|
![]() |
#1 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Word, povlacenje podataka iz Excela
Pozdrav svima. Vec razmisljam dobrih sat vremena. Uglavnom imam excelicu sa nekim podatcima (njih 89009) i trebao bi nekako natjerati word da kada upisem neki ID, da mi ostale podatke popuni od tog ID-a iz te excelice. Da objasnim slikovito, jer ovako ni meni nije jasno: ![]() ovo je excel sa podacima. neki id bude broj koji je za svaki red poseban. e sad imamo word koji bi trebao povuci po svakom idu te podatke ![]() Nisam ovakvo nesto nikada radio, pretpostavljam da se to u excelu da izvesti putem lookupa, ali u wordu... nisam bas siguran. Ako netko ima ideju, bio bih zahvalan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Hm, mogu sutra na poslu baciti oko, mi imamo to rijeseno za povlacenje informacija o mjernoj opremi, ja samo upisem Serial Nr. a on povuce proizvodaca, model, itd... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
JDM
|
Citiraj:
Cisto sumnjam da je nemoguce, ali ja ideju jos nemam. thnx. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Fino napišeš rutinu u VBA koja: - otvara "taj i taj.xls", ako već nije - rutina te može pitati da uneseš "traženi ID ili da "sama" pokupi odnekud, usput stavi u privremenu varijablu - u odr. koloni traži dani ID - ako ga nema vraća poruku o greški (npr. nema me) - ako ga ima "otkrije" koji je red - na bazi tog reda a odr. kolone(a) u druge privremene varijable kopira vrijednosti ili txt - na kraju ispisuješ "po špranci" u word dokument odr. text koji je "popunjen" sa privremenim varijablama |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
JDM
|
Na kraju sam to odradio sa mailmergeom. Zapravo pretty much jednostavno kad sam našao što mi treba ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|