|
![]() |
#2131 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ne znam je li bilo rijeci o ovom site-u, meni se pokazao kao najbrzi za pracenje dok posiljka nije stigla u Hrvatsku, sada malo kasni za podacima od sluzbene stranice HP-a. https://www.aftership.com/courier/singapore-post |
![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Kupovina mobitela preko interneta, poštarina, carina, RMA, problemi...
Pišem direktno iz pošte na carini Branimirova, od danas je za RMA potrebno raditi špediciju i privremeni izvoz, dodatnih cca 500 kn. ;( |
![]() |
![]() |
![]() |
#2133 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Dakle, praktički, molimo se da nam mob dođe i rikne unutar mjesec dana da se mogu dobit pare za njega od PayPala. Ako preživi PayPal period, dakle možemo komotno reći da su to mobiteli bez garancije ![]() I love this country... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2134 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Odakle drugdje? Naime, i meni se nesto slicno desilo ali ovaj put sa merimobiles.com, narucio telefon, stigao na carinu sa pokvarenim ekranom... nista, pojeo vuk magarca, telefon vracen u kinu i pare za telefon refundirane preko paypala poslije dosta natezanja sa kosookima... pare za carinu i pdv otisle niz vodu ![]() Koje su trenutno najpouzdanije kineske prodavnice? Ebay? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2135 | |
Premium
|
Citiraj:
Hmm ne znaci li to samo da bi nam opet naplatili PDV ako se salje bez izvoznice? Odbosno, ako nije neki preskupi mob jos uvijek se isplati uzeti ga i platit dba puta PDV nego kupovat ove brand name uredjaje kod nas. Naravno, stoji da su gamad... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2136 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2137 | |||
Antimićanin
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Treba gledat onda tko ima u EU skladište pa da se proba RMA preko EU riješiti. Navodno će Jiayu do ponuditi, a koliko sam čuo i ZoPo. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2138 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Navodno će Xiaomi, Oppo i OnePlus One učiniti isto. Moja saga sa povratkom Cubota One sa RMA nikako da završi. Nakon što sam 6 (šest) puta slao dokumente na carinu mailom, jednom dobio automatski odgovor te mi se jednom javio direktno carinik radi dodatne dokumentacije (konkretno je tražio sken dokumenta da je plaćen porez pri uvozu), danas su me nazvali iz glavne pošte u Rijeci da dođem kod njih potpisati CN23 koji će oni poslati carini u ZG da mi konačno vrate mobitel na kućnu adresu. I lav dis kantri.
![]() |
#2139 |
Premium
|
Koliko se sjecam, procitao sam da se i Meizu planira prosiriti do Europe i SADa, takodjer i da planiraju izbaciti par novih uredjaja, mozde bude neki za malo love. Procitao sam i negdje clanak o tome tko sve ima skladista po europi i sad se ne mogu sjetit gdje :-/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Antimićanin
|
Samo opet, nije neko veselje što će neki doći u EU jer će i dalje svoje mobitele morati uvoziti iz Kine i na kraju cijene će biti kao i neki renomirani mobiteli sa 2 godine garancije i za koje svaki servis ima dijelove. Mislim da im još ipak treba nekoliko godina da se ustabile na EU tržištu. Ogroman je napredak samo u odnosu na travanj/svibanj 2013, ako tako nastave, i to ćemo brzo dočekati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Ovo je službena procedura, oduvijek. problem je što se malo tko toga držao. Što se tiče carine i "pritiska" telekoma, koliko ne bi odgovaralo "kinezima" toliko ne bi ni njima.
![]() |
![]() |
#2142 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Premium
|
Doduše, mislim da nekima ni to nije riješilo probleme sa RMA jer su ga morali slati u Kinu bez obzira što je kupljen preko EU skladišta.
![]() |
#2144 |
Antimićanin
|
Znam, ali eto, kontaktirao sam Jiayu pa su mi rekli da još nemaju RMA u EU ali da rade na tome i samo što nije. Dakle, moći će se kupiti iz Kine preko nekog dućana, ali će se RMA rješavati preko EU zastupnika (Njemačka, Italija, Španjolska ili zemlje Beneluxa). Samo će se morati dati točni podaci gdje je mobitel kupljen, IMEI, broj narudžbe i tako to. To bi bio pun pogodak za Jiayu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Premium
|
Komedija apsurda nema granica - stigao mail od onog carinika da se javim određenim osobama (navedena imena, pozicije i telefoni) radi procedure privremenog izvoza. Ja stvarno više ne znam tko je tu luđi.
![]() |
#2146 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#2147 |
Premium
|
Planiram otići u RI potpisati prokleti CN23. Koliko problema i papirologije za jedan obični mob koji se popravljen vraća iz Kine. c/p maila Poštovani, Molimo Vas da kontaktirate HP Otpremništvo na broj 01/498-1720 kako bi Vas uputili u proceduru privremenog izvoza robe. Za dodatne informacije molimo Vas kontaktirate carinskog djelatnika gospodina ********** na broj 01/651-1669 ili predstojnika Carinske ispostave gospodina *********** na broj 01/651-1662. Unaprijed hvala. mod: molim ne iznositi imena i prezimena na forumu
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: Brko. 27.05.2014. u 12:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2148 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Upravo to sam ja danas morao napraviti, poslao sam mobitel u kinu bez ikakvih izvoznih papira. Još uvijek sam pod stresom jer sam popizdio tamo u Branimirovoj, tražio sam i razgovor s voditeljem ispostave. Čovjek tipični aparatčik, kaže ista je procedura za šleper i mobitel, do danas smo radili po skračenoj proceduri koja je, kako kaže, de facto nelegalna. Spominjao je direktivu EU itd..naputak vlade...itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2151 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
Još kad vide razno razne kineze mora im se smrknuti, mobovi se prijavljuju kod njih (vip) http://www.pohrani.com/f/c/oN/VqeC30T/izrezak.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2152 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sto bi nas narod rek'o: ko se o mlijeko opekao taj i u jogurt duva ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2153 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Naravno da nitko neće uzimati kod njih kada su nabili cijene. Nekada su ljudi uzimali pretplatu zbog jeftinih mobitela, danas uzimaju valjda iz navike. zanimljivo je kako u matičnim zemljama mogu davati uređaje za 1€, a ovdje ih brutalno naplačuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2154 |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
To2c. Narucio Jiayu G4S, stigao za 9 dana do Zagreba. Komunikacija odlicna, sve napravili kako smo se dogovorili. Dakle, izgled stranica vara... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
To2c je ok prodavac,ali treba viditi kakav ce se pokazati kada bude RMA u pitanju:what: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2157 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Premium
|
Šta ste slali na RMA? Meni traže da pošaljem SVE, uključujući i kutiju, a iz iskustva znam da će me to onda koštati više (veća masa i gabariti). Ako naši budu za**bavali sa tim privremenim izvozom, razmišljam da slijedeči fon naručim na SLO poštanski ured. Mislim da je kod njih procedura sa RMA daleko jednostavnija i jeftinija. Ako netko može, neka se raspita i o toj kombinaciji.
![]() |
#2159 |
Antimićanin
|
Kome ti uopće šalješ? Ono što sam vidio po nekim sajtovima je da u slučaju RMA, šalje se samo mobitel, čak i bez baterije i stražnjeg poklopca. Pa i kod nas te traže samo mobitel, bez kutije i dodatnih pizdarija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|