|
![]() |
#7862 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ako nekoga zanima, Jiayu G4C/G4S imaju softversku grešku za GPS modul u zadnjem buildu Androida koji dođe sada na mobu. Prilikom instalacije LEWA OS-a (isto Android 4.2.2.), GPS radi normalno. Samo naravno, Lewu treba debelo čistiti od kineskog bloatwarea. Španjolci kažu kako bi se GPS bug trebao otkloniti u novoj verziji firmwarea... koji ko zna kad će izaći ![]() |
![]() |
![]() |
#7863 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da nema kineskog moba koji će izazvati vauuu efekt na fotkama. Jedini izuzetak bi mogao biti Xiaomi Mi3.
#7864 |
Premium
Datum registracije: Apr 2014
|
Neloše za 195$ ... Amoi A928W - Octa Core - 2 điđe rama - 32 điđe roma(prava rijetkost za kineza) + prima micro sd kartice - FullHD IPS(5 inča OGS) ekran - Negdje piše da ima 900/2100mHz a negdje samo 2100mHz na 3G-u(sad, šta je istina, ne znam) Po dosad viđenom, Amoi radi kvalitetom i cijenom a s ovim modelom i hardverski privlačne uređaje. |
![]() |
![]() |
#7865 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
Inače na needrom se pojavio Miui v5 za G4S. Obećajem da ću ga isprobati, samo kad mi na Carini obračunaju pedeve! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7866 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Inače se (makar do sada) mogao gotovo svaki GPS problem nekako riješiti kroz MTK ujaka i skidanje EPO datoteke. Nije mi jasno, što se izmjeni da u jednom sw gps radi dobro a u slj. ne
#7867 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
#7868 | |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Kakav je ovaj Amoi kao brand u odnosu na THL, Zopo i Jiayu? Niža liga ili...? Inače za Newman N2 meni je najbolji bio Cyanogenmod, nikakvih problema nisam imao, baterija 6h SOT i puna dva dana... I svi Xtreamerovi su bili dobri i redovno dobivaju updateove. |
|
![]() |
![]() |
#7870 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#7871 | ||
Antimićanin
|
Citiraj:
Stavio sam CWM recovery jer je orginal na kineskiom klinastom pismu ![]() Također nudi official Android zadnju verziju i zadnju verziju tog LeWa OS-a, koji mi se vizualno nikako ne sviđa. Ma ima MIUI v5 i za G4C na NeedRomu, ali nema previše komentara korisnika da bi se upustio u to. Citiraj:
Koliko otprilike trebam bit vani, bio sam 5 minuta i našao je jedan satelit in view. Dakle, nijedan lock. |
||
![]() |
![]() |
#7872 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Meni se GPS malo poboljšao na iNewu. Jučer mi je našao poziciju na iGO mapi nakon 3 min iako je traženej još bilo u toku i lockao samo 3 satelita. Još plačem za starim modelom koji mi je u 100 sek našao 13 satelita i lockao 9.
#7873 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo za kineze... 1. Skini ovo http://ge.tt/4kklvs81/v/02 2. Sa root explorerom kopiraš sva 3 filea u data/misc 3. odeš u setings, gps pa klikneš na gps seteliti pa ti otvori novi prozor 4. Odabereš gps epo assistance i a-gps 5. restartaš mog 6. odeš u mobileuncle tools, nađi YGPS 7. Klikni na karticu informacije 8. Klikni na full pa pričekaj dok ne odradi 9. Klikni na cold pa pričekaj da odradi 10. Restartaj mob Na mom Zopiću je pomoglo.
