Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.07.2014., 17:39   #3661
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
problem je šta ti nemožeš doć do nikog osim do te osobe za pultom, dok se to ne promjeni ovakve stvari će se događati
Staro 02.07.2014., 17:48   #3662
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nemaju li takve poslovnice i zaštitare?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2014., 17:50   #3663
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Daleko da te ne zajebaju, ali cura nije kriva. Da mi se netko ovako ponasa prema kceri ili zeni koja radi tamo gdje radi i nema nikakve veze s procedurom, bio bih primoran na isti nacin reagirat kao i on, samo ne prema racunalu. Isto tako te uvjeravam da ovako ne bi reagirao da mu je s druge strane pulta bio muskarac.
Pa i bio je i muškarac za pultom, dapače više njih.
Inače sam određen broj godina radio u jednoj našoj banci,
i samo mogu reći da pošten čovjek u takvoj ustanovi
može sebe opisati samo pojmom "domaći izdajnik"
(a čini mi se da je i sa t-comom slična situacija)

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nemaju li takve poslovnice i zaštitare?
Imaju, ali to je više forme radi...bi li ti riskirao sukob s takvim za 2500kn?
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2014., 18:12   #3664
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Neka mu stisne privatnu tužbu za prekupljeni strah.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2014., 18:16   #3665
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova

Nije da čovjek danas može birati gdje bi i što radio...

Gle, ako mu je posao da štiti zaposlenike i imovinu, onda očito ne radi dobro svoj posao, pa i ako je 2500 kn u pitanju.

Staro 02.07.2014., 18:34   #3666
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nije da čovjek danas može birati gdje bi i što radio...

Gle, ako mu je posao da štiti zaposlenike i imovinu, onda očito ne radi dobro svoj posao, pa i ako je 2500 kn u pitanju.
Potpuno se slažem, ali svejedno mislim da je bolje izgubit posao nego glavu
Staro 02.07.2014., 18:39   #3667
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

To je jedan od onih tipova koji je glasan i nasilan dok mu se netko ne suprotstavi. Jedna odgojna i podvija rep.

Drugi par čarapa je to što naši zaštitari nemaju nikakve ovlasti, samo mogu (pokušati) zadržati takvog do dolaska policije koja mu opet ne može ništa osim zalijepiti mu prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Tužna je ovo država gdje te netko na radnom mjestu može tako izvrijeđati, fizički prijetiti i nasrnuti na tebe, pa odšetati kao da ništa nije bilo.

Staro 02.07.2014., 18:45   #3668
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nego jel ima neki broj telefona kako doci do "agenta/studenta" na onom 0800 9000 telefonu ? Svaki put kad zovem je druga kombinacija i evo zvao sam 7 puta (ne pretjerujem) i odslusao sve brojeve ali nemogu naci kombinaciju da dodjem do nekog ZIVOG - je.. ih automat da ih je.. .

Zanima me status jednog predmeta ali nemogu to tipkanjem njihovih opcija objasnit ?

Jel imaju LIVE chat mozda (osim Facebooka) ?
Staro 02.07.2014., 19:00   #3669
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Nego jel ima neki broj telefona kako doci do "agenta/studenta" na onom 0800 9000 telefonu ? Svaki put kad zovem je druga kombinacija i evo zvao sam 7 puta (ne pretjerujem) i odslusao sve brojeve ali nemogu naci kombinaciju da dodjem do nekog ZIVOG - je.. ih automat da ih je.. .

Zanima me status jednog predmeta ali nemogu to tipkanjem njihovih opcija objasnit ?

Jel imaju LIVE chat mozda (osim Facebooka) ?
Kad to ipak skužiš, spremi se na slušanje navijačke glazbe od nekoliko sati, ili ako imaš sreće, par desetaka minuta. Live chat imaju, ali ta ekipa još manje zna, i ne možeš ti njih kontaktirati nego ti iskoči popup ako vide da se zadržavaš na stranici za kupovinu mobitela
Staro 02.07.2014., 19:43   #3670
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Kad to ipak skužiš, spremi se na slušanje navijačke glazbe od nekoliko sati, ili ako imaš sreće, par desetaka minuta. Live chat imaju, ali ta ekipa još manje zna, i ne možeš ti njih kontaktirati nego ti iskoči popup ako vide da se zadržavaš na stranici za kupovinu mobitela
Ma smradovi jedni tolke par a nisu u stanju stavit osobu na support telefon .

