Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 19.05.2014., 21:59   #7891
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
@L31, ja sam ga imao i pričaš bezvezarije, nemoj trolat jer razgovaramo o kineskim mobitelima.
GoodLooker je offline  
Staro 19.05.2014., 22:03   #7892
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
Ok, nije covjek namjerno, ja sam ga povukao za jezik. Spomenuo sam ios kao usporedbu a androidom. Tu jos puno android mora nauciti.

Premda System cleaner stvarno puno pomogne kod sporog androida..
kolibri je offline  
Staro 19.05.2014., 22:12   #7893
boris1408
Premium
Moj komp

boris1408's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Koliko otprilike trebam bit vani, bio sam 5 minuta i našao je jedan satelit in view. Dakle, nijedan lock.
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Meni se GPS malo poboljšao na iNewu. Jučer mi je našao poziciju na iGO mapi nakon 3 min iako je traženej još bilo u toku i lockao samo 3 satelita. Još plačem za starim modelom koji mi je u 100 sek našao 13 satelita i lockao 9.
Vi mene zaj...... ? Ja evo otišao u Češku 900km od Petrinje i vratio se samo sa downloadanim epo-om na v967s (minideal rom, sve stock samo očišćeno od kineskih aplikacija). Nemoguće da je tako loše, mora lockat za min max ako su prihvaćene EPO datoteke. Za 15sec +- meni uhvati ako sam na otvorenom ili u autu. Evo par SS na kojima se vidi kako provjeriti dali su prihvaćeni. U postavke, pristup lokaciji, GPS seteliti, EPO settings.

http://s23.postimg.org/sz0s8hr2z/Scr...3_18_44_51.png
http://s23.postimg.org/77i0hsl7f/Scr...9_21_56_36.png
http://s23.postimg.org/5ef3th00r/Scr...9_21_56_43.png
http://s23.postimg.org/ai6dhob4r/Scr...9_21_56_53.png
http://s23.postimg.org/txh5as4ez/Scr...9_22_00_51.png

Ako nakon toga nevalja onda je do loše antene . Što se tiče fixeva koji su spominjani ja bi samo primijenio EPO file i Guls-ov "fix", čak ne klikam ni Fix GPS u mobileuncle tools-u jer on zaj.... više puta nego što popravi (ima i unfix).

Zadnje izmijenjeno od: boris1408. 19.05.2014. u 22:28.
boris1408 je offline  
Staro 19.05.2014., 22:33   #7894
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
Ja na V967S nisam nikada skidao taj EPO, u opcijama mi je iskljucen. Dva puta sam pokusao automatski skinut i uvijek javi "Update Epo files failed" i GPS mi radi izvrsno, nikada nikakvih problema locka sve za manje od minutu. Koristio sam ga u Veniciji dok sam hodao kroz one male ulicice u Google Mapsima koje sam prije skinuo offline.

stops je offline  
Staro 19.05.2014., 22:34   #7895
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor kiksich Pregled postova

A ako već griješim, jel mi možeš nabrojati neke od tih mnogih mtk 6589T kineza s 2/32 gige?
Pa, prvo, velika većina njih nije na tržištu, al oni koji mi padaju na pamet su pomp king w99, w88s, jiayu g5, jiayu g4 advanced, neo n003 advanced, tengda n9000, neken n6 advanced, h801+, zopo zp980, elephone p6, hd9000+, umi cross, inew i6000, tengda s4, thl w8s, iocean x7 elite, umi x2, dapeng one s8, tengda q6000, bla bla bla...
pokra89 je offline  
Staro 19.05.2014., 23:29   #7896
razorinc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2013
Ako vam neželi skinut epo fileove, imate na play storeu mt gps epo fix aplkaciju... Za jiayu g3s izašo kitkat alfa 2 (još dosta toga ne radi)
razorinc je offline  
Staro 20.05.2014., 00:02   #7897
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Budem sutra napravio ovo kaj je pokra rekao. Bit ću vani pol ure na mjestu nad otvorenim nebom. Ako nebu bilo rezultata, odustajem od toga. Fakat ne znam do čega to je. Bit će da se to razlikuje od MTK telefona do MTK telefona.

