Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 09.01.2014., 16:10   #541
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor wooden
Ali opet, taj servis kakav god bio plaća poreze i razne druge namete, oni imaju svako pravo nabit cijenu jer žive od toga, netko ko radi u fušu ima svoj stalni posao, a fuš je dodatni prihod.
Ako netko može nabit cijenu i u fušu, pa super, svako zna svoje.
Ovo si jako dobro rekao, i u potpunosti se slažem. Na tržištu neka si servisi spuštaju cijene, moja satnica je uredno minimalno dupla nego u nekom servisu, i molim boga da netko ne pristane na tu cijenu, jer se moram zabavljati sa razno raznim smećem od računala. Trebao bih ih svaki puta tužiti za razne duševne boli koje dobijem kad pogledam unutar nekog kućišta. Još sam i jeftin.
Staro 09.01.2014., 20:53   #542
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
da se razumijemo, ja sam po struci automehaničar i trgovac autodijelovima
sve što znam o hardveru naučio sam preko interneta i praksom doma u ovih 10ak godina. ima jedna bitna caka, obožavam šarafat i riješit nemoguće ako mogu sam, ako ne ide onda za to imam jednog drugog kolegu sa foruma. stvar je u ljubavi prema poslu koji radiš, dok sam prodavao laminate i podne obloge na posao sam išao kao na strijeljanje
kod održavanja kompova/laptopa uvijek napravim i više nego smo dogovorili
kad očistim lap/komp pokrenem win i ako primjetim da nešto ne štima odradim i to da win lete a da se stroj ne grije više. Ljudi to cijene i dolaze ponovo a uz njh i drugi
MMI je offline  
Staro 14.01.2014., 09:56   #543
Davor1289
Registered User
Moj komp

Davor1289's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Čitam i ne vjerujem što se ovdje piše. Informatika je u fušu ionako debelo podcjenjena branša ali hvala Bogu na redovnim korisnicima koji se uvijek vraćaju dobroj usluzi.

Kad mi neko kaže šta si radio tih par klikova, okej majstore pa odklikaj ti tih par klikova i mene ni ne trebaš, ili ove nove instalacije windowsa sa dva nexta i finish dugmetom.

Pa pito bi te ja roki moj da ti je sustav na 9 disketa ko što je to nekad bilo pa poslje 4 sata moljenja Isusu da se loader pomjeri centimetar u sat vremena na 9. disketi izbaci unknow error a tebi momentalno odpadne kosa sa glave i potjera nova, koliko košta posao informatičara.

Mi nismo rovokopači, rudari, zidari ili bilo kakvi bauštelci mi naplaćujemo znanje i iskustvo a to je uvijek bilo vrijednije od ruku i ledja.

Tako da te opcije bolje išta nego ništa, baš zbot takvih kvazi stručnjaka i je podcjenjeno do zla Boga.
Davor1289 je offline  
Staro 14.01.2014., 13:23   #544
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
propustio sam taj post, ali da to je nonsens totalni iz više razloga... prvi je plaća, plain-and-simple, serviser ima prilično malu plaću i naravno da ti na to mjesto neće doć neka živina sa 10-15godina iskustva kojem realno nije problem naći job ako se muva po tim krugovima.

drugi je isto tako vezan uz plaću, a to je klinčadija sa kakvim god papirima mahali pristat će na tu plaću jerbo nemaju izbora jerbo nemaju iskustva što vodi ka traljavom poslu.

treći je vezan uz klinčadiju, a to su godine i to je obično loše... jako loše... škvadra koja je odrasla sa guglom kao svojim manualom za popravke jednostavno padaju na "gremlin" kvarovima jer im ne padaju na pamet najveće gluposti koje čovjek može zamisliti, a takve gluposti obično otklanjaju kvarove epski glupih simptoma.

mislim pogledaj samo tu na forumu koliko ima upita za neke stvari kaj su proper serviseru ko-vodu-pit, misliš da takvi ljudi ne fušaju po susjedstvu neke elementarnije zahvate po picekima? di bu on jadan ako zapadne u probleme... tipa spali neki dio kompa, a nit posla, nit furde nit ničega, kak bu on vratio taj komp u ispravnom stanju?

Živa istina.

