|
![]() |
#8911 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Opet su to slike u 5 mp. tako da bolje ne ulazit u raspravu. Neznam koji je problem stavit sliku u punoj rezoluciji, sa npr. Dropboxa ? |
![]() |
![]() |
#8912 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Solidne fotke, možda negdje na razini GS3. Manje oštre nego GS3 ali čini mi se bolji dinamički raspon. |
![]() |
![]() |
#8914 |
Premium
Datum registracije: Jan 2014
|
@brisani Bas zbog iste premjedbe chief_wolfinja jednom forumasu par stranica unatrag,uploadao sam slike preko ove stranice,koju je i on sam predlozio.Tako da mi stvarno nije jasno zasto nisu full size.:confused: |
![]() |
![]() |
#8915 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#8918 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Cini se da je ok! Ako ce biti kao n003 bit ce sigurno pogodak. No kolko sam vidio ima samo jedan SIM |
![]() |
![]() |
#8919 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Još jednom preporuka za upload slika. Napravite si profil na pohrani.com i tamo uploadajte slike. Nakon uploada samo ovdje pejstajte link, piše vam za forum, treća opcija odozgora. U postu ovdje će biti thumbnail, a svatko će si sam otvoriti sliku koga zanima. Nemojte da opet odemo u neke rasprave i optužbe da se lažira ili skriva nešto. ![]() |
![]() |
![]() |
#8920 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Je li tko možda kojim slučajem imao u rukama THL T11? Kroz nekih mjesec do dva ću biti u prilici uzeti nešto pa su mi trenutno interesantni jači G4S i taj THL. Nisam zahtjevan korisnik pa bi mi i 6582 bio dovoljan pa razmatram i G4C. Za kameru mi je bitno da dobro radi macro slike (sheme i slično za u nuždi, za turizam je tu pravi fotić). Uz sve navedeno, molio bih na PM linkove nekih stranih foruma s romovima, recenzijama, slikama i sl., s obzirom da ovdje to više nije dozvoljeno. |
![]() |
![]() |
#8921 |
Antimićanin
|
Ako ti je do jako dobrih fotki, mani se G4C ![]() G4S ima istu kameru ko i G4C, samo je octacore cpu unutra. E sad, oće li se to kakvim fixevima popravit ili ne, to niko ne zna. |
![]() |
![]() |
#8922 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Vidio sam, vidio. Pratim temu, ali ne postam. Super mi je baterija na tom mobu pa zato i razmišljam o G4C. Problem je što ljudi najčešće ne fotkaju ono što bi meni trebalo, odnosno, taj macro (Dakokove slike kovanica su npr. odlične). Fotke ne moraju biti jako dobre, kao što rekoh, da posluži za u nuždi (najčešće slikanje elektrotehničkih shema i ožičenja opreme). Zaboravih napomenuti da je dual sim pod must pa zato i gledam kineze. Uzeo bih redmi 1s, ali mi MIUI nije nimalo lijep. edit: E da, ne želim tacnu, 4.7 inča max., iznimno do 5, ako baš ispadne neka super ponuda ![]() Zadnje izmijenjeno od: generic. 15.06.2014. u 18:58. |
![]() |
![]() |
#8923 |
Antimićanin
|
Da, G4C se može pohvaliti odličnom baterijom, zaslonom sa gorilla staklom i full funkcionalnim dualSIM-om. I meni najbitnije, 4,7" je dost velik ekran a mob nije tacna nego stane u svaki đep ![]() Ukoliko želiš mob vidjeti iz prve ruke, lako se dogovorimo ![]() |
![]() |
![]() |
#8924 |
Guest
|
krajem godine dolazi MT6732, a početkom sljedeće: MT6752 i MT6595. svi će imati podršku za LTE, min. podrška za 13 mexapilne kameru. dok najjači cpu MT6595 će imati podršku za 4K video capture, cpu brzine 2.2ghz ili 2ghz, 20 megapixelna kameru. jer će biti slabija i jača verzija vezano za brzinu cpu-a. |
![]() |
#8925 |
Antimićanin
|
