|
![]() |
#541 | |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
da se razumijemo, ja sam po struci automehaničar i trgovac autodijelovima ![]() sve što znam o hardveru naučio sam preko interneta i praksom doma u ovih 10ak godina. ima jedna bitna caka, obožavam šarafat i riješit nemoguće ako mogu sam, ako ne ide onda za to imam jednog drugog kolegu sa foruma. stvar je u ljubavi prema poslu koji radiš, dok sam prodavao laminate i podne obloge na posao sam išao kao na strijeljanje ![]() ![]() kod održavanja kompova/laptopa uvijek napravim i više nego smo dogovorili ![]() kad očistim lap/komp pokrenem win i ako primjetim da nešto ne štima odradim i to da win lete a da se stroj ne grije više. Ljudi to cijene i dolaze ponovo a uz njh i drugi ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Čitam i ne vjerujem što se ovdje piše. Informatika je u fušu ionako debelo podcjenjena branša ali hvala Bogu na redovnim korisnicima koji se uvijek vraćaju dobroj usluzi. Kad mi neko kaže šta si radio tih par klikova, okej majstore pa odklikaj ti tih par klikova i mene ni ne trebaš, ili ove nove instalacije windowsa sa dva nexta i finish dugmetom. Pa pito bi te ja roki moj da ti je sustav na 9 disketa ko što je to nekad bilo pa poslje 4 sata moljenja Isusu da se loader pomjeri centimetar u sat vremena na 9. disketi izbaci unknow error a tebi momentalno odpadne kosa sa glave i potjera nova, koliko košta posao informatičara. Mi nismo rovokopači, rudari, zidari ili bilo kakvi bauštelci mi naplaćujemo znanje i iskustvo a to je uvijek bilo vrijednije od ruku i ledja. Tako da te opcije bolje išta nego ništa, baš zbot takvih kvazi stručnjaka i je podcjenjeno do zla Boga. |
![]() |
![]() |
#544 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
Živa istina. Sad svi koji i malo znaju neki k... hodaju sa 2 bug-ova cda i slažu piceke po kvartu. Sva sreća da postoje još uvijek ljudi koji su stalni korisnici fušeraja. ![]() Ali nevjerojatno mi je kako bi svi sve đabe i ne poštuju ni malo tvoje znanje. Bio sam prisutan kod kumpića koji se naljutio jer sam htio uzet pare za instalirat laptop i dolazi mali od susjeda sa 2 bug dvd-a i ide instalirat. Čiste windowse, pa ga jebe dual grafika, pa kako koji k... nema wirelessa (naravno ni na kraj pameti mu nije palo da mora i software za kontrolne tipke stavit) I idiot od frenda mu sa podsmješkomprema meni da 100kn a dobije laptop bez ičega gore i sa 6 shareware programa koje mi je ovaj nakalemio ![]() Naravno nakon pola sata vidi da ništa ne radi pa kao buš mi to podesio. ![]() izraz lica klinca kad mu napomeneš da ima nekaj na hirens cdu ili ne daj bože da mora u registri nekaj gasit/palit. strašno |
|
![]() |
![]() |
#545 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa drito o tome pričam... imam čovjeka koji mi je doma vodu radio i inače se frajer bavi lajt fuševima i kuži tu i tamo kaj, ali kada dođe do zida zove mene, ja mu odma frknem cifru, on nek svom čovjeku veli koju god cifru hoće i veli otvoreno - gle ja to nemrem/neznam napraviti i dat ću čovjeku koji će sigurno napraviti, ali to bu koštalo. donese divajs, popravim, dođe po njega i donese pare. svi sretni i zadovoljni. |
![]() |
![]() |
#546 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ajd jedno pitanjce, jer se premisljam uzeti posao ili ne ![]() dakle, rijec je o ubitacno teskom covjeku od ~60 godina koji ima smece od socket A, 1.47GHz athlon, 1GB ddr1, ati 9250, 80GB hitachi.... sve mi je ovo ostalo u sjecanju, jer sam radio taj komp prije cca dvije-tri godine. e sad, njemu je netko prije rekao da ako uzme 1GB rama, da moze sedmicu instalirati. i ok, netko mu jest instalirao sedmicu koja je radila dok nije pukla, tu sam ja usao u cijelu pricu na preporuku frenda koji me preporucio. uglavnom, ON HOCE i hoce i hoce samo sedmicu. ne isplati se raspravljati da mu ne treba, da XP radi brze i bolje i da manje trosi resurse, da je softver samo za XP........ najebao sam se ko' zuti jer sedmica (pretpostavljam) ne podrzava chipset jer nije radilo "press any key....", nego sam to morao raditi preko neke emulacije CDROM-a. drugo, bilo koji flash mu nije radio, jer sedmica pukne svoje genericke drivere za 9250 i to je to. nema suporta za 9250, flash ubija, komp mrtav da ne moze biti mrtviji, jer ovaj koristi skype (koji koristi flash) da se cuje sa nekim zenskama iz slovacke/ceske......... ono, ![]() i naravno, to je uzelo tonu vremena jer je rijec o sporom, sporom kompu......... ali se natjeralo, sve sljakalo, printer sljakao, svi driveri odradivali, svi programi......... i sjecam se da sam za rad, uz moj hard disk (jer je njegov imao bad sectora da se ubijes) od 80GB takoder uzeo citavih - 200 kuna. jucer me zvao, nesto je on klikao, smrdao NOD, sve se usporilo, on je zvao nekoga sa strane. taj netko je instalirao opet sedmicu, ali mu sada sve ostalo fali, ne radi skype, ne radi kamera, bla bla.......... tj, da li da se upustim opet u avanturu? znam da mu ja to mogu srediti, ali najvise sto me smeta je sto stari je htio da mu netko to sredi (vjerovatno) djabe, pa je dobio na kraju kiflu. pa tek mene onda zove........ a covjek ima para, nije da je sirotinja. uzeti koliko, 150 kuna? ili, koliko bi vi cijenili rad? uracunavsi sve?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#547 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Krpanje za nekim uvijek skuplje, bez pol pardona uzmem više . Iako radije kažem krpanje 400, moja čista instalacija 200 pa nek se jebe. Dok nađeš kaj je ko spojebo izgubit češ više vremena nego da upogoniš opet instalaciju. Pardn my frenč u postu, ali od takvih mi odma izleti prišt na lijevom guzu koji oče proč đabe |
![]() |
![]() |
#549 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Ne znam šta se zamarate s time što je netko prije vas pokušavao popravljat, meni je tak svejedno, smrdao korisnik ili smrdao taj 'znalac', ako ne radi onda ne radi. To ako je netko htjeo proći jeftinije pa zvao nekoga ko se ne kuži, to je isključivo njegova stvar, ja ionako znam koliko ću naplatiti, bez obzira koliko ih je prije mene drndalo po tome. Ali slažem se s ovime da je najbolje čistu instalaciju i onda znaš šta si radio, nikakvo krpanje za nekim. |
![]() |
![]() |
#551 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Ovo me dugo vremena živciralo, pa sam s vremenom prestao takvima išta radit. Ak je taj posao poklikat i poprčkati nekaj onda si klikaj i prčkaj sam ![]() Nema tih novaca koji mogu kupit duševni mir. Bar ne u ovom poslu ![]()
![]() |
#553 | |
Premium
|
Citiraj:
Koliko to naplatiti?
![]() |
#554 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Nakon toga lijepo odem sa svojom ženom na pivo, bez imalo grižnje savjesti. Kad ja s nekime raskrstim na ovaj način, nema više poslovne suradnje. Ionako u firmi uvijek imam posla i zaradim više nego zaje**ncijom sa računalima od nekih kre**na ![]() Mislim ono, nije to puno novaca, ali bolje ću sjediti pred kompom i rješavati probleme u firmi nego se natezati sa nekom budalom i njegovim stogodišnjim šrotom. edit: @Burko Počni si praviti "imiđe" od računala koja središ. Puno olakša posao kasnije, a nije skupo. Niti prostorno niti novčano. Naravno, samo od ovih zeznutih računala, gdje tjeraju sedmicu na stara računala i gdje gubiš puno vremena u potrazi za driverima ![]() |
|
![]() |
![]() |
#555 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ja jednostavno sa takvim kantama NE radim. Kada me pita zasto? Vise vrijedi moj posao nego taj pc. Amen.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#556 | ||
Premium
|
Citiraj:
Svaka čast ![]() jedini su mi problem u toj cijeloj priči neki poznanici i rodbina, no tako dugo dok ruka ruku mije sve je u redu ![]() Citiraj:
Ovi od 30 do 50 su najgori. Još ka imaju klince koj ibi se svašta nešta igrali... I kao nešto se kuže (qurca kuže ![]() ![]() ![]()
![]() |
#557 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prvo je pitanje dal ti imaš živaca i volje jebat se sa tom starom kantom, ako imaš svaka čast. Pitaj tipa za novi komp, neki najjeftiniji kaj ima jerbo će taj fino vrtit sedmicu, ovaj Socket A neće. A kaj se cijene tiče 300 kn instalacija svega potrebnog za prosječnog korisnika i to kao minimum minimuma.
#558 | |
Moderator
|
Citiraj:
mislim oke mogu uzet takav komp i to će ti bit soma kn jer ću toliko vremena potrošiti minimalno. |
|
![]() |
![]() |
#559 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
kolko je love bubnuo na krpanje mogao je komotno sklopit neku 775/am2 konfu koja bi radila tip-top ![]() |
|
![]() |
![]() |
#560 | ||
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
pa jesam. onda jos prvi put, ili uzeti nesto polovno za 800-1000 kuna koje ce mu tjerati i sluziti par godina, ili na ovu socket A stavit XP. ne mozes, ali kada n.e. m.o.z.e.s. dokazati covjeku. ali zasto, meni je XYZ rekao da uzmem gigu rama, taj vrag, i da ce biti dovoljno!!! jel radilo, eto, vidis!!! covjek nece drugu kantu niti hoce XP na ovoj kanti koju ima. rekao sam na pocetku, ubitacno teska osoba......... Citiraj:
![]() Citiraj:
no kad sam glup, pa si gruntam da ce me opet zvati, jer eto - zvao me sada opet ![]() prvi reply gore pogledaj, ne mozes ti protiv usera. ako on hoce i on bas to hoce i nece nista drugo i ne zeli cuti, nema pomoci..........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
||
![]() |
![]() |
#561 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#562 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
mislim da ću odsad početi i ja prakticirati ovakav pristup... zadnje 4 konfiguracije koje sam imao na "čišćenju" su bile aktualne za kulena bana a naplatio sam 50kn po poslu i još me ispitavali pa što sam čistio toliko, samo je malo bilo usporeno... |
![]() |
![]() |
#563 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Takvima bi vratio novce i rekao da je ovo zadnji put da su me zvali/vidjeli/pitali.
![]() |
#564 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Ali meni u cjeloj prici nije jasno kak neko uspije skrsit win7. Imal sam istu instalaciju na h55 ploci pa p55 pa dok sam stavil svoj disk u komp od rodbine da provjerim da komponemte nisu doa se butala sedmica i instalirala sve drivere na nekom 870 amd chipsetu nakon toga se vratila u p55 komp i do prije tjedan dana ista ta instalacija radila u mom laptopu iz siga... opcenito jos nisam naiso na pacijente koju su uspeli win7 instalaciju skrsit a da nije fizicka neispravnost diska/memorije bila u pitanju...
#565 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Hehe, poslat ću ti ja par genijalaca ;D Najbolji moment mi je bio kad sam jednom došao na faturetu, odradio instalaciju, poinstalirao sve, ono sve po PSu. Bio prije na kompu XP a ja stavio 7. Kad je bilo sve gotovo rekoh ja čovjeku evala gotovo. Kaže on samo 10 min da nešto testiram, zovne djecu (dva mala dječaka) i kaže amo navalite, sjebite ga ![]() Nakon 10 min dječije torture došli mi pogledat šta je ostalo od kompa a kad ono radi. Ovi se uvatija zaglavu i počeja krstit ma nemogu virovat da je 10min izdrža kaže ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#567 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Jel se sjeća ko ovoga, sad sam slučajno naletio: http://www.hitna-pc-sluzba.hr/ http://www.youtube.com/user/pavel1701/videos ![]() Znam da su ga jedno vrijeme spradali po svim mogućim forumima. Ne znam jel lik još aktivan. |
![]() |
![]() |
#568 |
Moderator
|
pa i ovdje je bio sprdan par puta... štoviše od svih tih bulšita koje deda provaljuje ja sam naletio na stroj kojeg su oni sređivali prije mene od neke klasike tipa virusi, pun disk i sl. i pitao vlasnika da kaj su mu napravili - reinstall win ![]() pro, nema šta ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Jel zna netko koliko košta da se disk potpuno očisti ko da je došao novi iz dućana oli mi to može napraviti jedan od forumaša |
![]() |
![]() |
|
|