Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.07.2013., 12:56   #2881
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ironija... west i east je isti po igračima, i tamo i vamo ima i nubova i dobrih igrača.
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 14:27   #2882
Busola29
Guest

Pitanje jedno zašto u silver 1 dobijam manje po pobjedi od 8 do 15...

Inače dosta mislio sam prvu koju izgubim danas izaći i dosta , ali jednostavno predobri igrači sa mnom pa sam totalno igrao opušten... odustajem (za danas...) ne vrijedi nekada poželiš izgubiti ali ne ide...

PS. West i east isto imaju dobrih i loših igrača, sa tim da je trećina hrvatskih igrača prešla na west , jer su im smetali "noobovi" - većinom mlađa ekipa koja je smatrala da su puno bolji igrači... Većina njih da nije ovakvog postavljanja divizija bi bila na 1300, a i bili su na westu prije uspostavljanja ovakvog načina rankiranja igrača...

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 19.07.2013. u 14:36.
  Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 17:43   #2883
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Busola29 Pregled postova
Zato jer ti je niži MMR, općenito većinom u 1. divizijama je teško doći do 100. Budi sretan dok ne dobivaš 1-5.

Inače, pošto mjenjam champion pool (proširujem ga), počeo sam malo forsati Elise jungle i Ryze.

http://www.lolking.net/summoner/eune/28604868#history

Danas odigrao 7 rankeda, 5 winao, čisto zbog Elise, kakav ona ima gank potencijal.

Blue - red - top/bot, kroz njihovu junglu nakon mažnjavanja vukova/wraithova na mid.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 20:08   #2884
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:

Inače dosta mislio sam prvu koju izgubim danas izaći i dosta , ali jednostavno predobri igrači sa mnom pa sam totalno igrao opušten... odustajem (za danas...) ne vrijedi nekada poželiš izgubiti ali ne ide...

PS. West i east isto imaju dobrih i loših igrača, sa tim da je trećina hrvatskih igrača prešla na west , jer su im smetali "noobovi" - većinom mlađa ekipa koja je smatrala da su puno bolji igrači... Većina njih da nije ovakvog postavljanja divizija bi bila na 1300, a i bili su na westu prije uspostavljanja ovakvog načina rankiranja igrača...
Doslovno nema razlike između starog i novog sustava. Ovaj novi sustav je isključivo kozmetički "overlay" nad starim sustavom - dakle sada ti je ELO skriven, a razne divizije i lige služe tome da je igračima lakše shvatiti gdje se nalaze i da imaju opipljive kratkoročne ciljeve, ali i dugoročne. Također bodovi koje dobivaš ovise o tvom osobnom MMR-u, ali i MMR- ljudi sa kojima igraš i protiv kojih igraš, a MMR su razne kalkulacije koje Riot korisiti kako bi stavio igrače na mjesto gdje bi se trebali nalaziti. Kako bi povisio MMR trebaju ti dosta veliki "win streakovi" i onda doslovno igra odluči da pripadaš višoj ligi/diviziji i daje ti više bodova po pobjedi, a gubiš manje po porazu. Ovo je onak jednostavno objašnjenje.

Iskreno mislim da nema razlike velike između EUW i EUNE, samo je razlika što svi europski pro igrači igraju na EUW, dakle nas iz lower liga se to baš i ne tiče. EUNE - Iritinatni i glupavi Poljaci i Rusi, EUW - Preretardirani Španjolci i Francuzi, koji su po meni generalno najgori igrači u svim igrama ikada, bez ikakve konkurencije.

I neznam kaj ti to stalno znači sa mlađim igračima, pa koliko ti imaš, 60?!

Btw. nisam mogao odoljeti, pao je Spirit Guard Udyr, iako ga ne igram. Predobro izgleda.

Zadnje izmijenjeno od: HAL. 19.07.2013. u 20:27.
HAL je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 20:48   #2885
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Zato jer ti je niži MMR, općenito većinom u 1. divizijama je teško doći do 100. Budi sretan dok ne dobivaš 1-5.

Inače, pošto mjenjam champion pool (proširujem ga), počeo sam malo forsati Elise jungle i Ryze.

