|
![]() |
#6961 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Kolko sam ja shvatio on je čuo spomenuti sub i zna njegove sonične mogučnosti i opet je pitanje za šta će ga i kako koristit, meni je i običan "kick" bio dovoljan za Battlefield :-) A opet sa druge strane ako to bude pogrešno (kao u tvom slučaju) onda je najbolje da do toga dođe sam jer će ovako uvjek imat bubu u uhu, što da sam išao drugim putem a ne kak su mi rekli na PCE. Tak ja razmišljam, po sebi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6962 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Znaš kako to ide? Uvjeriš sebe kako ti ne treba ništa posebno ..možda na prvu budeš i zadovoljan. A onda prije ili poslje skužiš da u biti nisi zadovoljan jer ...imaš ipak malo više standarde ili zbog znatiželje uposliš to za nešto što isprva nisi htio. Kao naprimjer ideš pogledat jedan od "onih filmova" ili poslušat malo muzike. A onda bude kriva muzika ,ljudi na PCE koji su to savjetovali , subovi u globalu , itd...sve osim samog tebe ![]() btw , ti si još zadovoljan s svojim kao u početku? Nego , preskočio sam neke stvari pa... Citiraj:
![]() Citiraj:
i u tom kontekstu ne volim da mi netko vrijeđa inteligenciju te prodaje pamet. I to bez da ga se išta tražilo. Zbog tog razloga su mi najdraži oni stariji prodavači. I to poprilično stariji. Kad sam u par navrata imao priliku takve pitati nešto što me zanimalo , dobio sam jednostavan odgovor da NE ZNAJU te da idu napravit telefonski poziv , pitati kolegu ili pronaci mi prospekt. A to mi je 100puta draže nego da mi nekakav 'geek retardos' krene prodavati svoju pamet i pet minuta tupiti o svemu i svačemu umjesto jednostavnog odgovora na postavljeno pitanje. Nedavno u Tehnomarketu bas gledao kako je žena dosla kupiti memorijsku karticu za svoj mobitel u i pokazuje prodavacu nekakav oronuli mobitel. I govori kako bi to spajala na laptop star 5 godina. A ovaj krenuo cijelu filozofiju protokolima za prebacivanje podataka USB verzijama , brzinama transfera itd. I tako je prodao ženi nekakvu klasu 10 / extreme verziju memorijske kartice kako bi ta žena što brže slikala što više slika na mobitel i kako bi to što brže prebacila sebi na svoj laptop. E sad , ne kužim se u protokole za prebacivanje i cijelu stvar s brzinama transfera ali svejedno ...zar je ženi zaista trebala memorijska kartica s čitanjem od (mislim da je bilo) 95mb/s kako bi preko mobitela i USBa na laptopu pogledala slike na vecem ekranu? Citiraj:
Ovdje je poprilično dosadno po tom pitanju samogradnji... i zadnje ....naletjeo danas ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 15.02.2014. u 11:05. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6963 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Došlo mi pojačalce s ebaya evo mog "Hi-Fi" setupa imena "Haribo AMP" TA2020-020 / 20W@4ohm pojačalo, promijenjeno (sve kaj sam imao doma, ovo je za sada) 2x Vishay ERO MKT1813 / 3.3uF input 2x Vishay MKP1837 / 0,01uF input bypass 4x Vishay ERO MKT1813 / 0.47uF output (trebao bi 0.22uF za 8 ohm zvučnike ali nemam ništa pametno kod sebe) 2x Naponski Panasonic FM Low ESR 680uF/35V 1x 0.1uF/250V WIMA bias Napajanje od laptopa 19.3V/3.43A pa stabilizirano na 14.00V. Kučište od 1275g Haribo bonbona. Fini su bili. Zvučnici Genius SP-HF 3000A. Slike: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6964 |
Premium
|
Ovo mi nije reklama za ono što propagiram ali sam ga se rješio ![]() Ne, nije to zato jer nisam bio zadovoljan...treba shvatiti kontekst u kojemu je bio taj meni dragi sub uklopljen, i smatram da zaista postoji dobra primjena za te entry-level HiFi subove obzirom da pružaju mnogo kada ih usporediša sa "computer sustavima" iz Creative-a, Logitecha itd. Kad već spominjemo sub, parking monitor-e i slične stvari dižem jednu fotku da malo osvježim HiFi temu (i možda da se malo kurčim jel) ![]() http://postimg.org/image/4czovf2mb/ Edit : @syss , ispravljeno Zadnje izmijenjeno od: sodom. 01.03.2014. u 16:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6969 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Baš suprotno... Citiraj:
Jučer baš zavsio revoltion. Bože sačuvaj.
