|
![]() |
#6781 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da se pohvalim. Novi lezaj desnog kotaca, 800 i nest kn sa ugradnjom. Druga intervencija na Switfu u 7 i pol godina. Ja mislio da je nejak bezveze. Sutra bu bil gotov pa cu znat tocno koliko. Brujilo je pri visim brzinama, u zadnje vrijeme i pri nizim. Ja sam mislio da sam nekaj odvalio u jednoj nezgodici ali nisam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6783 |
Premium
|
Malo sam pogledal i tak se krecu i za ostale aute u ovlastenim servisima, origigi. S obzirom da se taj autic zadnje 4 godine drnda samo po gradu nije lose ni izdrazlo. Ak bu i tak novi potrajal 135 tisuca, isplati se dat vise. Zadnjih godinu i dva mjeseca me auto kostal 600 i net kuna, servis pa je nekaj moralo jer je to dosta malo za odrzavanje. Ukupni trosak kvarova, dva manja kvara, oko 2500kn u 7 i pol godina. Inace mi se prije njega nikad nije pokavrio ni jedan auto, na taj nacin, jesu pregarale zarulje na Micekima i sl. gluposti. 15 + godina. Lazem je otisal alternator na Toyoti ali mi je auto pokazal kvar a ja sam mislio da se to bezveze gori tak da me mali kvar od 200,300kn, ispal dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6785 |
Premium
|
To jedino ak si sam stavljal ili ti je netko besplatno stavil gore. To isto dolazi u kompletu sa jos necim kolko sam skuzio. Mozda sam lezaj i nije tak skup. Nisam mehanicar jbg. Znas onu, nisam tolko bogat da kupujem jeftino. Ni bezveze izmisljeno. Naravno da se ne treba pridrzava ko pijan plota ali sigurno da ima tu nesto. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 07.08.2013. u 21:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6786 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
I ovo je preskupo. A ovo nisam bogat se ne odnosi na auto dijelove. Dobit ćeš prepakirani SKF ako imaš sreće pod original i preveliki račun za zamjenu. Pa ne proizvodi Suzuki taj ležaj. Čak ga ni ne dobavlja od samo jednog proizvođaća. Ako je s glavčinom, skupa s rukama taj posao ne vrijedi preko 600kn. I meho će si još uzet i lovu od postotka popusta koji dobiva od trgovine. A ti postoci nisu mali. Uđi u Intercars s naruđbom od 2000kn za dijelove po prvi puta, odmah ćeš dobit 15-20%. Bar su meni toliko nudili. Ali tvoja lova.
![]() |
![]() |
![]() |
#6787 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() Kad te već tako dobro služi bez kvarova, neka mu je onda ovlašteni sa "originalnim" ležajem, iako je vjerojatno prepakirani SKF. Gledam to što pišeš i razmišljam što se je dešavalo sa obiteljskim i službenim autima unazad 10+ godina koliko ih pamtim/pratim što se događa.. Od hiperturaže (Rover), samozapaljenja ![]() ![]() ![]() Opel je bio najstariji ('93) al zato i najjednostavniji sa najjeftinijim kvarovima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6789 |
Premium
|
Je bas mi se da sad rec da ga skinu ic ic trazit okolio jeftinije i opet cekat termin i svasta. Cak mi i pase da je veci racun, trenutno. Kao sta je napisal moja lova, moj izbor. Nisam ja nikoga pitao gdje da kupim i koliko da platim, sam sam napisal koliko kosta ako nekog zanima posto je to takva tema. Aute treba cuvat i stedit prije svega. Pogotovo ove nove jer su smece. Onda bu i manje kvarova i trosenja. Btw. ja sam radio ko trgovacki putnik 10 godina u ni tam mi nije nikad riknul auto osim zbog moje gluposti i sve gazde su furale u ovlastene srevise. S druge strane je bilo ekipe koji bi svako malo bili na srevisu kaj god vozili. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 07.08.2013. u 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6790 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#6791 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Ja bi recimo kupio sam ležaje i odnio majstoru da primjeni. Račun bi mi za 2 ležaja (ja bih odma mjenjao oba) bio oko 600 kn s rukama. Također bih kupio originalan, ali na njemu nebi pisao Renault (u mom slučaju) nego SKF koji je orginal. Naravno da bih i ja za neke stvari otišao u ovlašteni, ali po ovom pitanju meni je ovlašteni suludo riješenje. BTW: pao je jedan na grobniku.. ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...1487901&type=1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6792 |
Premium
|
Ne kuzis. Zaboli me kaj pise na lezaju. Ne znam ni kak izgleda to nit me trenutno zanima. Zanima me da dobim sto prije auto, da imam takav nacin placanja kak imam kod njih i veci racun mi dobro dode zbog troskova jer se poklopilo, slucajno. Uopce ne znam kaj pisete o tome kak se zove proizvodac ko da ja to pratim ili ne znam kaj. Stvarno me zaboli kak se zove, Suzuki, Magarac ili Pero, hocu sam da se to napravi bez da me se previse zajebava po ovakvom paklu od vremena. Pupo, nebi iso na Grobnik po ovakvom vremenu ni da mi platis, ok do neke granice. Imas link od toga? Nagore sto osiguranja ne priznaju stete na stazama, sad ce me napast Jopis ak sam u krivu. Osim ak ne postoji posebna varijanta za to. Valjda zato nema vise linka anema ni tablica na slici. Vjerujem da ko ima takav auto ima i kasko ali u ovom slucaju mislim da nema. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 07.08.2013. u 23:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6793 | ||
Mother Russia
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
Žao mi auta, je sa vozačem sve oke? Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6795 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Ima, doplata za kasko, masna naravno, za povremene odlaske na trkaće staze, te za česte, mislim da je 50% za povremene doplata, a 100% ili čak i više za česte, tako nešto, ne znam sad ovak rano napamet.