Danas odigrao 7 rankeda, 5 winao, čisto zbog Elise, kakav ona ima gank potencijal.

Blue - red - top/bot, kroz njihovu junglu nakon mažnjavanja vukova/wraithova na mid.
Posto puno jungleam, razmisljao sam i o Elise ali mislim da je dosta teska za igrat pa onda ne znam jeli bi je kupio ili ne. Gledao sam ti malo lolking match history i stvarno dobre scorove imas i jednostavan build pa mi reci jeli teska za igrat ili?
Staro 19.07.2013., 21:35   #2886
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Posto puno jungleam, razmisljao sam i o Elise ali mislim da je dosta teska za igrat pa onda ne znam jeli bi je kupio ili ne. Gledao sam ti malo lolking match history i stvarno dobre scorove imas i jednostavan build pa mi reci jeli teska za igrat ili?

A build izgleda jednostavno, ali ga većinom gradim drugačije, obično moram inicirati fight-eve pa sam malo više tanky...ali ja sam ti dosta agresivan igrač, tako da mi je taktika s Elise jer je tako jako snažna da odmah natjeram top ili bot od njih da krenu rejđati

Danas sam prvi put doživio "OMG THIS N00B JUNGLER PLATINUM 5, UNNINSTAL GAME" od plat 3

Mislim da je elise jedna od onih "easy to learn, hard to master".

Citiraj:
Autor HAL Pregled postova
Doslovno nema razlike između starog i novog sustava. Ovaj novi sustav je isključivo kozmetički "overlay" nad starim sustavom - dakle sada ti je ELO skriven, a razne divizije i lige služe tome da je igračima lakše shvatiti gdje se nalaze i da imaju opipljive kratkoročne ciljeve, ali i dugoročne. Također bodovi koje dobivaš ovise o tvom osobnom MMR-u, ali i MMR- ljudi sa kojima igraš i protiv kojih igraš, a MMR su razne kalkulacije koje Riot korisiti kako bi stavio igrače na mjesto gdje bi se trebali nalaziti. Kako bi povisio MMR trebaju ti dosta veliki "win streakovi" i onda doslovno igra odluči da pripadaš višoj ligi/diviziji i daje ti više bodova po pobjedi, a gubiš manje po porazu. Ovo je onak jednostavno objašnjenje.
Osobno, da nema ovog novog sustava, vjerujem da bih vjerojatno bio više rangiran, jer sam 7x zaredom igrao kvalifikacije i dobivao trollove.
Staro 19.07.2013., 21:40   #2887
Busola29
Guest

Citiraj:

I neznam kaj ti to stalno znači sa mlađim igračima, pa koliko ti imaš, 60?!

Btw. nisam mogao odoljeti, pao je Spirit Guard Udyr, iako ga ne igram. Predobro izgleda.
Stariji od 30 godina malo (33...) ... za ovu igru sam pretjerano star , a kada bi me poznavao čudio bi se da takav lik igra ovakvu igru , ali uvijek samo osim drugih gluposti u životu od utakmica , brija , volio i kompiće...

Hvala na odgovoru , ali mi je izrazito glupavo ako mi se čini da partije za viši rang se ne boduju ili se možda varam...

Što se tiče kvalitete igrača , a problem je što igra ima previše pubertetskih igrača koje bi valjda prvo trebalo upoznati sa nekom curom. Frustrirani , nabrijani , laju, ne fermaju ništa... , sjećam se WOW kada sam ga igrao 2005 i 2006 takve smo izbacivali iz gilde u sekundi. Predobrih igrača imali i prijavljivali se , ali to su likovi koji se ne znaju ponašati.

Imali smo postariju gildu u WOW-u (demos casual gilda od 270 ljudi koja je među prvima išla u MC...) , čak se sastali u Zagrebu koja je bila prava mješavina muških i ženskih pa smo se neki i uživo upoznali. Najzanimljivije je bilo da je WOW igrao pripadnik britanskih specijalaca direkt iz Iraka i npr. menadžerica (i to kakva...) koja radi u Dubajiu. Šteta da nema više stranica linkao bi Vam slike menadžerica je BILA TOP ! I onda ti dođe nadrkani klinac i dere se i psuje na žensku što je pogriješila preko team speak (to tako iritantno ispada ) da ti dođe da ga prebiješ uživo.
IGRA PREDOBRO , SPAVA doslovno na igri , ali uništava ZADOVOLJSTVO IGRE... Onda ga izbacimo , a on moli sorry gazda molim vratim me biti ću dobar... Netko mu je odbrusio : nema više kada smo ti nudili bonu nisi htio slušati
  Reply With Quote
Staro 19.07.2013., 23:59   #2888
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Zapravo si i možda premlad za moj guild.
Staro 20.07.2013., 05:17   #2889
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010

nikad prije ovak dobrog skora na rankedu

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2013., 06:20   #2890
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Citiraj:
Osobno, da nema ovog novog sustava, vjerujem da bih vjerojatno bio više rangiran, jer sam 7x zaredom igrao kvalifikacije i dobivao trollove.
U biti bilo bi ti isto, jer nebi imao kvalifikacija, tj. nebi postojale, a svaki ranked game bi ti bio baš to, najobičniji ranked game.

Ali po meni su kvalifikacije općenito loše, jer već kad su kopirali Starcraft 2 sustav, onda su ga trebali kopirati 100%. Tamo kada dođeš na jedno od prvih mjesta (mislim da prva 3) svoje lige (u ovom slučaju i divizije), onda je bitno da se zadržiš na tome jedno kraće vrijeme i dobiješ automatski promotion. Totalno je glupo da u LOL-u moraš duplo raditi kako bi napredovao, a prečesto su kvalifikacije najgori dio igre, jer su užasno stresne, a ovisiš previše o četvero drugih ljudi. A aspolutno najgora stavr ikada je da ako leavaš jedan game iz serije (na champ selectu) da gubiš cijelu seriju, tko se toga sjetio...

Zadnje izmijenjeno od: HAL. 20.07.2013. u 06:30.
Staro 20.07.2013., 09:07   #2891
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Citiraj:
Ali po meni su kvalifikacije općenito loše, jer već kad su kopirali Starcraft 2 sustav, onda su ga trebali kopirati 100%. Tamo kada dođeš na jedno od prvih mjesta (mislim da prva 3) svoje lige (u ovom slučaju i divizije), onda je bitno da se zadržiš na tome jedno kraće vrijeme i dobiješ automatski promotion. Totalno je glupo da u LOL-u moraš duplo raditi kako bi napredovao, a prečesto su kvalifikacije najgori dio igre, jer su užasno stresne, a ovisiš previše o četvero drugih ljudi. A aspolutno najgora stavr ikada je da ako leavaš jedan game iz serije (na champ selectu) da gubiš cijelu seriju, tko se toga sjetio...
Ako se ne varam to su izmijenili, sada samo dobiješ jedan loss. Ali da, znam kako je to, riot client mi se DCa na 1 sec u champ selectu, a ja izgubim kvalifikacije zbog toga.

Općenito sustav mi je ok zbog tih divizija i to, ali mi je jako loš kada dođeš u promo/qual..ta fora da moraš gore ostati negko vrijeme (ajmo reći ako dođeš do 100, i onda da si od 100-70 nekih 5 narednih gejmova) i onda dobivaš promo bi bila ok.
Staro 20.07.2013., 11:49   #2892
Busola29
Guest

Pojavila se nova vrsta trollera u ovoj igri (bar tako imam osjećaj...) Postoje likovi koji su toliko frustrirani koji vise na rankedu , prijave se za igru i onda odbiju kada trebaju ući u igru. To stalno ponavljaju. Moraš biti turbo bolestan !...

Šta će igre i ponašanje napraviti mladima... Nova generacija tih koji igraju na kompovima većina nisu normalni ljudi - skroz labilni ...

Inače odigrao sam jedan game nespecifičan janna je igrala mid pojela našu luxisu i dobila doslovno sama partiju.... Kakav game svaki ulti nas je pravilno odbacila i onda bi neprijatelji dobili fight...

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 20.07.2013. u 12:00.
  Reply With Quote
Staro 20.07.2013., 12:59   #2893
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Citiraj:
Pojavila se nova vrsta trollera u ovoj igri (bar tako imam osjećaj...) Postoje likovi koji su toliko frustrirani koji vise na rankedu , prijave se za igru i onda odbiju kada trebaju ući u igru. To stalno ponavljaju. Moraš biti turbo bolestan !...

