|
![]() |
#1831 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
ok, hvala. u prijevodu, Paypal može vratiti/uplatiti lovu na teoretski bilo koju karticu... čemu onda forsiranje Vise?
![]() |
#1832 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
NP ![]() Citiraj:
Primiti klasičnu uplatu (odnosno isplatiti novce preko PP-a) je druga stvar, to ne ovisi o samom PayPalu, nego i o kartičnim kućama, samim bankama, karticama (tipa prepaid), itd... As I said, refund i isplata (na tvoj račun) nisu isto. I da, refund je vidljiv nakon par dana na računu, on nema veze sa besplatnim isplatama 1. u mjesecu.
![]() |
![]() |
#1833 | |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
samo je glupost da se (u današnje doba) povrat love može izvršiti na bilo koju karticu, a uplata na samo Visu... a sve ide preko Paypala. no kao što veliš, više je do kartičnih kuća neg Paypala...možda...
![]() |
![]() |
#1835 |
Premium
|
![]() |
#1836 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Nekako mi se ova kartica čini najjednostavnija opcija za pristup paypalu, osim onih početnih 25kn za izradu, nikakve druge provizije nema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1837 |
Playmaker
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisam 100% siguran jel pod uplatom mislite sako u slucaju refunda ili da ti netko uplati ovako novce za paypal, recimo placu. Klasicne uplate se mogu primati bez ikakvog problema, ja u PBZ-u imam visu i ziro racun na koji mi je spojen paypal, i primam uplate redovito. Normalno kad podizem, moram platit 5$ ako zelim odmah kad nastupi release date za uplatu ili cekat 1. u mjesecu pa ti automatski prebace bez naknade. Za prebacivanje im treba 1-5 dana, meni nikas duze od 3 nije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1838 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
i prije kad se u hrvatskoj nisu mogle primati uplate na PP, mogao si dobiti refundove razlika je i u tome da uplatu dobiješ na PP balance (pa onda plaćaš $5 za manualno i direktno slanje na račun, ili čekaš 1. u mjesecu za besplatno) a kad nešto platiš, pa dobiješ refund, to ide direkt na karticu
![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Pozz, jedno pitanje imam. Zanima me ako naručim neki item s neke stranice a nije ebay imam li ja pravo dizati case ako item npr. ne dođe za 45 dana ili je oštećen? Znam da kad se naručuje s ebaya da mogu birati hoću preko pp prijaviti ili direktno na ebayu.
![]() |
#1840 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
To ovisi o politici trgovini.. PP nema veze sa tim, on je samo "sredstvo" plaćanja.. 45 dana i case su politika "trgovine" zvane eBay.. Prouči malo pravila trgovanja te tvoje trgovine, moraju nešto imati, nekakvo pokriće za tebe, barem bi trebali imati.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1841 | ||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
PP je sredstvo zaplaćanje, ali kako oni sami sebe oglašavaju, siguran način plaćanja Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#1842 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Vjerojatno imaš pravo, no isto tako vjerujem da je procedura malo kompliciranija jer PP treba kontaktirati trgovinu i tako dalje.. Jedino ako PP relativno brzo vraća lovu a poslije se nateže sa trgovinom, nešto u smislu otkazivanja suradnje ili nešto slično (sve interno, naravno).. Boo.. No, jbg, treba pokušati.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
AFAIK PP ima podizanje case-a bilo vezano za ebay ili ne. zato i je ponekad trgovce prpa ako oces slat na drugu adresu itd (kad se kupuju skuplje stvari, ne ove pizdarije iz kine po par dolara). npr kad sam uzimao djelove za auto u UK (rude racing) htjeli su me prvo provjerit i zvali telefonom i mene i frenda kod kojeg sam slao u londonu. ima slucajeva kad tip plati, oni posalju iteme i onda tip digne case ili sta vec i pokupi pare. ![]()
![]() |
#1844 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
1.7. mi je poslana lova od strane PayPala i još danas nije vidljiva na mom računu...koliko im treba dana da lova sjedne kod nas na račun (Zg banka) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Nažalost, banke mešetare s novcima maksimalno koliko mogu (točnije, koliko im se dopušta). Rok je tri radna dana i ZaBa ga maksimalno koristi i tko zna gdje ga sve ulaže u ta tri dana i ostvaruje ekstra dobit, dok meni ne sjedne na račun. ![]() Ulaskom u EU smanjen je rok za transakcije na kraj idućeg radnog dana, ali samo unutar EU i za plaćanje u €urima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Regististriram se na paypal-u i pritisnem "verify". Za koliko se dana obično može saznati kod za verifikaciju (visa - HPB)? Da li pay pal ima neko vremensko ograničenje u kojemu se mora unesti taj kod? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
