Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.05.2014., 12:35   #2101
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imala je jaaaaaaako puno sreće.
Staro 25.05.2014., 17:29   #2102
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Promijenili su shemu, sad idu po LIFO principu
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 25.05.2014., 19:58   #2103
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Na zahtjev Pande, napravio sam YT video problema koje imam sa iNew v3. GPS test je obavljen na balkonu, dakle otvoren prostor.
Time/date setting problem
http://youtu.be/KVxZcZkDTEc

GPS problem
http://youtu.be/tzcoMtakZls
Staro 25.05.2014., 20:03   #2104
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Promijenili su shemu, sad idu po LIFO principu
Kaj je to LIFO princip ?
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2014., 20:37   #2105
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Kaj je to LIFO princip ?
Last In, First Out
Staro 25.05.2014., 20:53   #2106
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Na zahtjev Pande, napravio sam YT video problema koje imam sa iNew v3. GPS test je obavljen na balkonu, dakle otvoren prostor.
Time/date setting problem
http://youtu.be/KVxZcZkDTEc

GPS problem
http://youtu.be/tzcoMtakZls
Pa dobro što ne štima s GPSom? Ovo ti je normalan rezultat za neke MTK bez mreže i Wi-Fi. Za koliko ti locka kad pustiš data promet i/ili napuniš Epo?
Staro 25.05.2014., 21:25   #2107
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nije normalno jer mi je prošli iNew našao 13 i lockao 9 satelita u 100 sekundi na istom mjestu i s istim uvjetima. Osim toga, zašto bi morao uključivati 3G ili wifi da bi našao satelite? GPS mora sam naći satelite.
Staro 25.05.2014., 21:59   #2108
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

A nismo već odavno zaključili da je druga serija inewa lošija? Što se tiče gpsa na mobilnim uređajima je u startu zamišljen kao asisted i hardver je tome podređen. Na poslu vozim 3 različita auta, svaki ima drugačijeg garmina, nijednom ne treba data konekcija, ali niti ne lockaju za 2 sekunde kod tebe nešto softverski ne štima jer ti u početku "vidi" nekoliko satelita, a signal je na nuli, to je sumnjivo.
Staro 26.05.2014., 06:42   #2109
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Problem i je u softveru tj. fw-u. Ako si pogledao prvi video, očigledno je softverski problem u pitanju jer u sve druge postavke ulazim bez problema.
Ima tu još problema koji su 99,99% softverski i zato idem na RMA:
1. ponekad mi u toku telefoniranja, uho aktivira neke opcije, najčešće airplane mode što prekine trenutne razgovore te postanem nedostupan svima. Obzirom da mi je to službeni telefon, nimalo zgodna opcija. Očligledno neki softverski problem sa proximity senzorom. A kad stavim flip cover, proximity senzor radi kako spada.

2. Google Voice Search se aktivira randomly, a isključit ga ne možeš tipkama back i home već moram pritisnuti power tipku. Dapače, on sve te pritiske na home i back registrira, bufferira i onda odvali sve odjednom, ali svejedno ne izlazi iz aplikacije.

3. ne mogu staviti drugu tipkovnicu. Npr. stavim Hacker's keyboard zbog naših slova, odaberem je za default, ali mob to ne šljivi ni 5% nego je zakucan na defaultnu Googleovu.

Sve te bugove mi stari model sa cxq fw-om nije imao, a poznato je da taj fw ne ide na ovaj model. Ja ga sigurno neću flashati jer znam da će se zbrickati. Ide nazad pa neka ga oni zbrickaju ili mi daju drugog.
Staro 26.05.2014., 08:00   #2110
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Sretno s čekanjem. Mom Zopotu je trebalo mjesec dana da dođe dole, pa kad je došao tj kad su ga preuzeli, mjesec dana već traje popravak (s tim da još uvijek traje, ne znaju kad će biti gotovo), i onda kada svrše, vjerojatno najjeftinijom poštom ide nazad, znači još mj dana a ja se tu nešto plačem kad mi mr servis tri tjedna drži item na reklamaciji

