|
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
HD 6850 + Accelero S1
eto, kratko pitanje. Imam u planu kupit HD 3870 za work work konfu, za 250 kn ju dobijem sa accelero hladnjakom koji bih prebacio na HD 6850, a stock sa 6850 stavio na 3870. Jel bi to islo tako ? EDIT: naravno, ako itko ima kakvih iskustava sa accelero S1 na ati grafama slobodno post ^^ - odnosi se na mountanja ventova na taj S1, jel to ide sa gumicama il ima neka caka ^^ Zadnje izmijenjeno od: Krešimir-ZG. 09.02.2013. u 21:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
HD6850 obično ima dosta dobre stock hladnjake, pogotovo sapphire. Accelera ostavi na HD3870, ionako nije u stanju pasivno hladiti 6850, a i za 3870 bi bilo pozeljno staviti neki vent gore. I mislim da ti stock za HD6850 ne ide na HD3870, a i ako ide pitanje je koliko dobro ce ti hladiti ostale dijelove kartice (naponsku regulaciju)
![]() |
#454 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja imam sapphire, i hladnjak je brutalan, tj nema potrebe za boljim na takvoj kartici, bolji stock refeentni hladnjak nisam videl...zbilja ju hladi kak treba, čak možeš i OC bez brike u normalnim granicama! |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Pa meni se i ne cini da je stock tako dobar. Prije jedno 2 mjeseca sam ocistio, stavio gore silver V, zatvorio sve kako treba, zasarafio, temp. su bolje nego prije, jedno 3-4 stupnja, ali mi se pali full RPM cak i kad upalim, ne znam, World of Tanks, vrti se ko da ce svaki cas riknut xD Ali hajde dobro, ako tako kazes. Ja sam isao na soluciju accelero S1 + 2 92mm fana, ali ako ne ide, ne ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Why so serious
|
Ne znam, ali meni temp nejde prek 72°C, je da se pali vent i čuje se malo ali nikad nije na 100% i nije strašno... i to mi je 72 bilo na nekom benču. U igrama nejde, ali ni ne igram se nekaj puno, smao PES i WC3...a to je smijurija za karticu. Ja sam zadovoljan sa kulerom i nemam potrebu za nečim jačim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Koje verzije sapphire kartica vi imate ako su vam po zimskim danima idle temperature preko 40C ? Ja sam imao ovu i uvjek su bile oko 35C idle temperature, load nikada preko 70, eventualno u FC3 72C....sobna temp. 20-25C...vent na 50% stalno i nije uopce glasna bila na 50%, tek na 60% venta se cuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Why so serious
|
Moja je takva, i kak sam gore napisal su mi temp, 42°C mi je uvjek u idlu a dok igram mi nejde preko 72°C( i to mora biti zahtjevna igra tipa Batman i sl.), čuje se vent ali dok se igra ga ne zamječuješ. Po ljeti mi je isto jer više-manje temp u sobi su mi iste tak da nemam oscilacija a i kučište mi je dobro provjetreno tak da nemam nekih bitnih oscilacija -zima-ljeto. Ja sam jako zadovoljan karticom, dok mi je neki lik rekel za vrijeme prodaje kartice da je čul da se kartica jako grije i da puno troši :facepalm: x2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
imam xfx 6850 i htio bi slozit eyefinity sa tri monitora,koliko sam skuzio jedan od njim mora bit spojen na DP,ja imam mini DP (2komada) i treba mi miniDP na dvi adapter. e sad pitanje glasi koja je razlika izmedju aktivnog i pasivnog adaptera jer nedje vidim da pise da je aktivni a negdje nis nepise, jel ima jos nesto na sta moram pazit graficka je ova: LINK
![]() |
#462 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ukoliko nemaš monitor s DP ulazom treba ti aktivni DP-DVI adapter kako bi osposobio Eyefinity.
![]() |
#465 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 17.03.2013. u 00:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko je meni poznato aktivni adapteri su koštali reda veličine 200-220 kuna komad. Pa se po tome može ravnat. Druga mogućnost je da proda ovu grafu i uzme sapphire flex model kad već nema monitor s dp ulazom. Može pogledat i na ebayu ako nije toliko hitno. Usput ako misli igrat na tri monitora, hd 6850 nije baš toliko snažna da glatko potjera nove igre u punom sjaju na tim rezolucijama.
![]() |
#468 |
Misanthrope
Datum registracije: Oct 2009
|
Imam problem sljedeće naravi. Kad spojim TV preko HDMI kabela na karticu idle temperatura mi skoči na 53 stupnja. Inače je oko 41-42 u idleu sa stock postavkama. Ima li nekakvo rješenje da spustim tu idle temperaturu bez da stavljam vent na 100% ili je to normalna pojava. Odvrtio sam i kombustor nekih pola sata i temperatura ne prelazi 75. |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
pretpostavljam da su ti spojeni monitor i TV istovremeno na grafu. Neke grafe automatski trose vise struje i vise se griju dok su spojena 2 monitora (mislim da se i idle taktovi podizu automatski u takvim situacijama) .Isto tako ako vrtis neki MKV / bluray takoder se povecava takt / napon / potrosnja i temp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
Datum registracije: Mar 2013
|
xfx 6850 zamjena hlanjaka
danas je moj prijatelj otisao u servis i odnjeo graficku xfx hd6850 zato što mu je hladnjak prestao raditi i serviser mu je rekao da ne postoji neki drugi hladnjak za tu graficku i da mu je jedina opcija kupiti novu grafičku...Zanima me da li je to istina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Premium
|
Citiraj:
E sad, jel možda mislio kod njih u dućanu da ne može kupit drugi hladnjak, odnosno da može kupit samo novu grafičku, ne znam. Po ovom izgleda ko da ga hoće oderat, da možda kupi drugu ko njega u dućanu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Premium
|
Citiraj:
Di se moze kupit hladnjak za tu graficku moze li neki link? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Premium
|
Od gotovih rješenja imaš AC Twin Turbo II, što je i jako skupo, a može i zamijeniti ventilator na postojećem hladnjaku. Linkaj točan model kartice, pa ćemo znat više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Valjda misliš da mu vent neradi a ne hladnjak. Nek gleda po trgovinama hladnjake za grafe i nađe neki koji paše na njegovu. Najjeftinije bi mu bilo da skine postojeći vent i zaštitinu plastiku i gore pričvrsti neki 120mm vent i spoji na grafu
![]() |
#478 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo primjer aftermarket hladnjaka: Accelero Twin Turbo II http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vg...ii.html?c=2182 http://www.protis.hr/products/detail...i-za-vga/68231 Šta kaže kolega pinkskin, jeftinija varijanta je da makneš plastiku i neispravni vent pa potom nekako nakalemiš 1 ili 2 80 mm venta, e sad, za spojiti ih na napajanje za 1 mogao bi na mjesto originalnog a za 2 bi trebalo na mobo ili u krajnjoj liniji na molex. |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Premium
|
ma nez bas da ce to htjeti...njemu se ventilator vise ne vrti |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Why so serious
|
Ma nek si kupi Twin Turbo II, je da je malo skuplje al isto tako hladnjak ide na više kartica, pa će lako moć kasnije prodat ili stavit na novu kad kupi...dobri su to kuleri i hlade karticu ko blesavi. Nije to uopće loša investicija, a i kasnije se lako proda... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|