|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
popravak punjača
Imam problem sa hp-ovim smart pin punjačem. Kad ga uštekam u laptop laptop radi skroz usporeno kao da je u njemu P3. Na netu sam našao da je problem u smart pinu pa sam rastavio i sad vidim da ne gubi kontakt od punjača do vrha. U čem je onda problem?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ako imas multimetar mozes probat provjerit voltaže i otpor, pise ti na punjacu koju bi voltažu trebao davati na izlazu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
I mjerio sam sa multimetrom to dali ima kontakta. Voltažu pokazuje točno, ali taj unutrašnji pin je neka povratna veza i tu nešto šteka samo ne znam gdje. Otpor je 0 na iglici punjača i u punjaču gdje je kabel zalemljen za punjač
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Da u biti taj pin, ako nešto neštima, bi trebao napajati laptop ali ne puniti bateriju, a unutrasnji pin i kontak iznutra bi trebali davat voltažu a vanjski kontakt je uzemljenje, ako ti nije problem probaj koristit laptop bez baterije samo sa adapterom, i samo sa baterijom, moš i neki test probat da vidiš realno dali uspori nadalje malo glupo ali možda su ti power options krivo postavljene |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Kod mene je obrnuto, puni bateriju ali ne može pokrenuti laptop kako treba. Imam drugi punjač s kojim laptop radi najnormalnije. S ovim jedva otvorim start, a kad izvadim punjač i ostane na bateriji samo onda opet radi normalno. Bez baterije isto sve usporeno do bola.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako imaš takve simptome, sigurno je do smart pina. Imao na dijagnozi takve laptope po nekoliko puta - e sad ili uzmeš novi punjač ili su znali ljudi odnijet lokalnim električarima pa im oni poprave taj konektor (mada ne znam točno šta rade s njim). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Kao prvo punjač nije ni predviđen za popravke (ne isplati se). Ali ako je već rastavljen provjeriti om metrom srednji izvod treba da pokaže nulu (izlaz iz adaptera oznake id-mala iglica na konektoru. Ako je ispravan, tad u radu (uključen laptop) izmjeriti DC napon minus-id. Ukoliko je ispod 5v treba ga povećati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Znači preostaje mi samo mjerenje voltaže dok radi. Ohm metar pokazuje 0. Kad je već rastavljen probat ću s njim nešto, imam i kabel rezervni pa ćemo vidjeti šta će biti. Jbg 100kn je 100kn ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čini mi se da je netko pričao da je popravljao te punjače na način da je s baye naručio šaku tih konektora pa samo lemio nove na mjesto crknutih.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
znači konektor je mjesto najčešćeg kvara, najvjerojatnije ću to i napraviti sa ovog kabla što imam
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|