|
![]() |
#5461 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam jel imam, al nakon godine dana HOXa razlika u uočljiva, pogotovo kad staviš jedan do drugog. |
![]() |
![]() |
#5462 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Hah, bas bih volio nekoga vidjeti da uoci razliku bez da nabije nos na ekran, pa i tada. Pogledajmo npr PC monitore gdje vece dijagonale imaju gustocu od cca 80 PPI pa se vode rasprave primjeti li se to ili ne. I kad uzmes u obzir vecu udaljenost od monitora, opet i mobiteli sa "niskom" rezolucijom za danasnje pojmove imaju vecu percipiranu gustocu sa normalne udaljenosti. Bijesne rezolucije na mobitelima ne sluze nicemu osim napuhavanju brojki u specifikacijama. Gotovo sve ostale karakteristike displaya su puno vaznije. |
![]() |
![]() |
#5463 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() 2G/3G/3GS nisan ima jer su imali smijurija ekran tada ![]() A neman pojma možda san postavio sam sebi standard, jer san samo iša (na duže korištenje) priko 300PPI (4/4S/HOX/S3/IP5), a svi ostali su bili prolazni na dan - dva. |
|
![]() |
![]() |
#5466 |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
|
![]() |
![]() |
#5467 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
|
![]() |
![]() |
#5468 |
Fresh Juice
|
Ne mora se rootat. Samo prije kupnje provjeri dojmove o bateriji koju kupujes, da ne uzmes neko kinesko sranje. |
![]() |
![]() |
#5470 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Imao netko u rukama nove Alcatel One Touch mobitele ( Idol, Idol Ultra i slično) ? http://www.alcatelonetouch.com/globa...es.html?props= Tražim Dual SIM, a ovaj 6030D (Idol verzija za Dual SIM) za 2000kn iz dućana mi se čini kao super konkurencija Prestigio 4500DUO modelu.
#5471 |
Fresh Juice
|
Imas ovdje osvrt na One touch Idol http://alcatel.mobil.hr/One_Touch_Idol |
![]() |
![]() |
#5472 |
Moderator
|
Ima tu bolji review: http://www.racunalo.com/test-alcatel-one-touch-idol/ Čak vele na kraju da je za 2 klase bolji od baš tog Prestigio 4500DUO. Ali najčešće mane dolaze nakon što se mob napuni sa aplikacijama i koristi se malo duže. Onda se sve loše vidi. EDIT: Netko je napisao da MTK6577 chipset nije nešto, ali s obzirom da me igre ne zanimaju, koliko to onda igra ulogu ? Dual SIM ima 1GB RAM i dual core na 1.0Ghz, sa Jelly Beanom gore. Trebalo bi raditi fluidno.
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 20.05.2013. u 11:11. |
![]() |
![]() |
#5473 |
Fresh Juice
|
Prema tome na papiru bi trebalo. U krajnjem slucaju rootas, stavis titanium backup i freezas sto ti ne treba. No, sto nema i Samaung sad neke dual sim modele na nasem trzistu? |
![]() |
![]() |
#5474 |
Moderator
|
Zadnje što sam gledao, sve ima 512MB RAM. Uz Viber, Whatsapp, gTalk i ostalo što je upaljeno + malo browsanja = poguši se to relativno brzo čak i na čistom ROM-u. Barem kod mene na Arc S-u sa toliko memorije.