Treba mi samo provjerit stanje jednog naloga takd a vjerujem da bi i ovi sttudosi to mogli .
Staro 02.07.2014., 20:03   #3671
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ja sam danas preko mojhrvackitelekoma poslao prigovor što su mi spustili brzinu, tek tolko da vidim kolko će im vremena trebat da mi se jave.
S strepnjom čekam dan kad ću ih trebat zbog nečega što treba hitno riješiti.
Nadam se da će do tada barem SP proći, dovoljno sam traumatiziran s navijačkim pjesmama prilikom nedavnog posjeta superkonzumu.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2014., 20:57   #3672
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Ocito nije bilo.
Citiraj:
Pa to je tako u puno firmi, ali mislim da se s nekim normalnim pristupom sve rjesi. Jedino kad se izivciram na takve "domace izdajnike" je kad se uhvate pametovat i branit veliki kapital kao da njemu to ide u djep ili iz njega, ali ni u tim situacijama se ne ponasam kao ovaj tu. Ovo je nedopustivo.
Citiraj:
S kakvim takvim? Pa i nekakav razum vlada valjda, vidis na covjeku dali je psihicki nestabilan i da moze bombom dignut u zrak sve oko sebe ili je isfrustriran jer kuci nista ne moze pa se izivljava okolo na drugim nemocnim osobama. Ovaj je ovo drugo.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2014., 21:13   #3673
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Ja sam danas preko mojhrvackitelekoma poslao prigovor što su mi spustili brzinu, tek tolko da vidim kolko će im vremena trebat da mi se jave.
Sumnjam da su ti "oni" spustili brzinu, osim ako automat smatras zivim bicem, jer to spustanje brzine se obavlja automatski, kad sistem uslijed nekog uzroka zakljuci da ti povecana brzina nije moguca/stabilna.
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 02.07.2014., 22:38   #3674
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Danas su mi baš digli tlak. Dočekao me resetiran ruter kad sam došao s posla. Naravno da net nije radio, wireless je bio generički, dhcp sje**n, port forwarding ubijen.....
Ali to nije sve. Kao dugogodišnjem korisniku, samovoljno su mi promijenili i šifru za net pa se nisam mogao spojiti.
Barem sam brzo dobio živu osobu i nije me zajeb**ala. Ona glupa glazba mi je pružila vremena da se smirim prije razgovora .
Mislim, kakav potez. Nenajavljeno resetirati ruter i promijeniti pristupnu šifru. To ima samo u Hrvatistanu.
Staro 03.07.2014., 00:18   #3675
Prezime
Premium

Nisu ti svojevoljno resetirali router, jer to nikom ne rade. Vjerojatno se router resetirao, uslijed strujnog udara, kratkotrajnog nestanka struje ili nekog drugog uzroka, pa je nakon reseta povukao defoltne postavke sa servera i tako ti sjebao sve tvoje postavke.
Btw, zar ne mozes na tom routeru snimit svoju radnu konfiguraciju, da u slucaju ovakvih napaka za par minuta sve vratis na staro i izbjegnes dizanje tlaka?
Staro 03.07.2014., 11:44   #3676
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
S strepnjom čekam dan kad ću ih trebat zbog nečega što treba hitno riješiti.
Nadam se da će do tada barem SP proći, dovoljno sam traumatiziran s navijačkim pjesmama prilikom nedavnog posjeta superkonzumu.
Evo nije prošlo ni 24 sata i nazvao me tehničar.
Slava i hvala T_comu!
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2014., 15:02   #3677
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Nisu ti svojevoljno resetirali router, jer to nikom ne rade. Vjerojatno se router resetirao, uslijed strujnog udara, kratkotrajnog nestanka struje ili nekog drugog uzroka, pa je nakon reseta povukao defoltne postavke sa servera i tako ti sjebao sve tvoje postavke.
Btw, zar ne mozes na tom routeru snimit svoju radnu konfiguraciju, da u slucaju ovakvih napaka za par minuta sve vratis na staro i izbjegnes dizanje tlaka?
Nisam imao snimljen backup zadnjih par mjeseci. Nebitno u ovoj situaciji jer mi je potvrđeno da je izvršen remote reset.
Ping mi je sada lijepih pola sekunde. Thx t-com. Btw, zvao je nekakav majstor za prebacivanje na IMS, ali sam rekao da ne dolaze doma, nago da ću ja odraditi svoj dio, kad bude trebalo. On je, navodno, stornirao zahtjev (njegove riječi), a u sistemu nema ništa. Nikakvi zahtjevi/radni nalozi od travnja. Netko se malo zaje**o i pravi se blesav .
Staro 03.07.2014., 20:32   #3678
Prezime
Premium

