Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 16.06.2014., 16:05   #8941
locks
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2010
locks je offline  
Staro 16.06.2014., 16:07   #8942
brisani
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Kamera je bila prosječna za tu generaciju kineza, gledano sa sadašnjeg stajališta kamera je užas. Slika je bila zrnata čak i u dobro osvjetljenoj sobi danju, znam jer sam ga imao. U noćnim uvjetima je bila katastrofa. Samo u uvjetima izvrsnog osvjetljena(dakle sunčano i vani) su slike bile pristojne. Kraj svih novijih modela nikako nije dobar ni u kojem segmentu. Bilo bi oke da se ne pišu takve bajke jer će se netko tko samo povremeno čita temu zaletiti, naručiti i razočarati.
Čovjek pomisli, evoga napokon mobitel, koji ima super kameru, pa ako ga uzmem neću morat vuć i mob i kameru sa sobom. Kad ono 0 bodova......Šta je najgore i prodavači to reklamiraju, kao vau kamere. Treba stvarno bit oprezan po tom pitanju. Svi danas štancaju mobove i nazad napišu 13 mp. a u dosta slučajeva kvaliteta optike ne prati toliki format.
brisani je offline  
Staro 16.06.2014., 16:16   #8943
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
I kad lupe PDV kosta skoro isto kod G2 iz oglasa sa garancijom od nekog operatera skoro nov ili cak nov.. Je G2 nest malo skuplji ali ima i garanciju, servis, mos trgovcu skakat po glavi itd. Telefoni su jako slicni po spec. pa ih zato usporedujem. Jos ga i odmah dobis.

Nema ni jedan mob neku pretjerano dobru kameru i svaki ima manu a pitanje je samo koji je manje los. Pogotovo kad nije idealno, sobe, sumraci, oblaci itd.. Ja zadovoljan ak mogu okinut dobru fotku po lijepom danu i snimit gledljiv video.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.06.2014. u 16:24.
MAGARAC je offline  
Staro 16.06.2014., 16:21   #8944
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Samo pazite.. Taj Kitkat na kinezima zasad nije dobro optimiziran... Te u slučaju Doogee Valencie troši puno baterije te ne traje onoliko koliko bi trebala
CubeS je offline  
Staro 16.06.2014., 16:25   #8945
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
I kad lupe PDV kosta skoro isto kod G2 iz oglasa sa garancijom od nekog operatera skoro nov ili cak nov.. Je G2 nest malo skuplji ali ima i garanciju, servis, mos trgovcu skakat po glavi itd. Telefoni su jako slicni po spec. pa ih zato usporedujem.

Nema ni jedan mob neku pretjerano dobru kameru i svaki ima manu a pitanje je samo koji je manje los. Pogotovo kad nije idealno, sobe, sumraci, oblaci itd.. Ja zadovoljan ak mogu okinut dobru fotku po lijepom danu i snimit gledljiv video.

Ali ovaj topic se zove kineski mobiteli a ne smartphone mobiteli općenito.
Hoću rec da ako netko razmatra kinesko tržište mobitela, sigurno je dobro upoznat sa ovim "defaultnim"...
Staro 16.06.2014., 16:25   #8946
locks
Premium
Moj komp

Pa imao sam G2 4 mjeseca i svakom bi ga preporucio,ali Mi3 je po meni i za mene bolji.MIUI,izrada,podrska,brzi je definitivno i kamera brze fokusira,a update je na tjednoj bazi.
G2 ima malo bolju bateriju,veci ekran,OIS,knock code i prednost s garancijom u HR.opet Mi3 kod talijana sa 2 god. EU garancije 2300kn...
Oba su dobra,ali ja sam G2 prodao zbog Mi3 i ne bi ga mjenjao
locks je offline  
Staro 16.06.2014., 16:27   #8947
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
To ne znaci da se pod svaku cijenu mora kupovat samo kinesko i zaboravit da se i kod nas prodaju telefoni te da se ostali ne smiju ni spomenut kao konkurencija.
MAGARAC je offline  
Staro 16.06.2014., 16:28   #8948
brisani
Registered User

Možda griješim, ali nije li g2 dvojezgreni ?
brisani je offline  
Staro 16.06.2014., 16:31   #8949
pajopajo
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
90% postova je o kameri na mobitelu i ja mogu reci da od kad sam uzeo xiaomi red rice nisam uzeo fotoaparat u ruke.
Za pogledati slike na kompu ili tv-u je sasvim dobro nema potrebe preterivati i jos samo podatak da je zopo 810 napunio prvu godinu zivota bez ikakvih problema
pajopajo je offline  
Staro 16.06.2014., 16:33   #8950
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
To ne znaci da se pod svaku cijenu mora kupovat samo kinesko i zaboravit da se i kod nas prodaju telefoni te da se ostali ne smiju ni spomenut kao konkurencija.
Editirao sam post a i locks ti je sam odgovorio
Staro 16.06.2014., 16:37   #8951
locks
Premium
Moj komp

Mi3 je sa PDV-om sad oko 2000kn.to je stvarno dobra cijena s obzirom da konkurencija nikad nije bila jaca .ne mislim nista reklamirat ili navodit nekoga,samo navodim cijenu koja u slucaju Mi3 prvi puta pada ispod 300$...
locks je offline  
Staro 16.06.2014., 16:42   #8952
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Zato kaj je snapdragon 800 vec "zastario" i lagano je otpisan.. Naravno da nije i da je jos uvijek zvijer ali to tak ide.. Nije to uopce lose za nas. Uostalom znamo to vec svi.

