Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2013., 20:27   #6781
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Da se pohvalim. Novi lezaj desnog kotaca, 800 i nest kn sa ugradnjom. Druga intervencija na Switfu u 7 i pol godina. Ja mislio da je nejak bezveze. Sutra bu bil gotov pa cu znat tocno koliko. Brujilo je pri visim brzinama, u zadnje vrijeme i pri nizim. Ja sam mislio da sam nekaj odvalio u jednoj nezgodici ali nisam.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2013., 20:45   #6782
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Nije to jeftino bome... Znam da je kod mene preko triput jeftiniji. SKF lezaj.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2013., 20:50   #6783
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Malo sam pogledal i tak se krecu i za ostale aute u ovlastenim servisima, origigi. S obzirom da se taj autic zadnje 4 godine drnda samo po gradu nije lose ni izdrazlo. Ak bu i tak novi potrajal 135 tisuca, isplati se dat vise. Zadnjih godinu i dva mjeseca me auto kostal 600 i net kuna, servis pa je nekaj moralo jer je to dosta malo za odrzavanje. Ukupni trosak kvarova, dva manja kvara, oko 2500kn u 7 i pol godina. Inace mi se prije njega nikad nije pokavrio ni jedan auto, na taj nacin, jesu pregarale zarulje na Micekima i sl. gluposti. 15 + godina. Lazem je otisal alternator na Toyoti ali mi je auto pokazal kvar a ja sam mislio da se to bezveze gori tak da me mali kvar od 200,300kn, ispal dosta.
Staro 07.08.2013., 21:23   #6784
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ja bi za te novce promjenio sva četiri i to nikako nebi radio u ovlastenom, ali to sam samo ja..
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2013., 21:24   #6785
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

To jedino ak si sam stavljal ili ti je netko besplatno stavil gore. To isto dolazi u kompletu sa jos necim kolko sam skuzio. Mozda sam lezaj i nije tak skup. Nisam mehanicar jbg.

Znas onu, nisam tolko bogat da kupujem jeftino. Ni bezveze izmisljeno. Naravno da se ne treba pridrzava ko pijan plota ali sigurno da ima tu nesto.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 07.08.2013. u 21:32.
Staro 07.08.2013., 22:01   #6786
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
To jedino ak si sam stavljal ili ti je netko besplatno stavil gore. To isto dolazi u kompletu sa jos necim kolko sam skuzio. Mozda sam lezaj i nije tak skup. Nisam mehanicar jbg.

Znas onu, nisam tolko bogat da kupujem jeftino. Ni bezveze izmisljeno. Naravno da se ne treba pridrzava ko pijan plota ali sigurno da ima tu nesto.
Ide neki puta skupa s glavčinom.
I ovo je preskupo.
A ovo nisam bogat se ne odnosi na auto dijelove.
Dobit ćeš prepakirani SKF ako imaš sreće pod original i preveliki račun za zamjenu. Pa ne proizvodi Suzuki taj ležaj.
Čak ga ni ne dobavlja od samo jednog proizvođaća.
Ako je s glavčinom, skupa s rukama taj posao ne vrijedi preko 600kn.
I meho će si još uzet i lovu od postotka popusta koji dobiva od trgovine.
A ti postoci nisu mali. Uđi u Intercars s naruđbom od 2000kn za dijelove po prvi puta, odmah ćeš dobit 15-20%.
Bar su meni toliko nudili.
Ali tvoja lova.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote
Staro 07.08.2013., 22:10   #6787
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Malo sam pogledal i tak se krecu i za ostale aute u ovlastenim servisima, origigi. S obzirom da se taj autic zadnje 4 godine drnda samo po gradu nije lose ni izdrazlo. Ak bu i tak novi potrajal 135 tisuca, isplati se dat vise. Zadnjih godinu i dva mjeseca me auto kostal 600 i net kuna, servis pa je nekaj moralo jer je to dosta malo za odrzavanje. Ukupni trosak kvarova, dva manja kvara, oko 2500kn u 7 i pol godina. Inace mi se prije njega nikad nije pokavrio ni jedan auto, na taj nacin, jesu pregarale zarulje na Micekima i sl. gluposti. 15 + godina. Lazem je otisal alternator na Toyoti ali mi je auto pokazal kvar a ja sam mislio da se to bezveze gori tak da me mali kvar od 200,300kn, ispal dosta.
Svaka čast, imaš sreće sa autekima.
Kad te već tako dobro služi bez kvarova, neka mu je onda ovlašteni sa "originalnim" ležajem, iako je vjerojatno prepakirani SKF.

