|
![]() |
#7741 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
#7742 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
U svakom sl je dobar za te novce, mada nebi bilo na odmet da su stavili vise mjesta za appse ak je to tak, posto to nije bas slab mobitel. |
|
![]() |
![]() |
#7743 |
Guest
|
bok ![]() evo ponovo iste fotke, sad bi trebal biti full size ![]() http://i.cubeupload.com/j1HZ7s.jpg http://i.cubeupload.com/xv9epX.jpg http://i.cubeupload.com/Lnhbr8.jpg http://i.cubeupload.com/NGoWV1.jpg http://i.imgur.com/pDsxyOB.jpg ![]() |
![]() |
#7744 | |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
|
Citiraj:
![]() E to je već nešto. Ja sam zadovoljan slikama. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7745 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Jako dobre fotke, daj nabaci i video negdje pa postaj link... |
![]() |
![]() |
#7747 |
Guest
|
iOcean X8 ![]() jesam snimio sam par video filmića, budem ih uskoro pokazao hvala ![]() |
![]() |
#7748 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Ima 2,6 GB za apps i ostatak koristi za OS i cache, tako da od 4 GB useru nije dostupan niti 1 MB. Pošto dođe sa minimalno aplikacija, skoro goli android, nasaftao sam ga sa appsima koje koristim i sad još imam 2,1 GB free za apps. Budući je ROM najskuplji dio mobitela, jasno je da su morali na tome kresati nebili cijena bila koliko je. Prva iteracija G4 je koštala skoro 300 dolara, a sad ovaj nije ni 800 kn u manje od godinu dana. @čif - X8, to je 6-inčer jel? Izgleda ko tacna ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7749 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#7750 | |
Premium
|
Citiraj:
Naprava octa core telefon sa solidnom grafom i jako dobrim brojkama u benchevima pa ostave 1.2gb za apps. Jos ak je i kamera u banani onda stvarno nema puno smisla osim za reprodukciju videa i sl. primjer, bar ima neku kameru.. http://www.gogi.in/wammy-titan-3-octa-review.html |
|
![]() |
![]() |
#7751 |
Registrirao User
Datum registracije: Apr 2014
|
Nedavno smo razglabali o zračenju kineskih mobitela pa sam složio jedan fini tekstić s rezultatima mjerenja. Podaci su friški..
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#7753 |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
Odlican tekst, koji u stvari govori da nema neke razlike u zracenjima kineza i ostalih brendova... Samo koliko je za vjerovati samim testerima... |
![]() |
![]() |
#7754 |
Registrirao User
|
Mislim da jedan 2g ili 3g transmiter ne predstavlja više neku zagonetku ili tehnološku prepreku za kineske tehnologe. Ako znaju složit OGS, kameru (SIC!) i druge đinđe, zašto bi se zahebavali s prekomjernim zračenjem?
Osam velikih kineskih mobilnih brendova: Huawei, Xiaomi, LeEco, Lenovo, Coolpad, Meizu, ZTE, TCL Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom: Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei, M-Horse, Catee, Pulid, Jiake.... Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže. |
![]() |
![]() |
#7755 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Danas preuzeo Catee ct300 ![]() |
![]() |
![]() |
#7756 |
Registrirao User
|
aka Mlais MX28 ili Elephone P7 Mini ![]() Kakvi su prvi dojmovi?
![]() |
![]() |
#7757 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7758 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
E da, G4C je quad core, a G4S je octa core ![]() Sutra, ako bog da, postam review ovdje, pa ćeš vidjeti paše li ti mobitel ili ne. |
|
![]() |
![]() |
#7759 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#7760 |
Registered User
|
Imam problem na huawei honor 3c. Nemam imena pozivatelja ako je u mobitelu upisan broj u obliku 098, 091 ili 095. Kad je broj upisan sa prefixom drzave sve ok ispisuje. Zna li neko rjesenje? |
![]() |
![]() |
#7761 |
Registrirao User
|
Mislim da imaš aplikaciju na playu koja ti ubaci državne prefikse na brojeve u imeniku koji ih nemaju.
