|
![]() |
#1291 |
azriel
Datum registracije: May 2008
|
Moje Takstar HI-2050 rade i dalje odlično, neke od najbolje uloženih 220kn. Nego, vidio sam da dosta ekipe na Head-Fi masivno odvaljuje na Xiaomi Pistons slušalice. ![]() Kreću se oko $25 sa dostavom od pouzdanih retailera merimobiles, beexz, ibuygou i sl. ima popis u threadu tamo. Još jedan od giant slayera. Ako ćete uzimati mali info: Postoje 4 verzije ovih slušalica kolko sam skužio: - Verzija 1, koje su bile samo metalik i koštaju oko $15, navodno osjetno slabije - Verzija 2, smeđe, nema LR oznaka, nema SML oznaka na tipovima, nema shirt clipa - Verzija 2.1 (ne zove se službeno 2.1) ima LR oznake, ima oznake veličina tipova, ima shirt clip - Verzija iF bijelo pakiranje, boja slušalica je srebrna, ima LR oznake, ima oznake veličina tipova, ima shirt clip sa IF oznakom Ove zadnje 3 verzije jako slično zvuče i razlike su estetske. Ima puno (loše zvučećih) klonova ovih slušalica pa nebih preporučio buy sa ebaya ili aliexpressa jer ćete baciti novac a slušalice zbilja nisu skupe (taman da ne platite slavka), ima u threadu lista pouzdanih prodavača pa bacite oko. Direktni linkovi: xiaomiworld (if), beexz (2.1), beexz (if), merimobiles (2) Javim dojmove kad dođu.
Chasing shadows, all your life Zadnje izmijenjeno od: brandon. 15.04.2014. u 19:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1292 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Jedno malo upozorenje svima koji nabavljaju ili imaju superlux hd 660. Nemojte uzimati velur ili pleather(razlicite velicine od orginala) jastucice jer degradiraju zvuk slusalica. Testirao ovih dana sa vise razlicitih jastucica i sa svim jastucicima osim orginalnih zvuk supalj, ostriji na visokim tonovima i ukupno losiji. Ocito da su jastucici orginalni napravljeni plici i manjeg unutarnjeg promjera s ciljem postizanja odredjenog zvuka tako da se na manju udobnost treba naviknuti. Nakon nekog vremena navikne se na orginalne jastucice, a mogu se i vilice malo saviti (sto sam napravio ali vrlo malo i oprezno). Nisam jedini koji tako misli potrazite na head-fi ima dosta komentara na istom tragu. Mislim da je bilo na par supelux hd 660 tema govora o tome i da je s beyerdinamic jastucicima isto lose, kao jedino akg pleather valja. Pretrazite head-fi teme negdje se to spominje. Pozdrav Zadnje izmijenjeno od: nikidr. 16.04.2014. u 15:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#1296 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Dobre su sluske. Zvuk je super, za te pare best buy definitivno. A i godinama su vec best buy ![]() Mana im je sto kabel prenosi "zvuk", tj. tipa kad dirate kabel cujete to. Osim toga sve super. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1297 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Koje si ti uzeo kad kažeš da ne valjaju?
![]() |
![]() |
#1298 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Je li netko uzimao relativno nedavno Superlux slušalice u HR? Vidim nekoliko stranica prije da su linkani dućani, ali više nijedan nema Superlux velike slušalice na lageru (recimo HD 668B), osim Combo, neke i to rijetke modele. Hvala!
![]() |
#1299 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Bolje eksperimentiram i kupim neki novi jeftiniji model koji se spominje kao vrhunski za novac. Naravno ako hoces samo jedan par slusalica isplati se uloziti u udobnost. Sebi sam uzeo zamjenske kineske s ebaya izgledaju slicno ili isto (dubinom i promjerom unutrasnjim mozda su malo plici) orginalnim beyardinamic jastucicima. Upisi dt 880 ili dt 770 itd.. earpads u ebay i ima brdo ponudjaca iz kine. Probao sam i jednu kemiju sa pleather hm5 jastucicima koji su orginalno ovalni i ekstra udobni tj medju najudobnijim uopce po pricama s head fi-a. Uz malo muke oni nasjednu i postanu okrugli, jer jedino sto ih cini ovalnim je onaj mrezasti materijal elasticni. Kad se taj materijal rastegne jastucici postanu okrugli i cvrsce sjede zatim bolje izoliraju nego orginalni te su neizmjerno udobniji, samo da zvuk stima bili bi savrseni. Sto se tice beyerdinamic earpadova osobno neznam ali evo jedan link ispod di lik prica iskustva sa razlicitim jastucicima. Znam da je to subjektivno, ali slicna su nam misljenja o promjeni zvuka mjenjanjem dubine i unutarnjeg promjera jastucica. Tema je o hd 330 ali javilo se i par njih s hd 660. Ima i vrhunski frequency response graph nekoliko postova ispod gdje su hd440, hd330 i hd660 usporedjeni s hd 800 i to je jedini graph koji sam nasao za njih. http://www.head-fi.org/t/684424/supe...and-discussion At Botlorn Ja sam svoje hd660 uzeo u muzickom kutku iz koprivnice, sad neznam jel ima superlux modela jos uvijek u ponudi posto nije izlistano. Uvoznik za hr music metropolis mislim da je bilo napisano( nemam kartonsku kutiju od njih vise) probaj pronaci i raspitati se. Zadnje izmijenjeno od: nikidr. 21.04.2014. u 19:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Premium
|
Moj bed, nisam skužio da trebaš obične. Do 100kn i nije baš neka sreća, mislim da koje god uzmeš da je to većinom sve isti dr.k! Radije si malo uštedi pa kupi nekaj kaj vrijedi nego uzimati obične do te cifre, ali zato za tu lovu možeš dobiti solidne in ear!
