Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.11.2014., 15:59   #1171
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Od kud za kolko?
stops je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2014., 16:46   #1172
hedgehog
Premium
Moj komp

hedgehog's Avatar

Datum registracije: Apr 2013
Želiš reći da vidiš golim okom da se radi o pen tile matrici na toj rezoluciji i toj veličini ekrana? da je saturation prevelik može se prihvatit..
hedgehog je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2014., 18:59   #1173
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Da. Ne znam dal sam jedini na svijetu koji to vidi ili jedan od rijetkih, ali to mi je u 99% slučajeva dealbreaker. Čak i na 1080p ekranu kad ga usporedim sa RGB je katastrofa. Kao da ima dvaput manji PPI. To je prilično važno kad imaš ovako loše renderiranje weba u Chromeu gdje je font apsolutno presitan u usporedbi sa Safarijem - meni PCE forum nečitljiv bez zumiranja, dok sam na iPhoneu mogao fino čitati bez da se mučim namjestiti tekst iako je ekran 1.2" manji i PPI niži.
Razmišljao sam o Xperiji Z3 i Z3 Compact kojeg sam odbio radi plastike. Z3 nisam uzeo jer još nema Android L. Sviđa mi se gotovo stock Android na Moto X. Android L je fluidan i minimalno kašljuca... KitKat bi mi bio graničan za vraćanje na iOS.

Ako mi se svidi uzet ću 32GB, ovih 16GB je premalo - zasad gotovo nigdje nema 32GB.

Sa iOS-a mi fali AirPlay i Touch ID te syncanje fotki. Čak ne koristim previše appova i ne igram igrice, a našo sam kvalitetne appove za ovo kaj koristim. Od hardvera, 5S ima bolju kameru, bolji zvučnik (dublji tonovi, ovom fale niže frekvencije) i kvalitetniji ekran.

Fora je ovaj bambus i radi njega i Moto dimplea mi je čak i polu-ugodno držati mob - a rekao sam da nikad neću iznad 4-4.5 inča... Htio sam kvalitetan mob, a ovaj je i kvalitetan i drugačiji od svih ostalih.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2014., 19:27   #1174
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor hedgehog Pregled postova
Želiš reći da vidiš golim okom da se radi o pen tile matrici na toj rezoluciji i toj veličini ekrana? da je saturation prevelik može se prihvatit..
I meni su fascinantni takvi ljudi
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2014., 19:38   #1175
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ne znam kak da vam objasnim... Jednostavno vidim i u tom pogledu je inferioran RGB rasporedu. Imam kraj sebe i HTC One koji mi je za istu sliku puno oštriji i ne vidim te crne točkice po njemu...
Jedino objašnjenje je da vidim jako dobro na blizinu... Skužio sam ga iste sekunde na mobitelima za koje nisam unaprijed znao da imaju PenTile.
Staro 24.11.2014., 22:40   #1176
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@Icy, dobrodošao nazad u svijet androida

Ovaj tvoj Epl te je pravo upropastio, počeo si vidjet stvari koji mi obični ljudi ne vidimo

Ova Motorola je ok, al batka je koma, bolje da si Z3 uzel, lagg na Z3 je sveden na minimum, nekaj ala stock android na N5 4.4.4..

Mada kaj je da je i dalje mi je ova motorola lijep uređaj bez obzira na lošu bateriju, a kolko čitam ni kamera nije za pohvalu..
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2014., 12:12   #1177
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Vidjet ćemo kako će se baterija držati u mojem načinu korištenja tokom dana. iPhone mi se nikad nije ispraznio do kraja dana pa vjerujem da će i ovaj izdržati. Naravno, nakon što prođe ovo razdoblje kad želim svakih par sekundi provjeriti kaj ima novog. Okinut ću par fotki danas pa da usporedimo. Uzet ću i iPhone za usporedbu. Ah, ako je kamera loša, više ću nosit Sony RX100M2 sa sobom da ga barem iskoristim - stoji na polici od zadnjeg putovanja...