BTW, da ne zaboravim, bio sam danas 20 km jugoistočno od Karlovca, ruralni dio županije i imao sam 3G signal i pune barove signala na obje T-Mobile kartice. E sad, jel to bio dobar test za 900 MHz 3G, ne znam.
Brko je offline  
Staro 20.05.2014., 01:17   #7898
kiksich
Premium

kiksich's Avatar

Datum registracije: Apr 2014

Pardon, pogriješio sam, hvala na trudu
Nije valjda sve to iz glave?

Vjerojatno mi nisu ostali na pameti zbog cjenovnog ranga koji mi nije bio interesantan pa nisam detaljno pratio te uređaje a i zbog same starosti uređaja,... zapravo mi je interesantnije bilo to što Amoi A928W uz te 32 gige prima i micro sd kartice, a i kao što si rekao, velika većina njih nije na tržištu pa se i može reći da je danas rijetkost, barem ispod 200$

U svakom slučaju, ja mislim da se možemo složiti da je dobra kupnja za 195 baksića ?

-->
Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Pa, prvo, velika većina njih nije na tržištu, al oni koji mi padaju na pamet su pomp king w99, w88s, jiayu g5, jiayu g4 advanced, neo n003 advanced, tengda n9000, neken n6 advanced, h801+, zopo zp980, elephone p6, hd9000+, umi cross, inew i6000, tengda s4, thl w8s, iocean x7 elite, umi x2, dapeng one s8, tengda q6000, bla bla bla...

Vjerojatno mi nisu ostali na pameti zbog cjenovnog ranga koji mi nije bio interesantan pa nisam detaljno pratio te uređaje a i zbog same starosti uređaja,... zapravo mi je interesantnije bilo to što Amoi A928W uz te 32 gige prima i micro sd kartice, a i kao što si rekao, velika većina njih nije na tržištu pa se i može reći da je danas rijetkost, barem ispod 200$

U svakom slučaju, ja mislim da se možemo složiti da je dobra kupnja za 195 baksića ?

kiksich je offline  
Staro 20.05.2014., 05:04   #7899
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor GoodLooker Pregled postova
@c-shadow, mislim da problemi s gps-om nemaju veze sa mtk platformom, već kvalitetom roma i načina na koji komunicira sa hardverom.
Ja na thl-u u roku 5 sekundi lockam 7-8 satelita i to sa balkona u prizemlju zgrade, a druga zgrada mi je na 30 metara frontalno, dakle vrlo suženi pogled na nebo.
Evo snimke napravljene prije 10 minuta, sorry na kvaliteti, snimano iphonom 3gs po mraku, i to "ukrivo" da ne smetam previše gps-u.:
Gle, to je super i rezultat kakav bi trebao biti
Ali, je li ti omogućen data promet i wifi?
Vjerojatno ti je AGPS omogućen, i mob srkne podatke preko podatkovne veze, a to je još brži lock nego preko EPO. Jednostavno prebrzo, nema teorije da dobiš tako brzi lock na hladno bez asistencije.

Citiraj:
Autor stops Pregled postova
Ja na V967S nisam nikada skidao taj EPO, u opcijama mi je iskljucen. Dva puta sam pokusao automatski skinut i uvijek javi "Update Epo files failed" i GPS mi radi izvrsno, nikada nikakvih problema locka sve za manje od minutu. Koristio sam ga u Veniciji dok sam hodao kroz one male ulicice u Google Mapsima koje sam prije skinuo offline.
Tebi vjerojatno radi preko AGPS što je inače brži lock nego EPO. Provjeri da li ti je to potkvačeno. EPO ti ne downloada jer su serveri u ku*cu, vidi fix preko MT GPS ili ručni download, ali ako ti ovako radi, sve ok.