Znaci da su te na centrali prebacili na (buducu) upotrebu IMS-a, pa se stoga morao router resetirat da povuce nove postavke za IMS, koje sad imas pripremljene.
Dakle, remote reset je u tvom slucaju bio neophodan, glede uvodjenja nove tehnologije. Samo za razliku od tebe, mene su unaprijed upozorili da ce i kad doci do toga. Medjutim, to je bilo davno, dok je valjda u toj firmi radilo jos nekoliko normalnih ljudi...
Staro 03.07.2014., 23:32   #3679
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Znaci da su te na centrali prebacili na (buducu) upotrebu IMS-a, pa se stoga morao router resetirat da povuce nove postavke za IMS, koje sad imas pripremljene.
Dakle, remote reset je u tvom slucaju bio neophodan, glede uvodjenja nove tehnologije. Samo za razliku od tebe, mene su unaprijed upozorili da ce i kad doci do toga. Medjutim, to je bilo davno, dok je valjda u toj firmi radilo jos nekoliko normalnih ljudi...
Budući da sam dobar sa insiderom, rekao mi je da mi linija ne će podnijeti IMS bez problema. Znači da me čeka svađanje.
Izmjereno na centrali, linija mi podnosi adsl i maxtv, taman. Čim u igru dođe IMS, mogu zaboraviti na performanse. Je**la ih nova tehnologija .
Staro 04.07.2014., 03:11   #3680
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Nemas straha, samo ce ti srusit internet .
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2014., 19:21   #3681
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp

Doktor-X's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
mamu im j***m lopovsku danas mi postao dostupan račun za 6. mjesec u kojem imam cjeli mjesec samo max2s na uovor od 12.mj sa flatom i 10mbita vezom na net i to bi prema njihovom web shopu trebalo biti 219 kuna no danas kada mi je došao račun na mail IZNENAĐENJE 258,80 kn
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2014., 19:24   #3682
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Jesi uračunao telefon u to?

Staro 06.07.2014., 19:29   #3683
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp

Doktor-X's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
da jesam
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2014., 19:41   #3684
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Kaj nije to za 219kn samo za nove korisnike?
Ako produzis ide po standardnim cijenama
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2014., 19:48   #3685
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

10 Mbit veza ti je mjeseca promotivno bila po cijeni one od 4. Možda ti se sad počela naplaćivati puna cijena paketa od 10 Mbit.

Citiraj:
* Promo ponuda brzine do 10 Mbit/s - surfajte 2 mjeseca duplo brže po cijeni osnovne brzine

Staro 06.07.2014., 20:00   #3686
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
nisam zasao ovdje neko vrijeme, sada sam procitao da ljudi isto muku muce.... pa da i ja podjelim svoju .

prvo, posto sam od centrale nekih 3 i pol km, ne radi net na 4Mbita nego na 2MBit dok je maxTV upaljen. ali sam se pomirio, kad ugasim TV, imam 4Mbita...... pa ajd.

ali prije dva tjedna sve puklo osim telefonske linije, mogao sam zvati i primati pozive . zovi SZK, prijava kvara, da, bit ce sredeno. dodem doma, u meduvremenu taj isti dan mi dode SMS poruka kako je problem otklonjen, vidim resetiran router. oni ga nekako resetirali, valjda iz centrale....... ajd, radi i net i tv.

prode dan i pol, opet sve pukne. opet zovi SZK, dodu tehnicari dan iza da bi rekli jebiga, oni nista ne mogu, nemaju neki uredaj. doci ce sutra neka druga dvojica pa ce rjesiti.

inace, cijelo vrijeme se konekcija uspostavi i imam net i tv, sljaka oboje. ali ono, 20 minuta pa pukne, nekad par sati, nekad po cijeli dan.

uglavnom, sutradan mi dodu druga dvojica na vrata, oni su mene prebacili na drugu paricu, ma sada ce to sljakati.... ovo-ono, sada je to-to, mjerim ja, sve kako treba, sve radi. to je bila prosla subota.

nedjelja sve radi, ponedjeljak opet sve mrtvo . jebiga, opet zovi SZK i prijavljuj kvar. dode tehnicar (ali sada od tcoma, ovo prije su bili vanjski izvodaci), on sa uredajem u kucu, mjeri izravno liniju - 4.5Mbit. pa kako samo toliko, cese se po glavi. pa mjeri sa splitera, jos malo manje. pa spoji router, on pokazuje 6 i nesto MBit. pa sta su ovi radili? ja mu objasnim sta su meni rekli. pa gleda on ADB, pa koliko je star router? kazem ja njemu cca godinu dana, da su mi tehnicari samo dosli jednom i maknuli moj SX763 i ovoga uglavili. daj taj, taj je bolji.

stavim ja siemensa, povuce on nesto jacu vezu. stavio on drugi spliter, i ode on do tocke gdje dolaze sve parice. dolazi on nazad, kaze mjerio tamo, ono tamo skoro 7Mbit . rekoh, a kako kod mene 4.5? ne zna.

pa zove vanjske izvodace, pa zove drugi broj, pa kako on mjeri 4.5Mbit, a ja imam 2Mbit + upaljen maxTV? pa ovo, ono....... dode covjek do zakljucka da je problem ocito od tocke gdje dolaze sve parice (mjesni dom) i onda ide prema meni, tj 9 praznina. negdje ocito kao jest problem, ali to moraju rjesiti vanjski izvodaci....... i ode i on, ovo kao sada sljaka, ajd bok rekoh.

