Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.02.2014., 21:54   #5761
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Moguće je, već je bilo govora o tome za neke S4 klonove za koje i sami prodavači nekad navode da prikazuju 2gb rama a zapravo imaju 1gb. Neki rule of thumb ti je da ako je cijena predobra da bi bila istinita za dane specifikacije, onda se najčešće lažira neki od podataka(RAM je dosta čest jer je lako postići da useru javlja da ima više nego stvarno stanje). Često benchmarkovi detektiraju pravu vrijednost umjesto te lažne pa je i to jedan način provjere.
Antutu takodje govori da je 2 gb. Ima li jos neki sigurniji program? Inace 17000 mu je rating
puding22 je offline  
Staro 09.02.2014., 12:55   #5762
stops
Premium
Moj komp

stops's Avatar

Datum registracije: Feb 2013
stops je offline  
Staro 09.02.2014., 13:08   #5763
juky
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Preporuka za 10 colni tablet? Hvala.
Staro 09.02.2014., 13:35   #5764
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Imaš temu kineski tableti
Staro 09.02.2014., 14:24   #5765
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
par pitanja za vlasnike cubot onea.

jel netko uspio osposobiti blic na punu snagu? vidim da dok instaliram aplikaciju za flashlight, da svijetli barem upola slabije od mog HTC wildfirea.

dal je netko isprobao kakav custom rom? nekako mi je prevelika potrosnja rama trenutno... instaliran whatsapp, google chrome, 2 igre i jedna cleaning aplikacija... rami su u prosjeku oko 650/1000 MB

dal je moguce downgradeati rom, zeni mi je (pa cak i meni) prekompliciran / nejasan rom (ikone su cesto nejasne cemu sluze itd - trial and error rjesavanje nedoumica)
Staro 09.02.2014., 14:53   #5766
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Prvo i osnovno, mici chrome.
pokra89 je offline  
Staro 09.02.2014., 16:04   #5767
puding22
Registered User

puding22's Avatar

i tu mi pokazuje 2012 RAM slobodno 900.
puding22 je offline  
Staro 09.02.2014., 16:22   #5768
Superior
Premium

Superior's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor puding22 Pregled postova
i tu mi pokazuje 2012 RAM slobodno 900.
Ti se buniš jer imaš previše rama? Koji je mobitel u pitanju i po kojoj si ga cijeni kupio?
Superior je offline  
Staro 09.02.2014., 16:34   #5769
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Jake 12. Mobitel stvarno leti,ekran dobar, kamera po danu takodjer dobra po noci ok.
Jel moguce izgasiti da se pali svijetlo kad dirnem kapacitivne tipke?
Malo sam fulao ime

Zadnje izmijenjeno od: puding22. 09.02.2014. u 16:53.
puding22 je offline  
Staro 09.02.2014., 16:38   #5770
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Jake 12. Mobitel stvarno leti,ekran dobar, kamera po danu takodjer dobra po noci ok.
Je, već se spominjalo searchaj temu, tu funkcionalnost omogućuje Gravitybox koji je modul za Xposed(aplikaija koju moraš naći je Xposed installer). Sve upute ovdje http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2316070. Isplati se potruditi oko toga jer stvarno nudi pregršt opcija i korisnih tweakova.

@santos-koje ikone su ti čudne i nejasne? One na homescreenu(od launchera) ili one u settingsima? Ako je ovo prvo instaliraj Nova/Apex launcher. Čak i radi osjetno bolje od stocka. Ako je ovo drugo za to trebaš custom rom, no nisam nikad imao Cubot One pa nisam previše informiran oko toga. Ovaj savjet miči chrome je jako trolovski jer je na svakom uređaju koji sam imao radio miljama bolje od ostalih browsera. Ne isplati se gubiti svu tu funkcionalnost koristeći Dolphin ili Operu(posebno ne mini koja je očaj, jedino u čemu je dobra je što je lightweight). Uređaj ima dovoljno snage da sve što staviš na njega radi korektno. Preporučam micanje "programa za čišćenje" jer većinom je njihov rad kontraproduktivan. Rom sam po sebi sa svim aplikacijama koje ti padnu na pamet će rijetko uopće doći blizu 1gb, a i optimalno je da koristi više RAMa kako bi ti se aplikacije prilikom ponovnog otvaranja brže otvarale. Kao i kolega gore ako želiš da sam ROM izgleda i radi što više slično stock AOSP romu sa dodatnim tweakovima također preporuka za Gravitybox kao i kolegi iznad.

@puding22-može link na taj uređaj, ja tražim već 10 minuta i nigdje ne mogu naći. Jel možda Jiake?