Sad svi koji i malo znaju neki k... hodaju sa 2 bug-ova cda i slažu piceke po kvartu.

Sva sreća da postoje još uvijek ljudi koji su stalni korisnici fušeraja.

Ali nevjerojatno mi je kako bi svi sve đabe i ne poštuju ni malo tvoje znanje.

Bio sam prisutan kod kumpića koji se naljutio jer sam htio uzet pare za instalirat laptop i dolazi mali od susjeda sa 2 bug dvd-a i ide instalirat.
Čiste windowse, pa ga jebe dual grafika, pa kako koji k... nema wirelessa (naravno ni na kraj pameti mu nije palo da mora i software za kontrolne tipke stavit)

I idiot od frenda mu sa podsmješkomprema meni da 100kn a dobije laptop bez ičega gore i sa 6 shareware programa koje mi je ovaj nakalemio

Naravno nakon pola sata vidi da ništa ne radi pa kao buš mi to podesio.

izraz lica klinca kad mu napomeneš da ima nekaj na hirens cdu ili ne daj bože da mora u registri nekaj gasit/palit.

strašno
mrva_zg je offline  
Staro 14.01.2014., 14:22   #545
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa drito o tome pričam... imam čovjeka koji mi je doma vodu radio i inače se frajer bavi lajt fuševima i kuži tu i tamo kaj, ali kada dođe do zida zove mene, ja mu odma frknem cifru, on nek svom čovjeku veli koju god cifru hoće i veli otvoreno - gle ja to nemrem/neznam napraviti i dat ću čovjeku koji će sigurno napraviti, ali to bu koštalo.

donese divajs, popravim, dođe po njega i donese pare.

svi sretni i zadovoljni.
syss je offline  
Staro 14.01.2014., 15:02   #546
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ajd jedno pitanjce, jer se premisljam uzeti posao ili ne .

dakle, rijec je o ubitacno teskom covjeku od ~60 godina koji ima smece od socket A, 1.47GHz athlon, 1GB ddr1, ati 9250, 80GB hitachi.... sve mi je ovo ostalo u sjecanju, jer sam radio taj komp prije cca dvije-tri godine.

e sad, njemu je netko prije rekao da ako uzme 1GB rama, da moze sedmicu instalirati. i ok, netko mu jest instalirao sedmicu koja je radila dok nije pukla, tu sam ja usao u cijelu pricu na preporuku frenda koji me preporucio.

uglavnom, ON HOCE i hoce i hoce samo sedmicu. ne isplati se raspravljati da mu ne treba, da XP radi brze i bolje i da manje trosi resurse, da je softver samo za XP........ najebao sam se ko' zuti jer sedmica (pretpostavljam) ne podrzava chipset jer nije radilo "press any key....", nego sam to morao raditi preko neke emulacije CDROM-a.

drugo, bilo koji flash mu nije radio, jer sedmica pukne svoje genericke drivere za 9250 i to je to. nema suporta za 9250, flash ubija, komp mrtav da ne moze biti mrtviji, jer ovaj koristi skype (koji koristi flash) da se cuje sa nekim zenskama iz slovacke/ceske......... ono, .

i naravno, to je uzelo tonu vremena jer je rijec o sporom, sporom kompu......... ali se natjeralo, sve sljakalo, printer sljakao, svi driveri odradivali, svi programi......... i sjecam se da sam za rad, uz moj hard disk (jer je njegov imao bad sectora da se ubijes) od 80GB takoder uzeo citavih - 200 kuna.

jucer me zvao, nesto je on klikao, smrdao NOD, sve se usporilo, on je zvao nekoga sa strane. taj netko je instalirao opet sedmicu, ali mu sada sve ostalo fali, ne radi skype, ne radi kamera, bla bla..........

tj, da li da se upustim opet u avanturu? znam da mu ja to mogu srediti, ali najvise sto me smeta je sto stari je htio da mu netko to sredi (vjerovatno) djabe, pa je dobio na kraju kiflu. pa tek mene onda zove........
a covjek ima para, nije da je sirotinja. uzeti koliko, 150 kuna?

ili, koliko bi vi cijenili rad? uracunavsi sve?

Burko je offline  
Staro 14.01.2014., 15:11   #547
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Krpanje za nekim uvijek skuplje, bez pol pardona uzmem više .