![]() |
![]() |
#7762 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
#7763 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Definitvno best buy.Sve u svemu vise nego solidan ekran, dobra izrada,uredjaj je brz, nema nikavog laga i zastajkivanja.Mane kao i na svim kinezima te klase, losija kamera i hadnsfree koji ne radi sa normalnim slusalicma vec samo sa njegovim sto mene uzasno smeta.Isto tako valja napomenuti da tipke ispod ekrana nisu osvjetljene. |
![]() |
![]() |
#7764 |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
|
|
![]() |
![]() |
#7766 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Samo molim te nemoj pokretat neke generičke GPS testove. već ako možeš sjedni u auto (ili na zidić kad se vrijeme smiri), upali GPS, pokreni iGo/CoPilot i vidi nakon koliko će lockat satelite i počet navigirat.. To je za MENE jedini pravi i normalan/realan test ![]() Od ostalih "testova" mi se sere isto kao i od onih Antutututut bodova i sranja ![]() |
![]() |
![]() |
#7767 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Uf, kad se sjetim kako sam htio skakat od sreće kad sam primjenio GPS fix i riješio neke sitne problemčiće oko navigacije pa mi je pokazao more satelita - nebo se nije vidjelo od njih ! A lock za 2 milisekunde ![]() I onda sjednem u auto, dođem na raskršće, prestrojim se za lijevo i stanem na crvenom , a moja navigacija piči ravno. I ideeee. Krenem lijevo, a strelica skače po ekranu. Više je ličilo na ovo nego na navigaciju ![]() |
![]() |
![]() |
#7768 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa kad kod tih GPS testova svatko ima neku svoju metodu. Pa nekome radi agps, nekome epo. Možda bi najbolje bilo to sve isključiti pa probati onda. Kaj kad kupiš standalone garmi na ili tako nešto, nema pristupa na net niti kakvih baza podataka o satelitima, a ipak nađe lock. |
![]() |
![]() |
#7769 |
Antimićanin
|
Jiayu G4C review
Zahvaljujući temi Kineski mobiteli, našim PCE forumašima-stručnjacima, novopridošlih znalaca i korisnika istih, odlučio sam se za nabavku uređaja do 800 kn, iako sam vrlo skeptično gledao na te mobitele i nazivao ih „odronima“ (što možda i nije bilo primjereno, te se u NEKIM slučajevima posipam pepelom ![]() JIAYU G4C Kratki info, naručivanje, cijena… O firmi Jiayu neću pisati jer fakat nemam pojima tko su i što su, ali prvi puta kada sam se susreo sa „kinezima“ i počeo ih lagano proučavati (ožujak 2013.), svidio mi se G4 koji je bio tek u najavi i čije je lansiranje bilo svako malo odgađano zbog tehničkih problema. Mobitel je naručen i plaćen 01.05.2014. na stranici To2C, koja visoko kotira kod lokalnih PCE čajniz-šoping ljubitelja. E-dućan To2C nije radio do 04.05. (nedjelja) zbog prvosvibanjskih praznika, a tada su me odmah rano ujutro kontaktirali i odgovorili mi na sve moje želje i pozdrave glede pošiljke. Tracking broj se ukazao 05.05., a 14.05. je već bio kod mene doma u funkciji. Kad se uzme da nisu radili 3 dana, rekli bi da sam mobitel dobio za 10 kalendarskih dana. Vrlo impresivno. Pohvale To2C-u i SingPost-u preko kojih je mobitel sigurno doputovao do mene. Cijena mobitela na dan kupnje je bila 139,99 USD (dobio sam 2 USD popusta za neke lajkove, kaj ja znam kaj…) iliti 775,67 kn na dan obračuna AmEx kartice kojom plaćam PayPal. Bundle Kao što to biva zadnje 2-3 godine, bundleovi su sve siromašniji. No, sa ovim mobitelom dobio sam više „opreme“ nego sa Xperiom Z ili sa Alcatelom OT Idol. Uz mobitel i veliko-tešku bateriju od 3000 mAh, zbundlano je još nekoliko itema: punjač od 1A, USB kabel, OTG kabel, orginalni screen protector i orginalni TPU case sive boje sa Jiayu logotipom. Nisu priložili slušalice, no