Na veličinu moba sam se naviko dosta brzo - mislim da većinom zbog toga što je zakrivljen i ima ovaj dimple. Da nije zakrivljen ne bi ga mogao držati da mi rub ekrana bude na kraju dlana gdje počinju prsti, a da mi ne padne - zato mi se ne sviđa novi iPhone. 5S držim tako da ga uglavim na sredini dlana, a ovaj je prevelik za to.

Ne mogu prestat gledat ovaj bambus. Baš je nešto drugačije, nakon svog ludog aluminija i stakla kojeg sam pipao dosad.

Prvi dojmovi - i iOS i Android imaju svaki svojih prednosti. Multitasking je vrh na Androidu - skačem iz appa u app brže nego što mogu trepnuti, na iOS-u dok ti dvaput klikneš home button, dok se izvrti animacija, dok odscrollas do appa i dok se on pojavi traje predugo.

Pogasio sam sve dodatke na tipkovnicu i predictive stvari, no Facebook Messenger na primjer mi još uvijek doda nešto na vrh - prazan spot, !, ?, ,, : i slične znakove. Može li se to ikako izgasiti da mi tipkovnica ne uzima većinu ekrana?
Primjer:

Ako netko zna - nije mi jasno zašto prva poruka koja dođe ima prigušen zvuk notifikacije. Gotovo ga i ne čujem. Mob se poglasni tek kad dođe druga poruka. Ako nema druge, niti ne skužim da mi je došo mail ili nešto slično. Je li to bug ili neki feature? Isto tako poziv - mob se poglasni tek dvije sekunde nakon početka zvonjave.

Da postoji neki browser sličan Safariju sve bi bilo puno bolje... Prilično mi je smiješno kako Chrome renderira dekstop sajtove - pogotovo forume.

Također, zna li itko gdje nabaviti Motorola Turbo Charger?

EDIT: stopsu sam odgovorio preko PM.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 25.11.2014. u 12:53.
Staro 25.11.2014., 12:43   #1178
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Mozes li mi rec od kud si ga nabavio i koliko je kostao?
stops je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2014., 23:54   #1179
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Vidjet ćemo kako će se baterija držati u mojem načinu korištenja tokom dana. iPhone mi se nikad nije ispraznio do kraja dana pa vjerujem da će i ovaj izdržati. Naravno, nakon što prođe ovo razdoblje kad želim svakih par sekundi provjeriti kaj ima novog. Okinut ću par fotki danas pa da usporedimo. Uzet ću i iPhone za usporedbu. Ah, ako je kamera loša, više ću nosit Sony RX100M2 sa sobom da ga barem iskoristim - stoji na polici od zadnjeg putovanja...

Na veličinu moba sam se naviko dosta brzo - mislim da većinom zbog toga što je zakrivljen i ima ovaj dimple. Da nije zakrivljen ne bi ga mogao držati da mi rub ekrana bude na kraju dlana gdje počinju prsti, a da mi ne padne - zato mi se ne sviđa novi iPhone. 5S držim tako da ga uglavim na sredini dlana, a ovaj je prevelik za to.

Ne mogu prestat gledat ovaj bambus. Baš je nešto drugačije, nakon svog ludog aluminija i stakla kojeg sam pipao dosad.

Prvi dojmovi - i iOS i Android imaju svaki svojih prednosti. Multitasking je vrh na Androidu - skačem iz appa u app brže nego što mogu trepnuti, na iOS-u dok ti dvaput klikneš home button, dok se izvrti animacija, dok odscrollas do appa i dok se on pojavi traje predugo.