Citiraj:
Budem sutra napravio ovo kaj je pokra rekao. Bit ću vani pol ure na mjestu nad otvorenim nebom. Ako nebu bilo rezultata, odustajem od toga. Fakat ne znam do čega to je. Bit će da se to razlikuje od MTK telefona do MTK telefona.
Ajde pročitaj onaj moj post gore, uključi GPS, provjeri kroz mobile uncle da li je sve potkvačeno što treba. Skini s playa MT GPS, dao sam link i napucaj friški EPO preko njega, on ujedno i permissione postavi na 777. Znači, mob ti mora imati asist ili preko AGPS (podatkovna veza, brži fix, to ti je pokra savjetovao) ili preko problematičnog EPO. Ako ti nakon toga ne radi, onda ili je rom u klincu ili sam mobač. Zgodan ti je GPS status program (plava ikona), imaš scrshot gore, on ti ima i tipku za reset gPS-a i download novih AGPS podataka pa tu vidiš da li je prošlo ili su kinezi u ROMU u configu sje*ali servere.
c-shadow je offline  
Staro 20.05.2014., 07:02   #7900
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ajde pročitaj onaj moj post gore, uključi GPS, provjeri kroz mobile uncle da li je sve potkvačeno što treba. Skini s playa MT GPS, dao sam link i napucaj friški EPO preko njega, on ujedno i permissione postavi na 777. Znači, mob ti mora imati asist ili preko AGPS (podatkovna veza, brži fix, to ti je pokra savjetovao) ili preko problematičnog EPO. Ako ti nakon toga ne radi, onda ili je rom u klincu ili sam mobač. Zgodan ti je GPS status program (plava ikona), imaš scrshot gore, on ti ima i tipku za reset gPS-a i download novih AGPS podataka pa tu vidiš da li je prošlo ili su kinezi u ROMU u configu sje*ali servere.
Ne znam jesi mi skužio, ali imam taj MT GPS EPO koji ih cucla sam i meće permiš'ne 777 na EPO.DAT fajl i to već kaj instalirava.
AGPS mi ne radi nikako na ovom mobu. Ali radi na Alkatelu koji je MT6577 dualac kojeg nisam filao sa EPO-ovima.

Budem vidio i taj GPS status. No ukoliko i je GPS zdrkan, nema teorije da ga šaljem u kinu a i uvjeren sam da je do ROM-a, a ne do samog modula.

Probat ću još i pobrisat EPO fajlove i probat samo preko AGPS-a.
Brko je offline  
Staro 20.05.2014., 07:28   #7901
Necronomicon
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Moj komp

Necronomicon's Avatar

Datum registracije: Jan 2008

Malo sam istraživao i izgleda da je taj Amoi A928W jako dobra kupnja.
Meni se čini kao da je više namijenjen za ljepše polovice (naravno i one koji se tako osjećaju ) zbog zlatnog obruba (koji je navodno ipak metalni ) i bijele stražnje strane te me to malo odbija.
Ako je google chrome točno preveo sa klinastog pisma izgleda da je Amoi ipak cijenjen u Kini, imaju dugu povijest i rade kvalitetne uređaje.
Svi njihovi uređaji na koje sam naletio na zol.com.cn imaju visoke ocjene (preko 4) a izrada je navodno bolja od zopoa, thl-a i jaojaoa.
Mana ovog modela je slabija baterija i naravno kamera koja je kako kažu neki Sony f/2.2 ali ipak osjetno bolja od G4C i sl...

Zna li netko kada dolazi i dolazi li uopće WCDMA verzija ZTEa V5 Red Bull?
Jučer sam se umalo zaletio i uzeo ga na Antelifeu stavio u košaricu i tek onda se sjetio provjerit koje mreže podržava i ispalo da je TD-SCDMA 3G.
-->
Citiraj:

Malo sam istraživao i izgleda da je taj Amoi A928W jako dobra kupnja.
Meni se čini kao da je više namijenjen za ljepše polovice (naravno i one koji se tako osjećaju ) zbog zlatnog obruba (koji je navodno ipak metalni ) i bijele stražnje strane te me to malo odbija.
Ako je google chrome točno preveo sa klinastog pisma izgleda da je Amoi ipak cijenjen u Kini, imaju dugu povijest i rade kvalitetne uređaje.
Svi njihovi uređaji na koje sam naletio na zol.com.cn imaju visoke ocjene (preko 4) a izrada je navodno bolja od zopoa, thl-a i jaojaoa.
Mana ovog modela je slabija baterija i naravno kamera koja je kako kažu neki Sony f/2.2 ali ipak osjetno bolja od G4C i sl...