nigdje ne piše da ih daju sa mobitelom. Iskreno, neću plakat zbog toga jer ih na prethodna 3 mobitela skoro pa nisam ni koristio. ![]() Dizajn Mobitel je dizajniran po mom ćefu. Ne volim jajaste mobitele a la Samsung, nego iPhone/Xperia Z-like vanjske linije. A ovaj mobitel izgleda baš tako. Dimenzije su napisane u tehničkim karakteristikama, no izdvojio bi debljinu uređaja od 10mm (sa caseom 11-12mm). Mislio sam da će biti problem, no naviknuo sam se na to nakon 2-3 sata upotrebe. Kad sam uzeo u ruku Sonyja i Alcatela, mislio sam da će mi puknuti u rukama koliko su tanki i slabi ![]() Ono što je također osjetna razlika naspram moja ostala 2 mobitela je težina. Jasno, to je do baterije jer je baterija teža od mobitela i ostatka bundlea zajedno. No, također, kao i debljina, vrlo brzo uđe u naviku tako da nebi trebao nitko imati problema sa time. Mobitel ima poklopac koji se bez problema demontira. Bitno je za znati da se na poklopcu nalaze POWER i VOL +/- tipke. Kad se poklopac skine, na mobitelu ostanu kontakti za te tipke, pa nije baš preporučljivo da se poklopac ošteti ili potrga. Tu bilježim jedan minus što ide na dušu dizajneru. Kad smo već kod tih tipki, POWER tipka je sa desne strane, a VOL tipke sa lijeve. Da ga nebi nastavili kritizirati, sada dizajneru dajem veliki plus zbog toga što stakalce od kamere nije izbočeno kao na velikom broju mobitela, već je za pola milimetra uvučeno i ne dolazi u kontakt sa ravnom površinom na kojoj se polegne mobitel, tako da nema straha od toga da se ogrebe prilikom stolovanja po birtijama. Iznad baterije su utori za SIM kartice i micro SD memorijsku karticu. Bitno je za znati da je SIM1 utor za micro SIM, a SIM2 utor za mini SIM (standardna veličina) karticu. ![]() ![]() Zaštita mobitela Jiayu nudi razne maske, futrole, screen protectore i slične accessoriese, no cijene i nisu baš „kineske“. Budući sam sa mobitelom dobio TPU case koji ima lijepi logotop urezan sa strane, ne trebam kupovati masku ili futrolu. Kao što rekoh, screen protector je također došao uz mobitel kojeg sam odmah nakeljio na šajbu. Kad smo kod šajbe, radi se o Gorilla Glass II zaštiti, no imam osjećaj da je staklo tanje i mekanije na dodir od stakla na Alcatelu OT Idol (Dragontrail tehnologija) gdje je poprilično tvrdo. Jasno, radi se i o različitim tehnologijama, ali eto, čisto da se zna. Funkcionalnost, performanse, features Prilikom paljena pojavljuje se JIAYU logotip u stilu Matrix matrice iz istoimenog filma. Vrlo brzo dolazi do traženja PIN broja za obje kartice (osobno to i dalje koristim, naravno, može se isključiti). Nakon autorizacije, pojavljuje se home screen. Budući mobitel pogoni vanilla AOSP Android 4.2.2, takav je i izgled. Golo i hladno, rekli bi neki, ali ne smeta me ni najmanje jer ima samo osnovne Google aplikacije (Drive, Mail, Play i Hangouts) i bez bilo kakvog bloatware-a i kineskih sranja što znaju trpati na mobitele. Važno je napomenuti da mobitel NEMA izbornik na hrvatskom jeziku, no ima HR tipkovnicu koja podržava naša slova i znakove. Također, nije mi bitno, no nekima može biti presudni faktor. ![]() AOSP Launcher je poprilično „ispeglan“. Nema laggova, vrlo glatko (butter smooth) radi, dakle app drawer sa aplikacijama i widgetima. Ima 5 desktopa koji se vrte u krug. Uglavnom, klasika za 4.2.2. AOSP. Što se performansi tiče, ako je nekome bitno, AnTuTu benchmark mobitelu daje 17000+ bodova, zahvaljujući četveroglavom MT6582 procesoru koji veselo kucka na 1,3 GHz u kombinaciji sa 1GB RAM-a i Mali-400MP grafičkom čipu. ![]() ![]() Igrao sam Death Rally, Angry Birds, TempleRun 2, Despicable Me i nema nikakvih problema, trzanja ili