Novi procesori, LTE, dijagonale vjerojatno minimum 5 inča, 4K na kamerama. Tu će 3000mAh baterije biti minimum minimuma. A s time da LTE i 4K doslovno užaruju mobitele. Ok, vjerojatno odroni nebudu imali 4K kamere, ali LTE budu, pa ćemo vidjeti tko će i kako će se nositi sa time. |
![]() |
![]() |
#8926 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
Recenzija DOOGEE TURBO DG2014
Ove slike su slikane mobitelom: -->
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dizajn, ekran i ispod poklopca Mobitel odlično izgleda, pogotovo sa crnim poklopcem baterije. Stranice mobitela su metalne i tanje od ostatka kućišta i stvaraju privid da je cijeli uređaj jednako tanak što naravno nije slučaj nego se uređaj od rubova blago uzdiže ali ne previše tako da je cijeli uređaj još itekako tanašan. Power tipka je s lijeve strane, a VOL +/- tipke s desne strane. Ekran je IPS rezolucije 1280x720 i daje oštru i bistru sliku i po meni odličan, ali bih volio da ima gorilla staklo. S prednje strane u dnu su tri kapacitivne tipke koje nažalost nisu osvijetljene, a na vrhu prednja kamera i senzor blizine. Nema ni ledica za notifikaciju. Sa stražnje strane dolje je zvučnik, a gore bljeskalica i kamera koja je poprilično ispupčena izvan kućišta. Ispod poklopca nalazi se baterija od 1750mAh, utori za dvije SIM kartice ( micro i mini ) i SD karticu. Baterija mi potraje do dva dana ( telefoniranje, wlan, povremeno bluetooth, povremeno gps, povremeno nešto slikam, povremeno internet ) i bolja je nego sam očekivao. ![]() ![]() OS i performanse Mobitel je stigao sa zadnjom vezijom njihovog softa tj. androida ( ima i hrvatski jezik ) sa čudnim ikonama ( piše 4.2.9 ). Nije bilo nepotrebnih aplikacija, a imao je play, gmail, karte i ostale od Google-a. Memorija uređaja je podijeljena u dvije particije. Unutarnja pohrana zauzima 2,96 GB, a phone storage je 3,34 GB. Za slučaj da treba više prostora za pohranu treba naravno staviti sd karticu ( sužbeno do 32 GB )na koju se bez problema mogu instalirati aplikacije ( na ICS-u to nisam mogao ). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kretanje izbornicima, pokretanje aplikacija, kretanjeje kroz galeriju ide glatko, bez zastajkivanja ili kašnjenja. Internet sa standardnim preglednikom radi dosta brzo. Flash player je potrebno instalirati. Igre baš i ne igram, ali sam za probu instalirao Temple run. Nisam primijetio trzanja, štekanja ili rušenja. Da li se pretjerano grije pri igranju i koliko troši bateriju ne znam jer mi se nije dalo dugo igrati. AnTuTu daje 17027 bodova što bi bilo u rangu ostalih uređaja sa sličnim hardverom. ![]() Zvuk vanjskog zvučnika je dosta dobar, bez pucketanja izobličenja i poprilično glasan. Zvučnik u uređaju je također solidan ali manje glasan. Mikrofon koliko sam do sada primijetio je dosta tih jer mi se događa da me sugovornik slabije čuje. Povezivost Uređaj može istovremano raditi s dvije kartice i to odrađuje kako treba, ali povremeno se događa pad signala na jednoj kartici ( to mi se događalo i na prethodnom uređaju pa nisam siguran je li krivac mobitel ili možda sama kartica ). 3G radi kako bi trebao. Nisam morao ništa posebno podešavati. Samo sam uključio data promet i to je to. Ne koristim ga često, ali ponekad dobro dođe. ![]() Bluetooth radi kako bi trebao. Uredno se povezuje sa drugim uređajima, a gotovo svakodnevno je povezan sa autoradiom. WIFI mu nije baš jača strana i loše lovi slab signal. GPS radi dosta dobro. Bez wifi i data prometa lovi satelite i navigacija radi kako treba ( Copilot ). ![]() ![]() OTG ne radi. Kamera Kamera je daklarirana kao 13 MP, a uz nju je i bljeskalica. Po meni je ista solidna i slike koje snima su