|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
WIN Xp,particije,vracanje podataka?????????
Ima tri particije i instalirao sam win 98 i win xp. Na c disk sam instalirao win 98 a na e disk win xp. I poceli problemi! Instalirao sam jedan program u WIN Xp i kada sam ga htio otvoriti prijavio je neki error,ja stisnio ok i vise nisam mogao uci u WIN Xp sada kada biram da hocu da udje u XP prijavi mi da moram reinstalirati windowse. Instaliram ja win xp ponovno na e disk i sada imam mogucnost biranja 1.windows xp 2.windows xp 3.windows 98 kada sam pokrenio 1. usao je u win,ali nema onih podataka koje sam snimio dok su radili windwsi pod 2. a kada gledam zauzece disk on je popunjen bas za dvije instalacije win xp i onih podataka ali njih nema???? sada ne mogu uci ni pod 1. samo mogu uci u win 98 a tamo nemam diska e pod kojim je win xp. jel bi mozda upalio da pretvorim taj e disk u fat32 posto je on sada u NTFS pa ga onda win 98 prepoznaju??? sada me zanima kako da vratim podatke koje sam snimio na e disk??????????? Ako netko ima neku ideju kako da vratim podatke s e diska neka kaze... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
e to ja zovem CUMEZ ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Disk otfuraj kod frenda i tamo spasi podatke. To je najjednostavnije rjesenje. Ima i kompliciranijih..
![]() |
#4 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Rece on zamisljeno trljajuci palac i kaziprst ![]()
![]() |
#5 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Partition Magic, konvertiranje NTFS u FAT32. Jednostavno. ![]()
![]() |
#6 | ||||||||
Senior Member
|
A što ti se nalazi na d:\? vakum ![]() Nije mi čisto zašto 98 na c:\, a xP na e:\? što sa d:\, smrdi? ![]() Savjeti su ti gore navedeni, i to dobri. Ja bi ti samo rekao da ubuduće baciš podatke na d:\ ili još bolje stavi XP na d, a podaci nek ti budu na e: (po mogućnosti da budu fat, zbog 98-ce) Dobivaš sljedeće: imaš 98 na c:\ Xp na d:\ i kad se opet nešto zajebe, skršiš tu ili te particije, a podaci mirno leže na e:\ Osobno, ja imam : na c:\ podaci(za snimanje CD-a) i boot sektor, na d:\win98, na e:\winXP, te na f:\opet podaci (obični)
![]() |
![]() |
#7 |
senior
|
Win XP ne bi trebao riknuti ako si bilo što instalirao a nije u pitanju neka sistemska promjena ili neka podvala, ima i toga.WIn 98 ne prepoznaje NTFS.Što se tiče konverzije windowsi nikako ne preporučuju konverziju particija gdje ti je instaliran OS. A i multi boot je bez veze sa win98 i winXP.To da imaš linux i xp onda ok . Sama konverzija fat32 u NTFS može se izvesti u XP sa naredbom convert ali i to baš nije nešto.Imam slijedeća iskustva s tim.Kupio sam novi disk a na starom sam imao 2 particije.S nortonghoste sam da ne bi ponovo instalirao xp prebacio podatke s jednog na drugi disk bez problema ali nisam pazio pa mi je ostala d particija u fat 32.Prebacio sam podatke s d na c i iz winxp a formatirao d disk kao NTFS i poslije vratio podatke.Tak je najbolje.I tebi savjetujem da zaboraviš sve i ponovo instaliraš XP a podaci , bože moj neće svijet propast.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|