artefakata prilikom toga. GPS nisam testirao zbog divnog vremena jer kiša pada nemilice već par dana, pa mi se neda paradirat sa kišobranom i vatat satelite. Bit će naknadno možda ![]() Zvučnik je dobar, reprodukcija zvuka je kvalitetna i glasna. Čak bi se usudio i reći – preglasna. Iako je zvučnik smješten u stražnjem donjem lijevom uglu, vrlo je glasan i uz pomoć vibre, nećete imati propušten poziv ni da ste na placu u okruženju 40 baba koje se nadjebavaju gdje je najjeftiniji grincek. Plus ovog uređaja je podržavanje micro SD kartica, up to 64GB (po pisanju proizvođača). I istog momenta, minus je 4GB ROM. Zašto? Neki mobiteli „dozvoljavaju“ pohranu podataka na dio te memorije jer se obično ostavi kakvih 2,2-2,6 GB za korisnika, no ne i kod ovog mobitela. Da bi pohranili npr. MP3 datoteku ili fotkali nešto, micro SD memorijska kartica is a must. Jasno da to nije problem kad imamo 16GB kartice za manje od 100kn, ali eto, ako je čovjek u nekom trenutku nema pri ruci, kamera je beskorisna. U mom slučaju, unutra je Kingston micro SD 8GB Class 10 kartica koja radi vrlo brzo i prilikom browsanja sa predinstaliranim file explorerom nema nikakvih zastajkivanja ili smetnji bilo kakve vrste. Sve u svemu, situaciju oko ROM-a ćemo obilježiti kao mali minus. Povezivost mobitela je na odličnoj razini. WiFi signal je odličan. Testirao sam jučer u dogovoru sa susjedom koji je kat dijagonalno iznad mene. Sony i Alcatel imaju cca 60-75% signala, Jiayu ima 85-90%. Prilikom WiFi-ja i surfanja preko istog, mobitelu se povišuje temperatura, ali ništa značajno, samo postaje malo topliji. NFC nema, no ne znam koliko je to potrebno inače u mobitelu, to prosudite sami. Što se mreže tiče, svi znamo da je Dual SIM uređaj, no nisam znao da podržava 3G i na 900 MHz. Do nedavno je svuda pisalo kako isključivo podržava WCDMA 2100MHz, no nakon informacije od kolega sa našeg foruma, išao sam provjeriti sa MTK mobile uncle tool i uvjerio sam se da je uz 2100 MHz podržana i frekvencija 900 MHz za 3G. Uz to, u opcijama je klasičan SIM management za određivanje prioriteta SIM kartice. Valja i napomenuti kako je samo SIM1 slot sposoban za 3G vezu, tako da ako imate 2 kartice kao ja, u SIM1 slot stavite onu preko koje mislite koristiti 3G. ![]() Ekran IPS-LCD od 16 milijuna boja, HD rezolucije od 1280x720, gustoće 312 ppi (Retina) i dijagonale 4,7“ djeluje vrlo impresivno i kutovi gledanja su izvrsni (iako i dalje tvrdim, tko gleda u mobitel pod kutom od 10°… ). Prikaz slike je bistar, jasan i vrlo obasjan, čak i na malom nivou svjetline u postavkama. Na suncu, uz osvjetljenje na 60-70% se normalno sve može vidjeti. Kapacitivne tipke su smještene ispod ekrana i plus je što nisu virtualne pa ne „kradu“ dio prikaza. Ujedno i minus je što nisu osvijetljene, pa ukoliko netko nije vješt ciljanju ili nema potreban „feeling“ za njih, u slabo osvijetljenim prostorijama ili u mraku, kapacitivne tipke bit će nevidljive. Također, bitna stvar za napomenuti, na ekranu tj. iznad displaya uz zvučnik (slušalicu) je i LED signalizacija iliti notification LED koja svijetli/blinka u različitim bojama (barem koje sam vidio) narančasta/crvena kad je mobitel pri kraju sa baterijom ili na punjaču i zelena kada nešto „doleti“ na mobitel. Postoji li još koja boja, nisam primijetio, možda i da. ![]() Kamera Iako piše da glavna kamera ima mogućnost slikanja sa 13 MP, jasno da nisam očekivao da će biti na razini kamere sa Sony Xperie Z koja ima isto 13 MP. Ali isto tako sam mislio da će biti bolja od Alcatelove 8 MP kamere. Bolja je za pol koplja. Prije cca godinu dana, Jiayu je bio poznat po kriminalnim fotografijama slikanih sa raznih iteracija