![]() |
![]() |
#6797 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Ovako ti stoje doplatci - 40% za sudjelovanje u jednoj trci; 200% za neograničeno sudjelovanje u trkama, a nekad su ti doplatci bili 240% za 1, 450% za neograničeno (imam sve opcije vidljive još uvijek u programu). ![]() Što se tiče provjere, ne znam kako se provjerava, nije u mojoj domeni ![]()
![]() |
![]() |
#6798 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Znači ja ako sad odem jednom godišnje rekreativno vozit se po grobniku kasko mi je veći za 40%? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6801 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Tako je, sve eventualne želje, (poruke i pozdrave ![]() Isto kako je i od početka godine obavezan alkotest i policijski zapisnik kad se prijavljuje šteta po kasku, dakle biti će vrlo lako utvrditi gdje je auto razbijen i kako. (doduše još uvijek se toga gore ne pridržava rigorozno za manje štete, koje se i dalje rješavaju bez zadrtog držanja propisa, tj traženja zapisnika i alkotesta, ali to nitko ne zna do kad).
![]() |
![]() |
#6803 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Što se mene tiče super, samo policija još uvijek ne izlazi baš rado vani za sitnice. A što spada po "manju štetu" i kako to odrediti odmah nakon nezgode? Imao sam iskustvo s kaskom od prije par godina, nakon driftanja van ceste razbijena prednja maska, naizgled manja šteta. Odšlepali su me do ovlaštenog servisa jer se zadnja lijeva guma izula s felge (duga priča zašto), inače auto u voznom stanju. Odmah zovem žensku u osiguranje kod koje sam radio kasko, objasnim što je, pitam da li treba alkotest i policijski zapisnik da i to obavim, veli ne treba za manje štete. Odem prijaviti štetu u poslovnicu koja je 200m od servisa i ispričam sve, isto kažu ne treba. Dođe račun od nekih 8-9k kn (ne znam točno koliko je bilo). Osiguranje mi šalje dopis da nisam napravio alkotest i da ne priznaju, tj. priznaju ali moram učestvovati s 20% jer se radi o velikoj šteti. Nakon moje žalbe i argumentacije da sam od 2 njihova djelatnika dobio informaciju da to ne treba, priznali su i pokrili cijeli popravak. E, sad, možda su išli starom metodom "ako prođe prođe". Druga je priča što sam ja vidio samo razbijen branik, a u servisu utvrdili da je pukao i neki nosač kilera i naravno mijenjali sve u kompletu što je diglo cijenu popravka. Znači, niti ja kao vozač niti djelatnici osiguranja u petak popodne nismo mogli utvrditi radi li se o manjoj ili većoj šteti, nismo mi majstori. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6804 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Podmirili su sve (njeno osiguranje), ali bilo je dosta natezanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6806 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6807 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
Ooo da, već i sad ima problema dugogodišnjih sa ovim slabo zastupljenim osiguranjima, od nepostojanja ureda pa čekanja na izlazak procjenitelja, do nedostatnih sredstava u fondovima za isplatu šteta. Citiraj:
![]() |
![]() |
#6808 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Za krepat mi je kad se osiguravatelji ili bankari koji nisu zadnjih 20-ak godina plaćali ni porez na dobit ni PDV žale na-probleme ![]()
![]() |
#6809 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Postoji ti nešto što se zove porez na premiju osiguranja, koji iznosi 15% već duugi niz godina ![]() ![]() Ili bi ti da se izjednači stopa poreza financijskim institucijama kao što su osiguravajuća društva koja moraju uplatiti desetke milijuna kuna garancijskih fondova (mislim da je 40 milja početni, al nisam sad na poslu da mogu točno provjeriti) samo da bi krenuli u rad, sa šverc komerc granama kao što je trgovina koje ne moraju garantirati ništa niti isplaćuju išta poslije? Mislim da bi prije ovakvih uleta trebao se barem informirati osnovno o nekim stvarima, a štoviše, niti topic nije o bankama koje si spomenuo....
![]() |
![]() |
#6810 | ||
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Bilo bi dobro da nabaciš ( valjda nije kažnjivo) koje osiguravatelje zbog boldanog pod 1. treba izbjegavati.
![]() |
![]() |
|
|