Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2014., 22:12   #1111
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Hm, rupa na prednjoj ploči ispod koje piše "phones"?
Edit: kužim kaj te buni. Misle na to da stroj može služiti i kao cijevno pojačalo. Ali pišu i "adding tube magic to two analog and three digital inputs". Signal bi u tom slučaju morao proći kroz cijev, gdje god poslije išao.....valjda? Moram priznat da ni ja ne kužim što znači "vacuum tube preamp outputs stage"?
Ako baš želiš zvuk cijevi na sluške, pogledaj ovo:
http://www.had-audiolab.com/product.asp?id=74
Oko 2 soma kuna, konstruktor priča hrvatski i odličan je tip...to je sigurno "tube" zvuk. Treba ti izvor još, doduše (DAC). Inače ima hrpa DACova sa izlazom za sluške od soma kuna nadalje, pa mislim da će ti biti dovoljan korak naprijed i bez cijevi

Zadnje izmijenjeno od: jean luc. 18.01.2014. u 22:30.
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2014., 22:17   #1112
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
To sam i mislio, ali kažu ako to napravim da onda ne dobijam zvuk preko tube-a nego obični.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2014., 23:05   #1113
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Daj preporucite neki preamp/dac ili sto mivec treba da spojim na komp s kojeg sve slusam/gledam.
Imam Sennheiser Hd 518, i nekako mi zvuce mlitavo. Iskreno nekako mi je Hd 201 ostavio bolji dojam.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 00:53   #1114
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ovako, da se razumijemo... Ti ces slusati MP3ice ili u najboljem slucaju 16bit CDove ili FLACeve... Jesi siguran da ti se isplati ulagati u nekakvo pretpojacalo za slusalice kada sve to i najobicnije pretpojacalo iz integrirke na maticnoj skroz dobro odradi?

Sumnjam da imas 'istrenirano' uho jednog audiofila koji moze cuti 'razliku' izmedju dva opticka kabela kojima spaja transport CDa i DAC...

Pusti te audiofilske gluposti ekipi koja slusa test CD-e od Marantza, a ti se posveti uzivanju u glazbi na nekim kvalitetnijim slusalicama (dakle, nesto preko 100EUR, najbolje ako je na nekakvom popusti)... Pobogu, pa meni najdraze pjesme su ripovi sa kazeta i ploca jer su demo snimke, sta ce mi neko fino pojacalo za to?!

Inace, taj tube preamp je vise namijenjen spajanu na izlazna pojacala snage... U tom slucaju, da bi taj preamp imao smisla, moras imati ozbiljno pojacalo od par tisuca kuna koje je samo pojacalo reda velicine 2x70W ili vise, a ne AV receiver... Onda moras imati i neke ozbiljne zvucnike koji vec mogu kostati... Recimo AE Adut koje imam su prema cjeniku preko 3000kn, a nemas ih sta vidjet, mali bookshelf zvucnici koji istinbog mogu glasno svirati... AE Pimiente koje sam imao su pak prema cjeniku 10.000kn, one recimo bez problema napune zvukom foaje Male Dvorane Lisinski... Nakon svega toga ti trebaju i neki samo malo ozbiljniji interkonekt kabeli, tek toliko da imaju nekakav oblik zastite, isto vrijedi i za zvucnicke kabele... I na kraju ti treba soba za slusanje u kojoj ces imati fotelju u koju ces se zavaliti i uzivati u glazbi koju volis... Naravno, i atmosferske prilike ce utjecati na zvuk u tom slucaju jer eto, zvuk putuje brze kroz gusci zrak...

Sad ocijeni jel ti se isplati uopce izazivati vraga sa time 'tube' izlazom samo zato jer te zanima kako to zvuci...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 00:56   #1115
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Daj preporucite neki preamp/dac ili sto mivec treba da spojim na komp s kojeg sve slusam/gledam.
Imam Sennheiser Hd 518, i nekako mi zvuce mlitavo. Iskreno nekako mi je Hd 201 ostavio bolji dojam.
To su jednostavno mlitave sluske... HD518 su po oznaci modela otvorene, dok bi HD201 trebale biti zatvorene... I otud ti ta razlika u mlitavosti...

Upotrebi neki digitalni efekt na kompu da malo pojacas zvuk, onako, loudness ili nesto tog tipa...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 19.01.2014., 07:48   #1116
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ne znam na kakvu razliku izmedju otvorenih i zatvorenih mislis, nesto u vezi zvuka ili?