Iako radije kažem krpanje 400, moja čista instalacija 200 pa nek se jebe.
Dok nađeš kaj je ko spojebo izgubit češ više vremena nego da upogoniš opet instalaciju.

Pardn my frenč u postu, ali od takvih mi odma izleti prišt na lijevom guzu koji oče proč đabe
mrva_zg je offline  
Staro 14.01.2014., 15:13   #548
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Uzmi mu opet 200kn, nemoj ic ispod onoga sto si prije naplatio, i suptilno mu nabij na nos da taj netko nije znao sta radi i napravio samo jos veci problem
Lud76 je offline  
Staro 14.01.2014., 15:16   #549
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Ne znam šta se zamarate s time što je netko prije vas pokušavao popravljat, meni je tak svejedno, smrdao korisnik ili smrdao taj 'znalac', ako ne radi onda ne radi.
To ako je netko htjeo proći jeftinije pa zvao nekoga ko se ne kuži, to je isključivo njegova stvar, ja ionako znam koliko ću naplatiti, bez obzira koliko ih je prije mene drndalo po tome.

Ali slažem se s ovime da je najbolje čistu instalaciju i onda znaš šta si radio, nikakvo krpanje za nekim.
wooden je offline  
Staro 14.01.2014., 15:16   #550
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Predlozi mu da kupi komp ako nije sirotinja
Staro 14.01.2014., 15:19   #551
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor mrva_zg Pregled postova
Ali nevjerojatno mi je kako bi svi sve đabe i ne poštuju ni malo tvoje znanje.

Ovo me dugo vremena živciralo, pa sam s vremenom prestao takvima išta radit. Ak je taj posao poklikat i poprčkati nekaj onda si klikaj i prčkaj sam

Nema tih novaca koji mogu kupit duševni mir. Bar ne u ovom poslu
Staro 14.01.2014., 15:30   #552
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
tak je, za nekih 1500kn se vec moze naci neka pristojna itx konfica
domis je offline  
Staro 14.01.2014., 15:31   #553
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
To ako je netko htjeo proći jeftinije pa zvao nekoga ko se ne kuži, to je isključivo njegova stvar, ja ionako znam koliko ću naplatiti, bez obzira koliko ih je prije mene drndalo po tome.
Teško da ćeš uvijek znati - ja sam nedavno potrošio par dana da iščupam iz OE dbx-ova sve mailove korisnika jer je prije toga notebook završio kod stručnjaka koji je bad sectore diska išao rješavati iskrcavanjem imagea iz imagea (ne pitaj odakle ideja, ni meni nije jasno).
Koliko to naplatiti?
Staro 14.01.2014., 15:31   #554
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Ovo me dugo vremena živciralo, pa sam s vremenom prestao takvima išta radit. Ak je taj posao poklikat i poprčkati nekaj onda si klikaj i prčkaj sam
Nebrojenim ljudima sam rekao: "Ako ti je to samo pet minuta posla, odoh ja."
Nakon toga lijepo odem sa svojom ženom na pivo, bez imalo grižnje savjesti. Kad ja s nekime raskrstim na ovaj način, nema više poslovne suradnje.
Ionako u firmi uvijek imam posla i zaradim više nego zaje**ncijom sa računalima od nekih kre**na .
Mislim ono, nije to puno novaca, ali bolje ću sjediti pred kompom i rješavati probleme u firmi nego se natezati sa nekom budalom i njegovim stogodišnjim šrotom.

edit:
@Burko
Počni si praviti "imiđe" od računala koja središ. Puno olakša posao kasnije, a nije skupo. Niti prostorno niti novčano.
Naravno, samo od ovih zeznutih računala, gdje tjeraju sedmicu na stara računala i gdje gubiš puno vremena u potrazi za driverima .
Staro 14.01.2014., 15:36   #555
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ja jednostavno sa takvim kantama NE radim. Kada me pita zasto? Vise vrijedi moj posao nego taj pc. Amen.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 14.01.2014., 15:37   #556
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Nebrojenim ljudima sam rekao: "Ako ti je to samo pet minuta posla, odoh ja."
Nakon toga sam lijepo otišao sa svojom ženom na pivo, bez imalo grižnje savjesti. Kad ja s nekime raskrstim na ovaj način, nema više poslovne suradnje.

