Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2013., 08:40   #1051
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Gazi...
šalje čajniz jutros mail s linkom na ips.posta.hr gdje se vidi da je fon jučer ušao u Hrvatsku. mene zanima može li on na neki način manipulirati s TN-om?
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 08:48   #1052
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Moze, a ti to ne mozes znat dok god paket ne dode na carinu pa ti ga oni otvore
pokra89 je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 09:34   #1053
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Wuchko Pregled postova
šalje čajniz jutros mail s linkom na ips.posta.hr gdje se vidi da je fon jučer ušao u Hrvatsku. mene zanima može li on na neki način manipulirati s TN-om?
Velim ti, zemi mu pare i ako mob zbilja dođe, onda mu vrati...
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 10:39   #1054
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Datum registracije: Jul 2010
Citiraj:
Bar imaš TN,meni Banggood poslao bar kod i neki link od lokalnog špeditera da vidim da su oni predali pošiljku i to bi trbalo biti to.TN je kod tog lokalca kriv zato jer im nešto nije u redu sa sustavom za pračenje(ma možeš si misliti) zavlače jer očito nemaju robu i treba im vremena da ju nabave.
Kužim da bi bilo teško raditi sa tako velikom zalihom,ali onda brate mili nemoj lagat da šipaš u roku dan,dva.
dabomba je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 11:40   #1055
frulex
Registered User

Citiraj:
Ne može manipulirati sustavom praćenja, uostalom i sam možeš provjeriti na hrpi sajtova broj, jedino ti može poslati lažni/krivi/tuđi/nepostojeći broj pa te na taj način zezati. Ali ako TN pokazuje na našem ipsu da je paket stigao u HR, vjerojatno je sve OK...
frulex je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 11:49   #1056
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor frulex Pregled postova
Ne može manipulirati sustavom praćenja, uostalom i sam možeš provjeriti na hrpi sajtova broj, jedino ti može poslati lažni/krivi/tuđi/nepostojeći broj pa te na taj način zezati. Ali ako TN pokazuje na našem ipsu da je paket stigao u HR, vjerojatno je sve OK...
Isti je TN cijelo vrijeme.. Na kraju krajeva, mogu podići claim do 27.12. pa ćemo vidjeti hoće li doći u ovih 20ak dana.. Dispute ne zatvaram ni u ludilu..
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2013., 14:24   #1057
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Isti je TN cijelo vrijeme.. Na kraju krajeva, mogu podići claim do 27.12. pa ćemo vidjeti hoće li doći u ovih 20ak dana.. Dispute ne zatvaram ni u ludilu..
Ako je kod nas, najkasnije do 20.12 bi ga trebao dobiti, uključujući i carinu. OK 99% sigurno, onih 1% je da ti se paket zametne ko našem kolegi flajpanu.
Staro 11.12.2013., 21:40   #1058
Zebran
Premium
Moj komp

Zebran's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
19.11.2013. naručen preko Banggood-a. U kojoj državi je mobitel? Da li da dignem case za nekoliko dana. Od 03.12.2013. je isto stanje sa tracking numberom.
https://imageshack.com/i/f5s5eup
Staro 11.12.2013., 21:46   #1059
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

U Singapuru je i ceka put za svicarsku. Ocito je da mob nisu imali na lageru pa su ga poslali nakon 10ak dana. Put od Singapura do svicarske moze trajat 10, 15 dana... zlatno pravilo prije narudzbe je ispitati je li mob dostupan, ocito da to nisi napravio, pa ti u startu sve kasni 10 dana. Kejs dizi za novu godinu, ne prije. Kad bi ga svi dizali tako lako di bi nam bio kraj
Staro 11.12.2013., 22:05   #1060
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Da,isti zajeb imam i ja,iako piše da šalju u roku jedan do tri dana trebao sam prije provjeriti.
Ovako me bang počastio sa lažnjakom od TN.
Staro 11.12.2013., 22:09   #1061
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

E jbg. Za ubuduce ces znat. Prva stvar prije ikakve konverzacije nek vam bude "is this phone (onda link telefona) on stock?"ako je odgovor yes, tek tada se nastavlja razgovor
Staro 12.12.2013., 11:56   #1062
turista
Premium
Moj komp

turista's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ne tako, preciznije je da se razgovara "SKU taj i taj..." - znači šifre dotićnog uređaja ili što več je.
turista je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 19:52   #1063
Los Sam
Premium
Moj komp