Upravo to, razlike u zvuku, svi govore da su otvorene sluške prirodnije i da s njima imaš veći soundstage (meni ne toliko bitno, ali volim kad je sve izbalansirano).
Kao što sam napisao, rado bi da je bass onako prodoran, ali ne i da prelazi u midrange zvuka. 555ice su ok, ali koji put ih moram poglasniti da bi se bass doveo na pristojnu razinu, a EQ ne koristim jer ne vjerujem u njega

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 10:10   #1117
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Upravo to, razlike u zvuku, svi govore da su otvorene sluške prirodnije i da s njima imaš veći soundstage (meni ne toliko bitno, ali volim kad je sve izbalansirano).
Kao što sam napisao, rado bi da je bass onako prodoran, ali ne i da prelazi u midrange zvuka. 555ice su ok, ali koji put ih moram poglasniti da bi se bass doveo na pristojnu razinu, a EQ ne koristim jer ne vjerujem u njega
Bas neces ni imat na otvorenim slusalicama, to je onako, opcepoznato... A sad iskreno - de upali taj loudness, sigurno imas negdje u postavkama zvucne kartice i svi tvoji problemi ce biti rijeseni... Ne sjecam se kad sam zadnji put slusao nesto na flat postavkama, zvuci onako totalno bljak...

Prestani glumiti audiofilskog purista i pocni vjerovati u EQ, on bas sluzi tome da dobijes zvucnu sliku kakvu TI zelis... Ionako su visemanje svi albumi producirani za radio slusanje, sto ce reci srot koji treba dobro zvucat u stojadinu...

Isto tako, otvori te 555 i makni taj komad spuzve, budes za pol minute dobio 595 i maaaaalkice bolji zvuk...

Za kraj - jesi ti audiofil koji slusa test CDove ili diskofil koji eksli slusa mjuzu?

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 19.01.2014., 12:02   #1118
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:

Prestani glumiti audiofilskog purista i pocni vjerovati u EQ, on bas sluzi tome da dobijes zvucnu sliku kakvu TI zelis... Ionako su visemanje svi albumi producirani za radio slusanje, sto ce reci srot koji treba dobro zvucat u stojadinu...

Isto tako, otvori te 555 i makni taj komad spuzve, budes za pol minute dobio 595 i maaaaalkice bolji zvuk...

Za kraj - jesi ti audiofil koji slusa test CDove ili diskofil koji eksli slusa mjuzu?
wow dude, opako si ga presjeko EQ ima svoju svrhu. Koristi se i u studijima kod snimanja i masteriziranje snimaka. Ne snimaju se instrumenti flat. imam i ja hrpu TEST CDa i neke snimke zvuče lošije nego na običnom CDu koji košta 100kn. Toliko o naljepnici "audiofil".

ja sam radio taj stage 2 na 555 i ne mogu reć da je nešto extra bolje (jer imao sam 595 uz 555 i nije bilo neke razlike a tada nisam radio taj stage 2) ali definitivno nije lošije i vrijedi napravit. cca 1 sat posla.

puno njih se fura na neku audijofiliju a kladim se da na slušnom testu kod doktora nebi prošli sa 50% točnih rezultata!
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 13:14   #1119
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
wow dude, opako si ga presjeko EQ ima svoju svrhu. Koristi se i u studijima kod snimanja i masteriziranje snimaka. Ne snimaju se instrumenti flat. imam i ja hrpu TEST CDa i neke snimke zvuče lošije nego na običnom CDu koji košta 100kn. Toliko o naljepnici "audiofil".

ja sam radio taj stage 2 na 555 i ne mogu reć da je nešto extra bolje (jer imao sam 595 uz 555 i nije bilo neke razlike a tada nisam radio taj stage 2) ali definitivno nije lošije i vrijedi napravit. cca 1 sat posla.

puno njih se fura na neku audijofiliju a kladim se da na slušnom testu kod doktora nebi prošli sa 50% točnih rezultata!
A sta da ti kazem, u srednjoj skoli sam glumio audiofila i brijo kako cu studirat elektroakustiku i da cu se bavit izgradnjom pojacala i zvucnika... I tako sam brijo i brijo i brijo dok nisam shvatio da mi je veci gust slusat mjuzu te na kraju ipak zakljucio da sam diskofil, a ne audiofil... OK, postoji jedna donja granica ispod koje ne zelim ici kod slusanja, ali da cu tu placati masne tisuce eura da bih imao vrhunsku opremu koju ne bih imao gdje iskoristiti jer nemam sobu za slusanje, e, to ne moze...

Nije bitna stvar u slusnom testu kod doktora, takva ekipa uredno pada na loudness testu... A i ono sto svi zaboravljaju - dva klavira nikad ne zvuce jednako... Radije nek odu na pokoji koncert u Lisinski, nego da briju po audiofiliji, jeftinije je i ostane vise love za pivo/sokice...

Meni je bitnije da imam OK pojacalo (DENON AVR-1910), dobre zvucnike (Audio Epilog Adut) i dobre slusalice (Senn HD25-1) i BRDO MP3ica i to je tocno to sto meni treba za uzivanje u glazbi...