#7874 |
Registered User
Datum registracije: May 2014
|
Zanima me dali bi neko moga usporediti npr. Lenovo mobitel od prije cca 1 god. I ovoga sada zanima me dali im kvaliteta uređaja raste. Nemora biti lenovo moze bilo koji brand. Thx |
![]() |
![]() |
#7875 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7876 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Baci oko na službeni miui forum, ima tamo thread s popisom 100-ak uređaja koji su kvalitetno portani, a nisu među službeno podržanima. Pa pogledaj da se nije možda pojavio G4C. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#7877 | |
Premium
|
ne znam, ali meni daje ovo i taj fajl se mora skinuti ![]() Citiraj:
and extra, probao sam MIUI na starom LG-u, na HTC-u, na Zopu i Lenovu. Iz početka je sve super, fluidno, brzo, vizualno atraktivno. No kako vrijeme prolazi, ROM se drastično usporava, dolazi do raznoraznih smrzavanja, zaštekavanja, dojma sam da se sve nekako počinje vući, makar čistio keš s brenerom. Nakon factory reseta prodiše i tako u krug. Jako dobar rom s puno potencijala, ali ne znam što ga toliko ubije.
Zadnje izmijenjeno od: Guls. 19.05.2014. u 15:43. |
|
![]() |
![]() |
#7878 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
![]() A koji Android se nakon nakon nekog vremena ne ulijeni? Pa i moj SGS2 sa stock ROMom je sad, nakon godinu i pol nakon zadnjeg tvorničkog reseta, postao poprilično spor... iOS je već sasvim druga priča... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7879 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Mogu vam reći da je moje iskustvo takvo da je bio game changer na 4.2.1 verziji androida. Nema više štekanja ni poslije nekoliko mjeseci. Isprobano na više kineskih mobitela. |
![]() |
![]() |
#7880 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Da vas pitam jel kako teško promijeniti LCD i TP na uređaju. Imam jedan THL W100 kojemu je otišao vanjski dio ekrana TP I jedan Jiake kojem je otišao unutarnji.... LCD Šta mislite jesu li svi slično sastavljeni unutra. Da znam prije nego se upustim u pothvat ![]() |
![]() |
![]() |
#7881 |
Premium
|
MTK GPS EPO
Evo ako si netko želi ručno skinuti EPO datoteke, u postu #82 ovog threada imate direktne linkove na drugi server. U kasnijim postovima ima link na MT GPS program koji bi to trebao sam napraviti. Također ima i info gdje je u androidu hardkodiran ftp server za slučaj da seželite igrati s time :-) |
![]() |
![]() |
#7882 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Trazim sve naokolo, ali nemogu nigdje nac, pa vas molim da mi ne uzmete za zlo. Jel ima kakav gps fix za LG 4X HD iliti P880? Nade par satelita, ali locka nema. |
![]() |
![]() |
#7883 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Nego, kak locka satelite? Jel isto GPS test aplikacijom ili treba nešto opet radit? Nisam se susreo sa ovako usranim GPSom pa pitam ![]() S druge strane, moj Alcatel i ženin Tele2fon V5 su dual core MTK mobiteli i jedan i drugi u GPS testu nakon par sekundi imaju 10 In use satelita, a Xperia Z za pol sekunde. |
|
![]() |
![]() |
#7884 |
Premium
|
Meni je super ROM za brzinu jedan koji sam iskopao na needrom siteu, za Lenovo, jel. Kao stock, ali s par sitnih izmjena. Taj bome traje mjesecima i ništa ne šteka. Ovi ostali se svi razmrdaju.
