Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Tableti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.01.2014., 23:30   #2641
Tomek85
Registered User

Datum registracije: Mar 2013
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Meni je odličan, radi bez greške
Znači zadovoljan si s njim?

Ja ga baš gledam da bi ga uzeo,ima ga u svijetu medija za 1150kn,za tu lovu nisam našao nikaj bolje(jače ili čak isto po performansama,pogotovo kaj se rezolucije zaslona tiče)
Mada čitam malo da imaju ljudi dosta problema s njim,sad koliko to uzet u obzir jer se danas sve kvari bez obzira na cijenu.

Još razmišljam da nadoplatim 750kn više i uzmem novi nexus 7(2013),baš je zvijer za jedan 7 inčni tablet,1920 X 1200,quad-core 1.5,2GB rama,android 4.3... jedina mana je kaj nema utor za micro sd,al to mi tak i ne treba
Tomek85 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2014., 06:39   #2642
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
N7 ima 32Gb interne meme. Ako ti to nije dovoljno, mislim da ima OTG funkciju pa možeš ubosti stick/externi hard u njega.
Doduše, za 1.800kn možeš nabaviti i 10,1" modele (Galaxy Tab 2/3, Pipo M9,...).

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 21.01.2014. u 15:39.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2014., 10:17   #2643
makromedia
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2013

link -Prestigio Multipad 2 Prime duo PMP5780D

Pitam zato jer vidim da su skoro istih karakteristika osim šta jedan ima Dual Core a drugi Quad Core
-->
Recite mi, ako bi mi tablet služio najviše za gledanje filmova (Avi, Mkv, Mp4) koji od ova dva modela bi bio bolji.
link -Forcebook UltraTab 8Q IPS, 8"

Pitam zato jer vidim da su skoro istih karakteristika osim šta jedan ima Dual Core a drugi Quad Core
makromedia je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2014., 15:32   #2644
exact
Registered User

Datum registracije: Nov 2013
Kak ovdje piše i sa strane sam već čuo da ljudi nisu baš zadovoljni s Forcebookom općenito. Tako da možda je bolje ići na „sigurniju“ varijantu, odnosno Prestigio.
exact je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 14:00   #2645
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006

Malo su ga slagali u HG spotu za grafiku jer ne koristi Mali, nego Vivante GC1000+, ali ajde, nije bitno.

Sve u svemu, za gledanje filmova su dobri i jedan i drugi. Oba podržavaju hardversko dekodiranje filmova u H264 tako da će i HD filmovi ići sasvim fino s npr. MX Playerom i sl.

Koliko je Prestigio siguran odabir naspram Forcebooka, ne znam. Znam da moj PMP5597 nije dobio niti jedan update od svog izlaska, a izgleda da niti neće. Zapeo sam na 4.1, ali ajde, bar nije 4.0 i nema bugova
-->
Citiraj:
Autor makromedia Pregled postova
Recite mi, ako bi mi tablet služio najviše za gledanje filmova (Avi, Mkv, Mp4) koji od ova dva modela bi bio bolji.

Malo su ga slagali u HG spotu za grafiku jer ne koristi Mali, nego Vivante GC1000+, ali ajde, nije bitno.

Sve u svemu, za gledanje filmova su dobri i jedan i drugi. Oba podržavaju hardversko dekodiranje filmova u H264 tako da će i HD filmovi ići sasvim fino s npr. MX Playerom i sl.

Koliko je Prestigio siguran odabir naspram Forcebooka, ne znam. Znam da moj PMP5597 nije dobio niti jedan update od svog izlaska, a izgleda da niti neće. Zapeo sam na 4.1, ali ajde, bar nije 4.0 i nema bugova
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 14:07   #2646
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005

Forcebook taj nisam probao, ali prestigio koristim identičan i mogu reći da je odličan, poprilično sam zadovoljan dosad sa njime.
-->
Citiraj:

Forcebook taj nisam probao, ali prestigio koristim identičan i mogu reći da je odličan, poprilično sam zadovoljan dosad sa njime.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 16:36   #2647
makromedia
Registered User
Moj komp