Pogasio sam sve dodatke na tipkovnicu i predictive stvari, no Facebook Messenger na primjer mi još uvijek doda nešto na vrh - prazan spot, !, ?, ,, : i slične znakove. Može li se to ikako izgasiti da mi tipkovnica ne uzima većinu ekrana?
Primjer:

Ako netko zna - nije mi jasno zašto prva poruka koja dođe ima prigušen zvuk notifikacije. Gotovo ga i ne čujem. Mob se poglasni tek kad dođe druga poruka. Ako nema druge, niti ne skužim da mi je došo mail ili nešto slično. Je li to bug ili neki feature? Isto tako poziv - mob se poglasni tek dvije sekunde nakon početka zvonjave.

Da postoji neki browser sličan Safariju sve bi bilo puno bolje... Prilično mi je smiješno kako Chrome renderira dekstop sajtove - pogotovo forume.

Također, zna li itko gdje nabaviti Motorola Turbo Charger?

EDIT: stopsu sam odgovorio preko PM.
za messenger : settings - Language & input - speel checker to ugasiti i onda google keyboard - text correction
JuiceBox je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2014., 10:29   #1180
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
I probaj Swiftkey definitivno Jabucari dosad nisu bas znali za to, a Android ekipa naveliko koristi

Sto se tice ovog poglasnivanja, za drugi message ne znam, za zvonjavu mi negdje "zvoni" da ima opcija i za to

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2014., 10:38   #1181
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
SwiftKey FTW.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2014., 11:04   #1182
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
increasing ringtone se to zove, a vrlo vjerojatno je na motoroli linkano i ringtone i ton od poruke.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2014., 11:16   #1183
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

I Moto G first generation će dobiti Lollipop ubrzo.
http://www.gsmarena.com/moto_g_first...news-10384.php
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2014., 11:43   #1184
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
I Moto G first generation će dobiti Lollipop ubrzo.
http://www.gsmarena.com/moto_g_first...news-10384.php
Da, to je uglavnom za USA. Ja imam UK uređaj (2nd gen) i za sada još uvijek 4.4.4.
Staro 06.12.2014., 15:18   #1185
kreatinko
Premium
Moj komp

kreatinko's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Android 5.0 is now seeding to Moto G (2013) in India

Nadam se da će uskoro doći i ostalima
kreatinko je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2014., 22:29   #1186
n30n
Premium
Moj komp

n30n's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ja sam updateao Moto G na 5.0.1 Google play edition putem ovog tutoriala i sve je prošlo bez problema. Pa eto ako vam se ne da čekati možete probat ako vam se igra sa tim

Napomena: sa ovim tutorialom mobitel se prebaci na Google play edition tako da na njemu više nema ničega što se tiče motorole, ali to su ionako bile samo one aplikacije koje ja osobno nisam nikad ni koristio.

Zadnje izmijenjeno od: n30n. 14.12.2014. u 23:11.
n30n je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2014., 22:32   #1187
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Ja ću pričekati. Nego kako ti se čini?

RedGreenBlue
Staro 14.12.2014., 23:00   #1188
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Dali su napokon ubacili hrvatski jezik na Moto G?
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2014., 23:07   #1189
n30n
Premium
Moj komp

n30n's Avatar

Zasad što sam uspio skupit dojmova je ok. Čini mi se da mobitel sveukupno malo glađe radi, kretanje po izbornicima, multitasking i ostalo. Nije to nikakva velika razlika, ali malo se dobije dojam da se mobitel "ubrzao".
Material design, animacije, tranzicije i svi ti sitni detalji koji dosta pridonose ukupnom izgledu mi se jako sviđaju.

