|
![]() |
#2671 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Make a Google map available offline -->
1 You need internet access (I'd suggest wifi access) 2 Load Google Maps 3 Search area of map you might want offline 4 tap the search bar and scroll down to"Make This map area available offline" (Hint - It's at the bottom of the screen, beneath your history) 5 make sure map area is not to large or you will not be able to cache your map 6 swipe over to new area of map 7 Rinse and repeat until the whole area you want offline has been cached Ma ne da me karta vodi, nisam to rekao, nego kad se nađem u nekome gradu, upišem ime ulice u kojoj se trenutno nalazim i on je nađe na karti (znači samo je prikaže na karti a ne da me vodi do nje).
Kažeš da je to nemoguće, šta mu onda ovo znači (našao preko google) Make a Google map available offline 1 You need internet access (I'd suggest wifi access) 2 Load Google Maps 3 Search area of map you might want offline 4 tap the search bar and scroll down to"Make This map area available offline" (Hint - It's at the bottom of the screen, beneath your history) 5 make sure map area is not to large or you will not be able to cache your map 6 swipe over to new area of map 7 Rinse and repeat until the whole area you want offline has been cached |
![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A kako ćeš znati ime ulice u kojoj se nalaziš? Nemaš GPS, nemaš neta, a nema ni table s imenom ulice. Shvati - NE ide bez GPS-a ili neta.
![]() |
#2673 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Ali ovo sto ti govori coconut je istina.. Izvedivo je ali malo nezgrapno i po meni to nije to.. Znači da sumiramo: Da, to što ti želiš može bilo koja offline navigacija, Copilot, iGo, itd itd.. jer zapravo tebi onda ne treba GPS već samo karta.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Registered User
|
Tako je Omerta, meni treba samo karta a ne navigacija. Evo sad sam upravo pronašao i ovo http://www.androidauthority.com/goog...er-egg-241580/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Nemoj se pouzdati u to save-anje i cache-iranje google karti. Vidjet ćeš da je u praksi nepouzdano. Naročito na uredjajima s malo rama. Bolje si instaliraj sygic ili nešto slično. Robusno je i neće ti se samo od sebe pobrisati karta kad će ti trebati. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 29.01.2014. u 13:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Premium
|
Offline navigacija je samo djelomično rješenje jer pokazuje mjesto na kojem se nalaziš kada ukucaš ime ulice, ali kad trebaš ići iz nje nekamo drugamo dolaziš do problema što karta na ekranu ne prati tvoje kretanje.
![]() |
#2677 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Malo djeluješ kao oni Samsungovi chat botovi na supportu. ![]() To smo već naučili, ali nek smo i ponovili. Čovjek treba samo karte, i možda se još sjeća više-milenijskog doba, dok su papirnate karte bile dovoljno dobra rješenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2678 |
Registered User
|
.........Ma rekao sam vam da mi nije bitno da prati moje kretanje, bitno mi je da imam kartu sa ulicama (slično kao da imam papirnatu mapu) i onda se ja krećem gledajući nazive ulica (na zgradama) i u svakome trenutku znam gdje se nalazim. .........Naprimjer upišem naziv ulice gdje se trenutno nalazim, zatim upišem naziv ulice u koju trebam ići i onda na karti vidim kako da dođem do te ulice. .........Evo sad sam u google maps upisao "ok maps", kliknuo na search i prikaže poruku da je mapa spremljena za offline, ali poslije toga neznam gdje je smjestilo tu mapu kako bi je mogao pokrenuti. Izludio sam se tražeči je. Dali postoji još koja navigacija za koju nije potreban GPS i internet veza (ne vjerujem da postoji samo google maps) Zadnje izmijenjeno od: makromedia. 30.01.2014. u 10:30. Razlog: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Premium
|
Pa rekao sam ti, bilo koja offline navigacija tipa Copilot, iGo.. I besplatna za određeni broj downloada OsmAnd Maps & Navigation |
![]() |
![]() |
![]() |
#2681 | |
Premium
|
Trebaju da, ali za NAVIGIRANJE.. A tebe ne zanima niti GPS niti navigiranje, shvaćaš.. Recimo, otvoriš iGo i normalno upisuješ naziv ulice i radiš upravo ono što si i napisao već: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2682 |
Registered User
|
Aha tako znači, za prikaz samo karte nije potreban GPS. A ja sam bio uvjeren da je potreban GPS. Onda super, instaliraču iGO. Thanks, sad mi je sve jasno Zadnje izmijenjeno od: makromedia. 30.01.2014. u 11:17. Razlog: a |
![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Guest
|
bok, dali postoji aplikacija sa kojom mogu provjeriti ili poništiti sljedeće. kod standarnog browsera mi je za početnu stranicu neka bezvenza .cc stranica, iako ja podesim da bude google... opet se vrati na staro. sad neznam zbog čega točno ? par sumljivih aplikacija sam obrisao ali opet ostaje ista stvar hvala |
![]() |
![]() |
#2684 |
Premium
|
T-scum će ponovno ponuditi Vivax TPC-71253G ali sada za 698kn što je 200kn skuplje nego prije https://www.hrvatskitelekom.hr/mobit...4-32-1-1-0-0-0
![]() |
#2685 | ||
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
http://www.links.hr/?option=artikl&i...kl=200.300.176 Citiraj:
Ista ili slična stvar za manje novaca i nezaključana na providera: http://www.geekbuying.com/item/TeamG...te-322780.html |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2686 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Premium
|
