Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 17.05.2014., 12:56   #7771
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
http://www.gsmarena.com/gigabyte_gsm...ga_s3-6334.php
Gigabyte Saga S3, čini mi se kao super mobitel za 1500 o koju kunu koliko je u nas s 24mj. garancije. Iskustva iz prve ruke?
i kupuju skupe lance

Srdan je offline  
Staro 17.05.2014., 13:02   #7772
The Player
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Ahhhh
Jedva čekam da dođe dakoku mob pa da i ona napiše ovako dobru recenziju pa da se napokon odlučim za mob
The Player je offline  
Staro 17.05.2014., 13:02   #7773
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Brko, to sam čekao Odličan i opsežan rivju. (osim GPS-a što ćeš riješit naknadno)..
Ne znam dali si fotkao sa jednom rukom ili kako, ali par fotki je mutnjikavo bez vidljvog fokusa, no vidim da je kamera posve ok, nekako prosječna i posve zadovoljavajuća.

Veličina uređaja mi se sviđa jer moj sadašnji je prevelik. Za sada bi ovo moglo biti best buy, ili?
Staro 17.05.2014., 13:08   #7774
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Brko, to sam čekao Odličan i opsežan rivju. (osim GPS-a što ćeš riješit naknadno)..
Ne znam dali si fotkao sa jednom rukom ili kako, ali par fotki je mutnjikavo bez vidljvog fokusa, no vidim da je kamera posve ok, nekako prosječna i posve zadovoljavajuća.

Veličina uređaja mi se sviđa jer moj sadašnji je prevelik. Za sada bi ovo moglo biti best buy, ili?
Da, fotkao sam jednom rukom, jegiba kad se niste mogli strpiti još koji dan.
Budem jedan dan drugi tjedan uploadao galeriju sa slikama izvana i novi yt filmić od prednje i stražnje kamare, kad mi neće trebat kišobran. I GPS istestirat.

Sve ostalo sam pokrio, nadam se. I ocjene ostaju, bez obzira na GPS jer ga rijetko koristim.

@Ag008 - nisam vagao mobitel, no po tome što si rekao, to bi bila masa uređaja bez baterije. Sve skupa imaju cca 400 grama, odokativne procjene.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.05.2014. u 13:22.
Brko je offline  
Staro 17.05.2014., 13:31   #7775
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Što se mreže tiče, svi znamo da je Dual SIM uređaj, no nisam znao da podržava 3G i na 900 MHz. Do nedavno je svuda pisalo kako isključivo podržava WCDMA 2100MHz, no nakon informacije od kolega sa našeg foruma, išao sam provjeriti sa MTK mobile uncle tool i uvjerio sam se da je uz 2100 MHz podržana i frekvencija 900 MHz za 3G. Uz to, u opcijama je klasičan SIM management za određivanje prioriteta SIM kartice. Valja i napomenuti kako je samo SIM1 slot sposoban za 3G vezu, tako da ako imate 2 kartice kao ja, u SIM1 slot stavite onu preko koje mislite koristiti 3G.
Sorry na uletu, ali jesi siguran u ovo?
Trazio sam relativno nedavno mobitele koji imaju 3G 900 MHz i koliko se sjecam, mobile uncle pokaze za sto je sam cip sposoban, sto ne znaci da je isto iskoristeno u mobitelu. Mozda sam u krivu.
Ovdje je nabrojana hrpa Jiayu modela i da isti ne podrzavaju 900 MHz.
Bratija je offline  
Staro 17.05.2014., 13:38   #7776
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

E Bratija, sad ga kompliciraš nemam ja pojima jel to to ili nije to. Ali eto, na službenom sajtu piše da je 900 MHz 3G i ovdje je. A sad, kad da to izmjerim ne znam. morat ćeš mi ili vjerovat ili ne

Btw, na tom tvom linku su G4 i G4T. To su godinu dana stari uređaji. Sad su nedavno izašli G4C i G4S i po specifikacijama, imaju 900 MHz 3G.
Brko je offline  
Staro 17.05.2014., 13:43   #7777
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Brko, recenzija je na profi nivou.
Jena primjedbica - 900MHz u MobileUncle be znači automatski da je frekvencija stvarno i podržana.