Why so serious
|
Danas je € nešto slabiji u odnosu na kunu, i kad recimo ja preračunam kune u eure je ok, a kad odaberem paypal plačanje, on mi baci 100kn više, tj moram platit 100kn više nego što je po tečaju...onda mi je bolje platit preko VISA nego preko paypala i ušparam 100kn, mislim pa nisam ih na cesti našel. Je to i kod vas, tj kak to paypal računa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1850 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Trenutni tečaj na paypalu je 8,05kn=1 euro, ali mislim da će ti biti slično i sa kreditnom karticom jer isto moraš konvertirati kunu u euro(pošto plačaš u eurima a račun ti je kunski) samo što ti oni pokažu po kojem su ti tečaju izrčunali tek kada dobiješ račun od Vise ili Mastera.Ali tu mogučnost imaš i na paypalu da ti banka prodavača odrađuje zamjenu valute a ne paypal.Prije same potvrde plačanja imaš opciju da to promjeniš pa ti cijenu izrazi samo u eurima.jedini je problem što ne znaš po kojem tečaju će ti to odraditi.Možeš otići na stranice banke od prodavača i tamo provjertiti tečaj euro-kuna pa si tako izračunati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Why so serious
|
Ali u svakom slučaju nemrem si pomoći...ne ovisi to o meni, to hoću reći. Ali ne inače znam preko kartice kupovat u Luis.de, i kad prek kartice kupim normalno mi po tečaju izračuna, ali definitivno ne tolko kolko paypal... 8kn za €, pa kaj su ponoreli? A € je još k tome sad slab po ljeti u odnosu na kn...mislim da ću preko kartice platit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Kako podesiti i da li se uopće da mi paypal ne radi konverziju iz usd u kune kad mi šalje novce na račun nego da odmah prebaci u eure (zaba onda kune preračuna u eure)? Isto mi Amex radi kod plačanja samo što oni prvo usd (ispravite me ako griješim) pretvore u eure pa onda u kune. Malo po malo i uvijek me oderu za par "nečega" pa ako se da kako izbjegnuti toliko konverzija zašto ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1853 |
bliss_zg - take, muljanje na tržnici
Datum registracije: Oct 2011
|
Nekak mi se cini najzgodnija tema za postavit pitanje, jel netko sa foruma mozda u USA? Trebam naruciti nesto pa da mi pomogne sa slanjem za Hrvatsku od sebe, uz naknadu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1854 | |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Imam pitanje u vezi paypala: Primio sam neke novce na svoj paypal racun, i u detaljima se nalazi ova poruka: Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1856 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Danima vec trazim ne pronalazim zasto nemam opciju tko ce mi radit konverziju banka ili paypal. Skoro svi korisnici to imaju ja ne. ni kad se logiram na paypal ni kad egdje radim checkout via paypal. na paypalu mi stoji ovo New - start selling online and across borders with PayPal! Set up your account.-moze li biti to inace racun je verificiran. Koristim VIZA credit debit card. a na racun mogu uplatit samo u svojoj valuti ne u dolarim. Pomoc netko |
![]() |
![]() |
![]() |
#1857 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nisam čuo da na paypal možeš birati tko će raditi konverziju. Time bi sami sebi izbijali novac iz džepa, sigurno si primjetio da imaju najgori tečaj od svih. :-) Mislim da to možeš izbjeći samo ako ti je kartica vezana za paypal u toj valuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1858 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1859 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Svaka čast, nisam znao. Evo promjenio sam si da uzima tečaj banke uvijek. @puding22 pogledaj link gore za kako napraviti izmjenu prilikom transakcije, a za izmjenu u postavkama za sve transakcije, pogledaj ovo: Link |
![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
To i je problem. Nemam te opcije. Nesto nije u redu negdje a ne znam gdje. Evo sta meni stoji http://tinypic.com/view.php?pic=10p0cpd&s=5 A treba mi to hitno. zasto ja nemam tu opciju. Nedavno mi frend kupovao iz splita i naravno da je mogao mijenjati. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|