Los Sam's Avatar

Iskustvo s antelifeom

Iskustvo s antelifeom mi je dobro i lose.
Dobro: poslali odmah drugi dan TN, u roku 2 tjedna od placanja je bilo u ZG. Odlicno zapakirano, kutija u kutiji s mjehuricima. Sve je na broju i mob radi kako se spada.
Loše: Nisu me uopce dozivili. Napisao sam im upute kako da salju(sto da napisu na paket - fora koja je prosla frendu) i do koje vrijednosti da deklariraju. Takodjer, ako im nesto od toga ne pase da mi se jave prije slanja da se dogovorimo. U odgovoru su mi napisali da su poslali sa deklariranom vrijednoscu 30$ jer je EU carina striktna i ne mogu spustiti nize. Paket je dosao sa deklariranom vrijednoscu 30€ i opisom cellphone.
Naravno, Slavko je zabio, vjerojatno bi i bez toga, ali ovako nisam imao nikakve sanse i zato sam ljut.
Los Sam je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 20:28   #1064
frulex
Registered User

Jedino što nema "fora" koje prolaze ili ne - ili imaš sreće ili ne, ne obaziru se uopće na carini na to što piše na deklaraciji već ga otvore ili ne.
Staro 12.12.2013., 21:18   #1065
Los Sam
Premium
Moj komp

Los Sam's Avatar

Ne vjerujem da bi prosla ijedna kutija na kojoj pise cellphone i 30€.
Nek me neko proba opovrgnut.

Nevjerojatno mi zvuci da im je eci-peci-pec jedini kriterij kod slicnih tezina/velicina i da mozes napisat gold bar - 10000€ i proci liso...
Staro 12.12.2013., 21:36   #1066
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Moj paket sa ZTE 967s nisu otvarali, a ipak su trazili "Invoice". Rentgen radi svoje.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2013., 21:49   #1067
Los Sam
Premium
Moj komp

Los Sam's Avatar

Kod mene je obratno; moj su otvarali, a pisalo je cellphone...To su prek rentgena vidjeli.
Mozda je pitanje carinika, koji zeli vidjeti i koji ne zeli...rentgen i paket.

Drug brko valjda uvijek naleti na jednog takvog
Staro 12.12.2013., 22:09   #1068
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Meni su dva otvarali, a dva nisu. Na sva četiri sam platio pdv. Na dva je pisalo gift 20$, na jednom phone accesories a na jednom ništa . Tako da to sto piše ne znači ama baš ništa
Staro 12.12.2013., 23:30   #1069
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Točno tak,čista sreča je u pitanju.Moj xiaomi je bio zapakiran u tri kutije i ja sam se namučio da ga raspakiram,kao one ruske figurice bačuške ali vidi se na rentgenu kaj je unutra ili nije otišao na rentgen kad je došao bez slavka.
Nema tu pravila i nema poznate šeme.
i dobar je xiaomi,jeb... dobar.
Staro 13.12.2013., 00:01   #1070
frulex
Registered User

Citiraj:
Autor Los Sam Pregled postova
Kod mene je obratno; moj su otvarali, a pisalo je cellphone...To su prek rentgena vidjeli.
Mozda je pitanje carinika, koji zeli vidjeti i koji ne zeli...rentgen i paket.

Drug brko valjda uvijek naleti na jednog takvog
Meni je recimo bez PDVa prošao 10.1" tablet u ogromnoj kutijetini, a pisalo je 15$ ebook reader. Osim još jednog mobitela, na sve ostalo (9-10 paketa) plaćen je PDV iako je na svakom pisalo nešto različito, i cifra i opis.
Staro 13.12.2013., 06:46   #1071
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Meni je jučer naplaćen jedan sa DE nastavkom tako da ni to više ne prolazi.
Staro 13.12.2013., 07:08   #1072
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Zebran Pregled postova
19.11.2013. naručen preko Banggood-a. U kojoj državi je mobitel? Da li da dignem case za nekoliko dana. Od 03.12.2013. je isto stanje sa tracking numberom.
https://imageshack.com/i/f5s5eup
15 dana i ti bi dizao case? Daj oladi ajd da je 40 dana, ali 15... strpi se još malo.
Staro 13.12.2013., 08:29   #1073
dabomba
Premium
Moj komp

dabomba's Avatar

Dear,

Thank you for your order 1188820 .

We are sorry that the logistics tracking system still have problem now.How about we send you 100 points as a gesture of good will?