zadovoljavajuće kvalitete. Aplikacija kamere je dosta brza i ima dosta opcija koje nisam podešavao. Isprobao sam malo i snimanje videa i snimka je bila iznenađujuće dobra, ali mi se ne sviđa format u kojem snima ( 3gp ), a nisam pronašao opciju za izmjenu formata videa. Primjeri slika u zatvorenom su na početku,a evo i dvije na otvorenom. ![]() ![]() Zaključak Namjerno nisam ranije objavio recenziju dok me ne prođe početna euforija i dok ne vidim i negativne strane uređaja, odnosno da pokušam biti objektivan. Također moje usporedbe se odnose na uređaje koje sam do sada koristio – Prestigio PAP 4300 i Huawei U8650 Sonic. Doogee turbo je dobro dizajniran uređaj što je osnovni razlog zašto sam se za njega zainteresirao. Izgledom se sigurno izdvaja iz hrpe drugih, a u odnosu na moje prethodne mobitele ostavlja dojam da se radi o puno kvalitetnijem i skupljem uređaju. U početku mi se činio ogroman, ali sam se priviknuo. Jedino što me smeta u dizajnu je ispupčena kamera, koja donekle nagrđuje izgled i smeta kod stavljanja i vađenja mobitela iz džepa. Također mala zamjerka na sitno škripucanje poklopca baterije. Ekran i brzina rada u svakom su pogledu također dosta bolji od prethodnih mobitela, ali bih volio da ima osvijetljene tipke i led notifikaciju. Baterija mi traje gotovo upola kraće nego na PAP 4300, ali za moje trenutne potrebe je zadovoljavajuća. Povezivost je na pristojnoj razini uz veliku zmjerku na wifi, osnosno slabiji prijem u odnosu na prethodne uređaje. Također bi bilo zgodno da ima OTG. Slikanje i snimanje odrađuje brže i kvalitetnije nego prethodni uređaji. Za sada radi stabilno, bez smrzavanja ili restartanja i ukupan dojam je da se radi o solidnom mobitelu odličnog dizajna i prihvatljive cijene. Ocjena 7,5/10 ( Dao bih mu 1 bod više da se ne zove Doogee ). Pozdrav svima.
U moru kineskih mobitela sam se odlučio za DOOGEE TURBO DG2014. U nastavku je moj osvrt na naručivanje i prvi mjesec korištenja. Naručivanje i dostava Mobitel je naručen 24.04.2014. i plaćen PayPalom na stranici Banggood. Cijena mu je bila 106,54 €, ali uz kupon ( hvala Ag008 ) je koštao 99,09 € ( 789,76 kn ). Poslali su ga 27.04 i poštar ga je donio 09.05. Znači od uplate do dostave 15 dana što me ugodno iznenadilo.Ne znam je li zbog toga što su slali njemačkom poštom ili je na carini bila gužva, ali PDV nisam platio. Kutija s mobitelom je stigla zapakirana u kutiji od stiropora. Uz mobitel je stigao punjač, USB kabel, screen protector ( uz jedan koji je već bio na ekranu ) i slušalice ( rade ali su jako loše kvalitete ). Također sam naručio plavi i bijeli poklopac baterije ( 4,40 € komad ). Ove slike su slikane mobitelom: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dizajn, ekran i ispod poklopca Mobitel odlično izgleda, pogotovo sa crnim poklopcem baterije. Stranice mobitela su metalne i tanje od ostatka kućišta i stvaraju privid da je cijeli uređaj jednako tanak što naravno nije slučaj nego se uređaj od rubova blago uzdiže ali ne previše tako da je cijeli uređaj još itekako tanašan. Power tipka je s lijeve strane, a VOL +/- tipke s desne strane. Ekran je IPS rezolucije 1280x720 i daje oštru i bistru sliku i po meni odličan, ali bih volio da ima gorilla staklo. S prednje strane u dnu su tri kapacitivne tipke koje nažalost nisu osvijetljene, a na vrhu prednja kamera i senzor blizine. Nema ni ledica za notifikaciju. Sa stražnje strane dolje je zvučnik, a gore bljeskalica i kamera koja je poprilično ispupčena izvan kućišta. Ispod poklopca nalazi se baterija od 1750mAh, utori za dvije SIM kartice ( micro i mini ) i SD karticu. Baterija