|
![]() |
#541 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Pomagajte ljudi, tražim nekakvo pošteno mATX kućište, da u njega stane nekakav barebone HTPC sistem (ala H81 ploča + G3220). Sve što nalazim je ili za ITX ili punokrvna kobila tipa LC-Power 3000B. Ima li nešto između a da nije skupo ko Silverstone i da se može naručiti u Hr? Može biti i vanjsko i unutarnje napajanje (preferiram cigle radi tišine ali ako netko zna kakvo tiho unutarnje može i to). Prekopao sve uzduž i poprijeko i nisam našao ništa korisno...
![]() |
#542 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2014
|
nakon vasih sugestija (na kojima zahvaljujem) i dodatnih promisljanja odlucio bih se za ovu konfiguraciju Intel Core i3-4130T Gigabyte GA-B85M-D3H Sockel 1150 ATX Fractal Design Node 605 Black Seasonic X-Series Fanless X-460FL ATX2.3 Kingston DDR3 1600MHz 4GB HyperX Blu SCYTHE Big Shuriken 2 Samsung SSD 840 EVO Series 120GB WD Green Desktop WD20EZRX 2TB Samsung SN-506BB/BEBE Slim intern BluRay-Brenner sto mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Mogao bih imati problema s toplinom napajanja, zbog specifičnog položaja samog napajanja i filtera koji dolazi na usis. Ja bih išao na hibrid neki ili tiho napajanje s klasičnim ventom.
![]() |
#544 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da li generalno vrijedi slabije napajanje => manje topline? Naime, u ponudi je i model od 400W pa razmisljam i o njemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Hibridi su ti cijela X serija, osim ta dva FL modela. Nebi ti se ovo od 400W manje grijalo, čak je moguće da bi bilo obrnuto pošto bi radilo pod većim opterećenjem. Stvar je da FL napajanja zahtjevaju ajmo to reći tako, da stoje u određenom položaju zbog prirodnog i prisilnog strujanja zraka, a to je kod tebe nemoguće postići u tom kućištu jer ti napajanje stoji vertikalno, i tu je još "usis" prilično zatvoren s filterom/zaštitom protiv buke. Pročitaj si manual od napajanja. Ja bi gledao na tvom mjestu seasonic G seriju, ili još bolje corsair RM seriju koja nema dječjih bolesti sa zavojnicama kao X serija
![]() |
#546 | |
Registered User
|
Citiraj:
Po nekim testovima ona radi u fanless modu do cca 40% opterecenja. Buduci mi je glasnoca pri vrhu prioriteta postavlja se pitanje da li je pametnije uzeti model od 650W umjesto modela od 450W sto bi mi samo po sebi bilo dovoljno? Citao sam i o Seasonic X seriji (hibridima), konkretno o Seasonic X-650. Svi testovi su, po mojem shvacanju, odlicni sto se tice glasnoce. U odnosu na Corsair RM seriju ovo napajanje je nesto skuplje. Konkretno pitanje je da li bih sa Seasonic X-650 dobio tise napajanje od Corsair RM Series 450W ili Corsair RM Series 650W? Ima li netko kakvih saznanja? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ti u svojoj konfi, rm450 neces uopce ni cuti (vent se nece palit) jer nece dolaziti ni priblizno vrijednosti od 40% - tak da ce ti u pravilu biti fanless Nemas potrebe ici na sisu X-serije, kako Pupo kaze dovoljna bi ti bila i sisa G-serije, jer uz sve ventove na kucistu i hladnjaku, najmanje brige ces imati oko tihog napajanja. Zadnje izmijenjeno od: boy005. 19.02.2014. u 16:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Registered User
|
Evo, naruceno je slj.: Intel Core i3-4130T Gigabyte GA-B85M-D3H Sockel 1150 ATX Fractal Design Node 605 Black Corsair RM Series 450 Kingston DDR3 1600MHz 4GB HyperX Blu SCYTHE Big Shuriken 2 Samsung SSD 840 EVO Series 120GB WD Green Desktop WD20EZRX 2TB Samsung SN-506BB/BEBE Slim intern BluRay-Brenner pa cemo vidjeti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Super, stavi obavezno slike kad stigne. Samo imaš jedan problemčić! Optika ti stane u kućište samo kad je unutra mATX ploča, a koliko vidim ti si naručio full atx. " 1 slim-line ODD (only supported with mATX or smaller motherboards)" Tako da što prije izmjeni narudžbu i obavezno nabaci koju sliku dok ti stigne sve i složiš. ![]() Citiraj:
Onda još bolje, nisam otvarao link.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 21.02.2014. u 18:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
ploca je mATX formata ( barem link pokazuje tako ), pa nema potrebe nista mjenjati |
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Registered User
|
evo, stiglo je sve ![]() za vikend cu slagati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Registered User
|
Citiraj:
Cijena na computeruniverse.net = cijena koju sam platio + postarina od cca 30€. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Premium
|
Ok ljudovi, uzeo bi Silverstone ML04 da strpam kolegi haswell HTPC unutra (zapeo za to kućište i gotovo - navodno najbolje odgovara tv stalku bla bla)... Problem je što ga kod nas baš i nema za nabavit (a nema ni computeruniverse.de što ga gore kolega spominje). Našao sam ga na francuskom amazonu po relativno ok cijeni ali od 3rd party prodavaca pa postoji mogucnost da odbiju slanje. Jel ima netko još nekakav web shop koji salje i u ovaj dio europske unije (majku im njihovu) po razumnim cijenama ili da riskiram sa amazonom?
![]() |
#556 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
kao naša nabava, samo u DE: KLIK Mislim da Mindfactory salje za RH, pošalji im upit na e-mail, odgovore dosta brzo, barem su meni i hardware versand... EDIT: vidim da hardwareversand imaju kućište na stanju, jeftinije je nego preko francuskog amazona 20 eura...piše da šalju u druge zemlje na zahtjev, pa im pošalji upit e-mailom Zadnje izmijenjeno od: dadosbcro. 07.03.2014. u 15:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Premium
|
Dado hvala, odlična ideja zdravko... samo mislim da će bit teško pošto je ta prednja maska centar svemira i šire okolice, ono brushed aluminij bla bla, slaže se sa hajfaj opremom itakobližeidalje... budem probao... ![]()
![]() |
#560 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=E350M1 Ploča sa nekakvim A350 APU. Dovoljno za pokrenut full HD film, nekakav stream i slično? |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Treba kaj skurit??
|
Kolko wata Je dovoljno za to sa 2 il 4 gige i ssd od 60gb? |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
vga killer Ako ti nije bitan ITX format radje si uzmi G1820 + AS ROCK H81M HDS - osjetno brza kombinacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Treba kaj skurit??
|
Onda u neko bzvz kuciste sa 60w pa vemo vidjet. Trebam nekaj da mogu stream formule pustat na telki i usput ponekad i pokoji film. |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
http://www.computeruniverse.net/prod...x-e-i7-84w.asp Meni je super, nije skupo, dobiš i napajanje + opciju dodavanja slim optike i imaš 1 slot za low-profile kartice (super za TV karticu) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ta asrockica s e350 u idle troši nekih 15-20w, prilikom gledanja full hd-a s wirelessa 30w. mjerio sa wattmetrom u pitanju su ta asrock ploča, intelov ssd od 32gb, wlan usb stick, wireless mis i tipkalo te neko lc power kuciste s napajanjem (mislim da je oznaka modela 1340) |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Registered User
|
ostao sam duzan poslati slike pupu i ostalima koji su mi pomogli svojim savjetima pa evo... ![]() mogao se mozda cable management izvesti elegantnije ali su kablovi malo tvrdi, a nisam htio siliti. btw, sve radi savrseno. bilo je malih problema sa zvukom preko hdmi-a ali je brzo rijeseno sa starijim driverima za grafiku (problem na win 8.1) |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
lega, di si nabavio Node 304? Ja sebi gledam složiti nešto ITX formata..mislio sam Node 304, ali malo mi je puno dati 550kn za kućište..ALternativa je CM Elite 130, ali Node je toliko ljepši i funkcionalniji da bi rađe dao tih 200kn pa bio miran ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|