Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 22.07.2014., 19:26   #10351
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor dragan0103 Pregled postova
webstartm mozes li mi nesto vise reci o tvom mobu?
Što reći xD
iocean x7HD, kupljen u HR,sa garancijom
mtk 6582 , 1gb rama, batt 2k mAh, 5" HD
batt traje 1 dan (3h SoT, 3g skoro uvik upaljen ,dvi simice unutra)
jak wifi, nema trokovanja općenito
ima led notifikaciju,super stvar

minusi:
-grije se na punjacu i kod igranja tezih igrica (40-42C), pa se zblesira xD
-gps katkad radi katkad ne
-ekran uzasno prikazuje crnu,na nekim mjestima,kao backlight bleeding
-vibracija ne da nije nečujna,nego je skoro glasnija od tona,pa san je mora ugasit
webstartm je offline  
Staro 22.07.2014., 19:46   #10352
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 22.07.2014., 19:58   #10353
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prijevodi na fotkama su koma. Očigledno Google translator. Sviđa mi se ova zadnja fotka gdje se vidi da možeš staviti drugačiji back cover - drvo je baš cool.
Staro 22.07.2014., 20:21   #10354
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Uldum npr.

Imaš i ove gdje se navodi standard i smjer konverzije

Kad sam već kod slušalica, testirao sam malo i one Jiayu drvene. Nije loše. Sve skupa, najbolji dojam po pitanju kvalitete zvuka su ostavile KZ A1...
oće li mi tada radit i ovi botuni za smanjivanje/pojačavanje?
pokra89 je offline  
Staro 22.07.2014., 20:52   #10355
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Pa ako je samo zamijenjen spoj na masu i mikrofon
mislim da to nema utjecaja na kontrole jačine zvuka

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 22.07.2014., 20:53   #10356
dragan0103
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Ja bi narucio Zenfone 5,samo me plasi carina :S
dragan0103 je offline  
Staro 22.07.2014., 20:57   #10357
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Pa ako je samo zamijenjen spoj na masu i mikrofon
mislim da to nema utjecaja na kontrole jačine zvuka
a ima, mamu im, jer mi one ne reagiraju, tj, kada prikopcam sluse na mob, zvuk je nekakav nikakav, medutim kad uprem botun, nebitno koji, onda je zvuk super (ali samo dok drzim botun, cim pustim odma sve po starom), ali nema nikakvog pojacavanja/smanjivanja/gasenja
pokra89 je offline  
Staro 22.07.2014., 21:26   #10358
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Ja bi narucio Zenfone 5,samo me plasi carina :S
Koliki su kod vas nameti na kupovinu mobitela iz Kine?
Npr. koliko otprilike jos platite na mobitel od $100?

@pokra89
Adapter čini da utikač postaje kompatibilan
tako da sam prilično siguran da će sve raditi
kako treba. Samo provjeri smjer konverzije
prije kupovine.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 22.07.2014. u 21:36.
Dakok je offline  
Staro 22.07.2014., 21:48   #10359
dragan0103
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Pa valjda 30% od cene moba,ali na to2c.com napisu na kutiji Home&Garden i stave neku malu cenu ali ako otvore kutiju...
dragan0103 je offline  
Staro 22.07.2014., 21:58   #10360
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Pa valjda 30% od cene moba,ali na to2c.com napisu na kutiji Home&Garden i stave neku malu cenu ali ako otvore kutiju...
To teško prolazi, nisu carinici ni u jednoj zemlji takvi debili. A i vremena su takva da moraju punit državne kase. Ako imaš rodbine ili prijatelja kod nas ili u nekog drugoj europskoj zemlji naruči kod njih je je uglavnom carinska stopa 0%(EU), plaćaš samo PDV(18-20%). Inače za ova pitanja oko naručivanja imaš zasebnu temu pa pitaj tamo, možda netko ima konstruktivniji savjet.
bg_4_l je offline  
Staro 22.07.2014., 22:00   #10361
MASVA
MIUI HR Translator
Moj komp

MASVA's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Staro 22.07.2014., 22:11   #10362
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Čekajte da malo žešće krene to kod vas. Onda može pisat i Box for cakes, a oni će znat što je.
Brko je offline  
Staro 22.07.2014., 22:29   #10363
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Koliko sam pratio, kod njih carinici znaju opićit
namet odokativno - ako im miriše na odron onda
naplate nešto sitno
Ne prakticiraju baš traženje računa....

