|
![]() |
#6932 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6934 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Im ali netko ideju kako (gdje) ovo narucit po tim cjenama (JBL Sub) a da salju u HR ![]() http://www.jbl.com/estore/jbl/us/pro.../ES150P_JBL_US 159$ je sad sale u USA a kod nas je cifra oko 550$ ![]()
![]() |
#6936 |
Freelancer
|
![]() |
#6938 |
Freelancer
|
Da o tome razmisljam. Jedino sto bi moglo biti je razlika 110/220V premda kolko znam svi bi danasnji uredjaji trebali podrzavat oba moda i onda samo trebam onaj konverter za USa utikac na Shucko i to bi trebalo sljakat.
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 11.01.2014. u 11:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6939 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#6940 |
Freelancer
|
![]() |
#6941 |
Premium
|
Trebam pomoć, ili bar nekog tko zna španjolski ![]() Naime, trazim način kako da postavim svoje monitore, trenutno su na CD boxovima sa blagim tiltom prema meni: ![]() Guglajući nasao sam na jedan spanjolski forum di se prodaju zvučnici+stalci: http://foros.3dgames.com.ar/compra-v...s-oferton.html Pomoću google translate-a sam pokusao skuzit o kojim stalcima se radi, ali nisam uspio, pa ako netko zna španjolski, neka pomogne ![]() Isto tako ako netko zna koji bi to stalci mogli bit (brand) ili zna za neke slične koji imaju karakteristike ovih na linku, bio bih jako zahvalan ![]() P.S. Ne morate mi linkat/predlagat Vogels VLB 200 jer su mi preplitki, i kostaju 300kn/kom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6942 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Pa imaš sve u detalje na tom forumu te na 12str. servisnog manuala kojeg ti je iskopao fanATIk. Za upaliti sub trebaš napraviti 2 stvari: Prespojiti D.DNG s DNG (pin 6 s pinom 13) Upaliti ga s prespajanjem SYS6V s P_CONT (P4+P19) Ostaje samo dovesti nekakav signal. Po spomenutoj shemi na 12 strani to ti ide: Signal za 'prednji livo' (FL) ide na pin 7 te ground na na pin 9 (P7+P9) FR (P11 + P10) SL (P12 + P13) SR (P14 + P13) C (P15+P16) SW (P17+P18) Inace ,raspored pinova imaš kao atacment u jednom od postova iz tog topika. To je sve što se znanja tiče a volja ... Ako ti je komplicirano seciranje tog servisnog kabela ili kopanje po vuferu , možeš jednostavno 'rastaviti' 2 spajalice i prespojit potrebne pinove - upaliti vufer. Zatim presječeš nekakav kabel / odsječeš konektor , zavrneš prstima žicu i gurneš to direkt u potrebne pinove na konektoru - dovedeš signal (e) . Nakraju sve obljepiš izolirkom i okreneš wufer da se nevidi ![]() Ok , znam da to nije neko fino riješenje ali ne slažem se da "te zvučnike trenutno možeš samo gledati". Ako ti nedostaje voljnog momenta za tako nešto onda nema druge nego da pripremiš keš. Gledaj , par ženskih konektora na pločici te nebi trebalo u čipoteke doči više od 20ak kuna. A malo kabela , kositra i par vijeka za to pricvrstiti na šasiju...toga se uvjek svakome nađe sastrane . Želim reči da ta modifikacija realno ne traži neke novce. Ali to vrijedi samo ako je misliš napraviti sam ili znaš nekog da ti to napravi. Probiti par rupa i zalemiti par spojeva nije nešto komplicirano. Da si u STu ja bih ti to napravio free. Jednostavno mi nema smisla da za to nekom plačeš po nekakvoj serviserskoj satnici . Mislim, ako si spreman te u mogučnosti to nekome platiti , moj savjet bi bio da taj sub nekom pokloniš ili prodaš te kupiš nešto drugo. Citiraj:
![]() Vidim monitor zakrivljen put dolje , sad želiš i zvučnike put dolje .... ili ti je taj stol previsok za tvoj visinu / visinu stolice? Inače , moj stol je na nekih 67 visine a zvučnike držim sastrane stola na stalcima od 110cm visine. Dode mi taman. Nego , kad me danas ide s grunf metodama... ![]() Ja bi na tvom mjestu otišo u bauhausa i kupio neke 2 konzolice i ispilao 2 komada špreploče. na svaku špreploču se zaljepe 2 daščice napred i nazad. Da ti zvučnici ne kliznu / prevrnu se naprijed . A onda se podbaci malo daske da se dobije odgovarajuči kut i pitura sve crnim sprejom. Mislim da bi se sve to dalo riješiti za 50-60 kn. ![]() ...i da ne zaboravim ...fali ti subwufer ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 12.01.2014. u 12:00. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6943 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Hvala ti, ali ja jednostavno trenutno nemam vremena za to (zato jer bi mi ga trebalo poprilično jer nemam pojima o tome pa bi to dugo trajalo), a oduvijek sam sve Sam radio ali eto sada jednostavno nemam vremena!