Zadnje izmijenjeno od: bg_4_l. 09.02.2014. u 16:54.
bg_4_l je online  
Staro 09.02.2014., 16:46   #5771
Superior
Premium

Superior's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Google nije čuo za Jake 12. Gdje si ga kupio i za koliko?
Superior je offline  
Staro 09.02.2014., 18:15   #5772
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Citiraj:
Autor pokra89 Pregled postova
Prvo i osnovno, mici chrome.

opera mobile?
Staro 09.02.2014., 21:04   #5773
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

U mene je dolphin. Mos i operu, maxthon, uc...
pokra89 je offline  
Staro 09.02.2014., 21:55   #5774
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Zašto micati Chrome? On sigurno nije uzrok problema
Staro 09.02.2014., 23:03   #5775
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Superior Pregled postova
Google nije čuo za Jake 12. Gdje si ga kupio i za koliko?
Jiake 12?
Staro 09.02.2014., 23:35   #5776
davidovski
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor santos Pregled postova
par pitanja za vlasnike cubot onea.

jel netko uspio osposobiti blic na punu snagu? vidim da dok instaliram aplikaciju za flashlight, da svijetli barem upola slabije od mog HTC wildfirea.

dal je netko isprobao kakav custom rom? nekako mi je prevelika potrosnja rama trenutno... instaliran whatsapp, google chrome, 2 igre i jedna cleaning aplikacija... rami su u prosjeku oko 650/1000 MB

dal je moguce downgradeati rom, zeni mi je (pa cak i meni) prekompliciran / nejasan rom (ikone su cesto nejasne cemu sluze itd - trial and error rjesavanje nedoumica)
cek imas 650/1000 i bunis se? pa meni je stalno na 800 bar. pa svrha rama i je da su "puni". imam cubot one i bez obzira kad je memorija puna sve radi super. stavio sam miui (predzadnju verziju, zadnja je malo bugovita) i sve 5. a ovo za ikone ti stvarno ne znam kaj bi rekao. pa android ko android, sve ikone bi trebale bit jasne, a ako zelis drugacije, hvala bogu ima milijon lauchera i ostalih pizdarija za to
davidovski je offline  
Staro 09.02.2014., 23:38   #5777
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Zašto micati Chrome? On sigurno nije uzrok problema
Zato jer sigurno trosi vise rama od ostalih navedenih pretrazivaca
pokra89 je offline  
Staro 09.02.2014., 23:44   #5778
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Citiraj:
Autor davidovski Pregled postova
cek imas 650/1000 i bunis se? pa meni je stalno na 800 bar. pa svrha rama i je da su "puni". imam cubot one i bez obzira kad je memorija puna sve radi super. stavio sam miui (predzadnju verziju, zadnja je malo bugovita) i sve 5. a ovo za ikone ti stvarno ne znam kaj bi rekao. pa android ko android, sve ikone bi trebale bit jasne, a ako zelis drugacije, hvala bogu ima milijon lauchera i ostalih pizdarija za to

bunim se sto je out of the box imao vec skoro 500 / 1000 zauzeto. meni to nije normalno.

instalirao sam operu mobile classic al mi nece prikazivat m.dnevnik.hr, ne znam zakaj, vidim samo plavu stranicu. probat cu noviju verziju.

sto se tice rama.... uninstalirao sam chrome i situacija se bas i nije promjenila sto se tice rama.

Citiraj:
Autor bg_4_l Pregled postova
Je, već se spominjalo searchaj temu, tu funkcionalnost omogućuje Gravitybox koji je modul za Xposed(aplikaija koju moraš naći je Xposed installer). Sve upute ovdje http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2316070. Isplati se potruditi oko toga jer stvarno nudi pregršt opcija i korisnih tweakova.

@santos-koje ikone su ti čudne i nejasne? One na homescreenu(od launchera) ili one u settingsima? Ako je ovo prvo instaliraj Nova/Apex launcher. Čak i radi osjetno bolje od stocka. Ako je ovo drugo za to trebaš custom rom, no nisam nikad imao Cubot One pa nisam previše informiran oko toga. Ovaj savjet miči chrome je jako trolovski jer je na svakom uređaju koji sam imao radio miljama bolje od ostalih browsera. Ne isplati se gubiti svu tu funkcionalnost koristeći Dolphin ili Operu(posebno ne mini koja je očaj, jedino u čemu je dobra je što je lightweight). Uređaj ima dovoljno snage da sve što staviš na njega radi korektno. Preporučam micanje "programa za čišćenje" jer većinom je njihov rad kontraproduktivan. Rom sam po sebi sa svim aplikacijama koje ti padnu na pamet će rijetko uopće doći blizu 1gb, a i optimalno je da koristi više RAMa kako bi ti se aplikacije prilikom ponovnog otvaranja brže otvarale. Kao i kolega gore ako želiš da sam ROM izgleda i radi što više slično stock AOSP romu sa dodatnim tweakovima također preporuka za Gravitybox kao i kolegi iznad.