Gledam to što pišeš i razmišljam što se je dešavalo sa obiteljskim i službenim autima unazad 10+ godina koliko ih pamtim/pratim što se događa.. Od hiperturaže (Rover), samozapaljenja auta (Mitsubishi), pucanja remenja i zamjene motora (Volvo), razletavanja getribe (automatske (Mercedes, Volvo) i ručne (Mitsubishi)), krepnutih kompresora klime (Volvo, Renault) do onih malo manje ozbiljnih (novčano ) i predvidljivih - zamjene kvačila, dijelova ovjesa i tih "potrošnih" stvari. Peugeot ima hrpu mušica al ne sjećam se da je bilo nešto ozbiljno na njemu, a već broji 9 godina. Osim što je sad puko kanalni remen. Remenje nam puca samo na onim autima koji se održavaju po striktnim pravilima ovlaštenih servisa. Volvo, Peugeot, Rover, Mitsubishi su uzeti novi, ostalo je rabljeno. I jedino je Volvo profitirao od garancije, skoro sve je na garanciju mijenjano - i motor i getriba.
Opel je bio najstariji ('93) al zato i najjednostavniji sa najjeftinijim kvarovima.
Staro 07.08.2013., 22:25   #6788
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
<3
Toorop je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2013., 22:32   #6789
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Je bas mi se da sad rec da ga skinu ic ic trazit okolio jeftinije i opet cekat termin i svasta. Cak mi i pase da je veci racun, trenutno. Kao sta je napisal moja lova, moj izbor.
Nisam ja nikoga pitao gdje da kupim i koliko da platim, sam sam napisal koliko kosta ako nekog zanima posto je to takva tema.

Aute treba cuvat i stedit prije svega. Pogotovo ove nove jer su smece. Onda bu i manje kvarova i trosenja. Btw. ja sam radio ko trgovacki putnik 10 godina u ni tam mi nije nikad riknul auto osim zbog moje gluposti i sve gazde su furale u ovlastene srevise. S druge strane je bilo ekipe koji bi svako malo bili na srevisu kaj god vozili.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 07.08.2013. u 22:54.
Staro 07.08.2013., 22:45   #6790
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Staro 07.08.2013., 22:51   #6791
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:

Sve ja tebe razumijem zato sam i napisao "da sam to samo ja".

Ja bi recimo kupio sam ležaje i odnio majstoru da primjeni. Račun bi mi za 2 ležaja (ja bih odma mjenjao oba) bio oko 600 kn s rukama.
Također bih kupio originalan, ali na njemu nebi pisao Renault (u mom slučaju) nego SKF koji je orginal.
Naravno da bih i ja za neke stvari otišao u ovlašteni, ali po ovom pitanju meni je ovlašteni suludo riješenje.

BTW: pao je jedan na grobniku..

https://www.facebook.com/photo.php?f...1487901&type=1
Staro 07.08.2013., 23:00   #6792
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Ne kuzis. Zaboli me kaj pise na lezaju. Ne znam ni kak izgleda to nit me trenutno zanima. Zanima me da dobim sto prije auto, da imam takav nacin placanja kak imam kod njih i veci racun mi dobro dode zbog troskova jer se poklopilo, slucajno. Uopce ne znam kaj pisete o tome kak se zove proizvodac ko da ja to pratim ili ne znam kaj. Stvarno me zaboli kak se zove, Suzuki, Magarac ili Pero, hocu sam da se to napravi bez da me se previse zajebava po ovakvom paklu od vremena.

Pupo, nebi iso na Grobnik po ovakvom vremenu ni da mi platis, ok do neke granice. Imas link od toga?

Nagore sto osiguranja ne priznaju stete na stazama, sad ce me napast Jopis ak sam u krivu. Osim ak ne postoji posebna varijanta za to. Valjda zato nema vise linka anema ni tablica na slici. Vjerujem da ko ima takav auto ima i kasko ali u ovom slucaju mislim da nema.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 07.08.2013. u 23:45.
Staro 07.08.2013., 23:27   #6793
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova

Žao mi auta, je sa vozačem sve oke?

