Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.01.2014., 12:26   #1
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Kava prolivena po laptopu

Pozdrav,

šalica kave je bila prolivena po tipkovnici laptopa, laptop je zapištao, ekran je izgubio sliku i laptop se ugasio.

Radi se o nekom Dellu kupljenom prije godinu i pol dana...

Ima li kakve nade za spas laptopa?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2014., 13:26   #2
n E v E n
Premium
Moj komp

n E v E n's Avatar

Datum registracije: May 2008
naravno da ima nade, uvijek ima. ALI, nije jednostavno i ne mora znaciti da ce svi djelovi (u ovom slucaju mislim na tipkovnicu) raditi poslije čišćenja.

Osobno sam imao na "servisu" par laptop koji su bili zaliveni sa kavom/sokom i vodom i svi laptopi opet rade, ali na tri laptopa sam morao zamjeniti tipkovnicu jer joj nije bilo spasa.
Oglas

Oglas
Staro 23.01.2014., 15:07   #3
Buger
Premium
Moj komp

Što da radim s tim lapom, ima još godinu i pol garancije, da ga nosim u ovlašteni servis ili da ga sušim par dana?
Staro 23.01.2014., 15:26   #4
n E v E n
Premium
Moj komp

n E v E n's Avatar

Datum registracije: May 2008
garanciju zaboravi!

nadji nekoga ko se bavi servisiranjem, ali pravim servisiranjem laptopa pa nek ti pogleda.
Sušenje laptopa neće imati neke velike koristi ako su se kontakti u laptopu spojili.
Staro 23.01.2014., 15:54   #5
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
u najboljem slučaju je otišla samo tipkovnica...
već sam rastavio par laptopa i ovisi kako su riješene tipkovnice na laptopu, neke tipkovnice ispod tipki su potpuno prekrivene limom ili plastikom, a neke su djelomično i imaju rupe ispod tipki...na asusu K73SV kojeg imam teško da će bilo koja tekučina proći do ploče, jer je tipkovnica s donje strane potpuno prekrivena limom, pa tekućina može proći iza tipki, ali neće procuriti po ploči...dok neke, ispod tipki imaju rupe, pa tekućina lako zađe ispod tipki i procuri na ploču...slična stvar se dogodila bratovoj curi, samo je ona prosula čaj po toshibi i na svu sreću otišla joj je samo tipkovnica i touch pad...kada sam rastavljao laptop, vidio sam da je par kapi otišlo na konektor tipkovnice i on je izgorio, i otišlo je par kapi po sredini ploče, i vidi se kako se osušilo i ostalo ljepljivo, vjerovatno od šećera ...ali na svu sreću nije komplet ploča izgorila, sve normalno radi, ali sa combom od logitecha (miš+tipkovnica)

čudi me što ti je komp pištao i što se odmah ugasio, bojim se da ti nije nešto drugo otišlo, jer ona kada je prosula čaj, čak nije niti gasila laptop, samo joj tipkovnica i touch pad više nisu radili, onda sam joj rekao da ga izgasi, izvuće utičnicu iz struje, izvadi bateriju i ostavi da se osuši...

moj ti je savjet, da probaš lagano maknuti tipkovnicu, obično se jednostavno skida, možda na youtubeu imaš dissasembly navedenog laptopa, i nekako očistiti da se ne vidi da se napio kave i reklamiraj ga, jer ako vide da je bilo kave po njemu, mislim da se možeš pozdraviti s jamstvom
dadosbcro je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2014., 16:55   #6
Buger
Premium
Moj komp

U biti, osoba je osušila fenom tipkovnicu, obrisala kavu i onda kasnije upalila laptop koji je radio par minuta i onda se dogodila havarija...
Staro 23.01.2014., 17:27   #7
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

mislim da je nešto drugo otišlo u aus vinkl, pretpostavljam da je ploča, a ako je otišla ploča, onda nije dobro...kao što neven kaže, ako znaš nekoga tko se bavi servisiranjem da rastavi laptop i proba očistiti tragove od kave, onda ga sklopiti i probati reklamirati...samo mora paziti da se na vijcima ne vidi da je laptop rastavljan, jer su vijci obično crni i na njima ostaju tragovi od šarafcigera...
Staro 23.01.2014., 17:28   #8
Buger
Premium
Moj komp

Ima li tko u Osijeku preporuku kakvog dobrog servisa?
Staro 23.01.2014., 18:15   #9
chief_wolfinjo
Guest

samo nemoj sušiti sa fenom jer možeš pogoršati situaciju
  Reply With Quote
Staro 23.01.2014., 18:28   #10
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
pa mislim da je napravio već sve, odnosno frend, najgore što je mogao. "Osušio" fenom, pa ponovno upalio. Još ga je jedino mogao zaliti dodatno vodom, jedino to je moglo pogoršati situaciju
To se trebalo prvo skinuti baterija, rastaviti cijeli lap, pregledati, osušiti pa tek onda dalje.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.01.2014., 18:33   #11
chief_wolfinjo
Guest

a onda banana nek ga proba rastaviti i dobro ga posušiti sa rižom ili silika gelom. pa onda detaljno provjerit da nema negdje još vlage, korozije i sl.
  Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 19:47   #12
Buger
Premium
Moj komp

Može li preporuka nekog dobrog servisa u Osijeku?
Staro 27.01.2014., 19:58   #13
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ali bilo kakvim sušenjem će ostati mrlje od kave po matičnoj ako je ista došla do nje. Uzeti iz ljekarne bočicu etilnog alkohola (98%), štapiće za uho i puno strpljenja. U moralnost guranja ovoga na reklamaciju i pozivanje na garanciju neću ulaziti.
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2014., 22:16   #14
Buger
Premium
Moj komp

Treba mi servis koji će samo pregledati lap i utvrditi problem te izvršiti popravak ako je to moguće...
Staro 31.01.2014., 11:33   #15
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
U moralnost guranja ovoga na reklamaciju i pozivanje na garanciju neću ulaziti.
slažem se u potpunosti, samo u ovoj državi najbolje prolaze oni bez morala...pretpostavljam da je pločca, ali bojim se da možda nije velik problem, a da bi ga servis mogao izuti iz cipelica
Staro 31.01.2014., 11:49   #16
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
kako mrzim dok ljudi glume nekakvu moralnu vertikalu
ako hoće, neka nosi reklamirat pod garancijom i ako mu prođe, super, ako ne, platil bude...gdi je problem?

A i već je u prvom odgovoru ovog posta spomenuto da tako većinom samo tipkovnice odlaze u lovišta
domis je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2014., 20:47   #17
Buger
Premium
Moj komp

Ne bih ga htio poslati u ovlašteni servis da me ne ogule, ako je cijena previsoka, ne bih niti pristao na popravak...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno