Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.10.2013., 22:19   #2281
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Neko je spomenuo da je MS prevario narod sto se tice Wp7-8. Ruku na srce to su bili nasi zakljuci, jer koliko sam pratio nisu bas javno rekli da ce bit update. Sada su rekli da ce bit pa mozemo se nadati .
seno je offline  
Staro 06.10.2013., 23:38   #2282
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Evo, s obzirom da se priča o dogovoru Microsoft-HTC, htio bih samo napomenuti da to sa sobom donosi novu verziju Windows Phone OS-a. Jedno i ujedno i glavno ograničenje je rezolucija ekrana, za sada ni u jednom SDK-u nije podržana veća rezolucija od 1280x720 piksela. Možda ćemo još ove godine vidjeti pretpostavljam WP 8.5.
To neku opaku kristalnu kuglu imaš

Zasad se samo zna za WP 8.1 (Blue) od većih nadogradnji i to druge godine.
gin.tonic je offline  
Staro 06.10.2013., 23:52   #2283
Don Kihoty
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
Dakle uskoro WP8.1, i naravno W8.1...

Vidim li ja tu uskoro tužbu od Apple-a? Mislim,
oni svaki put kažu da imaju "novi OSX", a zapravo
mijenjaju za 0.1 decimalu. Copyright?
Don Kihoty je offline  
Staro 07.10.2013., 00:00   #2284
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
buduci da nisu patentirali numeriranje, sumnjam.
Staro 07.10.2013., 00:08   #2285
Don Kihoty
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
Ma samo kažem - sprdnja na Apple.. Dosadili su i bogu i vragu sa tim tužbama..

Sad mi je žao što nisam odmah u startu uzeo 820 ili 920,
ali nisam bio siguran koliko će mi se svidjeti platforma.

A pošto mi se sviđa - ne mogu nigdje naći nikoga da bi mijenjao 620 za neku jaču
uz moju nadoplatu, ili da bi netko kupio - jer i dalje je velika
averzija/strah prema WP sustavu, osobito u SK.
Don Kihoty je offline  
Staro 07.10.2013., 16:03   #2286
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Samo da razjasnim par stvari...

1. WP numeracija i dalje ostaje Microsoftova stvar odabira, njihova logika i njihova odluka. I ostaje nepoznanica do zadnjeg trena. Svi pričaju o WP 8.1 ali nitko sa sigurnošću ne može tvrditi da će biti baš WP 8.1, makar se to spominje na 100 sajtova. Sjetite se da je bio WP7, WP 7.5 i završilo je s WP 7.8.
Spominjanje WP 8.1 krenulo je daleko prije spominjanja GDR nadogradnji.
2. Ono što sam spomenuo oko dogovora Microsoft-HTC, nije stvar samo rezolucije ekrana. Tu je u pitanju i novi hardver, ujedno i novi drajveri. To znači da će novi upgrade/update imati malo više megabajta. Računajte samo da će se hrpa stvari morati malo prilagoditi, počevši od media playera koji će dobiti podršku za FullHD rezoluciju, ne samo u smislu "PLAY" nego će se naći i u postavkama (Settings).
3. Microsoft službeno ne izdaje nikakva priopčenja u vezi novih upgradea/update sve dok nisu u prerelease fazi.
4. Nagađanja da će se iduća veća nadogradnja zvati WP 8.1 krenula su kad se počela spominjati Windows 8.1 nadogradnja/verzija. Može biti da će Microsoft izgurati identičnost naziva ali opet ne mora.

Moja "kristalna kugla" je jednako funkcionalna kao i na svim sajtovima gdje se razglaba o idućim verzijama WP-a.
Samo da spomenem da je Microsoft Windows Phone 8 testirao na HTC HD7 mobitelima koji nisu ni bili u planu za takav upgrade a nagađalo se na više sajtova da će svi korisnici biti sretni i veseli, HTC HD7 ostao je na WP 7.8...
Sinac je offline  
Staro 07.10.2013., 16:25   #2287
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Nokia Lumia 1020, daytime:

Staro 07.10.2013., 16:39   #2288
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Slike ko da su nekako pastelne, fali detalja ?
Neo-ST je offline  
Staro 07.10.2013., 17:32   #2289
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Meni se čine odlične. Pogledajte samo zastavu u gornjem lijevom kutu na zadnjoj slici - vidi se koliko je ofucana sa končićima koji vise na sve strane.
Činjneica je da su dijelovi van fokusa tj. u pozadini malo mutni, ali tako je kod svih aparata.
Staro 07.10.2013., 17:50   #2290
mobyy
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
Na jednom forumu je čovjek objasnio kako je WP7 bio na jednoj drugoj platformi, kernelu, a WP8 je na istoj kao i OS za računala, pa bi sudeći po tome trebalo sve biti OK s nadogradnjama, pa čak i za godinu dana od danas. Možda upravo to izvuče WP8 platformu i postavi na drugo mjesto mobilnih OS-eva. Sumnjam da će Android biti ugrožen tako skoro.
mobyy je offline  
Staro 07.10.2013., 17:56   #2291
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

@ivo
Obzirom da ti neke tvrde da su ti fotke loše, evo kako ti Nokia pomaže
http://conversations.nokia.com/2013/...scapes-photos/
Staro 07.10.2013., 17:57   #2292
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Vise je fazon sto se prave veliki skokovi u HW a ne u kernelu.
Sada jedno pitanje mogao bih dobit L820 u zamjenu za L620 ( mizerna ili nikakava doplata ). Pa me interesuje kolika je razlika u izradi i kameri?

Zadnje izmijenjeno od: seno. 07.10.2013. u 18:41.
seno je offline  
Staro 07.10.2013., 20:14   #2293
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor seno Pregled postova
Sada jedno pitanje mogao bih dobit L820 u zamjenu za L620 ( mizerna ili nikakava doplata ). Pa me interesuje kolika je razlika u izradi i kameri?
pa ako je nadoplata mizerna ili nikakva ne znam cemu uopce raspravljat

inace 820 je napravljena ko tenk, one izmjenjive maske nit skripe nit se skidaju same od sebe...

kamera nije nista extra, prosjek... prije ambera je bila losija od N9 (navodno isti senzor), amber je puno popravio kvalitetu slike (pogotovo "low light" situacije)...
nathan.fake je offline  
Staro 07.10.2013., 20:16   #2294
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Ima raspravljat jer sestra uzima sebi phone, ali joj ne treba tako velik pa tu je vise "moje nagovaranje onda" . Pa sad mislim se sta uzet to ili cekat da mi uleti koja L920.
Da li cu osjetit razliku izmedju kamera (al osjetno)? Jer mi je nekako to primarno jer sve ostalo je bolje .

Zadnje izmijenjeno od: seno. 07.10.2013. u 20:24.
seno je offline  
Staro 07.10.2013., 20:34   #2295
nathan.fake
Premium

Citiraj:
Autor seno Pregled postova
Ima raspravljat jer sestra uzima sebi phone, ali joj ne treba tako velik pa tu je vise "moje nagovaranje onda" . Pa sad mislim se sta uzet to ili cekat da mi uleti koja L920.
Da li cu osjetit razliku izmedju kamera (al osjetno)? Jer mi je nekako to primarno jer sve ostalo je bolje .
ufff... gle 820 je odlicna, ali 920 je bolja u svakom pogledu... da mi neko ponudi zamjenu 820 na 920... odma bi pristo
naravno da 820 ima svoje prednosti kao izmjenjive maske/baterija... al 920 je (ex) flagship.. i to se vidi cim je primis u ruku

620 nisam imo prilike isprobat pa ne mogu komentirat kameru. sigurno je losija od 820, al pitanje koliko...

kamera na 820 je OK za mene, kao prosjecnog korisnika... al kad usporedim fotke sa sestrine 920 (i stare N8) - vidis da moze bolje

ako ti je kamera primarna.. bolje cekaj da ti uleti 920
nathan.fake je offline  
Staro 07.10.2013., 20:45   #2296
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@ivo
Obzirom da ti neke tvrde da su ti fotke loše, evo kako ti Nokia pomaže
http://conversations.nokia.com/2013/...scapes-photos/
uvik dobro dodje, hvala!
Staro 07.10.2013., 22:23   #2297
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Pa dobro znam ja da je bolja L920 , vidim slike po netu i iskreno ona mi je na meti kao sledeci telefon.
L820 bi eto mogla uletit dzaba, nije da mi je kamera primarna al ako slikam da barem slikam . Razmislim u sledecih par dana kako sta pa odlucim, u svakom slucaju imal neko par slika sa L820 (landscape), sa amber update-om?
seno je offline  
Staro 07.10.2013., 22:35   #2298
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ivo, pa bija si u Šibeniku a nisi se javija
Jesi još tu?
Staro 07.10.2013., 22:44   #2299
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Phonearena je imala blind test novih kamera na mobitelima, bome sam ja i odabrao pobjednika

http://www.phonearena.com/news/Lumia...arison_id48050
gin.tonic je offline  
Staro 07.10.2013., 23:41   #2300
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ivo, pa bija si u Šibeniku a nisi se javija
Jesi još tu?
Isa Ivo pa-pa.
Staro 08.10.2013., 12:45   #2301
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Staro 08.10.2013., 19:41   #2302
nathan.fake
Premium

prvi detaljni, nesluzbeni, GDR3/Bittersweet shimmer changelog na WPCentral, dolazi od pouzdanog leak-era