Svaka čast
jedini su mi problem u toj cijeloj priči neki poznanici i rodbina, no tako dugo dok ruka ruku mije sve je u redu

Citiraj:
Mislim ono, nije to puno novaca, ali bolje ću sjediti pred kompom i rješavati probleme u firmi nego se natezati sa nekom budalom i njegovim stogodišnjim šrotom.
Meni je još najdraža starija ekipa (50+ godina). Evo danas idem promijenit toner ženi od 60 i kusur godina. I ona će to uredno platit i bit vječno zahvalna. To su ljudi koji znaju da ne znaju, ali cijene posao i s njima u 99% slučajeva imam super iskustva.

Ovi od 30 do 50 su najgori. Još ka imaju klince koj ibi se svašta nešta igrali... I kao nešto se kuže (qurca kuže ) pa obezvređuju tuđi poso i sve im je to kao malo klikanja, (ja se zapravo ''igram'' ne ) pa kaj bi uopće to i platili
Staro 14.01.2014., 15:42   #557
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
Prvo je pitanje dal ti imaš živaca i volje jebat se sa tom starom kantom, ako imaš svaka čast.
Pitaj tipa za novi komp, neki najjeftiniji kaj ima jerbo će taj fino vrtit sedmicu, ovaj Socket A neće.
A kaj se cijene tiče 300 kn instalacija svega potrebnog za prosječnog korisnika i to kao minimum minimuma.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 14.01.2014., 16:09   #558
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Ja jednostavno sa takvim kantama NE radim. Kada me pita zasto? Vise vrijedi moj posao nego taj pc. Amen.
potpis... a i onda nejedno se desi da takav stari kramp u transportu nayebe u nekom pogledu pa onda ti nađi ddr1 ili agp grafu.

mislim oke mogu uzet takav komp i to će ti bit soma kn jer ću toliko vremena potrošiti minimalno.
syss je offline  
Staro 14.01.2014., 16:15   #559
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
ajd jedno pitanjce, jer se premisljam uzeti posao ili ne .

dakle, rijec je o ubitacno teskom covjeku od ~60 godina koji ima smece od socket A, 1.47GHz athlon, 1GB ddr1, ati 9250, 80GB hitachi.... sve mi je ovo ostalo u sjecanju, jer sam radio taj komp prije cca dvije-tri godine.

e sad, njemu je netko prije rekao da ako uzme 1GB rama, da moze sedmicu instalirati. i ok, netko mu jest instalirao sedmicu koja je radila dok nije pukla, tu sam ja usao u cijelu pricu na preporuku frenda koji me preporucio.

uglavnom, ON HOCE i hoce i hoce samo sedmicu. ne isplati se raspravljati da mu ne treba, da XP radi brze i bolje i da manje trosi resurse, da je softver samo za XP........ najebao sam se ko' zuti jer sedmica (pretpostavljam) ne podrzava chipset jer nije radilo "press any key....", nego sam to morao raditi preko neke emulacije CDROM-a.

drugo, bilo koji flash mu nije radio, jer sedmica pukne svoje genericke drivere za 9250 i to je to. nema suporta za 9250, flash ubija, komp mrtav da ne moze biti mrtviji, jer ovaj koristi skype (koji koristi flash) da se cuje sa nekim zenskama iz slovacke/ceske......... ono, .

i naravno, to je uzelo tonu vremena jer je rijec o sporom, sporom kompu......... ali se natjeralo, sve sljakalo, printer sljakao, svi driveri odradivali, svi programi......... i sjecam se da sam za rad, uz moj hard disk (jer je njegov imao bad sectora da se ubijes) od 80GB takoder uzeo citavih - 200 kuna.

jucer me zvao, nesto je on klikao, smrdao NOD, sve se usporilo, on je zvao nekoga sa strane. taj netko je instalirao opet sedmicu, ali mu sada sve ostalo fali, ne radi skype, ne radi kamera, bla bla..........

tj, da li da se upustim opet u avanturu? znam da mu ja to mogu srediti, ali najvise sto me smeta je sto stari je htio da mu netko to sredi (vjerovatno) djabe, pa je dobio na kraju kiflu. pa tek mene onda zove........
a covjek ima para, nije da je sirotinja. uzeti koliko, 150 kuna?