Koliko ljudi uopce ima apsolutno sve u FLACu? Za MP3 stvarno ne treba neki pretjerano audio sustav...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 19.01.2014., 13:48   #1120
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Meni je bitnije da imam OK pojacalo (DENON AVR-1910), dobre zvucnike (Audio Epilog Adut) i dobre slusalice (Senn HD25-1) i BRDO MP3ica i to je tocno to sto meni treba za uzivanje u glazbi...

Koliko ljudi uopce ima apsolutno sve u FLACu? Za MP3 stvarno ne treba neki pretjerano audio sustav...
Ko da sam sebe opisao. U doba kad sam krenuo razmisljat o tome da bi mi zvuk trebao biti malo kvalitetniji od sony linije za 400 tadasnjih maraka (solidna f..kin linija!) - krenuo sam prvo slusati sto to ljudi smatraju kvalitetnim soundom. Pa se nasluso svacega od stereo sustava za 2000 kn do nekakvih fancy ass rotel + god-knows-which zvucnika gdje je cijeli sustav kostao ~30,000 kn.

Generalni zakljucak je da uz malo truda možeš pogodit kvalitetnu kombinaciju pojačalo, source, kablovi, stalci i speakeri, a sve to za relativno normalne pare (sub 10k kuna). Na kraju zavrsio sa 60%/40% rabljenih/novih B&W zvucnika sa Marantz pojacalom. Od audio CD playera odustao jer jednostavno neam mjesta, volje ni snage mijenjat sve te CDe. Kvalitetno kodirani mp3ovi su mi vise nego dovoljni. Napominjem da nigdje ne pricam o audiofilizmu - volim i znam prepoznat kvalitetan zvuk, al' ne ganjam tu ultimate perfekciju koju nije moguce definirati cisto zato jer nema smisla. A i ne perem uši svaki dan

Kod slušalica sam zapeo na Sennheiseru (HD205 trenutno). Htio sam HD25, al' nikako na zelenu granu s tolko para za običan par slušalica (sad mi je možda malo žao), pa uzeo jeftiniju varijantu. Nekad uskoro će ih zamijenit neki HD5xx model. Više od toga nema smisla utuć jer mi ni audio source nije bajan. Al' i na ovima se da fino zavalit uz Dianu Krall
Staro 19.01.2014., 13:58   #1121
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Ok....pitanje,hd25 ili hd439?
Staro 19.01.2014., 14:13   #1122
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Generalni zakljucak je da uz malo truda možeš pogodit kvalitetnu kombinaciju pojačalo, source, kablovi, stalci i speakeri, a sve to za relativno normalne pare (sub 10k kuna). Na kraju zavrsio sa 60%/40% rabljenih/novih B&W zvucnika sa Marantz pojacalom. Od audio CD playera odustao jer jednostavno neam mjesta, volje ni snage mijenjat sve te CDe. Kvalitetno kodirani mp3ovi su mi vise nego dovoljni. Napominjem da nigdje ne pricam o audiofilizmu - volim i znam prepoznat kvalitetan zvuk, al' ne ganjam tu ultimate perfekciju koju nije moguce definirati cisto zato jer nema smisla. A i ne perem uši svaki dan

Kod slušalica sam zapeo na Sennheiseru (HD205 trenutno). Htio sam HD25, al' nikako na zelenu granu s tolko para za običan par slušalica (sad mi je možda malo žao), pa uzeo jeftiniju varijantu. Nekad uskoro će ih zamijenit neki HD5xx model. Više od toga nema smisla utuć jer mi ni audio source nije bajan. Al' i na ovima se da fino zavalit uz Dianu Krall
Ako neces nikome smetat i ako te ne smeta buka iz vana, onda su HD5xx skroz OK... No, nije naodmet razmisliti o nekim polovnim HD6xx, tu se stvarno osjeti drasticna razlika u zvuku...

Inace, imao sam slicnu dvojbu pred kojih 10ak godina kada sam kupio ove HD25-1... Dosao sam u jednu firmu koja se bavila prodajom studijske opreme (frend mi dogovorio sastanak) i rekao da bih ja neke slusalice do 400-500kn, nasto su mi oni dali nekakve HD212 Pro ili nesto takvo da probam... I tip bezveze pita - oces probat HD25-1, ali moram te upozoriti - tko god ih je stavio na glavu ih vise nije skidao... I nist, ja u zafrkanciji reko - ajd da probam... Stavio na glavu, skuzio da uopce ne cujem ni njega ni kolegu sa kojim je pricao... Pitam za cijenu, tip kaze 1800kn sa PDVom... Reko - znate sta, sad kad sam ih probao, to je to, ja ih hocu... Dogovorio sam da ih uzmem preko firme neke, tako da ne platim PDV, i evo, vec ih 10ak godina nosim skoro svakodnevno... Recimo da to stosta govori i o kvaliteti izrade... Do sad sam mijenjao samo spuzvice na vrhu i na kupolama i to je to... Gle, ako si u ZG, slobodno navrati, uzmi i svoje pa da odmah cujes i usporedbu...