![]() |
#6945 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Nije bas Hi-Fi ali ne znam gdje da pitam pa mi se ovdje cini najprikladnije. Ukratko, dva Monitor Audio AV40 spojena su na Xonar DG preko headphone out. Sad bi ja za igre i filmove dodao jedan sub. Zanima me preporuka aktivnog suba i na koji nacin ga je najbolje spojiti na navedenu zvucnu. Cijenom ne bih isao preko 700-800kn (ako ne moram) jer mi za glazbu ne treba a ovo mi nije primarni audio sustav. Jel ovo valja ista? http://www.edigital.hr/Zvucnici/Yama...&partner=10002 Zadnje izmijenjeno od: skitnica. 13.01.2014. u 11:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6947 | |||
undercover
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Doduše , ja bih naljepio par letvica jer bi on htio spikere pod kutem pa da nebi sklizli i nedajbožeee , drmnili ga po glavi. Citiraj:
![]() Ako baš želiš sub nu ovo. Za razliku od toga što si linkao dobiješ bar par potenciometara... ![]() Što se tiče muzikalnosti , rezolucije i zvukovne usklađenosti s tim monitorima ...o tome nemam blage veze pa sačekaj da se javi neki audiofil da ti to prokomentira ![]()
![]() |
![]() |
#6948 | |
Debeli gad
|
zasto te brine? mislim, nije da ja vjerujem svemu sto procitam ali toj je standardni raspon za sub. Citiraj:
Za glazbu ne koristim sub tako da mi neka uskladjenost u detalje nije ni bitna. Vise da malo prodrma atmosferu u igrama i filmovima. Izbjegavam polovne stvari i iako je ovaj sto si linkao sigurno bolji radije cu uzeti nesto losije a novo. Ali opet kad gledam te nove cilj je dobiti sto bolji za iznos koji sam odlucio potrositi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6950 |
Debeli gad
|
Kvaliteta? Nema tu neke kvalitete niti stvarne reprodukcije 28Hz. Koliko para toliko muzike a ja mislim dati malo para. Ako bi nasao nesto jeftinije a jos malo gore vjerojatno bi to kupio. S Yamahom imam dosta dobra iskustva sto se tice low end zvucnika (a i sa onim skupljima). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6951 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Nemora to bit uopče tolko loše kako se tu prikazuje, ja imam pozitivna iskustva sa sličnim rangom Sony aktivnog subwoofera (1500kn je koštao prije 12 godina) uz to da ide od 50 Hz (aktivna skretnica do 200Hz). Da, uopće nije u stanju reproducirat sub frekvencije i daleko od toga no u kombinaciji sa 2.1 (sateliti na kompjuteru, kombo: Scythe SDA1100&Craft Mini+Sony SA-WM20 Sub) to je zvučalo prilično ok za ono što sam želio od njega. Ako ozbiljno razmatraš Yamahu evo ti vrlo friški oglas za jedan takav: http://www.njuskalo.hr/zvucnici/yama...oglas-10044714 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6952 | |
Debeli gad
|
Citiraj:
![]() Ma necu polovno. Cuo sam ovaj sub u kombinaciji sa osrednjim AV recieverom i to je otprilike ono sto ocekujem za takav novac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6953 | |
Premium
|
Citiraj:
Visok sam 192 cm, povrsina stola je visoka 74 cm, a zvučnici su sad na cca 90 cm. Probavao sam vise varijanti/visina/polozaja i ovo je najoptimalniji. Sto se tiče monitora (i zvučnika) dosta vremena pred kompom provodim zavaljen u solicu sa nogama na stolu i onda mi odgovara da je sve lagano zakrivljeno put dolje ![]() Inače, nasao sam stalke koje trazim: http://www.cotytech.com/content-prod...t_sp_os08.html Na ebay/amazonu ih nema, poslo sam upit u Ameriku, pa cemo vidjet sta ce rec. Cijena je 36$ za par u americi, bagatela. Vec sam kombinirao sta bi mogao grunfat, imam par ideja, ni ova tvoja nije losa, ali kad sve zbrojim, opet mi treba bar 150-200 kn i opet je pitanje kako ce to na kraju izgledat i koliko ce biti upotrebljivo. Ovi stalci iz linka su odlični i da ih mogu kupit za 36 baksa odmah bi ih kupio i stvar rijesena. Ali sve mi se cini da cu ih jako tesko nabavit, jer su i na sluzbenoj stranici "out of stock" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6954 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
@skitnica Ok, bitno je da si realan i da imaš očekivanja u skladu sa time tako da vjerujem da ti je ovdje ikakva pomoć i usmjeravanje suvišno No samo da ti skrenem pozornost i na izlaze , osim LFE RCA konektora bilo bi zgodno za imat i klasične zvučničke ulaze-izlaze, ako ti trenutno ne trebaju (zbog av pojačala) nikad neznaš gdje sub kasnije može završit...kod mene je to bilo na kompu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6955 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Hvala, ajde budemo se čuli ako ništa drugo budem ovaj vikend po toj fotki ja probao isto iskemijati! ![]()
![]() |
![]() |
#6956 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
http://www.ronis.hr/zidni-nosaci-za-...lb-200/VLB200/
![]() |
![]() |
#6957 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6958 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ako ciljaš da si podebljaš zvuk svojih Monitor Audio zvučnika, dobro su ti već sugerirali... pretraži oglase. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6959 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Ja sam jurio pomenuti sub ali ga nigde nije bilo pa sam na kraju narucio skuplji model jbl es250pw.Treba da mi stigne iz nemacke za desetak dana.Izaci ce me 380 eura.Vidim po nemackoj da se tamo sada krece oko 300 eura a do skora je bio oko 500 eura.To je neka wireles varijanta. Inace modela jbl es150p i dalje nema u nemackoj.Bar tako mi je rekao covek koji mi i donosi model jbl es250pw. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6960 | ||||
undercover
|
Citiraj:
Jeftini subovi su anemični za tako nešto. Nego ...ako zaista tražiš nešto za povremeni bum / dum / tras onda uzmeš doslovno bilo kakvi sub. Tako sam i ja krenuo. Citiraj:
Ja za komp sustav imam 2way s 12 cm drajverima koji mi traži rez preko 100hz da to zvuči ok. btw , nije da mali drajveri i male kutije ne mogu biti ok. U biti baš sam s tim zadovoljan ( radom bez suba ) Sve je ko i uvjek ovisno o onom što čovjek traži. Citiraj:
Obzirom na tvoju povjest osjetljivosti na bumijanje rekao bih da bi bio zadovoljniji da nisu blizu zida ![]() Šteta što si toliko krut na spomen ekvilizacije jer na tržištu ima "par" proizvoda s kojim bi mogao dobiti sve što želiš. Citiraj:
Kao što rekoh ja sam krenuo isto ko on. Ali sam odmah shvatio da sam lagao sam sebe i da ne trazim povremeni bum / tras / dum. Tako da nebi bilo loše da se promisli / da bude siguran da je siguran što u biti želi. Jer inače se to svodi na bačene novce i stvar koju ne koristiš jer ne zadovoljava a istovremeno zauzima prostor. I?
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 09.02.2014. u 00:22. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|