@puding22-može link na taj uređaj, ja tražim već 10 minuta i nigdje ne mogu naći. Jel možda Jiake?

pa recimo za javljanje... nacrtana slusalica i brdo malih tockica... i sad ti skuzi kako se javit. (u ljevo je odbijanje poziva, u desno je javljanje - al to se ne prikazuje).

onda propusten poziv, ne mozes ga clearati dok slajdas onaj gornji taskbar. onda otvoris pozive, i sad moras skuzit da je tek u drugom tabu popis poziva...
opcenito vezano sve oko tih ulaznih, izlaznih poziva, telefonskog imenika, ikone su katastrofalne. a da ne pricam onu retardiranu ikonu za video call....
dok skuzis kak otvorit u imeniku nekog i nazvat ga bez da se aktivira video call.... jesus christ...

zato meni android 2.2 rula... nema nikakvih nepotrebnih pizdarija, sve pise na ekranu kratko i jasno, i sve je vizualno dobro i razumljivo prikazano.

Zadnje izmijenjeno od: santos. 09.02.2014. u 23:51.
santos je offline  
Staro 10.02.2014., 00:16   #5779
bg_4_l
Premium
Moj komp

@santos, ako te dobro razumijem zapravo ti se ne sviđa kako izgleda "obični" android bez redizajna koji obično naprave proizvođači mobitela(Touchwiz, Sense, Emotion UI itd). U tom slučaju imaš par stvari koje možeš:

a) nužno da se upoznaš sa samim redizajnom androida ako si dosad bio na nekoj staroj verziji, dosta se toga promijenilo.

b) instaliraš neki drugi launcher sa google playa(2 sam prije spomenuo, Nova i Apex ima ih još hrpa). Potom si skineš neki icon set koji ti je primamljiviji. Imaš i iPhone launchere i teme za launchere pa ti uređaj može izgledati kao iOS7 ako ti se to sviđa. Imaš i opciju da staviš MIUI rom kao neki kolege s foruma, izgleda kao crossover iOSa i android i općenito je među ljepšim i jednostavnijim verzijama custom romova.

Opcija imaš, android se da customizirati do mile volje, pa si uzmi sat vremena i narihtaj si kako želiš. Što se browsera tiče, chrome na uređaju sa gigom rama radi ko vurica i ne uzrokuje nikakve probleme. A za razliku od ovih manjih i nepopularnijih browsera puno rjeđe ćeš imati problema s krivim prikazom stranice ili drugih nekompatibilnosti.
bg_4_l je online  
Staro 10.02.2014., 00:22   #5780
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Citiraj:
Autor brandon Pregled postova
Da taj je. Popravio sam odmah gore u postu. Stavio sam link
Čini se da je stvarno 2gb
puding22 je offline  
Staro 10.02.2014., 01:08   #5781
bg_4_l
Premium
Moj komp

Citiraj:
Da taj je. Popravio sam odmah gore u postu. Stavio sam link
Čini se da je stvarno 2gb
Ali čak i u opisu stoji 1 gb. I cijena odgovara ovom da ima 1 gb. Sad ili mobitel krivo prijavljuje/benchmarkovi krivo očitavaju ili su ti greškom poslali jači model
bg_4_l je online  
Staro 10.02.2014., 01:54   #5782
puding22
Registered User

puding22's Avatar

Čak sa stražnje strane nije isti kao na slici al pise da je taj uređaj.
puding22 je offline  
Staro 10.02.2014., 14:56   #5783
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

imam problem s cubotom, nece se spojit na router na kojem je wpa/wpa2 enkripcija, DHCP iskljucen... javi mi problem s autentifikacijom. na ostale mreze se normalno spaja.

napominjem da mi DHCP na ruteru MORA bit iskljucen. ima ko kakve ideje?

edit, proradilo nakon ukljucivanja naprednih postavki
Staro 10.02.2014., 15:55   #5784
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Staro 10.02.2014., 15:59   #5785
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

koju navigaciju koristite? sad citam na cafe.mobil da navigon ne radi na dual sim mobitelima
Staro 10.02.2014., 16:03   #5786
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Copilot Live Premium
Staro 10.02.2014., 16:15   #5787
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

platio ili ?
Staro 10.02.2014., 16:16   #5788
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
koju navigaciju koristite? sad citam na cafe.mobil da navigon ne radi na dual sim mobitelima
IGo
RAUL je offline  
Staro 10.02.2014., 16:17   #5789
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
platio ili ?
Naravno, inače nema govora o tome ovdje ako nije tako