|
![]() |
#1172 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Tako ti to ide sa hifi opremom... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1173 | |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Posto je ovo tema o slusalicama reci cu da meni kod slusalica iz vise klase najvise znaci koliko su udobne, trajne i kakav im je kabel. Sam zvuk u klasi iznad 100€ (ili 50€ ako pricamo o kinezima) upada u tih 0,1% i nije mi presudan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Dakle AKG 171 MKII, Nije dobro! ![]() Bolje mi se čuju HD202II,bas mi je nekako širi,veći,nije jači...dublji,šta već...ostalo reproducira kvalitetnije,ali nije neka razlika. Najveći problem je što su dosta tiše od HD202II i ne svira to kako treba,siguran sam da se slušalice trenutno ne iskorištavaju kako treba,zvučna itd... Dakle trenutno je lošije! ![]() Sad idem malo surfat šta napravit da se to upogoni kako treba,nenormalno je koliko su tiše...bas se jedva osjeti...nešto nije kako treba biti. Malo su glasnije kad namjestim na zvucnoj > 64ohm,ali malo. Definitivno treba pojačalo! Šta da sad uzmem? ![]() Dakle spec su : Headphone type closed Audio Frequency bandwidth 18 to 26000 Hz Sensitivity headphones 107 dB SPL/V Max. Input Power 200 mW Rated Impedance 55 Ohms Earpads -; -; - Detachable cable yes Dakle treba mi nešto za slušalice od 55ohma!!!
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 21.01.2014. u 13:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Posto vidim da imas i Macbooka razmisli o necemu ovakvom: HRT microStreamer EDIT: http://www.whathifi.com/review/hrt-microstreamer http://www.head-fi.org/t/656072/hrt-microstreamer Zadnje izmijenjeno od: skitnica. 21.01.2014. u 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1176 | |
Premium
|
Citiraj:
Pazi, meni HD25-1 sa 70 Ohm imedancijom sviraju na sta god ih stavim i to prilicno glasno... Edit: Sad sam bas ponovo presluso na mom laptopu i nije bas glasno kao kada ide preko AV receivera (a on to moze driveat pristojno glasno)...
Zadnje izmijenjeno od: calypso. 21.01.2014. u 14:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Jesi usvirao slusalice? Meni su Samsonice nakon 7 dana burn-ina prosvirale u niskom spektru razlika nebo i zemlja. Cuj, napravi nekih 50ak sati burn-ina pa procjeni. Nisu sve sluske iste ![]()
![]() |
![]() |
#1178 |
Premium
|
MAcbook prodao ![]() Ovako,imam Xonar DGX zvučnu u kompjuteru,i slušalice direkt spojene... Stavio sam najnovije UNIXONAR drivere i malo je bolje...ali imam feeling da ih DGX ne goni kako treba...najviše se osjeti na bassu da nema driver nema snage. Onaj fiio jel to riješenje? Čudno jer su 55 ohma slušalice,a kad namjestim u driverima da radi na 32-64ohm radi jako tiho,kad namjestim da radi od 64 ohm na dalje radi bolje...
![]() |
#1179 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
![]() Znam da je netko iskušao Presonus HD7 i neke puno skuplje a razlika jako mala A ovo za usviravanje je mislim glupost |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
Ja imam normalne drivere od asusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1181 | |
Premium
|
Citiraj:
Radi sad dobro,nakon drivera novih...ali može to još bolje...baš sam malo čitao da ekipa kupuje taj fiio za sluške iznad 50ohma da je razlika osjetna... Jbg...fali njima snage,piše studijske,sigurno ne bezveze...
![]() |
![]() |
#1182 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#1183 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
![]() Meni piše 56 ohma i 98dB,ugavnom čuju se ko blesave s tim da nečujem baš dobro na jedno uho(cijeli spektar),možda i na oba,posljedice valjda dok sam bio mali i kad su me uha jako bolila Šta je fiio? A čuj tvojima stvarno treba nešto bolje da bi svirale kak spada,sad sam i ja stavio one unixonar neslužbene drivere,ne primjećujem neku razliku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
49%winner
|
Ne znam koliko je youtube realno mjerilo zbog kompresije, al mozda bolji test je ovako nesto: http://www.phys.unsw.edu.au/jw/hearing.html
![]() |
![]() |
#1186 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1187 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1188 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#1189 |
Lynnfield
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Premium
|
Hm, na stranici Presonusa piše i da su driveri 50mm, a HD 681 ima 40mm drivere. Međutim, za HD7 piše da je impedancija 56 Ohma, a na slici proizvoda jasno piše na onom srednjem "čepiću" 2×32 Ohma. Pogledaj na svojima na kaj piše. Uglavnom, čisto sumnjam da je proizvođač Superlux za Presonus napravio model koji je po izgledu identičan HD 681, a ugradio drivere od HD 668 ("jači" model - 50mm driveri, 56 Ohma).
![]() |
#1191 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Edit: eto pretekao si me. upravo to, ne radi se nuzno o indenticnom modelu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
![]() kako mogu pisat takve neistine |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Premium
|
I dalje su to odlične sluške za te pare, doduše HD681 košta nekih 100 kuna manje. A ono što si spominjao da se preko drivera, ako staviš na 32 Ohma slabije čuju, to je zato što si smanjio napon na izlazu (onak ugrubo, impedancija je ipak malo "zajebanija" od "klasičnog" otpora i Ohmovog zakona).
![]() |
#1194 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Inače razlika između HD555 i HD595 je u komadu damping materijala 2x1cm koji se nalazi iza drivera uz to što 595 dolazi sa stalkom za sluške. HD555 ima plastično-kutijasti zvuk, a HD595 ima kričavi "svijetli" zvuk zbog nedostatka te trakice. I jedno i drugo je drek. Međutim kad se izvadi van plastični gril koji se nalazi ispod vanjskog mesha, onda propjevaju ![]() Zadnje izmijenjeno od: medo. 22.01.2014. u 16:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() prvo sa 555 makneš "trakicu i plastikicu" da bi bile kao 595, a onda bubneš da 595 koje nemaju trakicu zvuče svijetlo i na kraju ko drek... mislim da bi ti trebao ić kod doktora na pregled sluha... ![]() ah da, "zaboravio" si reć da 595 imaju kožne jastučiće i kožni remen koji se naslanja na glavu dok 555 imaju obični filc. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1198 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1199 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Anyway, to znači da Maverick daje "tube" zvuk na izlaze ali bez pojačala (kolut za pojačavanje jednostavno ne radi ako odabereš jedan od izlaza koji ide preko tube-a), dakle treba ga spojiti na pojačalo, pa slušalice ubost u pojačalo - ako želiš tube zvuk. U protivnom, ako ubodeš u phones sprijeda, ide preko običnog pojačala + njegovog DAC-a. Ovaj preamp nije pojačalo, to je neki procesor koji pročišćava zvuk prije samog pojačala. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Svako audio pojacalo danas se sastoji od pretpojacala i pojacala snage, zato se zove integrirano pojacalo... Postoje posebne vrste pojacala koja zahtijevaju pretpojacala kao dodatne komponente, poput recimo mono-blokova... Ali to su onda ozbiljne snage tipa 200-500W po bloku i to se spaja na ozbiljne zvucnike...
![]() |
![]() |
|
|