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Ok....pitanje,hd25 ili hd439?
HD25 imaju jednu neugodnu manu - jako stiscu glavu dok ne popuste, no da se onaj dio koji ide oko glave razmaknuti, tako da bude manji pritisak... Isto tako, meni su se raspale spuzvice od skaja, pa sam si nabavio sa velurom (20EUR kostaju preko ebaya)... Pricam o HD25-1 inace, a ne o HD25SP koje su duplo jeftinije... Moja preporuka ide na HD25 ako imas novaca za njih i ako nemas neku pretjerano veliku glavu... Inace, AKG K171 MK2 su se isto pokazale kao jako dobre (dobra izolacija buke, lagane za nosit, jako dobar zvuk, oko 1000kn dodju)...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 19.01.2014., 14:36   #1123
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Ovako, da se razumijemo... Ti ces slusati MP3ice ili u najboljem slucaju 16bit CDove ili FLACeve... Jesi siguran da ti se isplati ulagati u nekakvo pretpojacalo za slusalice kada sve to i najobicnije pretpojacalo iz integrirke na maticnoj skroz dobro odradi?

Sumnjam da imas 'istrenirano' uho jednog audiofila koji moze cuti 'razliku' izmedju dva opticka kabela kojima spaja transport CDa i DAC...

Pusti te audiofilske gluposti ekipi koja slusa test CD-e od Marantza, a ti se posveti uzivanju u glazbi na nekim kvalitetnijim slusalicama (dakle, nesto preko 100EUR, najbolje ako je na nekakvom popusti)... Pobogu, pa meni najdraze pjesme su ripovi sa kazeta i ploca jer su demo snimke, sta ce mi neko fino pojacalo za to?!

Inace, taj tube preamp je vise namijenjen spajanu na izlazna pojacala snage... U tom slucaju, da bi taj preamp imao smisla, moras imati ozbiljno pojacalo od par tisuca kuna koje je samo pojacalo reda velicine 2x70W ili vise, a ne AV receiver... Onda moras imati i neke ozbiljne zvucnike koji vec mogu kostati... Recimo AE Adut koje imam su prema cjeniku preko 3000kn, a nemas ih sta vidjet, mali bookshelf zvucnici koji istinbog mogu glasno svirati... AE Pimiente koje sam imao su pak prema cjeniku 10.000kn, one recimo bez problema napune zvukom foaje Male Dvorane Lisinski... Nakon svega toga ti trebaju i neki samo malo ozbiljniji interkonekt kabeli, tek toliko da imaju nekakav oblik zastite, isto vrijedi i za zvucnicke kabele... I na kraju ti treba soba za slusanje u kojoj ces imati fotelju u koju ces se zavaliti i uzivati u glazbi koju volis... Naravno, i atmosferske prilike ce utjecati na zvuk u tom slucaju jer eto, zvuk putuje brze kroz gusci zrak...

Sad ocijeni jel ti se isplati uopce izazivati vraga sa time 'tube' izlazom samo zato jer te zanima kako to zvuci...
Sve stoji, osim ono sa integriranom zvučnom? Čisto sumnjam da bi ona mogla "pogoniti" DT 770 Pro koje su 250ohma + grijeh je ne spojiti takve slušalice na neki amp/dac, i tu u priču ulazi ovaj Maverick. Tube mi je očito nepotreban, niti mislim kupovati neko pojačalo, ali caka je u tome da taj Maverick košta isto koliko i džepni Fiio E17, a mislim da je razlika u kvaliteti ipak na strani Mavericka + ne treba mi portabilno pojačalo jer to mislim koristiti samo doma ionako.
Naravno, ako imaš neki prijedlog za dobar amp/dac, slušam
Staro 19.01.2014., 14:45   #1124
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
FLAC (97.2%); MP3 (2.2%); ALAC (0.6%); PCM (0.0%)

Ne bih ulazio u raspravu audiofili/neaudiofili, ali davanje savjeta na temelju vlastitih preferencija nema smisla. Zato što ti najviše slušaš demo snimke ne treba ti pojačalo pa što bi trebalo i nekom drugome (jer valjda i on sluša demo snimke?).
morph je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 15:28   #1125
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Sve stoji, osim ono sa integriranom zvučnom? Čisto sumnjam da bi ona mogla "pogoniti" DT 770 Pro koje su 250ohma + grijeh je ne spojiti takve slušalice na neki amp/dac, i tu u priču ulazi ovaj Maverick. Tube mi je očito nepotreban, niti mislim kupovati neko pojačalo, ali caka je u tome da taj Maverick košta isto koliko i džepni Fiio E17, a mislim da je razlika u kvaliteti ipak na strani Mavericka + ne treba mi portabilno pojačalo jer to mislim koristiti samo doma ionako.
Aha, Beyere imas? A cuj, ako ti se isplati ulagati u nekakvo pretpojacalo, onda ga slobodno kupi... Ima ih barem omanje brdo na izbor, stagod kupio nemos bas pogrijesiti... Inace, evo ti jedan dobar link koji govori o impedancijama na slusalicama... http://nwavguy.blogspot.com/2011/02/...explained.html