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 10:25   #2111
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
21.5. sam napravio dispute na Paypalu zbog DOA mobitela koji je došao s Banggooda (kamera ne valja). Još mi nisu odgovorili. Uopće im se ne žuri. Još dan-dva pa idem na claim.
fora je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 10:40   #2112
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Reći će ti da pošalješ natrag. To je oko 65kn troška.
Si probao neki drugi rom staviti?
Staro 26.05.2014., 11:43   #2113
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Zadnji put kad sam slao, došao je do Kine za 8 dana. Podignut je par dana kasnije.
Podsjetite me malo što bih trebao od papirologije priložiti s njime. Znam da mi na pošti daju izvoznicu (obrazac CN23), ali mi se čini da mora biti još jedan (CN22?).
Staro 26.05.2014., 11:56   #2114
The Player
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Zadnji put kad sam slao, došao je do Kine za 8 dana. Podignut je par dana kasnije.
Podsjetite me malo što bih trebao od papirologije priložiti s njime. Znam da mi na pošti daju izvoznicu (obrazac CN23), ali mi se čini da mora biti još jedan (CN22?).
Kad ti odgovore ljudi koji znaju koja je papirologija potrebna i kako ide procedura, bi li se to moglo staviti u prvi post
The Player je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 12:10   #2115
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

I ja bih to volio, ali to moraš pitati Druga Brku obzirom da je on mod na ovoj temi.
Staro 26.05.2014., 12:10   #2116
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Slažem se. Treba napisati cijelu proceduru vraćanja. Koji papir, u kojoj pošti, treba li potvrda plaćanja pdv-a kad je stigao mobitel, koliko dugo vrijedi potvrda da ne plaćaš pdv za isti uređaj, može li se uzeti isti uređaj iz druge trgovine, što kad trgovina nudi drugi mobitel umjesto prvotnog... sto pitanja.

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Reći će ti da pošalješ natrag. To je oko 65kn troška.
Si probao neki drugi rom staviti?
Drugi rom neću stavljati bez zahtjeva od Banggooda jer se, po njihovim pravilima, gubi jamstvo izmjenom roma. Kao što sam rekao prije, Umi X1 Pro je stigao s Banggooda s neupotrebljivom kamerom, jako mutne slike, uvijek s dvostrukim objektima (sjenama). Probao sam factory reset, probao sam i drugi program za kameru (Ucam). Uvijek isto loše.
S obzirom da je mobitel DOA (stigao s greškom), hoću refund + troškovi. A onda ću kupiti opet isti mobitel. Neću zamjenu mobitela jer onda na taj novi nemam Paypal protection. Što ako opet stigne pokvaren?
Ali ću sigurno uzeti Umi X1 Pro. Mobitel izgleda odlično, jako brz, gps za 30 sekundi bez ikakvih "popravaka", ips ekran.

Mod: molim naučiti koristiti multiquote i edit.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 26.05.2014. u 12:47.
fora je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 12:23   #2117
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Ukoliko ste iz Zagreba samo se javite u glavnu postu (Branimirova ) i tamo zatrazite izvoznicu ( ne glavni ulaz, nego ulaz u postu carinjenja ).Sa sobom ponesite uredjaj koji saljete, kutiju u kojoj saljete uredjaj i sve kopije dokumentacije o placenim davanjima( Poziv sa carine PCP broj, racun za placen PDV ).Sto se tice uvoza, carinu ne zanima iz kojeg ducana ces ti ponovo narucivati.Njih samo zanima da uredjaj bude identican onome koji je izvezen i zaveden u knjigu izvoza, na CN23 i za koji su placena davanja.

Za one koji nisu iz Zagreba
Kada saljete paket u Kinu, na kutiju sa vanjske strane zaljepite jednu kovertu u koju stavite dopis da saljete uredjaj na popravak i da ce se isti nakon popravka vratiti na Vasu adresu ( ne zaboravite u dopis staviti vase generalije ), te zatrazite povrat izvoznice CN23 jer niste iz Zagreba te istu niste u mogucnosti ovjeriti u svojem gradu/mjestu, isto tako u kovertu stavite svu fotokopiranu ( nikako orginale ) dokumentaciju koju imate od Carine da ste platili davnja za uredjaj koji saljete nazad u Kinu.Na kovertu napisite napomena za Carinu RH povrat uredjaja na servis molim Vas da mi na kucnu adresu dostavite potvrdjenu izvoznicu CN23 .Za nekoliko dana na kucnu adresu poslati ce Vam preporuceno izvoznicu koju ste duzni priloziti prilikom povratka uredjaja sa servisa.Izvoznica tj. CN23 popunjavate u posti u mjestu slanja, ali se jedino moze ovjeriti u zg.