Dakok je offline  
Staro 22.07.2014., 22:32   #10364
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Odlično, onda uvoz Cubota preko Srbije rebrandacija Srbot
Brko je offline  
Staro 22.07.2014., 22:39   #10365
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Vidim ja da te dobro zagolicalo ono pregovaranje
s kinezima.

Dakok je offline  
Staro 22.07.2014., 22:47   #10366
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor zecika Pregled postova
ne igra mi kamera ulogu, za fotkanje je fotoaparat,a ne mob
Ahaaa, specijalno kad kupuješ mob sa odron kamerom, onda stvarno ne igra nikakvu ulogu, kao ni GPS, žiroskop, kompas, itd.
Važan je samo mob sa funkcijama telefona, sms-a i kontakti.
Razmisli o malo starijoj Njoki, fenomenalni mobiteli sa nevjerovatnom autonomijom, jeftini.

Citiraj:
Autor MASVA Pregled postova
Ništa novog čini mi se, blagi update specifikacija...prije je to update dizajna. Čekam review kamere i detalje tipa podržava li MHL/Miracast itd.

Zadnje izmijenjeno od: GoodLooker. 22.07.2014. u 22:54.
GoodLooker je offline  
Staro 22.07.2014., 22:48   #10367
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Za Srbota bi pogotovo lupili carinu. Bar dok i njih ne "puste" u EU..

Xiaomi Note u WoW shopu. Da je jedno 300kn jeftiniji bio bi jako primamljiv..

http://www.wowshop.hr/xiaiomi-note-white.html
MAGARAC je offline  
Staro 22.07.2014., 22:55   #10368
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Ahaaa, specijalno kad kupuješ mob sa odron kamerom, onda stvarno ne igra nikakvu ulogu, kao ni GPS, žiroskop, kompas, itd.
Istina da si ljudi pokusavaju na razne nacine racionalizirati kupovinu odrona, ali kaj je stvarno tako nevjerojatno zamisliti da nekome nije bitna kamera na mobu?

Kompaktni fotici stari 5 godina jos uvijek rade bolje fotke nego mobiteli od 3 tisuce kuna sa kamerama od 73 (ili je i to malo?) megapixela. Da ne spominjem koliko je ugodnije s njima fotografirati bez nabadanja po touch screenu na kojem nista ne vidis zbog bljestanja sunca.
nex je offline  
Staro 22.07.2014., 23:01   #10369
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

di je trenutno mi3 najjeftiniji? nebitno jel kina ili eu
pokra89 je offline  
Staro 22.07.2014., 23:24   #10370
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Istina da si ljudi pokusavaju na razne nacine racionalizirati kupovinu odrona, ali kaj je stvarno tako nevjerojatno zamisliti da nekome nije bitna kamera na mobu?

Kompaktni fotici stari 5 godina jos uvijek rade bolje fotke nego mobiteli od 3 tisuce kuna sa kamerama od 73 (ili je i to malo?) megapixela. Da ne spominjem koliko je ugodnije s njima fotografirati bez nabadanja po touch screenu na kojem nista ne vidis zbog bljestanja sunca.
5 godina stari fotici rade bolje fotke od novih fotica iz nekog jeftinijeg segmenta. Nije bas istina da su bolji od ovh sa mobitela i jedni i drugi imaju jake i slabije strane.

U danasnje mrezno-drustveno dobra, mobitel je no1 za slikanje. Malo kome se da nosit i fotic sa sobom za slike za face, instagram itd..

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 22.07.2014. u 23:48.
MAGARAC je offline  
Staro 22.07.2014., 23:27   #10371
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor nex Pregled postova

Pa naravno, i za navigaciju treba korisiti dedicirani GPS uređaj, puno je funkcionalniji i jednostavniji za korištenje. U jedan đep kratkih hlaća staviš Zopo, u drugi Oly PEN, u treci Garmina i pičiš.
Ali gle čuda, postoje uređaji koji imaju veliki ekran, dobar gps, solidnu kameru. Možda ipak postoje situacije kad ti ta solidna kamerica može poslužiti, a nisi stavio svoj Oly ili Canon u zadnji đep hlaćica?

Dakle potpuno razumijem argumentaciju tipa "meni kamera nije bitna". Znam dosta ljudi koji nikad ne upotrebljavaju kameru.
Nikako ne razumijem argumentaciju tipa kupit ću odron od kamere jer mi je uređaj simpa, a "za fotkanje je fotoaparat, a ne mob". I mob je za fotkanje, definitivno.
GoodLooker je offline  
Staro 22.07.2014., 23:57   #10372
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Za Srbota bi pogotovo lupili carinu. Bar dok i njih ne "puste" u EU..