Citiraj:
Autor morph Pregled postova
FLAC (97.2%); MP3 (2.2%); ALAC (0.6%); PCM (0.0%)

Ne bih ulazio u raspravu audiofili/neaudiofili, ali davanje savjeta na temelju vlastitih preferencija nema smisla. Zato što ti najviše slušaš demo snimke ne treba ti pojačalo pa što bi trebalo i nekom drugome (jer valjda i on sluša demo snimke?).
Dajem savjete iz perspektive jednog diskofila koji je poslusao par tisuca albuma, vecinom u MP3 formatu i koji glazbu slusa uglavnom non-stop... Ti albumi nisu svi snimani niti masterirani u vrhunskim svjetskim studijima, i definitivno nisu ripani iz SACD-ova... Isto tako, iza sebe imam glazbeno obrazovanje i druzim se intenzivno sa jako puno akademskih glazbenicika (klasicnih uglavnom), plus sto sam u organizaciji jednog koncertnog ciklusa u MD Lisinski... Rekao bih da sam prosao test kompetencije u ovakvim raspravama...

Tih 97.2% FLACeva, koliko je to ukupno albuma? 100 ili 5000?

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 19.01.2014., 15:54   #1126
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Citiraj:
Spajanje bilo kakvih slušalica na integriruše sliči ni na što. Za potjerati slušalice od 250 ohma treba dobro pojačalo.

Šta se tiče kineskih usb dac/pojačalo za slušalice rješenja ovo je trenutno najnovija solucija:

http://www.ebay.com/itm/CM6631A-WM87...item3a8059b665

Koristi se CM6631A koji je najnoviji USB2.0 audio IC i koji se nalazi u dosta skupih stvari tipa Asus Essence One, ostali elementi su također visoke kategorije. Opampi imaju DIP podnožje i možeš ih mijenjati po ukusu.

Bar izgleda kao pošteni uređaj za te novce u odnosu na druge što prodaju igračke sa 3 elementa na pločici.
Staro 19.01.2014., 16:18   #1127
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Dajem savjete iz perspektive jednog diskofila koji je poslusao par tisuca albuma, vecinom u MP3 formatu i koji glazbu slusa uglavnom non-stop... Ti albumi nisu svi snimani niti masterirani u vrhunskim svjetskim studijima, i definitivno nisu ripani iz SACD-ova...
Ne vidim kakve veze ima to što slušaš puno glazbe sa temom. Može netko poslušati 10000 albuma u 128 kbps mp3 ili na vinilima pa ne vidim zašto bi zbog toga bio kompententan davati savjete čovjeku koji treba savjet o slušalicama ili pojačalu za iste. Također kakve veze ima SACD sa raspravom kad je isti tek od relativno nedavno moguće izripati i to koliko znam samo uz pomoć PS3, a s tim se rijetko kome da zafrkavati.

Citiraj:
Isto tako, iza sebe imam glazbeno obrazovanje i druzim se intenzivno sa jako puno akademskih glazbenicika (klasicnih uglavnom), plus sto sam u organizaciji jednog koncertnog ciklusa u MD Lisinski... Rekao bih da sam prosao test kompetencije u ovakvim raspravama...
Meni to nisu nikakve refrence za preporuku onoga što se traži u ovoj temi. Ne vidim vezu između klasičnih akademskih glazbenika, organizacije koncerata te slušalica i pojačala.

Shvaćam što želiš reći i sam sam skloniji slušanju glazbe nego slušanju uređaja. Ali ako je nekome gušt testirati uređaje, kablove ili što već (a ovo jest hardverski forum) sigurno mu neću soliti pamet. Ili savjetovati nekome da su zapravo integrirana zvučna i pojačalo jedno te isto i nema mu smisla istraživati u tom pravcu jer ja eto slušam mp3 demo snimke, nemam sobu za slušanje glazbe, a i kiša povremeno padne pa zbog toga audiofilski mambo džambo nema smisla.

U najgorem slučaju čovjek može otići u kakav dućan sa audio opremom i tražiti da mu spoje što već želi poslušati i uvjeriti se sam ima li priča smisla ili nema.