Cijena slanja preporucene posiljke ( dobijete trackin number ) do Kine je 95 kuna za posiljku do 500g, a do 1 kg 134 kune.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte ona dva broja koja imate na pozivu od carine- PCP broju.Ne zovite u vremenu od 10 do 10:30 sati jer tada vrijeme marende ili gableca.

Primjer izvoznice koja je ovjerena u zg i vracena na kucnu adresu

Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 26.05.2014. u 13:03.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 12:40   #2118
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nismo svi iz ZG niti idemo svaki drugi dan u ZG zbog nekog razloga.
Moj slučaj da sam uredno ispunio CN23 u glavnoj pošti na Korzu u Rijeci, da bi mi mjesec dana kasnije kad sam zatražio kopiju izvoznice na carini rekli da me uopće nemaju u svojoj bazi tj. kao da nisam slao mob na RMA. I onda su mi nedavno, kad se mob vratio s RMA, poslali novi PCP pa moram tražiti dokumentaciju o slanju i PCP kada sam uvezao mob. Želio bih to sada izbjeći obzirom da moram opet slati mob u Kinu.
Staro 26.05.2014., 12:53   #2119
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Ukoliko ste iz Zagreba samo se javite u glavnu postu (Branimirova ) i tamo zatrazite izvoznicu ( ne glavni ulaz, nego ulaz u postu carinjenja ).Sa sobom ponesite uredjaj koji saljete, kutiju u kojoj saljete uredjaj i sve kopije dokumentacije o placenim davanjima( Poziv sa carine PCP broj, racun za placen PDV )..
Da li je obavezno imati dokumentaciju o plaćenom PDV-u, jer ja sam prošao bez carine? Ne mogu jednostavno tražiti izvoznicu za svoj uređaj koji će se vratiti natrag u HR?
GoodLooker je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 12:54   #2120
RAUL
Registered User

Citiraj:
Nismo svi iz ZG niti idemo svaki drugi dan u ZG zbog nekog razloga.
Moj slučaj da sam uredno ispunio CN23 u glavnoj pošti na Korzu u Rijeci, da bi mi mjesec dana kasnije kad sam zatražio kopiju izvoznice na carini rekli da me uopće nemaju u svojoj bazi tj. kao da nisam slao mob na RMA. I onda su mi nedavno, kad se mob vratio s RMA, poslali novi PCP pa moram tražiti dokumentaciju o slanju i PCP kada sam uvezao mob. Želio bih to sada izbjeći obzirom da moram opet slati mob u Kinu.
Dodano i za one koji nisu iz ZG, imam malo guzvu na poslu pa ne stignem sve odjednom

Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
Da li je obavezno imati dokumentaciju o plaćenom PDV-u, jer ja sam prošao bez carine? Ne mogu jednostavno tražiti izvoznicu za svoj uređaj koji će se vratiti natrag u HR?
Nista od toga, ovo se radi bas radi toga da ne bude manipulacija po tom pitanju.

mod: multiquote

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 26.05.2014. u 13:06.
Staro 26.05.2014., 13:36   #2121
Fatal
kenova?
Moj komp

ok dečki, narucio sam preko pande 2 moba prije desetak dana, ni traga ni glasa od njih o broju naruzdbe i slicno. Jeli i inace praksa da su ovako tromi?
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 15:27   #2122
RAUL
Registered User

Ako jos nisi dobio tracking broj vrijeme je da im posaljes mail sa upitom zasto do sada nisi dobio tracking
Staro 26.05.2014., 18:48   #2123
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Nista od toga, ovo se radi bas radi toga da ne bude manipulacija po tom pitanju.
Ok, imam kopiju obrazsca carinskih davanja pri uvozu ali nemam Poziv sa carine, izgubljen. Dovoljna kopija obrazca, što misliš?
GoodLooker je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 19:31   #2124
RAUL
Registered User

Mozda ti prodje ali sumnjam da hoce jer se po tome ne moze odrediti o kojem se tocno predmetu radi.Nisam nikada gledao da li na tom racunu pise neki broj sa kojim bi mogli povezati tvoju posiljku,ako pise onda bi trebalo biti dovoljno.Probaj ih kontaktirati na telefon da budes siguran.

Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 26.05.2014. u 19:36.
Staro 26.05.2014., 20:32   #2125
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

mod: zabranjeno reklamiranje blogova

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 27.05.2014. u 08:28.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 21:56   #2126
matija.gubec
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Local Date and Time Country Location Event Type Extra Information
19.5.2014. 16:14:00 SINGAPORE SINGAPORE S02 Insert item into bag
26.5.2014. 12:39:08 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange
26.5.2014. 19:00:07 CROATIA ZAGREB 10003 Send items to customs (Inb)

Momci moze pomoc, jel ovo znaci da je na carini?
Ako mi itko moze reci sto trebam da ga osobno podignem s poste? S kojim papirima da dodjem?

Hvala
matija.gubec je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2014., 22:00   #2127
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Sutra će ti pisati "inovice missing" i za 2 dana će ti stići pismo. U pismo će ti biti PCP broj s kojim možeš otići na Branimirovu
Staro 26.05.2014., 22:22   #2128
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Što će ti poziv s carine.
Sada cu ti ja objasniti u kratkim crtama zasto im treba poziv sa carine.Treba im zato jer tvoj predmet vode pod klasom i ur. brojem za koji je vezan PCP broj.Znaci u tom omotu spisa na carini nalaze se oni dokumenti koje si poslao mailom kada su ti carinili uredjaj i gdje tocno pise o kojem se uredjaju radi.Ti mozes uvesti dva mobitela i samo za jednog platiti davanja, a drugi da ti recimo liso prodje.Sada, pokvariti se onaj koji je liso prosao i ti carini uvalis racun od placenih davanja za onaj drugi za koji si platio davanja.Mozes cak i od nekoga posuditi racun pa poslati kao svoj.Mislim da to bas i nece proci.Ja sam proveo 20 godina radeci u tim drzavnim institucijama i sa tim papirustinama pa znam nesto o administrativom poslovanju Kao sto sam napomenuo neznam da li se racun veze za neki broj u omotu spisa ili ne.Ako se ne veze onda bi moglo biti dosta manipulacija, a na to nisam obracao paznju.Cisto da ne pokusate neke prevare pa da na kraju jos morate platiti i kaznu.

Citiraj:
Autor matija.gubec Pregled postova
Local Date and Time Country Location Event Type Extra Information
19.5.2014. 16:14:00 SINGAPORE SINGAPORE S02 Insert item into bag
26.5.2014. 12:39:08 CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange
26.5.2014. 19:00:07 CROATIA ZAGREB 10003 Send items to customs (Inb)

Momci moze pomoc, jel ovo znaci da je na carini?
Ako mi itko moze reci sto trebam da ga osobno podignem s poste? S kojim papirima da dodjem?

Hvala
Osobno ga neces odmah podici jer ti ga nece dati preko reda.
Staro 27.05.2014., 00:09   #2129
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Slažem se. Treba napisati cijelu proceduru vraćanja. Koji papir, u kojoj pošti, treba li potvrda plaćanja pdv-a kad je stigao mobitel, koliko dugo vrijedi potvrda da ne plaćaš pdv za isti uređaj, može li se uzeti isti uređaj iz druge trgovine, što kad trgovina nudi drugi mobitel umjesto prvotnog... sto pitanja.

Drugi rom neću stavljati bez zahtjeva od Banggooda jer se, po njihovim pravilima, gubi jamstvo izmjenom roma. Kao što sam rekao prije, Umi X1 Pro je stigao s Banggooda s neupotrebljivom kamerom, jako mutne slike, uvijek s dvostrukim objektima (sjenama). Probao sam factory reset, probao sam i drugi program za kameru (Ucam). Uvijek isto loše.
S obzirom da je mobitel DOA (stigao s greškom), hoću refund + troškovi. A onda ću kupiti opet isti mobitel. Neću zamjenu mobitela jer onda na taj novi nemam Paypal protection. Što ako opet stigne pokvaren?
Ali ću sigurno uzeti Umi X1 Pro. Mobitel izgleda odlično, jako brz, gps za 30 sekundi bez ikakvih "popravaka", ips ekran.

Mod: molim naučiti koristiti multiquote i edit.
Probaj ga ovaj put naručiti od nekud drugdje, a ne sa bangooda
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2014., 01:13   #2130
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor fora Pregled postova
S obzirom da je mobitel DOA (stigao s greškom), hoću refund + troškovi.
A sto ako ti kazu da vratis uredjaj o svom trosku?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na