|
![]() |
#962 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Išao sam do Opatije s COpilot Live premiumom je super je navodio, nikakva odstupanja i slično. Kada je izgubio signal u tunelu na obilaznici, vratio se za 2s nakon što sam izašao iz tunela. Puno bolje locira i navodi od onih odstupanja u runkeeperu.
#963 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Je, kad nije tesko navigaciji skuziti da se autom vozis po cesti. Ono na Runkeeperu su prakticki cisti GPS podaci i vidi se da radi jako lose. |
![]() |
![]() |
#964 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Gps bi bio dobar da ima kompas. Nažalost zarada od par centi po mobu je bila važnija... |
![]() |
![]() |
#965 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ja sam ga držao u džepu i slušao glazbu na slušalicama, nije bilo na otvorenom nego sam se držao hlada ispod stabala uz velike zgrade... Možda da sam bio na otvorenom bi bilo bolje. Još ako ga držim u ruci... http://www.youtube.com/watch?v=DruDuwSGknw http://www.youtube.com/watch?v=qcwvxf75JwA Ne znam znači li ovo da ima kompas, no kada sam u mom neboderu u stanu (nema nikakvog GPS-a unutra) kako mob okrećem u GPS testu, tako se i North pomiče sukladno. Primjer, usmjerio sam ga prema ulici na ovoj fotki: http://prntscr.com/1k4fho I ovdje na prozoru gdje ima GPS http://prntscr.com/1k4fud Isto pokazuje gdje je Sjever. http://prntscr.com/1k4fud Btw ovo je rezultat preciznosti dok smo bili na obilaznici, brzinom 90km/h http://prntscr.com/1k4gfp Btw baš gledam što znači HDR na kameri. Kada to uključim, moram jako mirno držati fotić. Nekako ima više svjetlosti na fotografiji i detaljnija je te ima oko 1mb više. No nisam skužio zašto moram držati mirno ruku.
. Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 08.08.2013. u 20:14. |
![]() |
![]() |
#966 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#967 |
Premium
|
Ima kompas preko GPS-a. Nema nažalost hardverski kompas kao i masa drugih kineza ppa su samim time dobri samo za autonavigaciju a ne za trčanje i hodanje. Ustavri mogu dobro poslužiti za lažiranje tih aktivnosti. Pokreneš program negdje na terasi kafića i ovaj bu istrčal barem 5 km za pola sata. |
![]() |
![]() |
#968 | |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
zato što je to fora s Iphone-a....ispali dvije slike i kao prekopira jednu preko druge!¸veća kvaliteta..ljepše slike...iako sam ja i na iphoneu dobijao vrhunske slike kad bi se čak i malo pomaklo između slikanja! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#969 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ne, udaljenost je točno onakva kao i na google kartama. Tj. dok sam hodao prikazivao je dobru udaljenost i brzinu. Jedino kasnije kada se pogleda na mapi, umjesto po pločniku čini se da sam hodao po zgradama. To je još dobro jer neki kinezi imaju skokove na mapi u tim aplikacijama i 120km/h hodanje. Što se tiče brzine, jako puno ss-a sam sam snimao ali svi su bili oko 4m preciznosti, a sada sam sve ss-ove s moba obrisao.
#970 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Stigao mobitel danas, nije otvarana kuverta, preko kineske je prelijepljena švedska naljepnica. Zasad sam zadovoljan, nisam još mijenjao rom, isprobavam stock ICS. P. S. U Chromeu ne reagira na PCE kad kliknem na Nove poruke, tek kad zumiram i gađam sredinu tek onda skuzi link, na firefoxu radi normalno. |
![]() |
![]() |
#971 | |
Registered User
|
Citiraj:
@Ag instaliraj bilokoju compass aplikaciju s playa, ako radi znaci da ima kompas. A mislim da ga Cubot ima. |
|
![]() |
![]() |
#972 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mogu ukratko opisati (seljački) što je HDR (onaj tko zna bi trebao shvatiti): kao da netko upali svjetlo ![]() Znači, ako se recimo fotka prema Suncu - fotke budu vidljivije.. Ako se fotka prema bilo čemu - također fotke budu svjetlije - vidljivije.. Ali zato treba držati mirno ruku jer je valjda veća ekspozicija, nemam pojma.. Neka objasne znalci.. http://en.wikipedia.org/wiki/High-dynamic-range_imaging Evo jedan moj primjer, ne nalazim bolji: klik |
|
![]() |
![]() |
#973 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
HDR je High Dynamic Range. I da, radi tako da opali 2 (ili vise) fotke sa razlicitim vremenima ekspozicije, te onda spoji dvije slike. Tako se dobije da slika sa kratkom ekspozicijom dobro snimi jako svjetle dijelove (ali se u sjeni nista ne vidi), a slika sa dugom ekspozicijom dobro snimi sjenu (ali sprzi svjetle djelove). Ruku treba drzati mirno jer treba uhvatiti te dvije (ili vise) slike, a ne samo jednu sa "optimalnom" ekspozicijom. HDR je "smisljen" jer senzori imaju puno manji dinamicki opseg (omjer najsvjetlije i najtamnije tocke u jednom trenutku) nego ljudsko oko. Problem je da vecina tih HDR fotki izgleda umjetno, umjesto da izgleda kao da zapravo gledas nesto uzivo. |