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Piše da je nedostupno?
Staro 07.08.2013., 23:41   #6794
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

maknuli su sliku.
Staro 08.08.2013., 01:29   #6795
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Nagore sto osiguranja ne priznaju stete na stazama, sad ce me napast Jopis ak sam u krivu. Osim ak ne postoji posebna varijanta za to. Valjda zato nema vise linka anema ni tablica na slici. Vjerujem da ko ima takav auto ima i kasko ali u ovom slucaju mislim da nema.
Hehehe, neću te napast
Ima, doplata za kasko, masna naravno, za povremene odlaske na trkaće staze, te za česte, mislim da je 50% za povremene doplata, a 100% ili čak i više za česte, tako nešto, ne znam sad ovak rano napamet.
Staro 08.08.2013., 02:26   #6796
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

A ko provjerava dal si ti često na stazi il rijetko? Što ak se zaletiš svaki drugi dan dva tjedna za redom a inače ideš jednom mjesečno?
Staro 08.08.2013., 08:54   #6797
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
A ko provjerava dal si ti često na stazi il rijetko? Što ak se zaletiš svaki drugi dan dva tjedna za redom a inače ideš jednom mjesečno?
Eo me na poslu.
Ovako ti stoje doplatci - 40% za sudjelovanje u jednoj trci; 200% za neograničeno sudjelovanje u trkama, a nekad su ti doplatci bili 240% za 1, 450% za neograničeno (imam sve opcije vidljive još uvijek u programu).
Što se tiče provjere, ne znam kako se provjerava, nije u mojoj domeni
Staro 08.08.2013., 10:24   #6798
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Eo me na poslu.
Ovako ti stoje doplatci - 40% za sudjelovanje u jednoj trci; 200% za neograničeno sudjelovanje u trkama, a nekad su ti doplatci bili 240% za 1, 450% za neograničeno (imam sve opcije vidljive još uvijek u programu).
Što se tiče provjere, ne znam kako se provjerava, nije u mojoj domeni

Znači ja ako sad odem jednom godišnje rekreativno vozit se po grobniku kasko mi je veći za 40%?
Staro 08.08.2013., 11:02   #6799
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Valjda, a zamisli da ideš jednom mjesečno..
Staro 08.08.2013., 11:04   #6800
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Mozda se treba prijavit kad se ide.
Staro 08.08.2013., 12:27   #6801
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
Znači ja ako sad odem jednom godišnje rekreativno vozit se po grobniku kasko mi je veći za 40%?
Da, ako napomeneš tu želju da ćeš ići na race track pri ugovaranju kasko police. Ako prešutiš, pa odeš, pa se razbiješ, ništa od kaska.