Odlučio sam se za taj prestigio, nego reci mi par stvari, prije nego ga idem kupiti.
Da li si ga spajao sa kućnim televizorom, (Usb, Hdmi) zanima me ovo:
-kad ga spojim s TV, pokrenem neki film, kakva je slika na TV (ista ili lošija nego na tabletu)
-da li mogu na TV da vidim sadržaj screena tableta (sve šta radim na njemu)
-da li ima mogućnost priključivanja vanjske tipkovnice
Staro 22.01.2014., 17:28   #2648
rodijak rodjo
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
Bok svima ,

novi sam ovdje i imam jedno pitanje vezano za tablet računala . Naime , interesira me sljedeće : ukoliko koristim tablet s 3G opcijom ( koristim karticu nekog od telekom operatera ) za surfanje internetom . Da li me stranica na koju se logiram prepoznaje kao '' mobile user '' , i da li za ovakav način mogu koristiti stranicu , bez download-a mobil verzije ?
Zahvaljujem na odgovoru .
rodijak rodjo je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 17:34   #2649
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Odlučio sam se za taj prestigio, nego reci mi par stvari, prije nego ga idem kupiti.
Da li si ga spajao sa kućnim televizorom, (Usb, Hdmi) zanima me ovo:
-kad ga spojim s TV, pokrenem neki film, kakva je slika na TV (ista ili lošija nego na tabletu)
-da li mogu na TV da vidim sadržaj screena tableta (sve šta radim na njemu)
-da li ima mogućnost priključivanja vanjske tipkovnice
Nažalost nisam ga spajao na tv, ali tipkovnicu sam probao iz jedne od onih futrola za tablete i dela normalno, makar meni recimo nije korisna baš, jer tipkovnica na ekranu je zbilja dobre dimenzije i lagana za korištenje, čak i dosta brzo mogu pisati.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2014., 17:34   #2650
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@rođo
Da, stranica te prepozna kao mobile usera. Neke stranice imaju mogućnost klasičnog prikazivanja kao na ekranu PC-a samo treba negdje na njoj potražiti tu opciju.

@makromedia
1. slika je ista. Eventualno ti se može učiniti malo zrnatijom, ali je to varka jer je ekran TV-a veći pa su i pixeli veći.
2. možeš, postoje app za to, ali se ne mogu sjetiti kako se zovu
3. ako ima usb host/OTG konektor, onda može ili putem BT-a
Staro 22.01.2014., 17:36   #2651
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koliko ja znam, svaka imalo bolja stranica ima već "ugrađenu" opciju da automatski prepozna da netko surfa preko mobitela/tableta i onda prebacuje na mobile verziju.

Evo ne pada mi na pamet stranica koja nema tu opciju, osim PCE (ako se ne varam)

Ali za PCE ionako koristim samo i isključivo tapatalk
Staro 22.01.2014., 17:51   #2652
rodijak rodjo
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
Pa gdje Vas ranije ne pronađoh ?! Svaka čast na brzini momci ! Hvala na Vam .
Još jedna molba .

Naime prije dva mjeseca sam kupio polovan laptop . Otišao sam kod trgovca PC opremom i zamolio ga da mi izbriše SVE s laptopa i nanovo instalira Windows XP , i on je to napravio . Nakon toga sam napravio ugovor s internet poslužiteljem i odabrao dodatnu opciju fixne IP adrese koja mi je dodijeljena . Međutim , kada sam se registrirao na jednu on-line kladionicu , napravio uplatu i zatražio Bonus koji nude , dobio sam poruku da se Bonus dodjeljuje samo jednom po : IP adresi , kompjuteru , kućanstvu ... Obzirom da nitko od ukućana nije registriran , IP adresu dobio dan ranije i samo ju ja koristim , ostaje jedino da je onaj od koga sam kupio laptop iskoristio ovaj Bonus . Da li je moguće da oni to mogu detektirati ako je sve iz računala bilo izbrisano ? Čovjek koji mi je nanovo instalirao windows XP kaže da to nije moguće . Da li netko zna o čemu se ovdje radi ?
rodijak rodjo je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 14:02   #2653
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor rodijak rodjo Pregled postova
Obzirom da nitko od ukućana nije registriran , IP adresu dobio dan ranije i samo ju ja koristim , ostaje jedino da je onaj od koga sam kupio laptop iskoristio ovaj Bonus . Da li je moguće da oni to mogu detektirati ako je sve iz računala bilo izbrisano ? Čovjek koji mi je nanovo instalirao windows XP kaže da to nije moguće . Da li netko zna o čemu se ovdje radi ?
Nije ta IP adresa cekala samo tebe da ju koristis, moguce je da ju je koristio isto netko tko se prije registrirao na tu kladionicu.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2014., 17:28   #2654
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Koliko ja znam, svaka imalo bolja stranica ima već "ugrađenu" opciju
To bi bio user agent string, što se u nekim browserima da promijeniti.
Znači može se forsirati upotreba desktop verzije stranice ako se tablet "predstavlja" kao desktop računalo. Defaultni preglednik na Androidu ima tu opciju, to mogu reći iz iskustva jer sam ga odmah prebacio na desktop
(interesantno da je defaultna postavka bila "iPad" )