Zna li netko kada dolazi i dolazi li uopće WCDMA verzija ZTEa V5 Red Bull?
Jučer sam se umalo zaletio i uzeo ga na Antelifeu stavio u košaricu i tek onda se sjetio provjerit koje mreže podržava i ispalo da je TD-SCDMA 3G.
Staro 20.05.2014., 07:54   #7902
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:

BTW, da ne zaboravim, bio sam danas 20 km jugoistočno od Karlovca, ruralni dio županije i imao sam 3G signal i pune barove signala na obje T-Mobile kartice. E sad, jel to bio dobar test za 900 MHz 3G, ne znam.
E jbg Sojicu,trebas staviti karticu od Tele2 pa onda napraviti test.Tele2 ima puno vise BS na 900.T-mobile koristi jako malo BS na 900 tako da ti test nije dobar.
RAUL je offline  
Staro 20.05.2014., 08:35   #7903
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nemam tele2 niti bilo koga u familiji tko ima tele2 niti nitko od mojih prijatelja nema VIŠE tele2.
a da bi sada kupovao karticu samo da napravim taj test, nema šanse

Dakok veli da trebam otići van grada, otišao sam. Sad još trebam i Tele2 karticu ma ništa to.
Brko je offline  
Staro 20.05.2014., 08:44   #7904
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Nemam tele2 niti bilo koga u familiji tko ima tele2 niti nitko od mojih prijatelja nema VIŠE tele2.
a da bi sada kupovao karticu samo da napravim taj test, nema šanse

Dakok veli da trebam otići van grada, otišao sam. Sad još trebam i Tele2 karticu ma ništa to.
Sojicu, ne treba kupovati, samo je naruci ( mozes i tri komada ) poslati ce ti je besplatno

http://www.tele2.hr/sim2go/
RAUL je offline  
Staro 20.05.2014., 08:46   #7905
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Napokon sam natjerao gps na iNew V3 da radi, flashao sa ovim nekim patchem https://mega.co.nz/#!UE1xTSZI!glwttg...DAwhyfrsfc_XK0 i jutros uhvatio prvi put ikad fix
Staro 20.05.2014., 08:49   #7906
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Sojicu, ne treba kupovati, samo je naruci ( mozes i tri komada ) poslati ce ti je besplatno

http://www.tele2.hr/sim2go/
Neda mi se
Brko je offline  
Staro 20.05.2014., 08:51   #7907
GoodLooker
Premium

GoodLooker's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Gle, to je super i rezultat kakav bi trebao biti
Ali, je li ti omogućen data promet i wifi?
Vjerojatno ti je AGPS omogućen, i mob srkne podatke preko podatkovne veze, a to je još brži lock nego preko EPO. Jednostavno prebrzo, nema teorije da dobiš tako brzi lock na hladno bez asistencije.
Pa uključeni su po defoltu, ali valjda su svima uključeni, zašto bi bili isključeni? Bitno je radi li ili ne, barem ja to tako vidim.
Malo kasnije ću probati isključiti AGPS i napraviti test.
GoodLooker je offline  
Staro 20.05.2014., 09:18   #7908
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Frend me pita za OVAJ mob, samo zato jer je očiti klon od Galaxy S5.

Osobno mi se čini kao odron, no ako netko ima saznanja o ovoj No.1 marki neka slobodno kaže svoje mišljenje, da nebude suza kasnije najlakše mi ga je naručit, platit i pobrat lovu od frenda. Nakon toga nemam briga
Brko je offline  
Staro 20.05.2014., 09:22   #7909
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kao što netko već ranije reče, te klonove bi trebalo naširoko izbjegavati jer su se pokazali gori od markiranih modela (THL, Cubot,...).
Ovo je totalni odron - 960x540 na 5,1" ekranu. Ono, pixeli na ekranu su toliko veliki da se mogu vidjeti iz Google satelita.
Staro 20.05.2014., 09:33   #7910
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Ovo je totalni odron - 960x540 na 5,1" ekranu. Ono, pixeli na ekranu su toliko veliki da se mogu vidjeti iz Google satelita.
To bi bila najmanja briga, budući na 4,7" ekranu ista rezolucija izgleda čisto zadovoljavajuće. Nije baš da je 0,4" jako velika razlika.