Citiraj:
Mozda se treba prijavit kad se ide.
Tako je, sve eventualne želje, (poruke i pozdrave), treba prijaviti pri izradi kasko police, nema naknadnih dodavanja stavaka na policu kako se prohtije.
Isto kako je i od početka godine obavezan alkotest i policijski zapisnik kad se prijavljuje šteta po kasku, dakle biti će vrlo lako utvrditi gdje je auto razbijen i kako. (doduše još uvijek se toga gore ne pridržava rigorozno za manje štete, koje se i dalje rješavaju bez zadrtog držanja propisa, tj traženja zapisnika i alkotesta, ali to nitko ne zna do kad).
Staro 08.08.2013., 13:16   #6802
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ispada da je na kraju najbolje i najsigurnije ne razbit se.
Staro 08.08.2013., 13:55   #6803
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Isto kako je i od početka godine obavezan alkotest i policijski zapisnik kad se prijavljuje šteta po kasku, dakle biti će vrlo lako utvrditi gdje je auto razbijen i kako. (doduše još uvijek se toga gore ne pridržava rigorozno za manje štete, koje se i dalje rješavaju bez zadrtog držanja propisa, tj traženja zapisnika i alkotesta, ali to nitko ne zna do kad).
Hoćeš reći da će sad za svaku štetu trebati zapisnik i alkotest?
Što se mene tiče super, samo policija još uvijek ne izlazi baš rado vani za sitnice.
A što spada po "manju štetu" i kako to odrediti odmah nakon nezgode?
Imao sam iskustvo s kaskom od prije par godina, nakon driftanja van ceste razbijena prednja maska, naizgled manja šteta. Odšlepali su me do ovlaštenog servisa jer se zadnja lijeva guma izula s felge (duga priča zašto), inače auto u voznom stanju. Odmah zovem žensku u osiguranje kod koje sam radio kasko, objasnim što je, pitam da li treba alkotest i policijski zapisnik da i to obavim, veli ne treba za manje štete. Odem prijaviti štetu u poslovnicu koja je 200m od servisa i ispričam sve, isto kažu ne treba. Dođe račun od nekih 8-9k kn (ne znam točno koliko je bilo). Osiguranje mi šalje dopis da nisam napravio alkotest i da ne priznaju, tj. priznaju ali moram učestvovati s 20% jer se radi o velikoj šteti.
Nakon moje žalbe i argumentacije da sam od 2 njihova djelatnika dobio informaciju da to ne treba, priznali su i pokrili cijeli popravak. E, sad, možda su išli starom metodom "ako prođe prođe". Druga je priča što sam ja vidio samo razbijen branik, a u servisu utvrdili da je pukao i neki nosač kilera i naravno mijenjali sve u kompletu što je diglo cijenu popravka. Znači, niti ja kao vozač niti djelatnici osiguranja u petak popodne nismo mogli utvrditi radi li se o manjoj ili većoj šteti, nismo mi majstori.
c-shadow je online   Reply With Quote
Staro 08.08.2013., 14:09   #6804
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Druga je priča što sam ja vidio samo razbijen branik, a u servisu utvrdili da je pukao i neki nosač kilera i naravno mijenjali sve u kompletu što je diglo cijenu popravka. Znači, niti ja kao vozač niti djelatnici osiguranja u petak popodne nismo mogli utvrditi radi li se o manjoj ili većoj šteti, nismo mi majstori.
Ista priča je bila i kod mene. Nije, na sreću, bio kasko u igri, ali obično osiguranje (krivca i moje). Žena mi lupila auto, neopreznom vožnjom u rikverc. Ja sam stajao i nije bilo upitno tko je kriv. Na autu se vidjela ogrebotina samo. Jest da sam ja čuo lom, pri udaru, ali nisam ništa vidio. Na kraju je ispalo da je pokidala nosače branika i da je trebalo dosta toga zamijeniti/popraviti/prefarbati. Račun je bio preko 6k kuna.
Podmirili su sve (njeno osiguranje), ali bilo je dosta natezanja.
Staro 08.08.2013., 14:23   #6805
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Bit ce to još gore kada dođu osiguravajuca društva sa policama od 80 jura.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2013., 15:08   #6806
GT3
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Tako je, sve eventualne želje, (poruke i pozdrave), treba prijaviti pri izradi kasko police, nema naknadnih dodavanja stavaka na policu kako se prohtije.
imam pitanje vezano za kasko. prije 3 godine, kupio sam novi auto i odmah napravio kasko. tokom zime se ostetila hauba i prednje plastike od kamencica koje bacaju zbog snjega. nisu to strasno, ali na pra mjesta je skunit lak do lima. prijavio sam na kasko i dobio lakiranje branika i haube, ali sam uzeo lovu (oko 1400kn). ostecenja sam prekrio sa stikom, original od Fiata i to je to. Ono sto me zanima, jel problem ako ja svake godine prijavim "istu" stetu, jer ce opet preko zime pljstati soder po autu i biti ce ostecenja, a vidi se da su stara popravljena? Znaci, nije da prijavljujem ista ostecenja, ali su nastala na isti nacin. hvala
GT3 je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2013., 16:54   #6807
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Hoćeš reći da će sad za svaku štetu trebati zapisnik i alkotest?
Što se mene tiče super, samo policija još uvijek ne izlazi baš rado vani za sitnice.
A što spada po "manju štetu" i kako to odrediti odmah nakon nezgode?
Znači, niti ja kao vozač niti djelatnici osiguranja u petak popodne nismo mogli utvrditi radi li se o manjoj ili većoj šteti, nismo mi majstori.
Zakonski da, policijski zapisnik i alkotest su obavezni, naplata štete bez njih je samo dobra volja osiguravatelja prema osiguraniku.

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Bit ce to još gore kada dođu osiguravajuca društva sa policama od 80 jura.
Ooo da, već i sad ima problema dugogodišnjih sa ovim slabo zastupljenim osiguranjima, od nepostojanja ureda pa čekanja na izlazak procjenitelja, do nedostatnih sredstava u fondovima za isplatu šteta.

