|
![]() |
#2103 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na zahtjev Pande, napravio sam YT video problema koje imam sa iNew v3. GPS test je obavljen na balkonu, dakle otvoren prostor. Time/date setting problem http://youtu.be/KVxZcZkDTEc GPS problem http://youtu.be/tzcoMtakZls
![]() |
#2106 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Premium
|
Nije normalno jer mi je prošli iNew našao 13 i lockao 9 satelita u 100 sekundi na istom mjestu i s istim uvjetima. Osim toga, zašto bi morao uključivati 3G ili wifi da bi našao satelite? GPS mora sam naći satelite.
![]() |
#2108 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A nismo već odavno zaključili da je druga serija inewa lošija? Što se tiče gpsa na mobilnim uređajima je u startu zamišljen kao asisted i hardver je tome podređen. Na poslu vozim 3 različita auta, svaki ima drugačijeg garmina, nijednom ne treba data konekcija, ali niti ne lockaju za 2 sekunde ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Premium
|
Problem i je u softveru tj. fw-u. Ako si pogledao prvi video, očigledno je softverski problem u pitanju jer u sve druge postavke ulazim bez problema. Ima tu još problema koji su 99,99% softverski i zato idem na RMA: 1. ponekad mi u toku telefoniranja, uho aktivira neke opcije, najčešće airplane mode što prekine trenutne razgovore te postanem nedostupan svima. Obzirom da mi je to službeni telefon, nimalo zgodna opcija. Očligledno neki softverski problem sa proximity senzorom. A kad stavim flip cover, proximity senzor radi kako spada. 2. Google Voice Search se aktivira randomly, a isključit ga ne možeš tipkama back i home već moram pritisnuti power tipku. Dapače, on sve te pritiske na home i back registrira, bufferira i onda odvali sve odjednom, ali svejedno ne izlazi iz aplikacije. 3. ne mogu staviti drugu tipkovnicu. Npr. stavim Hacker's keyboard zbog naših slova, odaberem je za default, ali mob to ne šljivi ni 5% nego je zakucan na defaultnu Googleovu. Sve te bugove mi stari model sa cxq fw-om nije imao, a poznato je da taj fw ne ide na ovaj model. Ja ga sigurno neću flashati jer znam da će se zbrickati. Ide nazad pa neka ga oni zbrickaju ili mi daju drugog.
![]() |
#2110 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Sretno s čekanjem. Mom Zopotu je trebalo mjesec dana da dođe dole, pa kad je došao tj kad su ga preuzeli, mjesec dana već traje popravak (s tim da još uvijek traje, ne znaju kad će biti gotovo), i onda kada svrše, vjerojatno najjeftinijom poštom ide nazad, znači još mj dana ![]() ![]()
![]() |
#2111 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
21.5. sam napravio dispute na Paypalu zbog DOA mobitela koji je došao s Banggooda (kamera ne valja). Još mi nisu odgovorili. Uopće im se ne žuri. Još dan-dva pa idem na claim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Premium
|
Zadnji put kad sam slao, došao je do Kine za 8 dana. Podignut je par dana kasnije. Podsjetite me malo što bih trebao od papirologije priložiti s njime. Znam da mi na pošti daju izvoznicu (obrazac CN23), ali mi se čini da mora biti još jedan (CN22?).
![]() |
#2114 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Kad ti odgovore ljudi koji znaju koja je papirologija potrebna i kako ide procedura, bi li se to moglo staviti u prvi post |
![]() |
![]() |
![]() |
#2115 |
Premium
|
I ja bih to volio, ali to moraš pitati Druga Brku obzirom da je on mod na ovoj temi.