mi potraje do dva dana ( telefoniranje, wlan, povremeno bluetooth, povremeno gps, povremeno nešto slikam, povremeno internet ) i bolja je nego sam očekivao. ![]() ![]() OS i performanse Mobitel je stigao sa zadnjom vezijom njihovog softa tj. androida ( ima i hrvatski jezik ) sa čudnim ikonama ( piše 4.2.9 ). Nije bilo nepotrebnih aplikacija, a imao je play, gmail, karte i ostale od Google-a. Memorija uređaja je podijeljena u dvije particije. Unutarnja pohrana zauzima 2,96 GB, a phone storage je 3,34 GB. Za slučaj da treba više prostora za pohranu treba naravno staviti sd karticu ( sužbeno do 32 GB )na koju se bez problema mogu instalirati aplikacije ( na ICS-u to nisam mogao ). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kretanje izbornicima, pokretanje aplikacija, kretanjeje kroz galeriju ide glatko, bez zastajkivanja ili kašnjenja. Internet sa standardnim preglednikom radi dosta brzo. Flash player je potrebno instalirati. Igre baš i ne igram, ali sam za probu instalirao Temple run. Nisam primijetio trzanja, štekanja ili rušenja. Da li se pretjerano grije pri igranju i koliko troši bateriju ne znam jer mi se nije dalo dugo igrati. AnTuTu daje 17027 bodova što bi bilo u rangu ostalih uređaja sa sličnim hardverom. ![]() Zvuk vanjskog zvučnika je dosta dobar, bez pucketanja izobličenja i poprilično glasan. Zvučnik u uređaju je također solidan ali manje glasan. Mikrofon koliko sam do sada primijetio je dosta tih jer mi se događa da me sugovornik slabije čuje. Povezivost Uređaj može istovremano raditi s dvije kartice i to odrađuje kako treba, ali povremeno se događa pad signala na jednoj kartici ( to mi se događalo i na prethodnom uređaju pa nisam siguran je li krivac mobitel ili možda sama kartica ). 3G radi kako bi trebao. Nisam morao ništa posebno podešavati. Samo sam uključio data promet i to je to. Ne koristim ga često, ali ponekad dobro dođe. ![]() Bluetooth radi kako bi trebao. Uredno se povezuje sa drugim uređajima, a gotovo svakodnevno je povezan sa autoradiom. WIFI mu nije baš jača strana i loše lovi slab signal. GPS radi dosta dobro. Bez wifi i data prometa lovi satelite i navigacija radi kako treba ( Copilot ). ![]() ![]() OTG ne radi. Kamera Kamera je daklarirana kao 13 MP, a uz nju je i bljeskalica. Po meni je ista solidna i slike koje snima su zadovoljavajuće kvalitete. Aplikacija kamere je dosta brza i ima dosta opcija koje nisam podešavao. Isprobao sam malo i snimanje videa i snimka je bila iznenađujuće dobra, ali mi se ne sviđa format u kojem snima ( 3gp ), a nisam pronašao opciju za izmjenu formata videa. Primjeri slika u zatvorenom su na početku,a evo i dvije na otvorenom. ![]() ![]() Zaključak Namjerno nisam ranije objavio recenziju dok me ne prođe početna euforija i dok ne vidim i negativne strane uređaja, odnosno da pokušam biti objektivan. Također moje usporedbe se odnose na uređaje koje sam do sada koristio – Prestigio PAP 4300 i Huawei U8650 Sonic. Doogee turbo je dobro dizajniran uređaj što je osnovni razlog zašto sam se za njega zainteresirao. Izgledom se sigurno izdvaja iz hrpe drugih, a u odnosu na moje prethodne mobitele ostavlja dojam da se radi o puno kvalitetnijem i skupljem uređaju. U početku mi se činio ogroman, ali sam se priviknuo. Jedino što me smeta u dizajnu je ispupčena kamera, koja donekle nagrđuje izgled i smeta kod stavljanja i vađenja mobitela iz džepa. Također mala zamjerka na sitno škripucanje poklopca baterije. Ekran i brzina rada u svakom su pogledu također dosta bolji od prethodnih mobitela, ali bih volio da ima osvijetljene tipke i led notifikaciju. Baterija mi traje gotovo upola kraće nego na PAP 4300, ali za moje trenutne potrebe je zadovoljavajuća. Povezivost je na pristojnoj razini uz veliku zmjerku na wifi, osnosno slabiji prijem u odnosu na prethodne uređaje. Također bi bilo zgodno da ima OTG. Slikanje i snimanje odrađuje brže i kvalitetnije nego prethodni uređaji. Za sada radi stabilno, bez smrzavanja ili restartanja i ukupan dojam je da se radi o solidnom mobitelu odličnog dizajna i prihvatljive cijene. Ocjena 7,5/10 ( Dao bih mu 1 bod više da se ne zove Doogee ). |