Xiaomi Note u WoW shopu. Da je jedno 300kn jeftiniji bio bi jako primamljiv..

http://www.wowshop.hr/xiaiomi-note-white.html
Nisam mislio na legalan uvoz, al dobro

Xiaomi note je dobra tacna ali preskupa, no koliko vidim, ta veće cijena je ok ako se uzme u obzir rizik od rikavanja i slanja natrag u matičnu zemlju. No, još nitko nije provjerio kakva je fora sa RMA preko toga wowa i koliko se čeka na mobitel i te fore?
Brko je offline  
Staro 23.07.2014., 00:26   #10373
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Samo 12mj. daju tak da to vjerojatno nije bas 100% jamstvo ko kod ostalih ali bolje je i to od uvoza iz Kine. Kad se pogleda kaj se novo moze dobit od brand telefona, kod nas, nije ni to losa cijena ali da je jos malo jeftiniji bio bi odlican i da su jos malo ekrana ugurali nutra.
MAGARAC je offline  
Staro 23.07.2014., 06:52   #10374
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne sviđa mi se Mi4 - previše vuče na iPhone dizajn. Stari model, onako pravokutan, mi se više sviđao.
Staro 23.07.2014., 08:14   #10375
dak0001
Registered User

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Pa naravno, i za navigaciju treba korisiti dedicirani GPS uređaj, puno je funkcionalniji i jednostavniji za korištenje. U jedan đep kratkih hlaća staviš Zopo, u drugi Oly PEN, u treci Garmina i pičiš.
Ali gle čuda, postoje uređaji koji imaju veliki ekran, dobar gps, solidnu kameru. Možda ipak postoje situacije kad ti ta solidna kamerica može poslužiti, a nisi stavio svoj Oly ili Canon u zadnji đep hlaćica?

Dakle potpuno razumijem argumentaciju tipa "meni kamera nije bitna". Znam dosta ljudi koji nikad ne upotrebljavaju kameru.
Nikako ne razumijem argumentaciju tipa kupit ću odron od kamere jer mi je uređaj simpa, a "za fotkanje je fotoaparat, a ne mob". I mob je za fotkanje, definitivno.
I da, gle čuda, upravo si opisal moj A605 .... veliki ekran, da mi za silu ni očale ne trebaju, FHD, GPS, OTG, solidna dnevna kamera, 2,8Ah 2 baterije ... šta će mi bolje
a košta ko pol Samsunga
dak0001 je offline  
Staro 23.07.2014., 08:58   #10376
zecika
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
fotić je u mene skoro 70% (posao) na dan...tako da sorry svima ako se moj post malo krivo protumačio. Normalno da je bitan i ekran, memorija, baterija...ali mi nije na prvom mjestu da tražim mob koji ima dobru kameru.
Ograničen sam trenutno sa parama (140$) i znam da za te nofce ne mogu dobiti mob koji je u svim segmentima dobar i zato sam tražio pomoć!
zecika je offline  
Staro 23.07.2014., 09:35   #10377
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
forcebook ultraphone 43 in da haus

dobila mater džabe kao ne radi, sve normalno radi, batt oke, nešto je scimano na volumen rockeru pa ide naprijed-nazad za jedan korak... no big deal.

ono što je lol da naprijed ima kamaru senzora i ništa nije postojeće/spojeno/aktivno i to je stock postavka
syss je offline  
Staro 23.07.2014., 10:26   #10378
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
malo offtopic al nemrem nigdje iskopat na netu..
vlasnici coolpadova, dal imate ovu sliku pozadine u svojoj galeriji moba, i dal bi je mogli uploadat negdje?
darmarH je offline  
Staro 23.07.2014., 10:28   #10379
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mislim da je to originalno pozadina od HTC-a.
Staro 23.07.2014., 10:56   #10380
Zaggy111
Premium

Zaggy111's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Tražim mob za oko 100$, znači da s porezom i carinom ne bude više od 800kn. Sviđa mi se Elephone p10c, dobar dizajn i ima Kit Kat, mana nema 3g na 900. Ima još netko preporuku? I može li mi netko poslati kupon za 10$ off na banggood? Prvi put kupujem s banggood, popusti se mogu kombinirati? Recimo tih 10$ i još 5 za signup na mailove.
Zaggy111 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na