Zadnje izmijenjeno od: morph. 19.01.2014. u 16:57.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 16:53   #1128
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Ne vidim kakve veze ima to što slušaš puno glazbe sa temom. Može netko poslušati 10000 albuma u 128 kbps mp3 ili na vinilima pa ne vidim zašto bi zbog toga bio kompententan davati savjete čovjeku koji treba savjet o slušalicama ili pojačalu za iste. Također kakve veze ima SACD sa raspravom kad je isti tek od relativno nedavno moguće izripati i to koliko znam samo uz pomoć PS3, a s tim se rijetko kome da zafrkavati.

Meni to nisu nikakve refrence za preporuku onoga što se traži u ovoj temi. Ne vidim vezu između klasičnih akademskih glazbenika, organizacije koncerata te slušalica i pojačala.
Slusalice o kojima ovdje razgovaramo imaju samo jednu jedinu svrhu - slusanje glazbe... Dakle, sve sto sam naveo ranije ima itekako veze sa temom rasprave...

Poanta price je da treba slusati glazbu i uzivati u njoj, a ne uzivati u trazenju dlake u jajetu nekakvom pretpojacalu...

Veza izmedju klasicnih akademskih glazbenika, organizacije, te slusalica i pojacala je prilicno uzajamna - u mom slucaju, imam prilike slusati klasicnu glazbu koju izvode profesionalci sa dugogodisnjim iskustvom i nagradama na klasicnim (ne-elektricnim) instrumentima u akusticnoj dvorani svako malo, tako da itekako dobro znam sto zelim od pojacala i slusalica... Postoji granica u kvaliteti prijenosa zvuka, no ne vidim zasto bih ikome savjetovao da baca pare da bi cuo razliku izmedju 99.9% i 99.99% kvalitete izvornog zvuka...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 19.01.2014., 17:52   #1129
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Ok, pretvorilo se ovo u flame bez potrebe. Čovjek se raspitivao za komponentu cijene 200$ +shiping, pa pretpostavljam da će nakon takvog troška imat za režije i da će pas i dalje dobijat pseću hranu umjesto ostataka sa stola - nedaj bog da će djeca bit gladna......u tim okolnostima mislim da mu možemo preporučit nešto u tom rangu, pa ak mu se i ne svidi, nije sapun da će se potrošit, uvalit će dalje uz minimalan trošak.....Flac ne predstavlja nikakav poseban problem u odnosu na mp3, dal ripao, skidao ili kupovao -hocu reć troškovi nula kuna razlike u odnosu na mp3, pa ne vidim zašto ne bi slušao flacove umjesto mp3.

Mislim da bi trebao pogledat Cambridge audio XS (provox), HRT microstreamer (ADM), Audioquest Dragonfly (Media audio), NuForce uDac (sonus art)- u zgradama su trgovine pa prosurfaj da sad ne lijepim linkove s tableta....sve USB DACovi sa izlazom do sluške cijene oko soma kuna. Mislim da će to bit dobra rješenja u odnosu na ovo što imaš, a poslije ćeš već sam vidjet kuda ćeš....
Staro 19.01.2014., 17:52   #1130
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Aha, Beyere imas? A cuj, ako ti se isplati ulagati u nekakvo pretpojacalo, onda ga slobodno kupi... Ima ih barem omanje brdo na izbor, stagod kupio nemos bas pogrijesiti... Inace, evo ti jedan dobar link koji govori o impedancijama na
Nemam Beyere...još
Hvala na linku, sad se moram baciti na izradu flac libraryja jer mi je sve dosad bilo u 128kbps mp3-ju...

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Spajanje bilo kakvih slušalica na integriruše sliči ni na što. Za potjerati slušalice od 250 ohma treba dobro pojačalo.

Šta se tiče kineskih usb dac/pojačalo za slušalice rješenja ovo je trenutno najnovija solucija:

Koristi se CM6631A koji je najnoviji USB2.0 audio IC i koji se nalazi u dosta skupih stvari tipa Asus Essence One, ostali elementi su također visoke kategorije. Opampi imaju DIP podnožje i možeš ih mijenjati po ukusu.

Bar izgleda kao pošteni uređaj za te novce u odnosu na druge što prodaju igračke sa 3 elementa na pločici.
E mislim da je to to, izgleda vrhunska stvarčica, hvala !

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Ok, pretvorilo se ovo u flame bez potrebe. Čovjek se raspitivao za komponentu cijene 200$ +shiping, pa pretpostavljam da će nakon takvog troška imat za režije i da će pas i dalje dobijat pseću hranu umjesto ostataka sa stola - nedaj bog da će djeca bit gladna......u tim okolnostima mislim da mu možemo preporučit nešto u tom rangu, pa ak mu se i ne svidi, nije sapun da će se potrošit, uvalit će dalje uz minimalan trošak.....Flac ne predstavlja nikakav poseban problem u odnosu na mp3, dal ripao, skidao ili kupovao -hocu reć troškovi nula kuna razlike u odnosu na mp3, pa ne vidim zašto ne bi slušao flacove umjesto mp3.