kolko je love bubnuo na krpanje mogao je komotno sklopit neku 775/am2 konfu koja bi radila tip-top
MMI je offline  
Staro 14.01.2014., 17:14   #560
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
pa jesam. onda jos prvi put, ili uzeti nesto polovno za 800-1000 kuna koje ce mu tjerati i sluziti par godina, ili na ovu socket A stavit XP. ne mozes, ali kada n.e. m.o.z.e.s. dokazati covjeku. ali zasto, meni je XYZ rekao da uzmem gigu rama, taj vrag, i da ce biti dovoljno!!! jel radilo, eto, vidis!!!
covjek nece drugu kantu niti hoce XP na ovoj kanti koju ima. rekao sam na pocetku, ubitacno teska osoba.........

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Počni si praviti "imiđe" od računala koja središ. Puno olakša posao kasnije, a nije skupo. Niti prostorno niti novčano.
Naravno, samo od ovih zeznutih računala, gdje tjeraju sedmicu na stara računala i gdje gubiš puno vremena u potrazi za driverima .
hm, da. razmisljao sam o tome, ali nikad nisam imao volje. iako bas u ovakvom slucaju bi dobro doslo, pogotovo jer ostavim uvijek na C: sve drivere od sistema kojeg sam dignuo, ako meni zatreba ili nekome drugome - neka se posluzi. naravno, tko god sada da je dirao sistem je 99% napravio format, sto znaci kopanje funkcionalnih drivera za zvuk i grafu .

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Prvo je pitanje dal ti imaš živaca i volje jebat se sa tom starom kantom, ako imaš svaka čast.
Pitaj tipa za novi komp, neki najjeftiniji kaj ima jerbo će taj fino vrtit sedmicu, ovaj Socket A neće.
A kaj se cijene tiče 300 kn instalacija svega potrebnog za prosječnog korisnika i to kao minimum minimuma.
zivaca, ali i volje, ajd recimo da imam. da li mi je neophodno? pa bas i ne, imam neka redovna primanja, nije mi prijeko potrebno se jebat za 100-150 kuna.
no kad sam glup, pa si gruntam da ce me opet zvati, jer eto - zvao me sada opet . i s druge strane, to je 100-150 kuna koje nisam imao u dzepu.....

Citiraj:
Autor MMI Pregled postova
kolko je love bubnuo na krpanje mogao je komotno sklopit neku 775/am2 konfu koja bi radila tip-top
prvi reply gore pogledaj, ne mozes ti protiv usera. ako on hoce i on bas to hoce i nece nista drugo i ne zeli cuti, nema pomoci..........

Burko je offline  
Staro 14.01.2014., 17:18   #561
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
pa jesam. onda jos prvi put, ili uzeti nesto polovno za 800-1000 kuna koje ce mu tjerati i sluziti par godina, ili na ovu socket A stavit XP. ne mozes, ali kada n.e. m.o.z.e.s. dokazati covjeku. ali zasto, meni je XYZ rekao da uzmem gigu rama, taj vrag, i da ce biti dovoljno!!! jel radilo, eto, vidis!!!
covjek nece drugu kantu niti hoce XP na ovoj kanti koju ima. rekao sam na pocetku, ubitacno teska osoba.........

hm, da. razmisljao sam o tome, ali nikad nisam imao volje. iako bas u ovakvom slucaju bi dobro doslo, pogotovo jer ostavim uvijek na C: sve drivere od sistema kojeg sam dignuo, ako meni zatreba ili nekome drugome - neka se posluzi. naravno, tko god sada da je dirao sistem je 99% napravio format, sto znaci kopanje funkcionalnih drivera za zvuk i grafu .

zivaca, ali i volje, ajd recimo da imam. da li mi je neophodno? pa bas i ne, imam neka redovna primanja, nije mi prijeko potrebno se jebat za 100-150 kuna.
no kad sam glup, pa si gruntam da ce me opet zvati, jer eto - zvao me sada opet . i s druge strane, to je 100-150 kuna koje nisam imao u dzepu.....

prvi reply gore pogledaj, ne mozes ti protiv usera. ako on hoce i on bas to hoce i nece nista drugo i ne zeli cuti, nema pomoci..........
A uzmi, napravi onda, al obavezno mu onda krkni skrivenu particiju i na nju image diska kad završiš - sljedeći put će te manje grčit u želucu kad bude repeat.
The AC je offline  
Staro 14.01.2014., 17:42   #562
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
mislim da ću odsad početi i ja prakticirati ovakav pristup... zadnje 4 konfiguracije koje sam imao na "čišćenju" su bile aktualne za kulena bana a naplatio sam 50kn po poslu i još me ispitavali pa što sam čistio toliko, samo je malo bilo usporeno...
T0mB1ll je offline  
Staro 14.01.2014., 17:51   #563
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Nisi imao, ali isto tako si mogao imat 300 kn jer ako baš tebe želi onda neka baš i tebe plati

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
mislim da ću odsad početi i ja prakticirati ovakav pristup... zadnje 4 konfiguracije koje sam imao na "čišćenju" su bile aktualne za kulena bana a naplatio sam 50kn po poslu i još me ispitavali pa što sam čistio toliko, samo je malo bilo usporeno...
Takvima bi vratio novce i rekao da je ovo zadnji put da su me zvali/vidjeli/pitali.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 14.01.2014., 19:39   #564
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ali meni u cjeloj prici nije jasno kak neko uspije skrsit win7. Imal sam istu instalaciju na h55 ploci pa p55 pa dok sam stavil svoj disk u komp od rodbine da provjerim da komponemte nisu doa se butala sedmica i instalirala sve drivere na nekom 870 amd chipsetu nakon toga se vratila u p55 komp i do prije tjedan dana ista ta instalacija radila u mom laptopu iz siga... opcenito jos nisam naiso na pacijente koju su uspeli win7 instalaciju skrsit a da nije fizicka neispravnost diska/memorije bila u pitanju...

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline  
Staro 14.01.2014., 19:54   #565
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
Hehe, poslat ću ti ja par genijalaca ;D

Najbolji moment mi je bio kad sam jednom došao na faturetu,
odradio instalaciju, poinstalirao sve, ono sve po PSu.
Bio prije na kompu XP a ja stavio 7.

Kad je bilo sve gotovo rekoh ja čovjeku evala gotovo.
Kaže on samo 10 min da nešto testiram, zovne djecu (dva mala dječaka) i kaže amo navalite, sjebite ga

Nakon 10 min dječije torture došli mi pogledat šta je ostalo od kompa a kad ono radi.
Ovi se uvatija zaglavu i počeja krstit ma nemogu virovat da je 10min izdrža kaže
6Finger je offline  
Staro 15.01.2014., 17:36   #566
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
ali zasto, meni je XYZ rekao da uzmem gigu rama, taj vrag, i da ce biti dovoljno!!! jel radilo, eto, vidis!!!
Vrlo jednostavno, ako XYZ je toliki stručnjak da zna da će sedmica radit na tom kršu, onda neka XYZ i instalira sedmicu
tiki66 je offline  
Staro 16.01.2014., 21:48   #567
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Jel se sjeća ko ovoga, sad sam slučajno naletio:
http://www.hitna-pc-sluzba.hr/
http://www.youtube.com/user/pavel1701/videos

Znam da su ga jedno vrijeme spradali po svim mogućim forumima.
Ne znam jel lik još aktivan.
wooden je offline  
Staro 16.01.2014., 21:56   #568
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa i ovdje je bio sprdan par puta... štoviše od svih tih bulšita koje deda provaljuje ja sam naletio na stroj kojeg su oni sređivali prije mene od neke klasike tipa virusi, pun disk i sl. i pitao vlasnika da kaj su mu napravili - reinstall win

pro, nema šta
syss je offline  
Staro 16.01.2014., 22:14   #569
krex
Registered User

Datum registracije: May 2013
Jel zna netko koliko košta da se disk potpuno očisti ko da je došao novi iz dućana oli mi to može napraviti jedan od forumaša
krex je offline  
Staro 16.01.2014., 22:19   #570
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

guglaj disk wipe, a i tema threada nije vajpanje diska pa te lijepo molim da nađeš prikladniju
syss je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na