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 06.04.2014. u 13:09. Razlog: Tipkao u krivo vrijeme... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6970 |
Premium
|
Svaka čast , ja sam uspio pogledat prve 3-4 kada su izašle i odustao.Stvarno se nakotilo tih serija žnj kvalitete. Ma i ja ih pratim (točnije 9 aktualnih) nisu samo filmovi u pitanju. Ako si propustio preporučam True Detective, Shameless (US obrada), The Americans, Hannibala i Vikinge (zadnje tri su upravo počele sa drugim sezonama)...to je ono kaj bi ja od "svojih" serija izdvojio kao kvalitetno (sa upitnikom iznad Hannibala, ali pružam šansu)..ostale kaj gledam su da popune rupe navečer kroz tjedan kad chillam pred "ekranom". Smajlić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6972 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Trebao bi preporuku za bookself ili samostojeće zvučnike koje bi koristio sa starim pojačalom technics su-v500. Slažem si novi zvuk za pc pa eto, pojačalo je tu, još fale zvučnici. Sa cijenom do 1500kn ako ima šta pametno U prilici sam uzet Mordaunt-Short Aviano 2 za oko 1200kn nove. Pa me zanima jel bi to bila dobra investicija. Napomenuo bi da zvučnici moraju biti dobro oklopljeni tj da magneti u njima ne smetaju crt monitorima koje još uvjek koristim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6973 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6975 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
za tolicku sobicu može i neki manji missioni ![]() Zadnje izmijenjeno od: syss. 26.03.2014. u 09:09. Razlog: edit: ama prekinite linkat na njuškalo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6976 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6977 |
Premium
|
Neznam jel ima uopće gdje za kupit tih mission. Inače u boravku imam mission e32 (kupljeni u ve-mulju dok su ih još držali tamo, za 1200kn), manjih su dimenzija pa mi baš odgovaraju uz tv, spojeni na denon stereo receiver. Nisu baš neka bomba od zvučnika ali su dobro oklopljeni pa nesmetaju crt televizoru. Inače do sada uz komp sam imao sony zvučnike sony ss-e317v.Njihovim zvukom sa bio zadovoljan (bolji nego mission) dok sa njihovim oklopom od magnetskog djelovanja nisam bio zadovoljan, tj radili su vidljive distorzije u slici na crt monitoru makar su bili udaljeni od njega skoro 2 metra svaki. Na kraju kada sam zamjenio samsungovu stereoliniju (na koju su bili do tada priključeni) sa technics pojačalom su-v500 zvuk je naravno postao još bolji,ali nažalost jedna membrana od sony zvučnika je prosvirala pa sam ih morao maknuti. Sada me brine i to da nije možda pojačalo krivo za havariju tog sony zvučnika. Budući je već dosta staro pojačalo možda ne radi baš najbolje. Inače šalje odličan zvuk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6978 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja sam isto ubo na sniženju još prije par godina u tom zloglasnom Ve-milu Mission MV-C i ove Mission M31i koje koristim montirane na zid kao surround speakere, i zaista sam prezadovoljan ![]() Radi taj Mission odlične zvučnike i još podosta povoljno (ako promatramo taj segment Hi-fija) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6979 |
Guest
|
Pozdrav ekipa ![]() Kako rijetko kada uzimam ovak nešto vi ste pametniji. Trebao bi zvučnike (+ pojačalo). Ako može preporuka što polovnih kaj da tražim što u dućanu. Budget 2.000 - 3.000 kuna. Ono što mi je pod mus da mogu sa laptopa wireless streamat glazbu. Naravno, ne mora to biti integrirano u jedan sustav. Zanima me onda zbog toga da li ima neš jednostavno a kvalitetno tipa DAC koji bi spojio recimo LAN kabelom na router pa da preko wifija mogu streamati sa čega god (poglavito laptop, odnosno komp) muziku. Nadam se nekim prijedlozima. Gugl skillsi su mi malo no no pošto sam do jučer 39 i neš kurio ![]() |