Inače, stigao je Coolpad F1. Netko je rekao da nedostatak žiroskopa utječe na brzinu izmjene prikaza - okomito/vodoravno. E pa nije. Mijenja se ispod sekunde. Recenzija ide uskoro. Teško da će nadmašit Brkinu, ali potrudit ću se

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 17.05.2014., 13:46   #7778
The Player
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Dakok Pregled postova
Jena primjedbica - 900MHz u MobileUncle be znači automatski da je frekvencija stvarno i podržana.

Inače, stigao je Coolpad F1. Netko je rekao da nedostatak žiroskopa utječe na brzinu izmjene prikaza - okomito/vodoravno. E pa nije. Mijenja se ispod sekunde. Recenzija ide uskoro. Teško da će nadmašit Brkinu, ali potrudit ću se
Napkon

Samo polako, nađi mu sve prednosti i sitne mušice
The Player je offline  
Staro 17.05.2014., 13:52   #7779
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
znam da su noviji, ali ociglednu imaju "povijest" ne podrzavanja 900 MHz... i na to dodas da su razlicite specifikacije na razlicitim mjestima, da na sluzbenim stranicama zna pisati nesto sto nije istina, covjek pocne sumnjati na sve...
gledao sam G4S ali odustao zbog gore navedenog, vjerojatno cu uzeti Redmi 1S, trenutno se dopisujem s jednim ebay prodavacem... ako nekog zanima, bacite oko na spanjolski ebay, jedino treba provjeriti odakle se stvarno salje...
Bratija je offline  
Staro 17.05.2014., 13:54   #7780
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Hvala kolega, nije baš profi nivo, al trudio sam se

Za 900MHz akat ne znam. rekli su kolege da vidim tamo. Tamo sam vidio i tamo to tako piše. Piše za G4C i G4S da podržavaju 900 MHz 3G. Starije verzije G4 ne podržavaju. Tako da, ja ću vjerovati da podržavaju

Citiraj:
Autor Bratija Pregled postova
znam da su noviji, ali ociglednu imaju "povijest" ne podrzavanja 900 MHz... i na to dodas da su razlicite specifikacije na razlicitim mjestima, da na sluzbenim stranicama zna pisati nesto sto nije istina, covjek pocne sumnjati na sve...
Da, samo što postoji razlika između G4, G4T, G4C i G4S. Iako izgledaju identično i dijele dosta istih karakteristika, svaki ima drugi SoC. G4 (2013) ima MT6589 1,2GHz Quad, G4T (2013) ima MT6589T 1,5GHz Quad, G4C (2014) ima MT6582 1,3GHz Quad i G4S (2014) ima MT6592 1,7GHz Octa. Tako da to što imaju povijest, ne znači da nastavljaju sa trendom jer se probijaju po Europi ove godine žešće nego lani.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.05.2014. u 14:03.
Brko je offline  
Staro 17.05.2014., 13:55   #7781
matija.gubec
Premium
Moj komp

Citiraj:

Jedva cekam :-D
Daj napisi bar nesto preliminarno, samo prve dojmove u par recenica, da znam dal sam se za*ebao ili je sve OK XD

Druze Brko, stvarno si se potrudio
Nadam se da ce te mob uspjesno sluziti, ja sam tog Jiayua isto gledao pred godinu dana, na kraju sam odustao, ali baterija me stvarno mamila da ga piknem.

Steta za KitKat, stvarno nisu normalni, uopce ne bi ni trebali razvijat ROM, samo bacit source code, ekipa bi lako dalje to spimpala...
matija.gubec je offline  
Staro 17.05.2014., 14:10   #7782
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Evo informacija za gps. Zamalo u direktnim prijenosu.
Elem, sjedim u lokalnom lokalu i pijem kafu. Metar od prozora. Palim Maps (na mobitelu su uz hrv. jezik i Google aplikacije). Maps kazu da upalim mrezu jer trebaju skinut kartu pri prvom ukljucivanju. Palim wifi, jer simica jos nije unutra. Nakon 2 sekunde ikonica gps-a vise ne trepce. Lock. Posto je karta ucitana, gasim wifi i vracam se na Maps. Lock za 2 sekunde. U kaficu. Ja sretan