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 21.04.2014. u 21:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bit ce onda one iz kine za dolar ili neki sony iz plodina za 29,99 kn. Nema smisla neku lova dat kada niti cu cuti razliku ili ih negdje zdrobiti. Hvala
![]() |
#1303 | |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Premium
|
Ljudovi, planiram si kupiti ove sluške kod nas. E sada imam samo jedno pitanjce. Dali itko od vas zna kada će kod nas stupiti na snagu zakon o zaštiti potrošača, konkretno ona stavka o prava na povratu robe unutar 14dana od kupnje? Jer nažalost ovaj par sluški nemogu poslušati prije kupovine jer ih nabavljaju isključivo po narudžbi (nije do dućana već do samog Sennheiser-a Austria, jer su ove kakti u profi seriji i nedaju ih na lager). Nebi htio dati toliko love za nešto što mi se potencijalno nebude svidjelo uhu, a onda samo gubim. Hvala.
![]() |
#1305 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
a zašto moraju bit baš te koje kod nas nema za probat u nekoj trgovini (sonus, NBZ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
pitaš za sluške koje nema kod nas. nisi sigruan oće li zvuk bit dobar. misliš da je zvuk bolji nego kod HD serije? zanima te povrat i peripetije oko toga... mislim da je bitno zašto si zapeo baš za njih kad ima i drugih proizvođača "DJ" slušalica koje možeš probati i kupiti kod nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
Premium
|
Sve što si ti naveo je totalno nebitno za moje pitanje, ako neznaš odgovor onda radije nemoj ništa ni pisati. Da ti utažim žeđ. "zapeo" sam za ove jer su ono što tražim od sluški koliko sam mogao pročitati i pogledati od raznih recenzija i mišljenja vlasnika koji su probali i HD7DJ i HD8DJ. JEdino nisam siguran u zatvoreni tip slušalica jer do sada sam imao prilike slušati samo na otvorenom tipu i to je jedina opaska na koju sam se ustvari uhvatio kada sam napisao:
![]() |
#1309 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1310 | |
azriel
|
Citiraj:
Ja sam uzeo IF verziju odavdje: beexz.com/p/655-xiaomi-earphone-new-edition Slušalice su srebrne, kabel i tipovi su smeđi a zakačka za majicu je srebrna. U ova 2 dana slušanja mogu samo reći da su slušalice za ove novce vrhunske. Kvaliteta izrade je odlična, seal je odličan, bass-middle-treble odličan, dio kabla do mikrofona je gumen, ostatak je presvučen u nekakav materinal (slično vezicama za tenisice), nema mikrofonije. Ja slušam dosta multilayered i jako dinamične glazbe i u tom okruženju imaju dobar soundstage, mogu bez problema pratiti i izdvojiti zasebne instrumente. Jesam li spomenuo da su prelijepe? Uglavnom, za 150kn sa dostavom, majko-mila-puno-glazbe! Malo sam hot-headed jer sam ih tek dobio pa sam pun hvale (zato me nemojte shvaćati doslovno), moći ću objektivnije reći tek za mjesec dana slušanja što stvarno mislim. Jedna bitna napomena, ove slušalice kao i većina novih koristi TRRS CTIA standard za 3.5mm jack. To znači da će na novijim uređajima raditi OK, dok za starima nikako ili šugavo bez adaptera.
Chasing shadows, all your life Zadnje izmijenjeno od: brandon. 30.04.2014. u 22:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
@brandon, stigle i moje danas, ista stranica, isti model. Za sad sam oduševljen, pakiranje i dizajn je stvarno premium, jebote čak i ova guma u kojoj stoje slušalice miriši predobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1313 | |
azriel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1314 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako tko bude naručivao još slušalica ovih if verzije nek mi šibne PM da se dogovorimo da i meni uzme jedne ![]() Usput koliko je dugačko kablo jer mi trebaju neke ok slusalice za komp tu i tamo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Premium
|
Dali netko od vas ima možda usporedbu sa ovima? http://www.ebay.com/itm/130937992526...%3AMEBIDX%3AIT
![]() |
#1317 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Misli da ti je ovo bitnije od OS-a jer baš sam maloprije probao ove MEElectronics na MOTO G i rade sve njegove kontrole kao podmazane!
![]() |
![]() |
#1318 |
The mighty pirate
|
WP8 je specifičan. Jedine slušalice za koje ja znam da podržavaju WP8 su a-Jays Five http://www.jays.se/a-jays-five Čak ni Nokia nije izbacila model s volume controlom. Ako ima netko u ZG Pistonse i ima par minuta vremena za isprobati, nek se javi.
![]() |
#1319 | |
azriel
|
Citiraj:
Ako ti se da dokotrljati do centra nema problema, baci mi PM pa ćemo se dogovoriti.
![]() |
![]() |
#1320 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
moze preporuka nekih slusalica koje idu preko uha u rangu do 100kn? Jedini je zahtjev da budu bolje od laptop zvucnika ![]()
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|