![]() |
![]() |
#974 | |
Premium
|
Citiraj:
Kompas je neophodan za tracking jer uz njegovu pomoć te uz pomoć senzora pokreta se utvrđuje položaj u prostoru. Ni jedan gps nije dovoljno precizan za to. Zatvorite se u kuću. ILi samo isključite gps i instalirajte bilo koju kompas aplikaciju s playa. Vidjet ćete da nema ništa od od kompasa. |
|
![]() |
![]() |
#975 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Evo, napokon sam napisao recenziju mog Cubota, tekst je preopširan za forum pa sam ga na blog stavio da mogu dodati slike http://anton008.com/cubot-gt99-recenzija/
#976 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ako mislis na akcelerometar, on je prilicno beskoristan sto se trackinga tice. I kako objasnjavas onakav dobar track na mojem runkeeperu na mobitelu bez kompasa? |
|
![]() |
![]() |
#977 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ispravi greskice: ovaj mob ima bolju BATERIJU (a ne kameru) od konkurencije.. I mozda mi je promaklo, ali u textu nisam vidio da si spomenuo velicinu ekrana.. |
|
![]() |
![]() |
#978 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel neko uspješno rootao thl w100? Ako je, prosim detalje... ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Guest
|
bok ![]() daj mi recite dali Haier W910 ima kompas ili nema ? meni osobno to nije bitno ali me čisto zanima ![]() ![]() |
![]() |
#981 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
eroot https://dl.dropboxusercontent.com/s/...R6dEdxflg&dl=1 ili univerzalni tool koji imaš u recenziji CubotGT99 @Anton008
MIUI HR Translator Zadnje izmijenjeno od: MASVA. 09.08.2013. u 07:33. |
![]() |
![]() |
#982 |
Premium
|
Kak sam shvatil ti imaš Rio od Gygybajta? On ima magnetski senzor. Vjerovao ili ne.... |
![]() |
![]() |
#983 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
http://www.visionelectronics.be/inde...dal?format=pdf |
|
![]() |
![]() |
#984 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Svaka čast kineskim mobitelima i cijenama istih, ali pričat o nekakvoj usporedbi sa brand name proizvođačima je smiješna (pogotovo sa trenutnim flagship modelima o kojima ti pričaš). MTK je firma koja nepoznaje pojam open source (surce code nedostupan). Uglavnom svi kineski proizvođači mobitela (tableta) ne objavljuju source code za ROM na mobitelu (čast iznimkama). Nadogranje sustava, ispravljanje grešaka, poboljšanja u softwareu su uglavnom nedostupna. Help desk za kineske mobitele je prodavač, a ne proizvođač. Uglavnom većinu stvari zbog koje je android toliko popularan oni zanemaruju. Da skratim, s obzirom na cijenu nude mnogo, ali svaka usporedba sa brand name proizvođačima je suvisla. |
|
![]() |
![]() |
#985 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svi smo mi svjesni toga. Kao i činjenice da nikad nećemo dobiti upgrade na noviji OS (npr. KLP aka Android 5.0). Znamo i to da njihov quad se ne može uspoređivati sa Snapdragonom ili Exynosom, ali za tu cijenu - boli nas. Kupiš ga kao poklon nekome, a još ako ta osoba ima 2 mobitela, dual SIM mob mu je san snova. Nađi neki svrsishodniji poklon za <1.000kn. Kupiš mobač, koristiš ga godinu-dvije, onda prodaš i nisi na gubitku. Pogledaj koliko košta Cubot GT99 i pošto se prodaje na oglasniku.
#986 | ||
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Doduše ne iz prve, tražilo je prvo kalibraciju... Citiraj:
Čitam da mu je to mana, da je dosta slaba slušalica, baterija je u stvarnosti 1800mah a kamera je u stvari 8mpix te softwerski interpolirana. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Necronomicon. 09.08.2013. u 09:30. |
||
![]() |
![]() |
#989 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Ja u kupe, a ti u špade! Nisam protiv kineskih mobitela, ali usporedba sa brand name flagship mobitelima ne stoji... Nisam baš siguran koliko bi ljudi koji ne čitaju pcekspert i slične forume kupilo tamo neki Cubot, Thl, Jiayu neovisno o njegovim karakteristikama. PS Da se razumimo, ja sam naručija Haier-a za poklon. |
|
![]() |
![]() |
#990 | |
Registered User
|
Citiraj:
Inace totalno nebitno za temu. Bitno je da se izgleda MTK mobiteli ne mogu pouzdano koristiti za sport tracking. Netko s Haierom, runkeeper pretty please? Kao sto je Ag napravio? Zadnje izmijenjeno od: rendula. 09.08.2013. u 10:29. |
|
![]() |
![]() |
|
|