Mislim da bi trebao pogledat Cambridge audio XS (provox), HRT microstreamer (ADM), Audioquest Dragonfly (Media audio), NuForce uDac (sonus art)- u zgradama su trgovine pa prosurfaj da sad ne lijepim linkove s tableta....sve USB DACovi sa izlazom do sluške cijene oko soma kuna. Mislim da će to bit dobra rješenja u odnosu na ovo što imaš, a poslije ćeš već sam vidjet kuda ćeš....
Pogledat ću i ovo, super savjeti.
Psi dobivaju pravu hranu, bez brige
Staro 19.01.2014., 18:38   #1131
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
HD25 imaju jednu neugodnu manu - jako stiscu glavu dok ne popuste, no da se onaj dio koji ide oko glave razmaknuti, tako da bude manji pritisak... Isto tako, meni su se raspale spuzvice od skaja, pa sam si nabavio sa velurom (20EUR kostaju preko ebaya)... Pricam o HD25-1 inace, a ne o HD25SP koje su duplo jeftinije... Moja preporuka ide na HD25 ako imas novaca za njih i ako nemas neku pretjerano veliku glavu... Inace, AKG K171 MK2 su se isto pokazale kao jako dobre (dobra izolacija buke, lagane za nosit, jako dobar zvuk, oko 1000kn dodju)...
Ako naprave circumaural HD25, kupujem. Problem mi je sa headsetovima koji stisnu glavu jer od toga boli glava, a ne da mi se mjesec dana trpit dok se ne 'protegne'. Ove HD 205 su prokleto udobne i jedina mana im je sto ih je toplo nosit ljeti kad temp udari preko 30.
Staro 19.01.2014., 19:18   #1132
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova

Citiraj:
NuForce uDac3 (sonus art)
Glavobolja! Koji je po vama od ova dva amp/daca bolji ?
Prednost nuforca je šta ga ima u nas kupiti (garancija).
Staro 19.01.2014., 19:20   #1133
Shockre
Premium
Moj komp

Shockre's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
nisam se pretjerano informirao o audio formatima, ali sam testirao vise pjesama u 128 i 320 kbps i flac. 128 i 320 sam razlikovao bez problema sa svim slusalicama koje sam imao (Sennheiser PC360, Klipsch S4i i Shure SE215), poprilicno osjetna razlika mi je bila. Na S4i se najmanje osjetila, ali na ostalima poprilicno. Svu svoju glazbu, nekih 80GB trenutno, imam u 320 jer sam zakljucio da je optimalna kvaliteta/velicina fajla. Cisto me zanima jel bih primjetio razliku izmedu 320 kbps mp3 i flaca sa nekim bas high-end slusalicama.
posebni dac/amp nisam koristio za S4i i SE215, source je bio iPhone 5 i integrirana zvucna na MacBook Air laptopu, dok sam za PC360 koristio Asus Xonar DGX zvucnu, na ostalom su bile neupotrebljive.

uglavnom, dosao sam se pohvaliti u temu da sam narucio Sennheiser Momentum
prodao sam stolni komp i sa njim PC360 pa htio uzeti nesto dobro sto ne treba dac/amp jer mi se neda tegliti to s laptopom svuda.
razmisljao sam si izmedu njih i B&W P7, ali sam naletio na dobar popust na njih i nisam si mogao opravdati vise od 1000kn vise za P7.
javim dojmove kad dodu i nakon par dana kad se razrade i detaljnije ih poslusam.

Zadnje izmijenjeno od: Shockre. 19.01.2014. u 19:29.
Shockre je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 19:42   #1134
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Glavobolja! Koji je po vama od ova dva amp/daca bolji ?
Prednost nuforca je šta ga ima u nas kupiti (garancija).
Razlika je što kinez ima 6,3mm ulaz, a ovi "brendirani" u tom rangu cijene uglavnom 3,5 mm. Po meni nema teoretskih razloga da ovaj veći bude bolji (Calypso?), no ovi manji su standard u konzum klasi pa vrlo često budu šrotex kvalitete. Opet, nema razloga da konektor ne bude kvalitetan, pa mislim da poznata imena ipak koliko-toliko drže do toga.
Ovo uopće spominjem jer mislim da je adapter iz jedne na drugu veličinu ipak najgore rješenje - probaj si odmah odrediti analognog suradnika DACu (slušalice koje pikiraš) pa nek ti i konektor bude misao vodilja.
Nemam blage koji od ova dva modela bolje svira, ali gotovo sigurno ćeš bit zadovoljan sa bilo kojim od njih, ako dobro upariš sluške
Staro 19.01.2014., 20:04   #1135
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