Evo kako Banggood pokazuje dobru volju,poruka me toliko raznježila da sam im odmah poslao odgovor da mi vrate lovu da se ne natežemo preko pay pal-a.
Namijem te na k.... zajedno sa 100 bodova.
Staro 13.12.2013., 08:44   #1074
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor dabomba Pregled postova
Dear,

We are sorry that the logistics tracking system still have problem now.How about we send you 100 points as a gesture of good will?

Evo kako Banggood pokazuje dobru volju,poruka me toliko raznježila da sam im odmah poslao odgovor da mi vrate lovu da se ne natežemo preko pay pal-a.
Wooow, 100 je**nih bodova, eeeee... nije to mala stvar počeli i bangovci bit govnari.
Staro 13.12.2013., 08:57   #1075
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor dabomba Pregled postova
Dear,

ja ne kužim zakaj se natežeš s njima preko mailova ili chat-a kad znaš da nebu niš od toga.

tako sam i ja probao. pa sam na kraju morao otvoriti paypal claim
jer kada sam otvorio paypal case niti tamo nisu ništa pisali. pa sam na kraju putem claima dobio lovu
  Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 09:26   #1076
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Dabomba, naručio si 5.12 jer ja imam manji broj trackinga a naručio isti dan. Prošlo je svega tjedan dana i dali ti krivi tracking number. Big deal.
Znalo se dogoditi da dođe i na carinu i dobiješ pismo s drugim trackingom a tebi na stranicama stoji i dalje krivi broj. Strpi se, ako ne dobiješ paket u roku 44 dana digni paypal case. Nemoj nas gurati na crnu listu. Što si naručio da ti je tako hitno?
Staro 13.12.2013., 10:19   #1077
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Ja isto ne kuzim ljude, ako ste vec narucili iz kine, s tim ste pristali na moguce cekanje i do 45 dana, a moguc i ne dolazak stvari, a za to postoji paypal, nije bezveze postavljen broj od 45 dana za dizanje casea. ako vam je hitno, nemojte narucivat iz kine i bok, ovako dizanjem caseova selleri vise nece htjet slat u hrvatsku, pa ni mi strpljivi necemo moc narucit nista...
Princ288 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 11:22   #1078
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Princ288 Pregled postova
ovako dizanjem caseova selleri vise nece htjet slat u hrvatsku, pa ni mi strpljivi necemo moc narucit nista...
Kao što sam već rekao, ako vam je toliko stalo do toga hoće li kinezi slati ili ne slati u Hrvatsku više, onda vi strpljivi se skupite i nadoknadite ljudima novce za koje su ih kinezi preje*ali. Baš me zanima jel bi ti bio strpljiv da nakon 43 dana ti čajniz veli "wait few more days", a na trackingu mobitel stoji u singapurskoj zračnoj luci...

Jasno da je idiotizam prijavit paypalu prije 40-tog dana od kupnje, ali nakon... ne znam što bi me spriječilo.
Staro 13.12.2013., 11:48   #1079
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Nije problem u dizanju case-a nakon 40 dana. Problem je kada nakon 12-13 dana od kupnje ljudi dizu case jer im se tracking nije pomaknuo i takve stvari. Pogotovo sada kada su guzve pred blagdane i sve zivo i nezivo u postanskom prometu kasni na nivou Europe a kamoli iz Kine i ostalih slicnih zemalja. Naoruzati se strpljenjem, 25-30 dana je prakticki normalno da poslijka putuje do adrese kupca. Tko to ne moze cekati najbolje da ne narucuje uopce
cyclone je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2013., 14:18   #1080
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor cyclone Pregled postova
Nije problem u dizanju case-a nakon 40 dana. Problem je kada nakon 12-13 dana od kupnje ljudi dizu case jer im se tracking nije pomaknuo i takve stvari. Pogotovo sada kada su guzve pred blagdane i sve zivo i nezivo u postanskom prometu kasni na nivou Europe a kamoli iz Kine i ostalih slicnih zemalja. Naoruzati se strpljenjem, 25-30 dana je prakticki normalno da poslijka putuje do adrese kupca. Tko to ne moze cekati najbolje da ne narucuje uopce
Slažem se kolega, te sam isto to i naveo. Ali jednako kretenski je i srat te prigovarat ljudima koji prijave nakon 40+ dana uz istu ispriku "metnut će nas na crnu listu zbog toga".
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na