Šta će igre i ponašanje napraviti mladima... Nova generacija tih koji igraju na kompovima većina nisu normalni ljudi - skroz labilni ...

Inače odigrao sam jedan game nespecifičan janna je igrala mid pojela našu luxisu i dobila doslovno sama partiju.... Kakav game svaki ulti nas je pravilno odbacila i onda bi neprijatelji dobili fight...
Janna AP je jako snažan champion, sjećam se kada ju je Zekent forsao u SoloQ. Baš sam je jučer kupio, da probam malo supportati na njoj

mislim da sam si našao novog mid champa, koji spada u ovu s3 metu stack hp and win

Zadnje izmijenjeno od: X-Plosiv. 20.07.2013. u 16:15.
Staro 20.07.2013., 17:52   #2894
Busola29
Guest

Citiraj:
Janna AP je jako snažan champion, sjećam se kada ju je Zekent forsao u SoloQ. Baš sam je jučer kupio, da probam malo supportati na njoj

mislim da sam si našao novog mid champa, koji spada u ovu s3 metu stack hp and win

Jedan od najjačih late game mid championa po meni...
Ajmo reći da neki AOE mid champion kao brand će teško progurati svoj ulti na tako visokim rejtinzima (bar ja tako mislim...) , a ryze samo jača kako partija odlazi uz to item koji kod većine heroja nažalost mnogo puta igrači ne uzmu (iako budu po 2-3 heroja sa vrlo jakim speloovima...) banshe vail izrazito mu pomaže. Mene iznenađuje da se malo igra Galio na midu koji je takva kontra ap herojima da je to strašno...(uz to ako neprijatelj je previše u AP heroj koji dobija partiju...) Danas prve 3 partije blago katastrofa - ja jednu failao , jednu 4 na 5 izgubio 2 lika trollala i igrala neku svoju igru...( a sa teemom sam na početku pojeo nasusa...) i pomislih loš dan kada iza 3 vrhunske partije popraćene u zadnjoj partiji svime što me je nekada oduševljavalo igrati u rankedu na višim rejtinzima (mjeri se vrijeme kada se svaki put pojavi dragon , baron, vrijeme vraćanja inhibitora, gleda se za koliko vremena se oživljavaju neprijatelji...) Likovi me u startu flejmali zbog AP sone i na kraju lik iz gold2 kaže svaka čast na svom buildu...

Bila je ista priča ko ovdje šta će sona sa tako malo armora , a na kraju lik ad carry se pokrio krpom i rekao sorry Napravio je par killova na naš clarity... I mi i protivnici na pola life bez mane ja uključujem clarity izlijećem sa flashom i ultam ih kod tornja a on ih pobije...
  Reply With Quote
Staro 20.07.2013., 23:57   #2895
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Galio nije tako dobar kao sto se misli, early moze malo zasmetat ap carryu ali mid i late strasno opadne.

I ja sam mislio da je dobar pogotovo zbog ulti-a, ali em ga je lako interuptat em radi nula dmg-a.
Staro 21.07.2013., 21:10   #2896
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Galio nije tako dobar kao sto se misli, early moze malo zasmetat ap carryu ali mid i late strasno opadne.

I ja sam mislio da je dobar pogotovo zbog ulti-a, ali em ga je lako interuptat em radi nula dmg-a.
Po meni je najveći problem upravo to kaj mu ulti prekineš ako prdneš u njegovom smjeru.
Staro 21.07.2013., 21:26   #2897
Busola29
Guest

Citiraj:
Po meni je najveći problem upravo to kaj mu ulti prekineš ako prdneš u njegovom smjeru.
Prvi Galiov item je banshe vail bar nekada prije. Znači jedan spell manje , normalno samo pravi igrači znaju tempirati ulti (podcjenjuju se mnogi ultiji heroja - npr skarner vidim da se ne igra , a to je grozan CC ...) , a uz to neznam da li mu ulti funkcionira sa "zonijom"....