Normalno, da bi to funkcioniralo, stranica mora imati više inačica pa na početku zatražiti string od uređaja da bi se prilagodila.
Staro 26.01.2014., 22:25   #2655
surfzm
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Pozdrav svima!

Kupio bi tablet do nekih 1000 kn, namjena je prvenstveno za školu, tj spajanje na školski projektor ( VGA ).

Dvoumim se izmedju : PRESTIGIO MultiPad PMP5780D_DUO ili pipa 5 bez 3ga..

Da li ima neka bolja opcija i da li radi kombinacija mini hdmi(prestigio) na vga ( školski projektor) ?

surfzm je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 06:39   #2656
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

HDMI je digitalni izlaz, a VGA analogni ulaz. Nisam siguran da bi ta kombinacija šljakala.
Staro 27.01.2014., 09:03   #2657
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Autor surfzm Pregled postova
Pozdrav svima!

Kupio bi tablet do nekih 1000 kn, namjena je prvenstveno za školu, tj spajanje na školski projektor ( VGA ).

Dvoumim se izmedju : PRESTIGIO MultiPad PMP5780D_DUO ili pipa 5 bez 3ga..

Da li ima neka bolja opcija i da li radi kombinacija mini hdmi(prestigio) na vga ( školski projektor) ?
Kod nas su ~200 kuna. Na eBayu su ovakvi. Kako je i coconut napisao, to su u stvari D/A konverteri, pa očekuj na samom kabelu malu "kockicu" u kojoj će biti elektronika.

Uz takav adapter, treba ti i adapter koji će pretvoriti mini HDMI na običan HDMI. Njega je bilo u Linksu za prihvatljivih 30 kuna, odnosno nije teško do njega doći.
Staro 27.01.2014., 12:09   #2658
surfzm
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
hvala na odgovoru!

takvu kombinaciju sam i mislio uzeti: mini na HDMi te onda sa tim konverterom, samo se nadam da radi
btw.. koji je po vama bolji izbor tableta od navedenih ili nesto trece?
surfzm je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 14:50   #2659
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Tebi trebaju 2 adaptera. Gore navedeni o ovaj
http://www.ebay.co.uk/itm/Hot-sale-1...item486073774b
Staro 27.01.2014., 15:13   #2660
Marko_mk
Premium
Moj komp

Marko_mk's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Kakva su vaša iskustva sa Prestigio tabletima? Moja iskustva su da si jako loše napravljeni i da se često kvare
Marko_mk je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 18:49   #2661
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Autor Marko_mk Pregled postova
Kakva su vaša iskustva sa Prestigio tabletima? Moja iskustva su da si jako loše napravljeni i da se često kvare
Nisu im svi modeli isti. Onaj najjeftiniji 7" koji ima jednojezgreni procesor je krš. Spor, šteka, baterija traje sat i pol igranja, ekran je uvučen u odnosu na kućište. Bezveze. Fala Bogu pa ga više nema u prodaji

Imao sam 7" s RK3066 dual core-com, i bio je dobar. Fino napravljen, bez nekih većih bugova, ali...baterija nije htjela duže od 2 i pol sata igranja. To mi je bila najveća zamjerka.