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 17.05.2014., 14:17   #7783
hrvoje29
Registered User

hrvoje29's Avatar

Datum registracije: May 2014
Kineski mobiteli

Ekipa pozz, novi sam tu na forumu, nisam ništa pisao dok nisam procitao cca 150 stranica foruma. Tražim mobitel za kupiti neznam koji al do cca 1000 kn. Koristi whatss app, viber malo surfanja face i to je to. Nikakve igrice uglavnom citanje sadrzaja.
Koristim iphone 4s vec 1 god i 9 miseci mob i dalje radi dobro ja zadovoljan. Kao drugi mob sam imao alcatel idol koji sam prosljedio curi. Za moje potrebe je bio super. Posto se u kineze ne razumijem jedino po onome sto sam procitao tu na forumu, rizik uvik postoji hehe. Zato savjete i preporuke moze tu ili na pm meni svejedno.
Vidim da je pala i nekea usporedba sa alcatelom i zanimame dali je po tebi yiaju bolji ili ne.
Volim cuti i pozitivno i negativno !
hrvoje29 je offline  
Staro 17.05.2014., 14:23   #7784
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Druže brko...bi ti se dalo malo pobliže možda samo koji su razlozi zbog kojih ti se ovaj Đijađu čini bolji od hongmija...a pogotovo uzevši u obzir ovu novu 1s verziju?
raliSHA je online  
Staro 17.05.2014., 14:34   #7785
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
Druže brko...bi ti se dalo malo pobliže možda samo koji su razlozi zbog kojih ti se ovaj Đijađu čini bolji od hongmija...a pogotovo uzevši u obzir ovu novu 1s verziju?
Mislim da sam već naveo razloge, a možda i nisam

G4C mi je bolji od Hongmija zbog radi:
1. Baterija 3000 mAh
2. Dizajn i dimenzije
3. Noviji SoC (MT6582 vs MT6589T)
4. Cijena
5. Redmi S1 nije bio dobavljiv kad sam kupovao G4C, pojavio se tjedan dana kasnije

Bokte mazo, 8000. post
Brko je offline  
Staro 17.05.2014., 15:05   #7786
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Brko, evo hint by Darmar za 900MHz. Otkvači 2100MHz u 3G u MobileUncle aplikaciji i vidi radi li onda brzi internet.

Dakok je offline  
Staro 17.05.2014., 15:06   #7787
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Jedini način za vidjeti podržava li Jiayu 900Mhz bi bilo uzeti karticu od teladi i otići u neku pustaru gdje ima samo 900 mhz coverage. Vjerojatno takvih mjesta ima u izobilju kraj Karlovca .
bg_4_l je offline  
Staro 17.05.2014., 15:08   #7788
matija.gubec
Premium
Moj komp

Citiraj:
Evo informacija za gps. Zamalo u direktnim prijenosu.
Elem, sjedim u lokalnom lokalu i pijem kafu. Metar od prozora. Palim Maps (na mobitelu su uz hrv. jezik i Google aplikacije). Maps kazu da upalim mrezu jer trebaju skinut kartu pri prvom ukljucivanju. Palim wifi, jer simica jos nije unutra. Nakon 2 sekunde ikonica gps-a vise ne trepce. Lock. Posto je karta ucitana, gasim wifi i vracam se na Maps. Lock za 2 sekunde. U kaficu. Ja sretan
Pa di GPS prvo?

Mozes li samo rec kakav ti je ekran? Gledao sam neku recenziju gdje su usporedo bili hongmi, huawei 3C i F1 i Coolpad se cinio kao daleko najlosiji ekran, od prikaza boja, uniformnosti do kontrasta...

Thx :-)
I ako moze jedna misao o kvaliteti kucista, samo jel djeluje cvrsto i jel skripi :-)
matija.gubec je offline  
Staro 17.05.2014., 15:21   #7789
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Brko, evo hint by Darmar za 900MHz. Otkvači 2100MHz u 3G u MobileUncle aplikaciji i vidi radi li onda brzi internet.
Gdje to? U engineer modu ili?

Jel to to? Eto, ostalo je samo 900 i gore je 3G ikonica?

Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Jedini način za vidjeti podržava li Jiayu 900Mhz bi bilo uzeti karticu od teladi i otići u neku pustaru gdje ima samo 900 mhz coverage. Vjerojatno takvih mjesta ima u izobilju kraj Karlovca .
Kak da ne

Što se mene tiče, ima 3G na 900 MHz

http://www.devicespecifications.com/...rison/87e920c3

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.05.2014. u 15:35.
Brko je offline  
Staro 17.05.2014., 15:26   #7790
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
dovoljno je da ode u šumu

Staro 17.05.2014., 15:27   #7791
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Ekran je vrhunski, kučište ne škripi, jedino što me malo razočaralo su fotke pri slaboj rasvjeti, ali me tješi što sam vidio na par foruma da su puno bolje s drugim softverom. I trebale bi bit s f/2.0 blendom...

Brko, ne znam sad točno gdje su postavke, ali mislim da takva provjera vrijedi samo za izvan gradova, kao što je kolega napisao...

Dakok je offline  
Staro 17.05.2014., 15:33   #7792
hrvoje29
Registered User

hrvoje29's Avatar

Dakok moze link odakle si narucio mobitel. Hvala!
hrvoje29 je offline  
Staro 17.05.2014., 15:34   #7793
The Player
Premium
Moj komp

Citiraj:
Ekran je vrhunski, kučište ne škripi, jedino što me malo razočaralo su fotke pri slaboj rasvjeti, ali me tješi što sam vidio na par foruma da su puno bolje s drugim softverom. I trebale bi bit s f/2.0 blendom...

Brko, ne znam sad točno gdje su postavke, ali mislim da takva provjera vrijedi samo za izvan gradova, kao što je kolega napisao...
Ja nemam pojma o nikakvom mijenjanju ničeg na androidu, pa bi li ti bio problem da što god napraviš, da napraviš i neki tutorial, i onda usporedbu prijašnjeg i trenutnog stanja
The Player je offline  
Staro 17.05.2014., 15:43   #7794
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Mijenjanje OS-a je vrlo jednostavno za gotovo svaki kineski mobitel koji ima cwm recovery na engleskom. Imaš detaljni postupak na telekinezi.
Coolpad F1 je naručen kod Eternal Team iliti ET s aliexpressa, a ima ga i kod par boljih trgovaca za par dolara više (Matrix, Value in nešto...)

Dakok je offline  
Staro 17.05.2014., 15:53   #7795
matija.gubec
Premium
Moj komp

Value in action XD Kakav trash :-D
Ugl od tuda sam ja narucio i za sada sve izgleda super, odgovaraju na sve i spremni su na suradnju :-)

Dakok fala za info, naravno ocekujem review koji ce biti barem toliko opsezan i informativan kao onaj Druga Brke koji je postavio nove standarde
matija.gubec je offline  
Staro 17.05.2014., 16:01   #7796
hrvoje29
Registered User

hrvoje29's Avatar

Fala za info, nisam ni znao za telekinezu hehe.. Fala fala.
A mogo bi pukniti neki link za stavljanje romova i tih stvari sta mislis da je potrebno. Hvala
Ili link od teme na ovom forumu!
hrvoje29 je offline  
Staro 17.05.2014., 16:57   #7797
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Imas tamo i zbirku kineskih romova. Link ne stavljam da ne dobijem po prstima

Dakok je offline  
Staro 17.05.2014., 17:15   #7798
hrvoje29
Registered User

hrvoje29's Avatar

Posalji private hehe hvala punoo!
hrvoje29 je offline  
Staro 17.05.2014., 17:26   #7799
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Definitvno best buy.Sve u svemu vise nego solidan ekran, dobra izrada,uredjaj je brz, nema nikavog laga i zastajkivanja.Mane kao i na svim kinezima te klase, losija kamera i hadnsfree koji ne radi sa normalnim slusalicma vec samo sa njegovim sto mene uzasno smeta.Isto tako valja napomenuti da tipke ispod ekrana nisu osvjetljene.
Ako možeš kratko osvrt, usporedba s nečim prije, mozda koja slika uređaja po mraku i po danu itd tid. .

Kupujem ga!
Halos je offline  
Staro 17.05.2014., 18:28   #7800
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Slike ce biti sutra,nazalost kratko sam ga imao jer je vec u Italiji kod vlasnika koji ga je narucio.Sve radi super,osim sto nisam probao gps i igrice.
RAUL je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na