#7885 |
Premium
Datum registracije: Sep 2013
|
Ostavi upaljen screen on u gps testu, stavi ga vani, uključi podatkovni promet, nemoj dirati ništa i za 10min vidi jel našao i lockao ista |
![]() |
![]() |
#7886 |
Premium
|
MTK GPS
Iz nekog razloga MTK mobači imaju problema s AGPS, koji bi trebao gledati po odašiljačima gdje je otprilike lokacija i skida preko mreže što mu treba (podatkovni promet mora biti uključen). Nisu isti sateliti vidljvi u 17 popodne iznad ZG i iznad Pekinga ![]() Mediatekov proprietary EPO je izgleda slična ista priča, osim što radi preko wifi i što podaci koje skine vrijede mjesec dana. Izgleda da im EPO radi bolje, ali kad je uključen i kad je skinuo datoteke koje mu trebaju. Na nekim verzijama androida postoji negdje u settings za uključiti posebno GPS i EPO, na nekim romovima ne postoji i tu treba posegnuti za mobilnim ujakom i uključiti ako nije. Ovo je slika kod mene, suključenim GPS-om gdje se vidi da je EPO automatski uključen, zajedno s auto download, dolje se vidi interval od 15 dana u kojemu bi se to kao trebalo obnoviti: ![]() Nažalost, postavke servera (epo.mediatek.com) hardkodirane su u frameworku, a taj je server trenutno jako spor pa se to ne downloada. Ekipa obično naslijepo naklika onaj "MTK GPS fix" u mobileuncle, a datoteke se ne downloadaju. Zato aplikacija MT GPS (treba root) skida na ruke s drugog servera koji je već naveden u onom threadu na XDA ove datoteke i smješta ih u /data/misc: ![]() Ova dva zaokružena filea su sve što mu treba da bi EPO radio. File mtkgps.dat si sam napravi nakon locka, to mu je kao nekakav cache, valjda da kasnije brže nađe lock. Slike su od danas popodne s hongmia, data promet disablean, uključen wifi i preko MTGPS downloadane EPO datoteke. S tako friškim EPO podacima upalio sam unutra u dnevnoj prog GPS status, uključio GPS i izašao preko terase na parking, rezulta je na slici dolje - lock za 24s. ![]() Nije loše :-) Možda mi se posrećilo, zadnji put je GPS korišten prije koji dan pa ne znam koliko su mu svježi podaci, ali kad sam tek dobio mobač, za cold lock bez ikakvih pomagala i bilo kakve podatkovne veze na otvorenom trebala mu je oko minuta. Slična iskustava i s drugim MTK procesorima, mislim da ako mobaču treba puno dulje i ako ne drži cestu, onda je vjerojatno proizvođač zeznuo antenu. Obzirom da nemam nijedan noviji Qualcomm pri ruci, zanimalo bi me kako taj soc stoji po pitanju cold locka bez ikakve podatkovne veze. |
![]() |
![]() |
#7887 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2014
|
Citiraj:
A ako već griješim, jel mi možeš nabrojati neke od tih mnogih mtk 6589T kineza s 2/32 gige? Što se tiče hardverske privlačnosti, sorry, krivo sam se izrazio, uglavnom odnosilo se na top specke u konkurenciji(za primjer, ovo je njihov prvi Octa Core), po kojima Amoi baš nije poznat(lijepo sklopljen od lijepog hardvera al uvijek kasni za konkurencijom). S obzirom da je A928w prvi Octa Core od Amoi-a uz ostale specifikacije koje sam naveo može konkurirati, pogotovo s ovakvom cijenom, zato sam ga i postao/linkao... I nisam napisao jeftine uređaje nego cijenom privlačne, u smislu uloženo-dobiveno, realna cijena za kvalitetu,...(kao Coolpad F1 npr., koji nekome i nije jeftin al svakako ima privlačnu cijenu) Primjer za srednju/nižu srednju klasu: Amoi A862W (koji se u nas dosta uzimao dok je bilo lakše doći do njega, sad se eventualno nađe na aliexpress-u) Zadnje izmijenjeno od: kiksich. 19.05.2014. u 21:39. |
|
![]() |
![]() |
#7889 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
@c-shadow, mislim da problemi s gps-om nemaju veze sa mtk platformom, već kvalitetom roma i načina na koji komunicira sa hardverom. Ja na thl-u u roku 5 sekundi lockam 7-8 satelita i to sa balkona u prizemlju zgrade, a druga zgrada mi je na 30 metara frontalno, dakle vrlo suženi pogled na nebo. Evo snimke napravljene prije 10 minuta, sorry na kvaliteti, snimano iphonom 3gs po mraku, i to "ukrivo" da ne smetam previše gps-u.: |
![]() |
![]() |
#7890 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Iphone 4 je nakon godine i nesto sitno postao toliko spor, bugovit i nemoguc da mi se vise nijedan iphone korisnik nemoze hvalit kak njegov iphone radi fluidno i dobro..istina radi odlicno u prvih godinu dana koliko mu je garancija,al kad to prodje mozes ga u smece bacit..cak je nadmasio i xperiu U,a tko ga je imao zna o cemu pricam |
![]() |
![]() |
|
|