To je to zasad, nemam ga dugo pa ne mogu reć puno više od toga. Sveukupno ja sam zadovoljan, a sad vidit ćemo sa vremenom oće li se išta promjeniti.
Staro 15.12.2014., 19:45   #1190
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Ljudovi,
trebam procjenu za Motorolu Droid Razr Maxx, škicnite na podforum procjene. Hvala.
Staro 15.12.2014., 22:36   #1191
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Ja isto imam na G 2nd gen Lollipop, mogu reći da sasvim solidno radi, čak i glađe nego KK. Zasad sam veoma zadovoljan
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2014., 20:41   #1192
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Ja isto imam na G 2nd gen Lollipop, mogu reći da sasvim solidno radi, čak i glađe nego KK. Zasad sam veoma zadovoljan
Isto si rootao uređaj? kako stojiš sa slobodnim RAM-ima?
Staro 17.12.2014., 09:21   #1193
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Meni danas stigla i veselio se Lolipopu, kada ono još nema updatea - da li si dobio OTA update?
I za vas s gen2, da li su i kod vas power i vol+/- tipke nekako jadne, gnjecave? Na jedinici su bile super, na trenutnom kinezu isto, ali ove su baš loše. Na jedinici su bolje radile s hard caseom koje je bilo bar milimetar debelo.
i kupuju skupe lance

Zadnje izmijenjeno od: Srdan. 17.12.2014. u 09:28.
Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2014., 09:34   #1194
partwish
Creeper
Moj komp

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
I za vas s gen2, da li su i kod vas power i vol+/- tipke nekako jadne, gnjecave?
Feeling je kao da su klimave.
Staro 19.12.2014., 22:52   #1195
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Isto si rootao uređaj? kako stojiš sa slobodnim RAM-ima?
Na Lollipopu još nema stabilnog roota na žalost. Ali na KK-u sam rootan bio i sa otključanim bootloaderom. Na L-u je stanje što se tiče free rama odlično: uz dosta programa u pozadini (nisam čistio recents par dana) imam 437MB rama.
Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Meni danas stigla i veselio se Lolipopu, kada ono još nema updatea - da li si dobio OTA update?
I za vas s gen2, da li su i kod vas power i vol+/- tipke nekako jadne, gnjecave? Na jedinici su bile super, na trenutnom kinezu isto, ali ove su baš loše. Na jedinici su bolje radile s hard caseom koje je bilo bar milimetar debelo.
Nije OTA, još nije izašao za naš model. Navodno bi mogao ovih dana.
Ja sam instalirao ovu verziju za XT69, radi bez problema:

http://forum.xda-developers.com/moto...ackup-t2964330

Što se tipki tiče, meni su sasvim ok
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2014., 14:31   #1196
n30n
Premium
Moj komp

n30n's Avatar

Evo nakon nekog vremena koristenja Moto G na Lollipopu mou reci samo jedno - katastrofa. Mobitel je skoro neupotrebljiv, ne znam je li to do lollipopa ili do motorole ali to dvoje u kombinaciji trenutno ne funkcionira.
Skoro svaka aplikacija se crasha kad tad. Cak se i tipkovnica srusi dosta puta, a na slusanje glazbe i istovremeno koristenja bilo cega drugog ne mogu ni pomislit. Svaki put kad izadjem iz neke aplikacije koja je malo zahtjevnija od kalkulatora launcher se ponovo pokrece i to traje par sekundi sto je jako frustrirajuce.

Uglavnom, jako lose zasad, nadam se da ce to ubrzo ispravit
Staro 21.12.2014., 14:35   #1197
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

5.1 je već u najavi. Izgleda da je Lollipop isforsiran. Meni je Nexus 7 u banani od kad je na Lollipopu ali samo u jednom. Bateriju je gotovo nemoguće napuniti dok je tablet ukljuen. Moram ga ugasiti da bi ga napunio.

RedGreenBlue
Staro 21.12.2014., 15:04   #1198
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
A koji android od 4.3 nadalje nije bio isforsiran? Svi početni su imali pizdarije.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2014., 15:07   #1199
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Ali ne ovakve. Svi se žale na ovaj Lollipop, i većina ima problema sa baterijom, bilo prebrzo trošenje bilo predugo punjenje.

RedGreenBlue
Staro 21.12.2014., 20:11   #1200
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor stops Pregled postova
Mozes li mi rec od kud si ga nabavio i koliko je kostao?
Također bi zanimalo i mene.

na mobicity.co.uk još uvijek stoji cijena TBA, i nemože se naručiti.
Tulio je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na