Trenutno imam Ultra Duo 9.7" s istim RK3066 i Androidom 4.1, te nisam primjetio nikakve bugove (imam ga skoro godinu dana). To je prvi koji mi je "sjeo" kako treba jer uz sve to baterija drži i do 5 sati čistog igranja, a surfanja i više.
Planiram ga zamijeniti Nexusom, ali vjerojatno ne još

Zaključak: Jako ovisi o modelu.
Eh da, što se kvarljivosti tiče, nije mi riknuo niti jedan od navedenih, osim što su klinci prvo spomenutom razvalili microUSB, ali dobro, ionako je bio namijenjen njihovom iživljavanju.
Staro 27.01.2014., 20:34   #2662
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

zvone, a root za prestigio? jel' to postoji ili ne? hvala!
viking.software je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 22:54   #2663
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Root, naravno. Nisam isprobavao na ovome, ali 7" 5570C sam uspješno bio rootao s nekim generic alatom s XDA foruma. Ne sjećam se više kak se točno zove jer je bilo prije godinu dana.

U principu sam tražio alat za rootanje RK3066, jer da sam specifično tražio za Prestigio, našao bih ga nikad. Sjećam se da sam ga uspio i downclockat.
Ne znam kakva je situacija s novijim RK3188, ali pretpostavljam da su već razvili prikladan software.

Molim
Staro 28.01.2014., 10:27   #2664
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

ma baš zato i pitam. jer alata za prestigio nema, nego sve ide preko generičkog chip-based programa. ok, hvala!
viking.software je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2014., 11:37   #2665
makromedia
Registered User
Moj komp

Google navigacija na tabletu Android 4.1.0.15

Na android mobitelu koji koristi Android 2.3.3 sam dobio i google maps i skupa s njim dolazi i google navigations
Sad sam nabavio tablet s Android 4.1.0.15 i po defaultu sam takođe dobio google maps, ali nema i navigations.
Zna li ko zašto nema i navigacije
-->
Na android mobitelu koji koristi Android 2.3.3 sam dobio i google maps i skupa s njim dolazi i google navigations
Sad sam nabavio tablet s Android 4.1.0.15 i po defaultu sam takođe dobio google maps, ali nema i navigations.
Zna li ko zašto nema i navigacije
Staro 29.01.2014., 06:28   #2666
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Jer to nije prava navigacija. Nabavi si pravu offline navigaciju (iGO, Sygic, Navigon,...).
Staro 29.01.2014., 11:28   #2667
makromedia
Registered User
Moj komp

Ok, sad mi nije toliko bitna ta navigacija, pošto tablet nema GPS ni 3G vezu.
Trebala bi mi jedna offline karta (mapa) za koju nije potrebna 3G veza ni GPS.
Znači da kući, preko wi-fi skinem tu aplikaciju i onda kad se nađem u nekome gradu, upišem ime ulice i on je nađe na karti (bez GPS i veze na internet)
Staro 29.01.2014., 11:48   #2668
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Toga nema. Moraš imati ili GPS ili vezu na internet (3G ili wlan). Google Maps može utvrditi tvoju lokaciju na temelju veze s netom i bez GPS-a. Ali bez oboje neće ići.
Staro 29.01.2014., 11:52   #2669
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Ok, sad mi nije toliko bitna ta navigacija, pošto tablet nema GPS ni 3G vezu.
Trebala bi mi jedna offline karta (mapa) za koju nije potrebna 3G veza ni GPS.
Znači da kući, preko wi-fi skinem tu aplikaciju i onda kad se nađem u nekome gradu, upišem ime ulice i on je nađe na karti (bez GPS i veze na internet)
Ovako nešto funkcionira super, bar meni na iPhoneu.
Može se koristiti potpuno offline, "zrakoplovno"
Staro 29.01.2014., 12:00   #2670
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Ajde razmisli malo što si napisao odnosno način na koji biš ti htio da to funkcionira.

Znači, ako skineš kartu preko WiFi-a dok si doma, kako očekuješ da te ta karta VODI po ulicama kada ne postoji GPS, 3G ili WiFi?

Da bi te karta vodila po ulicama, ona mora imati nekakvu tvoju poziciju, odnosno, mora znati gdje se ti trenutno nalaziš.

Znači to što ti želiš je nemoguće..

Možda i postoje nekakvi totalno komplicirani i po meni bedasti načini, ne znam, bubam, da doma SNIMIŠ demo svoje rute.. Sjedneš u auto, kreneš voziti, stisneš "play" i gledaš u mobitel kuda treba ići, ali to je glupo, zato bolje da nisam ni spomenuo

Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 29.01.2014. u 12:16.
Omerta je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na