|
![]() |
#901 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@mogy Rješenja koliko hoćeš: kupi kod na ebayu, pomoću aplikacije na Play Storeu, potraži na xda-developer forumu, pitaj lokalnog servisera mobitela (imaš jednog dobrog na Štrangi prekoputa škole Gelsi) ili se obrati članu Bruno_Rv.
![]() |
#902 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Eto, ja otključao ovaj Alcatel OT-6030X za 13 kn. Da, dobro ste pročitali, 13 kn. Ilitiga 1,49 funti. Javite se na OVAJ link ako nekome treba. Ne treba nikakav Root, fleš, drk, špric... Pošaljete točan model, imei i pid i za par sati dođe nck i ukucate ga u meni. Postupak ću objasniti. 1. Kad platite momku 1,49 funti, odma ga kontaktirajte i pošaljite mu sljedeće: Model: Alcatel OT-6030X / A / D (koji model već imate) PID: 2ABTHR1 (to je recimo moj PID, mob iz T-Coma) - imate ga na naljepnici na poleđini ako niste skinuli i na kutiji, na naljepnici gdje je IMEI. Piše PID: 6030X-2ABTHR1 (barem meni) IMEI: upišete mu broj koji vam već je, najlakše *#06# i udri I dodate "please send NCK as a reply to this message", budući ebay ima politiku da ne mećete e-mail adrese u poruke. 2. Za nekoliko sati (u mom slučaju 5 sati), dobijete odgovor: "Dear *****, Alcatel IMEI:xxxxxxxxxxxxxxxxx (koji vam već je) Dev Type:Phone ProviderId:6030X-2ATBHR1 (to je moj) NCK=******** (8-znamenkasni broj koji već dobijete) Thank You" 3. U brojčanik ukucate *#*#3646633#*#* i pojaviti će vam se EngineerMode menu. 4. Odskrolajte dolje do "Simme Lock" i uđite u taj menu. 5. Odaberite prvi gore "Network personalization". 6. Bit će vam ponuđeno nekoliko stavki: "Lock, Unlock, Add, Remove, Unlock permanently". Ali samo će vam Unlock biti dostupan za odabrati (ostali će biti sivi). 7. Odaberite "Unlock" i ukucajte NCK koji ste dobili u reply. Ima samo 3 pokušaja, stoga oprez. Kad se ukuca, finish i to je to. Tada su dostupni svi nazivi osim Unlocka. I mobitel je otključan i SIM free. Opcionalno, ukoliko to netko želi, ja sam odabrao Unlock permanently. Nakon toga, zasivi se i "Network personalization" i mob se više ne može lockati. To bi bilo to. Ako je nešta nejasno, slobodno pitajte. Zadnje izmijenjeno od: Brko. 01.11.2013. u 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Pozdrav. Uzeo bih si Nokiu 301, zna li netko može li se otključati s Vip mreže i kolika je gnjavaža (koristio bih ga za 098)? Ili da odmah uzmem već otključani (cca 250 kuna skuplji od Vip paketa)?
![]() |
#905 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2013
|
Probao narucit online kod za otkljucat HTC One koji je stock i zakljucan na Vip. Dobio kod i pokusao al ne ide. Kontaktirao ih te su mr prvo izludili da mobitel najvjerovatnije nije stock, da je mozda rootan i svasta nesto. Uglavnom nakon toga su mi rekli da ce pokusat dobit kod od mog providera al da ce potrajat. Evo vec 20 dana i nista. Uglavnom dalje trazio na netu te naso drugog lika sta otkljucaje te mu o upit i sve objasnio, i kaze da on moze generirat valjani kod i da mu triba par dana. Sad sam u ceki. Na netu se spominje da se Htc One na Vipu ne moze otkljucat jer oni minjaju original kodove. Jel netko uspio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 | |
Guest
|
Citiraj:
jesi probao ovo: for free desimlock, 1. Note IMEI *#06# 2. adb shell dd if=/dev/block/mmcblk0p6 of=/sdcard/mmcp6.dump 3. Open mmcp6.dump on SDCARD 4. Look for in this file your IMEI 5. Just in front of your IMEI a 8-digit code which corresponds to the unlock code 6. Switch off your HTC One X and insert a Sim of another operator 7. Type Unlock code obtained before |
|
![]() |
![]() |
#911 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Odbili su to uz objašnjenje da besplatno unlockaju samo nakon isteka ugovora. Tada sam rekao da ne tražim besplatno nego legalno i da ću platit. Odgovor je bio da oni ne vrše takve usluge. I onda sam unlockao Alcatela (isto t-kobile) za 13kn kao što sam gore opisao tako da sada koristim njega u tuđini ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Registered User
|
Citiraj:
kaze: cannot open for read: permission denied... Mobitel treba biti rootan da bi ovo radilo. Zadnje izmijenjeno od: Fatal1ty Z77. 24.11.2013. u 05:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#916 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Je li mobitel zaključan ako pokazuje crveni X kod znaka za jačinu signala? Inače mob je LG L5 II, kupljen u VIPu, a pokušao sma staviti bonbon SIM karticu. Inače ne otvara mi nikakav izbornik za unos unlock koda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Zaključan je, ima li preporuka za kojeg prodavača kodova sa ebaya ili da jednostavno uzmem prvi top rated? edit: otključao ga preko ebaya, platio i dobio kod u roku od 15 min Zadnje izmijenjeno od: Buger. 27.11.2013. u 22:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Fatal1ty Z77. 28.11.2013. u 13:41. |
|
![]() |
![]() |