Prije se igrao top , mid i support danas ga više rijetko vidim (vjerovatno i puno starih igrača ne igra...) Odigrao sam jednu partiju na negdje rating 1400 i lik je jednostavno iskerijao nam partiju... Prije sam igrao dosta sa galiom (u ekipi...) na 1600 ratingu i bilo mi je uvijek ugodno ga imati na svojoj strani... Znalo se dogoditi da lik kada bi igrao sonu iza mog ultija odmah potegne svoj ulti , to je bilo grozno ako obuhvatim svojim ultije par protivnika...
  Reply With Quote
Staro 21.07.2013., 22:51   #2898
HAL
Premium
Moj komp

HAL's Avatar

Citiraj:
Prvi Galiov item je banshe vail bar nekada prije. Znači jedan spell manje , normalno samo pravi igrači znaju tempirati ulti (podcjenjuju se mnogi ultiji heroja - npr skarner vidim da se ne igra , a to je grozan CC ...) , a uz to neznam da li mu ulti funkcionira sa "zonijom"....

Prije se igrao top , mid i support danas ga više rijetko vidim (vjerovatno i puno starih igrača ne igra...) Odigrao sam jednu partiju na negdje rating 1400 i lik je jednostavno iskerijao nam partiju... Prije sam igrao dosta sa galiom (u ekipi...) na 1600 ratingu i bilo mi je uvijek ugodno ga imati na svojoj strani... Znalo se dogoditi da lik kada bi igrao sonu iza mog ultija odmah potegne svoj ulti , to je bilo grozno ako obuhvatim svojim ultije par protivnika...
Postoji puno champova koji posao odrađuju bolje od Galia i i mislim da je to najveći problem. Imaš Banshe`s Veil, ali u biti ga nije problem skinut sa Galia pomoću nekog skillshota ili counter pickati njegov ulti sa nekim poput recimo Janne. Također treba ti vjerojatno i flash za hard engage. Zhonya mu prekida ulti, gotovo sam siguran.

Skarner je pak druga priča, po meni jedan od junglera koji treba rework pod hitno. Nema doslovno nikakav CC prije levela 6, dakle gankovi su mu najčešće smiješni, ukoliko igraš protiv nekoga tko warda. Damage mu je nikakav, a clear time isto za drek. Ulti mu counteraš sa jednim itemom i onda opet cijela priča pada u vodu. Također ako nema flash nemože napraviti hard engage, jer ga jaki disengage timovi (tipa da imaš Janna, Fiddle, Nami za support) doslovno skroz unište. Također je katastrofalno mana hungry.
Staro 22.07.2013., 09:07   #2899
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Igram kvalifikacije i dobijem unranked Xin-a koji ide na bot sa AP Teemom
Staro 22.07.2013., 09:20   #2900
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Šanker je definitivno jedan od najmanje viable junglera u ovoj sezoni. Dok se recimo puno igrao u S2, no nikad se nisam bojao tog champa dok mi nije došao lvl 16 naviše sa TriForce i bregom armora i mane...

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 13:12   #2901
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Šanker? Shaco?
Staro 22.07.2013., 15:35   #2902
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Skarner... mi tako imamo u našem timu neke čudne nazive, pa onda za Skarnera velimo Šanker, za Miss velimo Milfara i tako.

Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Staro 22.07.2013., 15:52   #2903
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Nidalee je Nidala IFYOUKNOWWHATIMEAN
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 15:56   #2904
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Kuja NIDALA majku joj

Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Staro 22.07.2013., 15:57   #2905
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

EDIT: Probao Aatrox-a, protiv Lissandre, Gold IV je bila na topu. Imali su super junglera, eve. Tako da sam krenuo 0:1:1 score, i cijelo vrijeme bio podjednako, nisam baš mogao outfarmati lissandru, ona je ipak farming mašina + ranged. Moj voli do 13. min uopće nije došao top, a lissandra me stiskala bogovski.

Ali na kraju 9:5 score, late triple-kill i GG. Super champ, nije tako op kako smo govorili.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 22.07.2013. u 18:11.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2013., 22:18   #2906
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Ashe - 450 IP - 250 RP

Diana - 6300 IP - 975 RP

Fiddlesticks - 1350 IP - 585 RP

Fizz - 6300 IP - 975 RP