Ma da, sve to stoji ali koliko je to pouzdano.. Pa onda slanje, čekanje, popravak ili slanje novog.. Ne znam.. Za nekog low end korisnika je vjerojatno bitnije da mu je garancija ostvariva fino ovdje na licu mjesta, shvaćaš.. Bar ja gledam na to tako.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne mogu tvrditi kako ide za reklamaciju jer mi još nije trebala, ali prije godinu dana kad sam ja uzeo svoj tablet u geekbuyingu, iz Kine mi je stigao za 15 dana, a ženina sestra je svoj iz T-coma za produženje ugovora čekala preko 2 mjeseca |
![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Imam problema sa kraljeznicom pa ne mogu biti duze na pc-u doma pa razmisljam da si kupim neki tablet. imam mobitel sony xperia m(android os.) preko kojeg idem na internet i kada kliknem recimo na index.hr odem automatski na index.hr mobile version i to je ok onda(imam i zumiranje ako mi je premalo), sve je uredno poredano i idealno je za mobitele, a kada kliknem na desktop version to je katastrofa posto moram pomicati prstom tekst da bi mogao citati recenicu i ta verzija pase jedino za pc-e. Iako mi mobile verzija webstranica pase za moj mobitel,ekran mobitela mi je ipak premal za duze koristenje interneta na njemu i nije udobno kao na pcu pa bi si htio nabaviti tablet neki. Zanima me kako izgledaju tekstovi na tim tabletima i postoji li neka tablet verzija tekstova sa webstranica za tablet kao sto postoji mobile verzija za mobitele ili moram koristiti desktop verziju koja je namijenjena pcu, pa onda kada citam tekst moram pomicati prst da bi recenicu procito do kraja? Kako izgledaju tekstovi sa web stranica na tabletu? Moze li netko napraviti printscreen nekog teksta sa index.hr na tabletu i poslat ga na ovaj forum tek tako da vidim kako to izgleda da ne kupujem bez veze ako je komplicirano citanje na njemu? Inace imam i e book citac dimenzija dzepne knjige i citanje knjiga(epub format) na njemu je savrseno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Premium
|
Na mobitel browseru ti vjerojatno nije ukljucena opcija kada dva puta tapnes po ekranu da se text automatski zumira i prikaze u CIJELOSTI na ekranu. Sa time se izbjegne pomicanje texta prstom u slucaju da prikaz texta ne stane u ekran.. Pored toga, Index.hr ima mobile verziju koja funkcionira dobro a k tome i zumiranje texta radi kako treba, evo primjer sa 5" mobitela: Jedna fotka je normalno bez zumiranja a druga fotka je nakon duplog tapkanja po ekranu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Registered User
|
Di ti ides kada hoces podesiti tu opciju? Ja pod zaslon imam samo velicina fonta-normalan(ima jos malo i veliko) Zadnje izmijenjeno od: tommyboy. 02.02.2014. u 22:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Premium
|
U svakom browseru koji sam koristio ta opcija je bila vec ukljucena. U suprotnom kopam po opcijama browsera ako me nesto zanima. Btw, pa ajde otvori neku stranicu i dva puta brzo tapni po ekranu, da vidimo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2694 |
Registered User
|
pa napisao sam gore da imam zoomiranje odnosno kada dvaput tapnem stranicu mi se poveca kao i kod tebe |
![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Premium
|
I u cemu onda problem? Ne kuzim.. Kad se text na taj nacin zumira, nije potrebno micati prst lijevo-desno (kako ti kazes/radis) vec samo skrolat gore-dolje.. Boo, ili na nesto drugo mislis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2696 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
uglavnom, svaki protal ima "m" verzije stranica, iliti za mobilne uređaje, pa se već kod otvaranja prebacuje u formati primjeren onome na čemu čitaš. no, isto tako, pored klasičnog zuma sa dva klika, neki ti browseri zumiraju tako da prvo ti zumiraš sa dva prsta i browser kasnije cijelu stranicu prelomi (world wrap) za taj zoom. tako da sa većim tabletom ne biš trebao imati problema. samo, ako je nabavka tableta primarna za ČITANJE, onda svakako gledaj uzeti onaj sa omjerom 4:3 i ne manje od 8". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Guest
|
Bok ![]() možete mi reći što točno znači kod tablet-a , da kada se ukopča na punjač ili putem usb kabla na komp za punjenje, da u tom trenu pokaže crvenu bateriju ? i nestane slika s ekrana, a crvena lampica stoji upaljena kao da puni, a nakon nekoliko sati ista stvar samo prikaže crvenu bateriju ako stisnem gumb za uključivanje ? jer koliko gledam po internetu, da baterija treba biti zelena i pokazavit kao da se puni za vrijeme punjenja ? hvala |
![]() |
![]() |
#2698 |
Premium
|
Ako sam dobro shvatio, tebi se baterija ne puni. Ako je tako, nosi ga na reklamaciju. Ili je riknuo/odlemio se usb konektor ili neki čip koji kontrolira napajanje. Boja lampice je nebitna. Kod dobrog dijela je crvena dok se puni, kod nekih je narančasta,.. Kad se bateriaj napuni treba se ili ugasiti ili pozelenjeti.
![]() |
#2699 |
Guest
|
ma stvar je u tome što sam to dobio.....pa nemam garancije budem sam pokušao to popraviti... vidio sam par zanimljiv rješenja pa ću i ja nekaj od toga probati. stvar je u tome što kad prikopčam usb kabel ili punjač da se pojavi crvena baterija na ekranu, a prije je bila zelena baterija. pa pretpostavljam da ne puni bateriju, a s obzirom da ne puni niti na usb utoru i dc utora onda je vjerojatno čip otišao.... pa ću probati zaobiči čip da mi direktno puni bateriju. nadam se da će raditi ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Guest
|
našao sam ovaj pdf http://www.scribd.com/doc/204790659/...Repair-Guide-1 pa ću probati po tome nekaj napraviti kaj mislite o tom ? |
![]() |
![]() |
|
|