![]() |
#2116 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Slažem se. Treba napisati cijelu proceduru vraćanja. Koji papir, u kojoj pošti, treba li potvrda plaćanja pdv-a kad je stigao mobitel, koliko dugo vrijedi potvrda da ne plaćaš pdv za isti uređaj, može li se uzeti isti uređaj iz druge trgovine, što kad trgovina nudi drugi mobitel umjesto prvotnog... sto pitanja. Citiraj:
S obzirom da je mobitel DOA (stigao s greškom), hoću refund + troškovi. A onda ću kupiti opet isti mobitel. Neću zamjenu mobitela jer onda na taj novi nemam Paypal protection. Što ako opet stigne pokvaren? Ali ću sigurno uzeti Umi X1 Pro. Mobitel izgleda odlično, jako brz, gps za 30 sekundi bez ikakvih "popravaka", ips ekran. Mod: molim naučiti koristiti multiquote i edit. Zadnje izmijenjeno od: Brko. 26.05.2014. u 12:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2117 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ukoliko ste iz Zagreba samo se javite u glavnu postu (Branimirova ) i tamo zatrazite izvoznicu ( ne glavni ulaz, nego ulaz u postu carinjenja ).Sa sobom ponesite uredjaj koji saljete, kutiju u kojoj saljete uredjaj i sve kopije dokumentacije o placenim davanjima( Poziv sa carine PCP broj, racun za placen PDV ).Sto se tice uvoza, carinu ne zanima iz kojeg ducana ces ti ponovo narucivati.Njih samo zanima da uredjaj bude identican onome koji je izvezen i zaveden u knjigu izvoza, na CN23 i za koji su placena davanja. Za one koji nisu iz Zagreba Kada saljete paket u Kinu, na kutiju sa vanjske strane zaljepite jednu kovertu u koju stavite dopis da saljete uredjaj na popravak i da ce se isti nakon popravka vratiti na Vasu adresu ( ne zaboravite u dopis staviti vase generalije ), te zatrazite povrat izvoznice CN23 jer niste iz Zagreba te istu niste u mogucnosti ovjeriti u svojem gradu/mjestu, isto tako u kovertu stavite svu fotokopiranu ( nikako orginale ) dokumentaciju koju imate od Carine da ste platili davnja za uredjaj koji saljete nazad u Kinu.Na kovertu napisite napomena za Carinu RH povrat uredjaja na servis molim Vas da mi na kucnu adresu dostavite potvrdjenu izvoznicu CN23 .Za nekoliko dana na kucnu adresu poslati ce Vam preporuceno izvoznicu koju ste duzni priloziti prilikom povratka uredjaja sa servisa.Izvoznica tj. CN23 popunjavate u posti u mjestu slanja, ali se jedino moze ovjeriti u zg. Cijena slanja preporucene posiljke ( dobijete trackin number ) do Kine je 95 kuna za posiljku do 500g, a do 1 kg 134 kune. Za sve dodatne informacije kontaktirajte ona dva broja koja imate na pozivu od carine- PCP broju.Ne zovite u vremenu od 10 do 10:30 sati jer tada vrijeme marende ili gableca. Primjer izvoznice koja je ovjerena u zg i vracena na kucnu adresu ![]() Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 26.05.2014. u 13:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Premium
|
Nismo svi iz ZG niti idemo svaki drugi dan u ZG zbog nekog razloga. Moj slučaj da sam uredno ispunio CN23 u glavnoj pošti na Korzu u Rijeci, da bi mi mjesec dana kasnije kad sam zatražio kopiju izvoznice na carini rekli da me uopće nemaju u svojoj bazi tj. kao da nisam slao mob na RMA. I onda su mi nedavno, kad se mob vratio s RMA, poslali novi PCP pa moram tražiti dokumentaciju o slanju i PCP kada sam uvezao mob. Želio bih to sada izbjeći obzirom da moram opet slati mob u Kinu.
![]() |
#2119 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2120 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
mod: multiquote Zadnje izmijenjeno od: Brko. 26.05.2014. u 13:06. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Registered User
|
Ako jos nisi dobio tracking broj vrijeme je da im posaljes mail sa upitom zasto do sada nisi dobio tracking |
![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
Registered User
|
Mozda ti prodje ali sumnjam da hoce jer se po tome ne moze odrediti o kojem se tocno predmetu radi.Nisam nikada gledao da li na tom racunu pise neki broj sa kojim bi mogli povezati tvoju posiljku,ako pise onda bi trebalo biti dovoljno.Probaj ih kontaktirati na telefon da budes siguran. Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 26.05.2014. u 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Local Date and Time Country Location Event Type Extra Information 19.5.2014. 16:14:00 SINGAPORE SINGAPORE S02 Insert item into bag 26.5.2014. 12:39:08 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange 26.5.2014. 19:00:07 CROATIA ZAGREB 10003 Send items to customs (Inb) Momci moze pomoc, jel ovo znaci da je na carini? Ako mi itko moze reci sto trebam da ga osobno podignem s poste? S kojim papirima da dodjem? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2128 | |
Registered User
|
Sada cu ti ja objasniti u kratkim crtama zasto im treba poziv sa carine.Treba im zato jer tvoj predmet vode pod klasom i ur. brojem za koji je vezan PCP broj.Znaci u tom omotu spisa na carini nalaze se oni dokumenti koje si poslao mailom kada su ti carinili uredjaj i gdje tocno pise o kojem se uredjaju radi.Ti mozes uvesti dva mobitela i samo za jednog platiti davanja, a drugi da ti recimo liso prodje.Sada, pokvariti se onaj koji je liso prosao i ti carini uvalis racun od placenih davanja za onaj drugi za koji si platio davanja.Mozes cak i od nekoga posuditi racun pa poslati kao svoj.Mislim da to bas i nece proci.Ja sam proveo 20 godina radeci u tim drzavnim institucijama i sa tim papirustinama pa znam nesto o administrativom poslovanju ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2129 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|