modela G3 i prvim modelima G4. Korisnici su ih diljem interneta (i domaćih foruma) skrivali ko zmija noge jer su se htjeli (neki) riješiti uređaja, pritom još i malo zaraditi, samo uz komentar tipa „meni je dobra za kaj mi treba“ uz ignoriranje zahtjeva da okače koju fotku, sve dok nije jedan hrabri kolega konačno priznao da se radi o „odronu“ što se kamere tiče i objavio fotografije i primjer videa na YouTube-u. Zbilja je kvaliteta tih fotografija i videozapisa bila katastrofalna ili da se izrazim forumaški – odron. Srećom, stvari su se u odnosu na to jako jako popravile, ali opet ne na razinu renomiranih skupljih mobitela, nego na neki niži dio srednje klase. Moja očekivanja nisu bila velika, stoga nema ni razočaranja velikog, iako bi bio sretniji da je to malo malo bolje od ovoga. Inače, daleko od toga da je odron kao što sam gore spomenuo na kakvom glasu je Jiayu bio u foto-vodama do nedavno. Samo sučelje kamere je jednostavno. Opcija i nema previše, no korisno je za znati da podržava HDR opciju. Kamera je i potpomognuta relativno dobrom LED bljeskalicom koja u tamnijem prostoru može biti od pomoći, kao i pri snimanju videa. Okačio sam nekoliko fotografija slikano vani i u zatvorenom prostoru, pa se sami uvjerite kakva je kamera. Slikano je sa 6MP jer i nema neke razlike kad je postavljeno na 13MP. Napominjem da je usrano vrijeme i nije baš presvijetlo, ali kako je rekao kolega "na muci se poznaju junaci" ![]() Osobno bi joj dao ocjenu 3 od 5. Slike na otvorenom (pod kišobranom): ![]() ![]() ![]() ![]() Slike u zatovrenom: ![]() ![]() ![]() Za usporedbu, ovdje su slike sa Alcatela OT Idola koje sam uzeo iz reviewa koji sam radio pred jedno 7 mjeseci, pa ih usporedite. Slike sa Sonyja neću postati jer je razlika kao dan i noć pa i nema nekog smisla uspoređivati iste. LINK na review za Alcatel Uz glavnu, tu je i prednja kamera od 3 MP. Kvaliteta fotografija je naspram nekih renomiranih mobitela vrlo iznenađujuče dobra. Za poslikati kakav prišt ili neku self-promoting sliku za neki od društvenih alata je i više nego dobra. Unaprijed se ispričavam na kosini jer sam jednom rukom držao kišobran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glavna kamera također snima i video zapise od 720p@30 fps (po specifikaciji proizvođača) koji su me također ugodno iznenadili kvalitetom obzirom na to da se radi o uređaju iz Kine koji košta 100 EUR-a. Naravno, u lošije osvijetljenim prostorima se ne iskazuje kao ni 99% kamera sa uređaja u istom rangu, no po dnevnom svjetlu, rezultati su, za moj ukus i potrebe za ovim uređajem, i bolji od očekivanog. Također, ispričavam se na drhtanju ruke jer druga je bila rezervirana za umbrelu ![]() Uvjerite se i sami u kvalitetu video zapisa (odaberite maksimalnu raspoloživu kvalitetu u postavkama YouTube videa). Također, i prednja kamera može snimati video zapis. Uvjerite se i u njenu kvalitetu. Nekima možda bude od presudne važnosti informacija da kamera videozapise snima u .3GP formatu, a ne u .MP4. Baterija Kad sam prvi puta pred neko vrijeme vidio brojku od 3000 mAh, mislio sam da se radi o patki, peking-škoj patki. No kad sam dobio pošiljku i vidio da je teža od mobitela i velika kao neki mobiteli, ugodno sam se iznenadio. Obzirom da su u mobitelu stalno 2 kartice, upaljen je Wi-Fi, sinkronizacija 3 Gmail accounta i 1 službenog e-maila preko e-mail aplikacije, baterija zavidno izdrži više nego ona u Alcatel OT Idolu sa samo jednom karticom. OK, jasno je da 1800 mAh nije mjerljivo sa 3000 mAh, ali svejedno korisno je za znati. Tu su još i pozivi, SMS-ovi i najviše Tapatalk kojeg koristim u 99% vremena za druženje s vama na ovom forumu. Uz