Citiraj:
Windows Phone 8 GDR 3

-Support for 1080p display for new devices like the Lumia 1520.
-Support for new processors.
-3 medium or 6 small tiles on a row for phones with screen resolution higher than WXGA (1280 x 768) including Lumia 920, 925, 928, 1020 and of course the Lumia 1520.
-Close apps by tapping on the X on top right in multitasking view. The icon of the app appears below.
-Custom tones for text or IM, voicemail, email and reminders (confirmed earlier by Windows Phone Central)
-Screen Rotation lock: When auto-rotate screen is off, your screen will stay in the current orientation when you rotate your phone.
-Driving Mode: Turns of all notifications except texts and phone calls when you're driving. You can also turn calls and texts off completely or set Driving Mode to text and automatic reply like "Hey, I am driving right now. I'll reply you later." Driving Mode can start automatically when your phone connects to a Bluetooth device.
-Connect to WiFi in OOBE when switching on your new phone for the first time or after you your reset your phone, so you can restore your data even before connecting to a cellular network.
-Attach Office files (.doc, .xls, .ppt) and .pdf files in email.
Citiraj:
Nokia Bittersweet shimmer

-Glance Screen: Notifications in glance screen similar to the notifications on the lock screen. Choose from any of the 20 accent colours for night mode instead of just red in Amber. You can choose whether you want to keep the glance screen always on when charging, in Amber it is always on when charging.
-New apps: Nokia Camera, Storyteller, etc.

Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 08.10.2013. u 21:00.
nathan.fake je offline  
Staro 08.10.2013., 19:44   #2303
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

odlicna mi je vijest za mogucnost dodavanja dokumenata kao attachment.
zar nisu spominjali da ce srediti dedicated volume za media?
Ima li govora o izbacivanju dobre music aplikacije?
Staro 08.10.2013., 19:50   #2304
mobyy
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
Znači s GDR3 Lumia 920 (i još neke) će dobiti do šest mini tileova u jednome redu.
To će biti zgodno za vidjeti. I nadam se da će ići na opciju "edge to edge" na ekranu jer previše je neiskorištenoga prostora.
mobyy je offline  
Staro 08.10.2013., 20:07   #2305
nathan.fake
Premium

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
odlicna mi je vijest za mogucnost dodavanja dokumenata kao attachment.
zar nisu spominjali da ce srediti dedicated volume za media?
Ima li govora o izbacivanju dobre music aplikacije?
i sad mozes attachat word/excel/powerpoint dokument u mail, ali moras to napravit iz office aplikacije... i mozes attachat samo 1 file istovremeno :/

sharat pdf je jos veca drama... acrobat reader forsira share preko adobe.com, onaj ms pdf reader preko skydrive-a :/

dedicated volume ce mozda bit u 8.1, al o tome se samo nagadja...

Citiraj:
Autor mobyy Pregled postova
Znači s GDR3 Lumia 920 (i još neke) će dobiti do šest mini tileova u jednome redu.
To će biti zgodno za vidjeti. I nadam se da će ići na opciju "edge to edge" na ekranu jer previše je neiskorištenoga prostora.
ma mislim da ce samo "stisnut" postojece i napravit mjesta za nove.. oni crni rubovi ce ostat crni (ili bijeli.. ovisi koju temu koristis ).
ako pogledas Lumia 1520 leak, vidis da i dalje ima lufta sa strane

Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 08.10.2013. u 21:00.
nathan.fake je offline  
Staro 08.10.2013., 20:26   #2306
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Autor nathan.fake Pregled postova
i sad mozes attachat word/excel/powerpoint dokument u mail, ali moras to napravit iz office aplikacije... i mozes attachat samo 1 file istovremeno :/

sharat pdf je jos veca drama... acrobat reader forsira share preko adobe.com, onaj ms pdf reader preko skydrive-a :/

dedicated volume ce mozda bit u 8.1, al o tome se samo nagadja...
Ma to mi uopće nije opcija. Katastrofa je složeno, a sve je zbog toga što je kernel zaključan ko p*ca skeptične djeve.
Staro 08.10.2013., 20:36   #2307
boy005
Premium
Moj komp

boy005's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
da li sammy ativ s dobiva GDR 3 update ili kako to ide ovdi? Pikiram si ga ovih dana, pa me zanima, da me nebi opet omaklo...
Staro 08.10.2013., 20:38   #2308
nathan.fake
Premium

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ma to mi uopće nije opcija. Katastrofa je složeno, a sve je zbog toga što je kernel zaključan ko p*ca skeptične djeve.
znam da je katastrofa :/ zakljucali su sami sebe hahahah
ne saljem puno office dokumente preko telefona pa me nije previse diralo, al kontam da su poslovnjaci kosu cupali
meni je jedino bitno kad dobijem attachment da ga mogu otvorit, a to savrseno radi

Citiraj:
Autor boy005 Pregled postova
da li sammy ativ s dobiva GDR 3 update ili kako to ide ovdi? Pikiram si ga ovih dana, pa me zanima, da me nebi opet omaklo...
moro bi dobit svi samsung WP8 modeli su dobili GDR2, za ocekivat je da ce dobit i GDR3.. jedino neki HTC modeli nisu dobili GDR2...

Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 08.10.2013. u 20:43.
nathan.fake je offline  
Staro 08.10.2013., 21:51   #2309
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ativ S javio da ima update.

Update je prošao bez problema.

Citiraj:
Update 8.0.10327.77

Google accounts. Windows Phone 8 now supports the CardDAV and CalDAV protocols that allow people to sync Google contacts and calendar information when they get new phones. (Existing phones that are synced to a Google account prior to December 31, 2013 will continue to sync as before.)

Xbox Music. It's now easier to select, download, and pin music. Plus, music fans will see more accurate metadata (such as song and album information) and many other performance improvements.

FM radio. Listen to FM radio right from the Music+Videos hub. (Not available for all phones.)

Data Sense. Stay on top of your phone's data usage with Data Sense. You can set a limit based on your data plan, or just keep track of which apps use the most data. (Not all mobile operators offer Data Sense.)

Skype. Voice over Internet Protocol (VoIP) apps like Lync and Skype now feature improved stability and performance.

Internet Explorer. Several fixes, including improvements to media playback reliability, will make your web browsing experience better than ever.

Camera. Set your favorite Lens so it opens automatically when you press the camera button. (Not available for all phones.)

Other improvements. Includes many other improvements to Windows Phone.

*Your update version number depends on your specific phone model and mobile operator.
Hamm je online  
Staro 08.10.2013., 22:44   #2310
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004

-->
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Stigla mi danas Lumia 520.
Mobitel je bombon, sve radi duplo glađe od najjačeg andoida na Samsungu/HTC-a

Čak je ekran dosta solidan, s obzirom šta sam čita da je low end... ekran je skroz ok.

Nego, naletija sam na problem sa sinkronizacijom kontakata sa googlea, znači sinkronizira mi se recimo 20%, ostali neće i javlja neki glupi error tipa da nema memorije što je nebulozno.

No i tome sam doskočija da sam eksporta sve iz googla u .csv pa to učita u live iako sam mora mijenjati upitnike (?) sa č i ć jer je to malo spizdija

Dojmovi male Nokijice su ekstremno pozitivni za sad, IE mi je duplo bolji browser od Chromea i na mobitelu od praktički 800kn radi brže od Chromea na top end Androidima, iako je N2 bija dosta dobar u tom pogledu.

Ovo me sad definitivno kopka da ubrzo uzmem 1020, os mi se vrlo sviđa, ništa mi ne fali praktički i sve je duplo preglednije nego na androidu (TW).

Što se hardverske strane tiče, mobitel je super izgrađen, gabariti su taman, nakon notea ga ni ne osjetiš, sviđa mi se gumirana pozadina a'la Desire i cijela estetika windowsa i nokije sa šarenim bojama i zamjenivim stražnjim maskama, pogotovo na ovim jeftinijim modelima.
Impresioniralo me kako dobro tipkovnica radi i čini mi se da je preciznija nego na Noteu (manje falivam), a prijem signala je duplo bolji. Recimo u potkrovlju na vikendici nikako nisam ima signala, a sad pričam bez problema i net radi na H+
Toliko me dojmila da sam od večeras na ovome

Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na