Ja bi narucival do 1000kn i sitno a tak malo skuplje bi rade trazil tu, osim ak nije nest bas extra a to Mi3 po meni nije iako je zvijer.
MAGARAC je offline  
Staro 16.06.2014., 16:44   #8953
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Hoću rec da ako netko razmatra kinesko tržište mobitela, sigurno je dobro upoznat sa ovim "defaultnim"...
Pa dobro razgovaramo svi o kinezima, ali li možda nije loše upozoriti nekoga da postoje i besmislene kupovine?

Citiraj:
Autor brisani Pregled postova
Možda griješim, ali nije li g2 dvojezgreni ?
Chipset: Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800
CPU: Quad-core 2.26 GHz Krait 400
GPU: Adreno 330
GoodLooker je offline  
Staro 16.06.2014., 16:46   #8954
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Stvarno mislis da netko tko gleda mi3 da ne zna sta radi i da nije upoznat sa "domacom" konkurencijom i prednostima iste? Mislim da su takvi rijetki, u tom cjenovnom rangu barem.
Staro 16.06.2014., 16:52   #8955
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
@prileee, gledaj... par postova iznad @lock navodi "podrska" kao jednu od prednosti Mi3....to je odgovor na tvoje pitanje.
(Da ne spominjem kameru koja je definitivno bolja na G2, a čovjek aludira da je suprotno.)
GoodLooker je offline  
Staro 16.06.2014., 16:53   #8956
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Stvar je i tome kaj su cijene, skoro pa svakim danom sve nize, pogotovo za spomenuti i treba si dat truda i okrenut par brojeva. Prije mjesec dana sam kupoval mob a danas ga vec mogu dobit za 100, 150kn manje. Treba to paratit fest ak se hoce bit dobro upoznat. G2 je po meni jedina prava konkurencija jer je za mic jeftiniji od ostalih koji su jos uvijek precijenjeni po oglasima. Puno ljudi prodaje telefone s pretplate da si pokrpaju proracuna i da se dobro proc ali treba malo vise kopat. Sad ce ih bit ko pljeve, G2 jer su bile akcije u zadnje vrijeme kod vise operatera.

Dobri su meni ti kvalitetniji Kineski flagshipovi, jako privlacni i dobro slozeni. Da nebi neko mislio da imam nest protiv njih. Vise imam protiv ovih kaj se prodaju kod nas, vecine. Cak i ovi oktokorci rade ko zamjevi(ne svi naravno) i imaju dobre ekrane sam mene smeta kaj nemaju LTE.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.06.2014. u 17:02.
MAGARAC je offline  
Staro 16.06.2014., 16:58   #8957
locks
Premium
Moj komp

Oba sam koristio i znam sta pricam.shvacam da neko ne voli "kineze" i da ima onih kojima je nezamislivo dati za "kineza" vise od 1000kn i to je u redu,ali pricati da je Snapdragon 800 zastario,hm ne znam kako to komentirat...
Pa Antutu score na Mi3 je preko 36000
locks je offline  
Staro 16.06.2014., 17:08   #8958
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Pusti AnTuTu. Previse podlozno manipulacijama da bi bilo previse bitno. Nisam ja to izmislio da je 800 zastario. Sve cesce se spominje po recenzijama u komentarima i sl.. 801 kao vise future proof i te spike. Pa 805 pred vratima i tempo izlaska novih modela koji se malo ubrzal itd..

Btw ima i G2 prek 35k ali su na 4.4.2 valjda zaboravili stavit neku skripticu za bencheve pa je pal za per tisuca.. SVi to rade, od no name Kineza do Samsunga.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.06.2014. u 17:13.
MAGARAC je offline  
Staro 16.06.2014., 17:29   #8959
locks
Premium
Moj komp

Razlika izmedju 801 i 800 je u 200mhz jer u osnovi je to isti chipset,a na Antutu se tih 200mhz ne vidi ,a pogotovo u svakodnevnom radu.805 jos nije izasao tako da nazvati 800 zastarjelim mi nije logicno.cak i da je tako za tu lovu utrpati Snapdragon 800 koji na Mi3 radi perfektno i melje sve igre,reproducira 4k video,a stranice ucitava sablasno brzo,za 99% korisnika vise nego dovoljno...
Ne znam kome moze trenutno trebati nesto bolje/brze/jace...
locks je offline  
Staro 16.06.2014., 17:52   #8960
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Meni privlace flagship Kinezi jer se ne razbacuju sa prostorom, imaju dizajn koji preferiram i djeluju mi da imaju dobru "ergonomiju" iako su poprilicno velki. Kao paket su uglavnom, kompletni i u svemu solidni bez nekih velkih mana. No jos me ni jedan nije tak privukao da dajem velku lovu, borim se sa nasom birokracijom i cekam tjednima. Svidaju mi se i pakiranja u kojima ih ekipa dobiva. Puno mi je lakse okrenut par brojeva i u roku od pol sata uzet mob, isto tak i prodat ali to sam samo ja. Nekome je gust narucivat i sl. i o tome nema smisla puno razglabat.