#5475 | |
Guest
|
Citiraj:
Istina, giga memorije je super stvar, ali nije da će 512 biti živi užas. Sve stvar cijene. I otkud ovo da hrpa aplikacija usporava mobitel. To je velika glupost. Važne su aplikacije koje stalno nešto rade sa vremena na vrijeme, a takvih baš i ne koristiš deset tisuća. Osim ako isprobavaš najbolji app za weather, RSS-ove i slično i onda ne izbrišeš prijašnje pa imaš 5 aplikacija koje rade istu stvar u pozadini, a da ih ne pališ. |
|
![]() |
#5476 |
Moderator
|
Krivo si me shvatio, nisam ja rekao da 1000 aplikacija na mobitelu usporava, već ne ove gore navedene što su stalno upaljene u pozadini. S time da se nakon 2 dana osjeti pad performansi pa ga je ok rebootat (kod mene). Realno meni na Arc S-u sa čistim i moddanim ROM-om (ICS) radi mob ok dok se ne upali browser i tipa 2-5 tab-a. Ujutro znam ići na posao, služam muziku (MortPlayer), imam jedan weather widget, te Viber, WA i gtalk od stalno upaljenih servisa. Kad se zapali browser, više to nije to sa 512MB. I zapravo, to je to od multitaskinga. Naravno, zajednica za Arc S nije baš kao za HTC Desire, tako da ima nešto i do toga. Pogotovo jer je moj bootloader zaključan. Zato i pitam za novi mobitel. Odredio sam si što želim otprilike i sad gledam već tržite nekih mjesec-dva. Mada kojim tempom danas mobiteli izlaze, nagledat ću se ![]()
#5477 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Jel bio netko netko vidio Galaxy S4 Active uživo? Prvi put je viđen u Zagrebu. Čak ima i hrvatski meni ![]()
#5479 | |
Guest
|
Citiraj:
I ja se za razliku od mnogih veselim fizičkim tipkama. (doduše, preskačem ove serije koje izlaze sada). Ja ne znam tko živi više voli imate in-app tipke za navigaciju kada nema aplikacije u kojoj dobro ne dođe lijeva tipka za menu, desna tipka za back i srednja za back to homescreen. Pogotovo na mobovima koji nemaju kao HTC one odlične zvučnike sa prednje strane pa bu taj donji dio (dok ne dođu bezel free mobovi) bio neiskorišten (manje mikrofon). |
|
![]() |
#5480 |
Fresh Juice
|
To bilo neko zstvoreno predstavljanje ili ? Kad ima i sigurnosnu traku na sebi |
![]() |
![]() |
#5481 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja se ne veselim fizičkim tipkama ![]() Sam mobitel mi izgleda puno bolje i robusnije od običnog S4. Čak mi je boja pozadine ok, a pogotovo vijci ![]()
#5482 | |
Guest
|
Citiraj:
Ja nemam niš toliko protiv "pofarbane" pozadine, ali me živcira kao se translatira ista na prednji okvir. |
|
![]() |
#5484 |
Fresh Juice
|
Pa to ti je bilo u Zagrebu na nekom sajmu kod glavnog kolodvora na samung standu. Premijera moba Edit- mozda jos i traje cak, za vikend je bilo, ne znam jel jos |
![]() |
![]() |
#5486 | |
Guest
|
Citiraj:
Nexus 4 je odličan mobač (ako ga možeš nabaviti za full malu ciifru). Ako ne, ja bi pogledao konkurenciju možda (tvoj izbor). |
|
![]() |
#5487 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#5488 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
#5489 | |
Guest
|
Citiraj:
Ja ću rađe imati mogućnost korištenja nečeg, pa makar bilo u beti nego čekati xy vremena da izađe skroz van. (onaj tko ne želi, ne mora koristiti. Isto kako onaj tko želi stabilnost neće staviti novu verziju androida na službeno nepodržani još mobitel u prvih tjedan dana kada postane available) The lagging effects that some users may experience has more to do with each of the individual applications than the system itself, and those applications are sometimes optimized to work only with newer hardware. "We’re looking at ways to make Android more efficient for the entry-level smartphones to help improve that situation,” he added. Ono što sam pričao neki dan. Jedan HTC Desire mi je letio. Problem je bio ako uđeš u recimo jedan Copilot. Pogotovo swypeanje po mapi. To mi ni na S2 nije fluidno jer je aplikacija loša u tom dijelu. I par videa. Ovo je subjektivno, ali pričati da iOS ima bolje stvari integrirane i smooth IMO jednostavno nije istina Malo stariji video https://www.youtube.com/watch?v=r8XRtSGVByM UI https://www.youtube.com/watch?v=YwwJ8kgmcdc Bio je neki video koji nemrem pronaći (barem ne relevantni JB vs. novi iOS) brzina ulaženja u appove, rad u njima i slično. Tu je bilo skroz dependant on app. |
|
![]() |
#5490 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Mad duke, reci ti onda meni, zašto copilot na iphoneu leti glatko, ko i masu aplikacija koje na androidu laggaju? ![]() Jer ljudi ne znaju programirati? Jer nisu upoznati sa OS-om? ![]() Programiram i ja aplikacije za mobilne uređaje, pa vidi čuda, na IOS-u mi idu gladje nego na Androidu. No naravno, uvik postoji vjerojatnost da ne znam programirati.
"Who is your daddy and what does he do?" Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 22.05.2013. u 09:08. |
![]() |
![]() |
|
|