![]() |
![]() |
#6980 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ne znam ni kako zvuči ni koliko košta, ali postoji - http://nadelectronics.com/products/d...ogue-Converter ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6981 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() iole solidno pojačalo SH oko 1000 kn, zvulje 1000-2000 mali za policu/stalak a wireless player...nema. ja to radi prek LANa i media playera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6982 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: syss. 28.03.2014. u 11:27. Razlog: par postova prije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6984 |
Premium
|
Nadov DAC 1 košta 1700 kn. U Sonus Artu je na akciji trenutno mali Denonov Ceol za 2400 kn - on ima i pojačalo. To znači da za taj budžet imaš opciju sa jednom ili dvije second-hand komponente, zvučnici za 600 ili pojačalo+zvučnici za 1300. Mislim da je i jedno i drugo izvedivo, javi što ima u ponudi pa ocijenim/o. Naravno, očekuj rezultate u okviru novaca kojima raspolažeš.... Edit: ekšli su minijaturni Denon zvučnici iz te serije točno 600 kuna. Dakle, možeš i novo za 3 soma. Zadnje izmijenjeno od: jean luc. 28.03.2014. u 12:08. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6985 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6986 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6987 |
Premium
|
Sonijevih zvučnika sam se riješio. Zbog zvuka bi još i razmišljao da ih popravim ali zbog jakog magnetskog djelovanja sam ih morao maknuti. Na kraju uzeo nove monitor audio bronze bx2 http://upload.slike.com/slika?image=...x-DSC01519.JPG http://upload.slike.com/slika?image=...x-DSC01597.JPG Onak na prvu loptu sam zadovoljan sa zvukom. Zvučnici su novi pa u početku morat ću malo lakše s njima. Pojačalo technics će poslužit neko vrijeme dok ne skupim love za nešto drugo-bolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#6988 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Nije ti bas neka sreca na kraju ispala, jer kladim se da ti zvučnici u tvom takvom setupu zvuče u najmanju ruku katastrofa. Imao sam sličnu situaciju i probao svoje MA RS1, uglavnom to nema veze sa hifi-jem iliti dobrim zvukom. Sto je i logično, to im nije namjera. Uzeo sam M-Audio BX5 d2 i vogel zidne stalke i to vec ima smisla definitvno je puno slušljivije od bookshelfa na stolu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6989 |
Premium
|
Dobro, za neko vrijeme planiram i ja zvučnike piknut na zid. Inače nisam nešto zahtjevan po pitanju zvuka ali kužim razliku između ovih najjeftinijih od 200-300kn pc ozvučenja i kvalitetnijih sustava. Dakako ako si hoću poslušat neki cd onda ga piknem u dvd pionieer 585a. Sa zvukom sam zadovoljan i na crt-u nema deformacija u slici, jedino što će me cifra koju sam dao za zvučnike duže vremena peckati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6990 | |
Guest
|
Citiraj:
Neka alternativa je naći ako ima linux compatible DAC, neki raspberry PI ili slično. Onda uštekati pojačalo/zvučnike > DAC > RaspPi sa namješten da incoming streamove pušta na DAC > žičano na router koji je wireless. Ali to bi bilo bancija kakvu sam ja spreman "trpiti", ali pošto slažem za frenda ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|