![]() |
![]() |
#8927 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Dobra recenzija, kratko, jasno i objektivno. PS. šta se tiće kamere, slike sve govore. |
![]() |
![]() |
#8928 | |
Guest
|
Citiraj:
Inace mediatek dosta kasni za konkurencijom sto se tice high end procesora. Kao sto je vrlo zanimljivo da npr.. oppo kineski brand koristi snapdragon. Mada dok on izbace najjaceli chipset...bcec ce opet konkurencija izbaciti nekaj novo. A vezano za baterije to bumo jos vidjeli jer imam dojam da ce iskoristit baterije od neprodanih mobitela ![]() |
|
![]() |
#8929 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Mediatek je napravio podvig ulaskom u nižu, a dijelom i srednju klasu smartfona. Teško da će se probit i u visoku klasu u skoro vrijeme. Qualcomm je prije par mjeseci najavio protunapad u trećem kvartalu u vidu jeftinih čipseta ali još ništa ozbiljno na vidiku...
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#8931 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2013
|
Što kažete na ovaj mobitel, znači sa kuponom je 116$. Mane su da nema 900MHz na 3G i Baterija od 1950mAH... Mislim da je Elephone bolji nego Doogee ili Cubot... Zadnje izmijenjeno od: bodija. 15.06.2014. u 23:13. |
![]() |
![]() |
#8932 | |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
I što je bilo s onom hexom? I btw, čestitam.
Nvisen Y-GX01 // HP ProBook 470 G2 // BMAX Y11 Zadnje izmijenjeno od: akoj. 15.06.2014. u 22:29. |
|
![]() |
![]() |
#8935 |
Guest
|
gledam baš na http://www.iocean.cc/Service.html i piše: SAR: In different test circumstances, the SAR of X7, G7 and X8 ranges from 0.005 to 0.382w/kg. The standard SAR is less than 2.0w/kg. That means X7, G7 and X8 are accordant to the EU SAR standard and the safety is guaranteed. Please download the following SAR reports for reference. te se mogu downloadati pdf dokumenti za svaki zasebno... ima hpra stranica sa slikama, valjda nije fejk ![]() |
![]() |
#8936 | |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Koliko sam vidio prednost mu je Android 4.4.2 i debljina, kapacitet od 16Gb dok mu ej mana baterija od 1900mAh, dizajnom je isti Inew v3. Dok recimo Doodge Dg800 košta 10$ manje, 4.4.2, ima i stražnji touch te mu je jedina razlika što nema 16Gb unutarnje već 8Gb. Dvoumim se koja od ta 2 da odaberem.
![]() |
#8937 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Malo mi je sumnjiv taj 4.4.2 kao i da će imati OTA. Mislim da je to prvi MTK mobitel sa takvom mogučnošću. Isto tako mi je sumnjivo da će Neo M1 dobiti WP8.1
#8939 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Heh, Valencia DG800 izgleda s prednje strane identično, ali baš identično CUbotu GT99. Volio bi da ima i kameru kao GT99 jer od svih kineza koje sam do sada imao GT99 je imao DSLR kameru uspoređujući ju s većinom drugih mobitela. Istina, on ima svoje mane ali mu se za kameru ne može ništa prigovoriti. A volio bi da se na njemu stvarno nalazi 4.4. Vidjeti ćemo, sve veća ponuda takvih mobitela dolazi.
#8940 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|