![]() |
WIN Xp,particije,vracanje podataka?????????
Ima tri particije i instalirao sam win 98 i win xp.
Na c disk sam instalirao win 98 a na e disk win xp. I poceli problemi! Instalirao sam jedan program u WIN Xp i kada sam ga htio otvoriti prijavio je neki error,ja stisnio ok i vise nisam mogao uci u WIN Xp sada kada biram da hocu da udje u XP prijavi mi da moram reinstalirati windowse. Instaliram ja win xp ponovno na e disk i sada imam mogucnost biranja 1.windows xp 2.windows xp 3.windows 98 kada sam pokrenio 1. usao je u win,ali nema onih podataka koje sam snimio dok su radili windwsi pod 2. a kada gledam zauzece disk on je popunjen bas za dvije instalacije win xp i onih podataka ali njih nema???? sada ne mogu uci ni pod 1. samo mogu uci u win 98 a tamo nemam diska e pod kojim je win xp. jel bi mozda upalio da pretvorim taj e disk u fat32 posto je on sada u NTFS pa ga onda win 98 prepoznaju??? sada me zanima kako da vratim podatke koje sam snimio na e disk??????????? Ako netko ima neku ideju kako da vratim podatke s e diska neka kaze... :grrr: :grrr: :fuming: |
e to ja zovem CUMEZ :D odnesi disk u nekoga i neka ti sprzi podatke ili da ti formatira particije pa stavi podatke na trecu pa ispocetka sve snimaj na prve dvije ili kako vec mislis. malo filozofije tu ima. ja dual boot rjesavam sa ghostom xp imam za stalno a kad nesto imam testirat ili nesto pokrenut u win98se sve saljem na drugu particiju sto mi treba a pozivam win98se iz image iz trece isto tako se vracam na xp. to nije dual boot ali je brz dvostruki sistem laicki receno.
|
Disk otfuraj kod frenda i tamo spasi podatke. To je najjednostavnije rjesenje.
Ima i kompliciranijih.. |
Rece on zamisljeno trljajuci palac i kaziprst :D
|
Partition Magic, konvertiranje NTFS u FAT32. Jednostavno.:gringo:
|
A što ti se nalazi na d:\?
vakum :D Nije mi čisto zašto 98 na c:\, a xP na e:\? što sa d:\, smrdi? :D Savjeti su ti gore navedeni, i to dobri. Ja bi ti samo rekao da ubuduće baciš podatke na d:\ ili još bolje stavi XP na d, a podaci nek ti budu na e: (po mogućnosti da budu fat, zbog 98-ce) Dobivaš sljedeće: imaš 98 na c:\ Xp na d:\ i kad se opet nešto zajebe, skršiš tu ili te particije, a podaci mirno leže na e:\ Osobno, ja imam : na c:\ podaci(za snimanje CD-a) i boot sektor, na d:\win98, na e:\winXP, te na f:\opet podaci (obični) |
Win XP ne bi trebao riknuti ako si bilo što instalirao a nije u pitanju neka sistemska promjena ili neka podvala, ima i toga.WIn 98 ne prepoznaje NTFS.Što se tiče konverzije windowsi nikako ne preporučuju konverziju particija gdje ti je instaliran OS. A i multi boot je bez veze sa win98 i winXP.To da imaš linux i xp onda ok .
Sama konverzija fat32 u NTFS može se izvesti u XP sa naredbom convert ali i to baš nije nešto.Imam slijedeća iskustva s tim.Kupio sam novi disk a na starom sam imao 2 particije.S nortonghoste sam da ne bi ponovo instalirao xp prebacio podatke s jednog na drugi disk bez problema ali nisam pazio pa mi je ostala d particija u fat 32.Prebacio sam podatke s d na c i iz winxp a formatirao d disk kao NTFS i poslije vratio podatke.Tak je najbolje.I tebi savjetujem da zaboraviš sve i ponovo instaliraš XP a podaci , bože moj neće svijet propast. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:39. |