A slušalice bi bile 99% Beyerice 770 Pro koje dođu sa gold-plated 3.5mm i originalnim 6.3mm adapterom u pakiranju. Znači eci-peci-pec metoda. Kinez je 716kn sa dostavom, a nuforce 950kn u nas...hmm.
Staro 19.01.2014., 20:42   #1136
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koristi netko bluetooth slušalice na mobu, nešto prilagođeno za fizičke aktivnosti? Pričali ste o Nokia i SE sluškama, al sve one imaju klasične slušalice i adapter što mi je tlaka. Ono što me zanima ako je netko koristio takve sluške je:

- koliko kvaliteta zvuka ide na lošije (kakve sluške ste imali, koji mob)?
- ako mob bacim u ruksak koliko će ta bt veza biti stabilna, pucketanje, dropovi itd?

Treba mi nešto za bicikliranje, in-ear, nikako oni modeli što se zavrnu oko uha (tipa Jabra) jer mi smeta za kacigu i naočale... Našao sam par modela i reviewi su taaaako super i odlični da im više uopće ne vjerujem.
Jaybird Bluebuds X
Plantronics BackBeat Go 2

Nekako naginjem na Jaybird zbog boljeg cable managementa, ali nije to ni malo para... Neka treća opcija?
Staro 19.01.2014., 21:50   #1137
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Shockre Pregled postova
Svu svoju glazbu, nekih 80GB trenutno, imam u 320 jer sam zakljucio da je optimalna kvaliteta/velicina fajla.

Cisto me zanima jel bih primjetio razliku izmedu 320 kbps mp3 i flaca sa nekim bas high-end slusalicama.
.
razlika se itekako čuje čak i sa prosječnom opremom koju ja imam (Denon-Wharfedale) a bome i na HD 555.

gdje got mogu mijenjam mp3 za FLAC...sad ih je sve više i više....
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2014., 23:58   #1138
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Razlika je što kinez ima 6,3mm ulaz, a ovi "brendirani" u tom rangu cijene uglavnom 3,5 mm. Po meni nema teoretskih razloga da ovaj veći bude bolji (Calypso?), no ovi manji su standard u konzum klasi pa vrlo često budu šrotex kvalitete. Opet, nema razloga da konektor ne bude kvalitetan, pa mislim da poznata imena ipak koliko-toliko drže do toga.
Ovo uopće spominjem jer mislim da je adapter iz jedne na drugu veličinu ipak najgore rješenje - probaj si odmah odrediti analognog suradnika DACu (slušalice koje pikiraš) pa nek ti i konektor bude misao vodilja.
Nemam blage koji od ova dva modela bolje svira, ali gotovo sigurno ćeš bit zadovoljan sa bilo kojim od njih, ako dobro upariš sluške
Ma vidi, konektor je konektor... Tu vise gledas jednostavnost upotrebe, dakle, pretpojacalo koje ima 6.3mm konektor moze primiti bez puno kerefeka sluske sa 6.3mm ili 3.5mm, dok pojacalo koje ima 3.5mm konektor moze primiti 3.5mm sluske, a za 6.3mm ces morati imati nezgrapan debeli adapter koji ces vrlo brzo razbit jer ces slucajno nesto pocupat...

Inace, ono pozlaceno ili ne, to ti je visemanje svejedno...

Jedna od dobrih opcija kod slusalica je recimo konektor koji ide u slusalice... Tako da ako slucajno zapnes nogom ili pas naskoci na tebe (desilo mi se), da ne potrgas slusalicu, nego da samo kabel iscupa... To recimo one AKG K171 MK2 koje sam vec preporucio imaju...

No u svakom slucaju - ne kupuj sluske prije nego ih poslusas... Provedi pola sata sa njima, ako kostaju 100EUR pa na vise... Ne znam jel ti problem ili nije dat 100EUR, al nekako sam siguran da ti pola sata nije problem izgubit da bi bio sretan...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 20.01.2014., 00:10   #1139
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Logično, samo čisto sumnjam da ima u Splitu gdje isprobat DT 770 Pro...
A ono, svi, ali baš svi reviewi kažu "ne možeš pogriješit s njima" i još su na akciji u Audiopro-a.
Staro 20.01.2014., 02:04   #1140
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Malo sam se zaj... kad sam pitao koje sluske uzet,dvoumim se između :

SENNHEISER HD 439

http://www.ronis.hr/sennheiser/191/s...hd-439/HD-439/

i

SENNHEISER HD 215 II

http://www.ronis.hr/sennheiser/191/s...-ii/HD-215-II/

Sutra naručujem pa sad nisam pametan...

&

Koju zvučnu bi preporučili za to? Trenutno imam Xonar DG...(a imam i Sennheiser HD 202 II)

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na