Citiraj:
Autor GT3 Pregled postova
imam pitanje vezano za kasko. prije 3 godine, kupio sam novi auto i odmah napravio kasko. tokom zime se ostetila hauba i prednje plastike od kamencica koje bacaju zbog snjega. nisu to strasno, ali na pra mjesta je skunit lak do lima. prijavio sam na kasko i dobio lakiranje branika i haube, ali sam uzeo lovu (oko 1400kn). ostecenja sam prekrio sa stikom, original od Fiata i to je to. Ono sto me zanima, jel problem ako ja svake godine prijavim "istu" stetu, jer ce opet preko zime pljstati soder po autu i biti ce ostecenja, a vidi se da su stara popravljena? Znaci, nije da prijavljujem ista ostecenja, ali su nastala na isti nacin. hvala
Fotografije svake štete se arhiviraju te se uspoređuju, a posebno se obraća pažnja na to da se ne isplaćuju duple odštete za ista oštećenja. Znači u tvom slučaju ako se pojave nova oštećenja na drugom mjestu imaš potpuno pravo na odštetu. Može ti jedino dat odbitnu franšizu ako je to skrpareno baš da se vidi da nije ranija šteta sanirana kako treba, ali to baš mora bit preočito da bi se išlo na takav odnos prema klijentu.
Staro 08.08.2013., 17:05   #6808
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Za krepat mi je kad se osiguravatelji ili bankari koji nisu zadnjih 20-ak godina plaćali ni porez na dobit ni PDV žale na-probleme

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2013., 17:13   #6809
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Za krepat mi je kad se osiguravatelji ili bankari koji nisu zadnjih 20-ak godina plaćali ni porez na dobit ni PDV žale na-probleme
Lol koji padobranac, moderator pa lupa neprovjerene peezdarije.

Postoji ti nešto što se zove porez na premiju osiguranja, koji iznosi 15% već duugi niz godina . I taj porez se plaća ODMAH po izdavanju police osiguranja, bez obzira je li naplata police bila odmah odjednom ili na 3-5-6-10 rata. A porez na dobit uredno plaćaju svi manageri koji su dioničari u firmi
Ili bi ti da se izjednači stopa poreza financijskim institucijama kao što su osiguravajuća društva koja moraju uplatiti desetke milijuna kuna garancijskih fondova (mislim da je 40 milja početni, al nisam sad na poslu da mogu točno provjeriti) samo da bi krenuli u rad, sa šverc komerc granama kao što je trgovina koje ne moraju garantirati ništa niti isplaćuju išta poslije?
Mislim da bi prije ovakvih uleta trebao se barem informirati osnovno o nekim stvarima, a štoviše, niti topic nije o bankama koje si spomenuo....
Staro 08.08.2013., 17:23   #6810
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Zakonski da, policijski zapisnik i alkotest su obavezni, naplata štete bez njih je samo dobra volja osiguravatelja prema osiguraniku.

Ooo da, već i sad ima problema dugogodišnjih sa ovim slabo zastupljenim osiguranjima, od nepostojanja ureda pa čekanja na izlazak procjenitelja, do nedostatnih sredstava u fondovima za isplatu šteta.

Fotografije svake štete se arhiviraju te se uspoređuju, a posebno se obraća pažnja na to da se ne isplaćuju duple odštete za ista oštećenja. Znači u tvom slučaju ako se pojave nova oštećenja na drugom mjestu imaš potpuno pravo na odštetu. Može ti jedino dat odbitnu franšizu ako je to skrpareno baš da se vidi da nije ranija šteta sanirana kako treba, ali to baš mora bit preočito da bi se išlo na takav odnos prema klijentu.
Citiraj:
Lol koji padobranac, moderator pa lupa neprovjerene peezdarije.

Postoji ti nešto što se zove porez na premiju osiguranja, koji iznosi 15% već duugi niz godina . I taj porez se plaća ODMAH po izdavanju police osiguranja, bez obzira je li naplata police bila odmah odjednom ili na 3-5-6-10 rata. A porez na dobit uredno plaćaju svi manageri koji su dioničari u firmi
Ili bi ti da se izjednači stopa poreza financijskim institucijama kao što su osiguravajuća društva koja moraju uplatiti desetke milijuna kuna garancijskih fondova (mislim da je 40 milja početni, al nisam sad na poslu da mogu točno provjeriti) samo da bi krenuli u rad, sa šverc komerc granama kao što je trgovina koje ne moraju garantirati ništa niti isplaćuju išta poslije?
Mislim da bi prije ovakvih uleta trebao se barem informirati osnovno o nekim stvarima, a štoviše, niti topic nije o bankama koje si spomenuo....
Koje je od dviju boldanih tvrdnji točna. Ako moraju imati debeli fond kako to da onda nemaju za isplatu šteta?
Bilo bi dobro da nabaciš ( valjda nije kažnjivo) koje osiguravatelje zbog boldanog pod 1. treba izbjegavati.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na