sve to, baterija vrlo izvjesno izgurava preko 6 sati screen-on vremena (6 sati i 20-50 minuta, ovisno o korištenju drugih resursa). Sve u svemu, jedan od velikih plusova i glavnih razloga mog odabira konkretno ovog aparata. Screenshot nemam jer se SOT resetira svaki puta ako piknem mobitel u kompjuter. Čim budem imao čisto pražnjenje mobitela bez spajanja sa kompjuterom, okačim. No, tek sam obavio 1 ciklus punjenja i pražnjenja u 4 dana koliko ga posjedujem. Situacija se možda i popravi, a možda i pokvari, tako da će ova informacija biti updateana kroz nekoliko dana/tjedana. Overall mišljenje Jiayu G4C je vrlo solidan uređaj sa solidnim performansama obzirom na cijenu manju od 800 kn i općenito na konkurenciju u tom cjenovnom rangu. Nisam i neću ga uspoređivati sa ostalim „kinezima“ jer nisam kompetentan budući da je kroz moje ruke prošao jako mali broj uređaja, no na pitanje bi li se mjenjao za Haier W910, ZTE V967S, Xiaomi Hongmi ili ZoPo ZP700 (navedene uređaje sam vidio i oprobao uživo), odgovorio bih – ne bi, ni pod razno. Tu bi stavio još i Huawei Y300 i razne sub-1500kn mobitele renomiranih proizvođača iz ponude slobodnih uređaja na HR tržištu. No, da ne bi ispalo da ga pretjerano hvalim, moram neke stvari i kritizirati. Prvo, najveću kritiku upućujem proizvođaču što je onako bahato izjavio „Nema službenog upgradea na KitKat za sve modele, osim za možda Octa-core u skorijoj budućnosti“. Nije baš dobra politika ako se negdje probijaš i pokušavaš steći više kupaca i bolju prodaju. Uz to, problem je i što u slučaju kvara, mobitel se mora slati u Kinu, iako je bilo spomena da bi se moglo to rješavati unutar EU budući Jiayu ima predstavništva diljem EU (Njemačka, Španjolska, zemlje Beneluxa…). Nadamo se da će to uskoro promijeniti. Sve u svemu, ovo nećemo pripisati direktno ovom uređaju jer dijete nije krivo što su mu starci blesavi. Od negativnih strana samog uređaja su još dizajn zadnjeg poklopca sa tipkama, te Data-Read-Only kapacitet samog uređaja koji nema funkcije bez memorijske kartice. O ROM-ovima neću drobiti jer je situacija sa MTK-om vrlo poznata. Također se nadamo da će se i to uskoro promijeniti na bolje, no za sada je kako je. No, sve u svemu, vrlo sam zadovoljan viđenim i sa omjerom uloženo/dobiveno što se ponajviše odnosi i na kamere. Da je moglo bolje, je. No kako je to bilo lani, ovo je mila majka. Kroz recenziju sam se trudio biti što objektivniji, jer ovo nije recenzija koju pišem kako bi se ulizao selleru da se ogrebem za kakav popust ili vendoru da ušićarim kakav dodatak za mobitel ili da preprodam mobitel i zaradim koju kunu kao što je kod nas skoro pa uobičajena praksa, nego da dočaram situaciju kako ga vidim kroz svoje (čorave) oči i kroz svoju svakodnevnu primjenu i potrebe te da uvaženi kolege korisnici PCE foruma (a i šire ako netko bude linkao ovaj review) dođu do nekih informacija koje su im od krucijalne važnosti za odabir ovog mobitela ili da od njega skroz odustanu. I za kraj, zaključak je: nije odron ![]() Pros: + 1,3 GHz 28nm quad-core MTK MT6582 procesor i 1GB RAM-a + Dual SIM, 3G 900/2100 (3G podržava samo SIM1 slot) + brzina i fluidnost OS-a i aplikacija + cijena + podrška za micro SD karticu + zvučnik + IPS-LCD 4,7“ ekran sa odličnim odazivom i preciznošću + Baterija od 3000 mAh Mediocre: / kamera / masa uređaja Cons: - POWER i VOL tipke na poklopcu baterije - neosvijetljene kapacitivne tipke - obavezno korištenje memorijske kartice za pohranu podataka - GPS ne radi kako spada (update situacije OVDJE) Ocjena: 8/10 Brko approved and recommended. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.05.2014. u 20:46. |
![]() |
![]() |
|
|