Veća je briga kakav je odron kamera, kvaliteta izrade, trajanje baterije i tako to. Display bi bio i OK. Nisu svi cijepljeni da moraju imati 4K rezu na ekranima iznad 4,5".
Brko je offline  
Staro 20.05.2014., 09:46   #7911
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Kao što netko već ranije reče, te klonove bi trebalo naširoko izbjegavati jer su se pokazali gori od markiranih modela (THL, Cubot,...).
Ne pretjeruj, nije istina.
fora je offline  
Staro 20.05.2014., 09:58   #7912
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

A dosta njih mi je bilo u konkurenciji kad sam kupovao svoj, pa ih pamtim jos

Da, amoi bi trebao biti stvarno ok kupovina, imam w862, i vidi se da je to ipak ime neko
-->
Citiraj:

A dosta njih mi je bilo u konkurenciji kad sam kupovao svoj, pa ih pamtim jos

Da, amoi bi trebao biti stvarno ok kupovina, imam w862, i vidi se da je to ipak ime neko
pokra89 je offline  
Staro 20.05.2014., 10:23   #7913
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Citiraj:
Frend me pita za OVAJ mob, samo zato jer je očiti klon od Galaxy S5.

Osobno mi se čini kao odron, no ako netko ima saznanja o ovoj No.1 marki neka slobodno kaže svoje mišljenje, da nebude suza kasnije najlakše mi ga je naručit, platit i pobrat lovu od frenda. Nakon toga nemam briga
Ako vec hoce S5 uvijek postoji ova opcija

http://goophoneshops.net/goophone-s5...-otg-p-57.html

Ima i verzija sa 1GB/8GB koja je 30 dolara jeftinija
stops je offline  
Staro 20.05.2014., 11:13   #7914
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor stops Pregled postova
Ako vec hoce S5 uvijek postoji ova opcija

http://goophoneshops.net/goophone-s5...-otg-p-57.html

Ima i verzija sa 1GB/8GB koja je 30 dolara jeftinija
Gledam usporedbu s originalnim S5 i nevjerojatno kako je ova Goophone kopija dobra...

https://www.youtube.com/watch?v=4R8vfCyxXZM
gin.tonic je offline  
Staro 20.05.2014., 11:24   #7915
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
Gledam usporedbu s originalnim S5 i nevjerojatno kako je ova Goophone kopija dobra...

https://www.youtube.com/watch?v=4R8vfCyxXZM
Što GooPhone i brandira mobitele sa orginal ukranim logotipovima. Mislio sam da imaju onu svoju pčelicu...
Za potezanje po birtijama idealan samo je pitanje kakva je kvaliteta izrade.
Brko je offline  
Staro 20.05.2014., 11:57   #7916
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

To za piksele je glupost.. Nije toliko uočljivo
CubeS je offline  
Staro 20.05.2014., 12:03   #7917
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor CubeS Pregled postova
To za piksele je glupost.. Nije toliko uočljivo
Kako kome. Odgovorno tvrdim da na 4,7” ne vidim razliku između 540 i 720 rezolucije. 540 ima malo veće ikone i to je to.

No, eto, to sam samo ja.
Brko je offline  
Staro 20.05.2014., 12:07   #7918
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

Osobno mislim da je to cjepidlacenje.. Ako je ekran IPS onda bi sve to trebalo dati solidno iskustvo za korisnika.. Nedavno sam vidio 5.3 incha na rezoluciji od
800x480 i bilo je solidno.. Da me pitas koja je rezolucija nikad ne bi rekao da je to tako nisko.. Posebno zbog IPS tehnologije
CubeS je offline  
Staro 20.05.2014., 12:18   #7919
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Citiraj:
Što GooPhone i brandira mobitele sa orginal ukranim logotipovima. Mislio sam da imaju onu svoju pčelicu...
Za potezanje po birtijama idealan samo je pitanje kakva je kvaliteta izrade.
Hm da, to je problem...
Ne znam ali mozda postoji i neka opcija bez logotipa. Na ovom su se posebno potrudili pa su skopirali sve sto se da

http://www.goophone.hk/product-72.html
stops je offline  
Staro 20.05.2014., 12:22   #7920
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

ja mislim da to uoce nije goophone, vec neki bas kopi kopi model. sve goophone koje sam do sada vidio imali su svoj logo.
pokra89 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na