Ne planiram overclockat. I koliko je efektivna stara pasta od Artic silvera 5 koja je stara 10 godina? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|