PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   popravak punjača (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248714)

vranjba 11.06.2013. 20:23

popravak punjača

Imam problem sa hp-ovim smart pin punjačem. Kad ga uštekam u laptop laptop radi skroz usporeno kao da je u njemu P3. Na netu sam našao da je problem u smart pinu pa sam rastavio i sad vidim da ne gubi kontakt od punjača do vrha.
U čem je onda problem?

OuttaControl 11.06.2013. 20:57

Ako imas multimetar mozes probat provjerit voltaže i otpor, pise ti na punjacu koju bi voltažu trebao davati na izlazu.

vranjba 11.06.2013. 21:28

I mjerio sam sa multimetrom to dali ima kontakta. Voltažu pokazuje točno, ali taj unutrašnji pin je neka povratna veza i tu nešto šteka samo ne znam gdje. Otpor je 0 na iglici punjača i u punjaču gdje je kabel zalemljen za punjač

OuttaControl 11.06.2013. 21:38

Da u biti taj pin, ako nešto neštima, bi trebao napajati laptop ali ne puniti bateriju, a unutrasnji pin i kontak iznutra bi trebali davat voltažu a vanjski kontakt je uzemljenje,

ako ti nije problem probaj koristit laptop bez baterije samo sa adapterom, i samo sa baterijom, moš i neki test probat da vidiš realno dali uspori

nadalje malo glupo ali možda su ti power options krivo postavljene

vranjba 11.06.2013. 22:02

Kod mene je obrnuto, puni bateriju ali ne može pokrenuti laptop kako treba. Imam drugi punjač s kojim laptop radi najnormalnije. S ovim jedva otvorim start, a kad izvadim punjač i ostane na bateriji samo onda opet radi normalno.
Bez baterije isto sve usporeno do bola.

OuttaControl 11.06.2013. 23:15

a nezz jedino mi pada napamet da prelemis spojeve opet,ili da nije žica pukla negdi zbog previše savijanja,
a ako je otišlo nešto u adapteru e jebi ga onda :/

tutix 12.06.2013. 00:26

Ako imaš takve simptome, sigurno je do smart pina. Imao na dijagnozi takve laptope po nekoliko puta - e sad ili uzmeš novi punjač ili su znali ljudi odnijet lokalnim električarima pa im oni poprave taj konektor (mada ne znam točno šta rade s njim).

begi 12.06.2013. 01:16

Kao prvo punjač nije ni predviđen za popravke (ne isplati se). Ali ako je već rastavljen provjeriti om metrom srednji izvod treba da pokaže nulu (izlaz iz adaptera oznake id-mala iglica na konektoru. Ako je ispravan, tad u radu (uključen laptop) izmjeriti DC napon minus-id. Ukoliko je ispod 5v treba ga povećati.

vranjba 12.06.2013. 08:23

Znači preostaje mi samo mjerenje voltaže dok radi. Ohm metar pokazuje 0. Kad je već rastavljen probat ću s njim nešto, imam i kabel rezervni pa ćemo vidjeti šta će biti. Jbg 100kn je 100kn :D

coconut 12.06.2013. 09:02

Čini mi se da je netko pričao da je popravljao te punjače na način da je s baye naručio šaku tih konektora pa samo lemio nove na mjesto crknutih.

vranjba 12.06.2013. 09:13

znači konektor je mjesto najčešćeg kvara, najvjerojatnije ću to i napraviti sa ovog kabla što imam

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:30.