|
![]() |
#151 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pustio sam HDD Regenerator u "pogon" i sad radi kontrolu sistemske particije (50gb)... Na nekih je 40% i za sad je našao 30 bad sektora i 1 popravio. Loše? |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš povoljnu Toshibu 500Gb SATA3 http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=toshiba+dt
![]() |
#156 |
Premium
|
HDD regenerator je "zapeo" od jučer na cca 49%, našao je 160 bad sektora i za sad nije popravio nijednoga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Premium
|
Uzalud ti trud. Popraviti ih se ne može. Spasi podatke s njega i baci ga u EE smeće.
![]() |
#158 |
Premium
|
A kakva je situacija sa diskom na kojem nema bad sektora a ima "Delays detected" (2x)? Jel se to može/treba popraviti, koliko je opasno...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Premium
|
Bolji je jedino WD Blue, ali je i skuplji. http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=wd+5000aakx
![]() |
#161 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#162 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Nekad par bad blockova se desi, i disk poslije radi super. S druge strane, nekad se to pocne kao bolest sirit... i disk je za smece. Kao prvi primjer, ja sam imao slican slucaj kao tintin, 'pokrpao' taj pending sector, i disk i dalje radi bez problema vec skoro godinu dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Premium
|
Govorimo o dsku na kojem je nađeno min. 160 BB. Tu ne pomaže nikakva relokacija. Njemu nema spasa. Black je brži, ali glasniji, skuplji i više se zagrijava. Preporuka za WD Blue i Toshibu i dalje ostaje.
![]() |
#169 |
Premium
|
Bed sektor/i su na sistemskoj particiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Premium
|
Napravi image particije sa Nortonom, Paragon ili Acronis toolovima (dakle neki imaging software). Uzmi neki LiveCD. Preformatiraj (full format) sistemsku particiju. Vrati image OS-a nazad. Opcija 2: Nadji nekog frenda koji se kuzi u to, pa da ti pomogne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Premium
|
Norton ghost je zablokirao nakon cca 60% jer nije mogao iskopirati jedan fajl.. Uključio sam sad u opcijama force clon, jek to ok? EDIT: Nije prošlo sa Norton ghostom. Acronis je odradio bez problema backup sistemske particije. Zadnje izmijenjeno od: tintin. 19.02.2013. u 22:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
|
Izglada sa su bed sektori nestali... ![]() Ima nešto sektora na kojima je pisalo Dilay detected (tako nekako)...što s njima? Čime napraviti defragmentaciju ? Disk nakon formatiranja i vračanja imagea... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Premium
|
To ti je to.. vise nemas 'current pending sector count', pa ti vise nece pizditi RAID polje ![]() Pazi samo da ti opet ne iskoci koji, i da ne raste 'Reallocated Sectors Count'. Ako se to pocne desavati, spremi se za zamjenu diska ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
|
Tnx na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
RAID 5 se raspao - recovery
Znaci server Dell Poweredge 2850: Raid 5 polje - 4 diska od 73GB, jedan je krepao, server nije mogao nastaviti raditi. Dosao novi disk, nije pokrenuo recover, u PERC-u nisam mogao rebuildati 4i disk. po nekoj preporuci na netu sam izbrisao staru konfiguraciju raida i napravio novu koja je bila identicna staroj. trebao se pokrenuti recover, nije. Preko Acronis disk directora 11 advanced sam probao onaj recovery expert, nadje mi particije. Međutim ne napravi nista drugo. Sta bi mi bilo najpametnije probati sada da probam vratiti podatke? spajanje na drugi server/PC i tako probati izvuci podatke ne mogu. preporuka softwarea i sl? Dell ima support za jaja otegnuti, a software im sluzi jedino ako je OS bootan i radi sto meni naranvo ne radi. Nemaju bootabilnih utility-a. help..fala
![]() |
#177 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#178 | |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
sa dell community foruma..s tim da su svi rekli - > ako ti Dell serviser kaze da inicijaliziras disk, NEMOJ jer ces sve izgubiti. Dell sluzbeno daje support samo serverima koji su pod jamstvom, tako da vise od njihovih community foruma nisam stigao.
![]() |
![]() |
#179 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ne vjeruj previše forumima. Za***i Dell, naše servise traži.
![]() |
![]() |
#180 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne kužim, ako je pao 1 disk, podaci su i dalje trebali biti dostupni? Meni je na Freenas serveru crkao 1 disk, ali sam i dalje mogao pristupati podacima (a i uredno je odradio rebuild nakon što sam nabavio novi) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|