srijeda radi, cetvrtak predvecer pukne maxTV. ADSL mjerim, brzina opako varira, od 0.5Mbit do 4MBit. ono, tijekom mjerenja vidis kako padne pa skoci itd. jebiga opet, ajd na telefon, opet prijava SZK.

petak, cca oko 11 ujutro zvoni kucni. jesam ja dobio Sinisu? i s druge strane netko prica nesto, ja halo, molim, WTF??

jesam dobio Sinisu? kakvog sinisu, koga trebate? pa sinisu, taj i taj broj.
rekoh ne, ovo je taj i taj, a to je to?
tehnicar iz tcoma, bio sam neki dan kod vas, sto sam mjerio. a kako sam ja dobio vas a ne sinisu?
pa otkud da ja znam??

dobro, nesto se brojevi mjesaju, cujemo se poslije.

ljudi, nakon tog poziva meni je pukla i kucna linija . nemam i dalje maxTV-a, dok ADSL sljaka, iako kasljuca. ali sta je najsmijesnije - radi internet .

naravno, zovi opet SZK od tcoma, prije toga SZK od optime (posto je telefon na njima), pa nakon sat vremena zovu ovi iz optime da je kvar na telefonu vec prijavljen otprije?? rekoh sta, na koju foru kad je telefon radio do prije par sati???

ne znas tko prije, tko placa. jebena katastrofa, kad popizdim cu samo uzeti lopatu i iskopati sve telefonske kablove, pa nece nitko imati telefona.....
naravno, nitko da nazove na moj broj i da ista javi, iako svaki jebeni put ko' roboti - na koji se broj moze dobiti nekoga?
na moj, evo ga opet, 092 xxxx....... ali kako nemate negdje zabiljeten broj, pa zovem vas svaki drugi dan?
dobro, zapisali smo broj, netko ce vas kontaktirati.

stoka.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2014., 21:04   #3687
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor Doktor-X Pregled postova
da jesam

Cijene uz UO na 12 mj. su s PDV-om 169 za MAX2S, 59,80 za Flat opciju i 25 za brzinu 10mbit = 253,80 kn . Na računu ti je jedino pogrešno obračunata brzina, 5 kn više(vjerojatno nije povuklo UO12mj.) tak da zovi da ti to isprave. Ostatak računa je u najboljem redu.
D.O.M.I. je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2014., 22:35   #3688
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ispravna je cijena i za brzinu, 24 kn + PDV ispadne 30 kn, koliko i kosta nadoplata za 10 Mbit.

Citiraj:
Surfajte dvostruko brže
za istu cijenu

Povećajte brzinu internetskog pristupa na 5 do 10 Mbit/s i dva mjeseca koristite po cijeni osnovne brzine

Brži prijenos podataka, online video i glazba bez prekida
Povoljna cijena bržeg interneta i nakon promotivnog perioda (30 kn/mj.)

EDIT: Tek sam sad skuzio, njemu su zaracunali skroz pogresan paket.

MAX2 Internet S - 169 kn/mj.
FLAT Internet opcija - 40 kn/mj.
brzina do 10 Mbit/s - 10 kn/mj.
Total: 219 kn
To bi trebalo biti ispravno. Previse su mu zaracunali Flat i 10 Mbit.

EDIT 2: Zapravo je lako moguce da je sve to ispravno . Koliko vidim na stranicama od HT-a, nema mogucnosti da se na regularan nacin izabere ugovor na 12 mjeseci za "MAX2 S + Dodatne opcije za surfanje", koji inace kosta 215 kn. Naziv tog paketa je "MAX2 Internet S".
Ako se rucno promjeni URL da bude 12 mjeseci umjesto 24, cijena se poveca na 219 kn, vjerojatno sustav misli da korisnik zeli "MAX2 Internet S" ali za 169 kn + dodatne opcije za 10 Mbit i Flat.

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 06.07.2014. u 22:52.
MadBoY je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2014., 23:47   #3689
D.O.M.I.
Premium
Moj komp

D.O.M.I.'s Avatar

Datum registracije: Jul 2009
U gornjem postu sam objasnio cijene, račun je 5 kn viši nego kaj bi trebao biti.
Cijena Flata na 12mj je 59,80, a na 24 mj je 40 kn
Brzina na 12 mj je 25 kn, na 24 mj 10kn, a bez ugovora 30 kn što je kod njega pogrešno.
D.O.M.I. je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2014., 10:04   #3690
triki555
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
ako mi naplate na računu uslugu koju ne koristim moram li pisati pismeni prigovor ili ih je dovoljno nazvati?
triki555 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na