Ne treba te to smetat ak se prica da je 800 zastario. To ionak samo ide nama na ruku.
MAGARAC je offline  
Staro 16.06.2014., 17:55   #8961
brisani
Registered User

Kako je počelo, možda mi3 dođe do kraja godine na nekih 250$. Strpljen spašen !
brisani je offline  
Staro 16.06.2014., 18:15   #8962
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
1+1 se pojavio kod jednog prodavača u Kini, ali postoji 'kvaka 22'
http://www.androidauthority.com/buy-...invite-393732/
Staro 16.06.2014., 19:12   #8963
Banx
Premium
Moj komp

Banx's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Pitanjce
Jel radi još fora bez carine sa Banggood
Staro 16.06.2014., 19:14   #8964
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
A koja je to fora bila?
RAUL je offline  
Staro 16.06.2014., 19:50   #8965
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Haha nikad nije bilo "fore", prolazilo je na srecu ili propustom carinika. Sto se mene tice ja sam blacklistao banggood i ne narucujem vise s te stranice. Dvije sitnice mi nisu dosle 60 dana,mob koji je bio In stock par dana nakon narudzbe je promijenjen da ga nema na stanju,plus frend narucio tablet koji je putovao 55 dana. Prije mi je bio ok taj shop ali u zadnjih 2-3 mj su mi se zgadili
cyclone je offline  
Staro 16.06.2014., 20:27   #8966
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Bratu danas stigao Redmi 1S.
Mob je sranje!
Nakon dva sata korištenja je pao u bootloop, od recoverya nema pomoći.
Skida se neki miuiev flash tool pa će mo ga probat spasit flashanjem iz bootloader moda...
Staro 16.06.2014., 20:43   #8967
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Kamera je bila prosječna za tu generaciju kineza, gledano sa sadašnjeg stajališta kamera je užas. Slika je bila zrnata čak i u dobro osvjetljenoj sobi danju, znam jer sam ga imao. U noćnim uvjetima je bila katastrofa. Samo u uvjetima izvrsnog osvjetljena(dakle sunčano i vani) su slike bile pristojne. Kraj svih novijih modela nikako nije dobar ni u kojem segmentu. Bilo bi oke da se ne pišu takve bajke jer će se netko tko samo povremeno čita temu zaletiti, naručiti i razočarati.
Ček, ti to za valenciu ili za GT 99 govoriš o kameri?
Za lovačke oko GT99 znam, ali bi me razčaralo da i valencia pati od loše kamere.

Citiraj:
Autor Necronomicon Pregled postova
Bratu danas stigao Redmi 1S.
Mob je sranje!
Nakon dva sata korištenja je pao u bootloop, od recoverya nema pomoći.
Skida se neki miuiev flash tool pa će mo ga probat spasit flashanjem iz bootloader moda...
Bootloop sam od sebe, malo čudno ako je ispravan, naravno.
Jesi siguran da je origigi?
Meni su dolazila dva hongmia i oba su imala drugačiji ROM i recovery, modificiran od strane distributera/prodavača i pripremljen za naše tršite (sjebani multilang rom i gapps unutra). Ekipa na xiaomi.eu prvo savjetuje maknuti to sranje, možda si naletio na tako neku kombinaciju.
A moguće i da si potrefio sfušani primjerak, ide to Xiaomiu sve više koliko čitam okolo :-)
c-shadow je offline  
Staro 16.06.2014., 21:20   #8968
brisani
Registered User

Očito Doogee Valenciu nema niko od forumaša, a zanimanja i upita ima. Čeka se da neko probije led i napiše recenziju.
brisani je offline  
Staro 16.06.2014., 21:22   #8969
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Bootloop sam od sebe, malo čudno ako je ispravan, naravno.
Jesi siguran da je origigi?
Meni su dolazila dva hongmia i oba su imala drugačiji ROM i recovery, modificiran od strane distributera/prodavača i pripremljen za naše tršite (sjebani multilang rom i gapps unutra). Ekipa na xiaomi.eu prvo savjetuje maknuti to sranje, možda si naletio na tako neku kombinaciju.
A moguće i da si potrefio sfušani primjerak, ide to Xiaomiu sve više koliko čitam okolo :-)
Rom je multilanguage s gappsima to je vjerovatno dio problema.
On je nabacivao neke programe i igrice kad je dobio mob između ostalog Xposed pa ga je možda i taj Xposed ubio...
Staro 16.06.2014., 21:41   #8970
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ne radi Xposed na MIUI-u i da, to ga je ubilo.
Imaš WSM tools za MIUI. Sličan način rada i modificirani xposed framework za rad sa MIUI-jem.

Moje mišljenje je da na MIUI-u trebaš samo mi-theme ili mi-tools pluginove.
Sve sam isprobao i sve radi.
boris1408 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno