|
![]() |
#91 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
...i pristao na to da mu se smanjuje brzina nakon potrošenih GB. Ne postoji flat s ograničenjem prometa. Ovo je sad već stvarno zabrinjavajuće, da neki još ne uspjevaju shvatiti što je flat, a što paket prometa kojeg možeš prekoračiti i više nemaš fiksnu cijenu. |
![]() |
![]() |
#92 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Znači FLAT se ne može prekoračiti a paketi mogu i onda se naplaćuje. Hmm... ako je tako uzmeš ih 30 GB i kad dođeš do limita te disconnect-a ili? Jer ako ti smanji brzinu i na 1kb/s opet se prekoračio tih 1 kb ili više. I kako onda? Naplaćuju kazne ili penale (kao u paketima) po obračunskoj jedinici ili dobiješ novi FLAT paket ili nešto treće. Učini me pametnim ![]() |
|
![]() |
![]() |
#94 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ovisi koliko vas ima u kuci ako imate kucu,koliko vas sharea net ako ste u zgradi,koliko video sadrzaja gledate i skidate i koliko ilegalnih ili legalnih igara i sl. skidate mjesecno. Nekom kucanstvu previse i 100 gb,a nekome je 400 malo. Kako mister nino kaze, malo manje vremena pred ekranom i 100 gb bit ce puno ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() E350 uredno uptime ima 24/7, sve se streama s njega i na njega ![]() |
|
![]() |
![]() |
#96 | |
Guest
|
Citiraj:
ADSL do 15GB (paket) = Kad prekoračiš 15GB dobivaš nove GB koji ti se posebno naplaćuju. Tom logikom dolazimo do zaključka da FLAT može biti i 100MB i provider takvu tarifu reklamira kao flat i to je sve po pravilima. A druga stvar je na šta smo mi u HR navikli da je flat max. skidanje uz max brzinu pa se neki sad čude kako je dalje po europi. |
|
![]() |
![]() |
#97 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Jedan telekom im nudi brzinu do 16 Mbits i 40 GB prometa, kada predju 40 GB placaju svaki predjeni GB i kada dodju do 80 GB prometa smanje im brzinu. Drugi nude po 100 GB, 150 GB prometa, neki i neograniceno ali uz klauzulu da je to samo za osobno koristenje i uz postivanje njihovih uvjeta (tj., ako puno skidas, smanje brzinu). EDIT: Molim vas da se suzdrzite od komentara tipa, "XY Film/Serija je xyz GB za skinuti...". Znam da ima legalnih izvora za download filmova ali za raspravu nisu bitni nazivi filmova, serija, igara.
![]() |
#98 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
#99 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Baš, probaj uzeti tarifu pa istestiraj na mjesec dana. ![]() Nakon potrošenih 1Gb full brzine, brzina prepolovi na ISDN razini. I sada mi objasni kako da uspijem potrošiti do kraja mjesec dana pri toj mizernoj brzini? Teško, do kraja mjeseca nakon potrošenih 1Gb, još kilavo uspijem potrošiti najmanje 1Gb pri šlampavoj brzini. Je li to tebi neograničeno? Pritom da ne skidam gluposti nego e-mail, društvene mreže a nikakvi torrenti i youtube. Ograničena brzina ubija vrijeme a i time FLAT. Bolje da su stavili veći i normalni paket, ali bez reklamiranja neograničeni internet na mobitelu. Npr. pakete 1,2,5 i 10Gb. A nikakvo gluposti neograničeno a još time ubiti brzinu. Ne namjeravam biti bezobrazan. Nego razočaran sam što na manipuliraju na "neograničeni internet a pritom ograničen brzinama i još prilagođeno po EU" I to nije neograničeno i mogli su normalno napisati cijeli paket. Površno su operatori prilagodili. Ja čekam što će biti nakon 1.7. Mislim ove trenutne tarife "desing by EU" ( daleko je do 2,5 mjeseca ) su zamke. Više mi zvuči krpanje pare prije ulaska unije.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
#100 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ljudi ne razumiju da je ovih 400GB na 200mbit vezi... Prikopcas se na net i vec si preso limit. To je veza za streamanje bluray sadrzaja. Ne moras visit na kompu od 0-24 da bi to potrosio. Uopce ne moras u ilegalu da bi to potrosio. Ne shvacate da porastom brzine neta raste i mogucnost boljeg iskustva koji trosi puno vise prometa, a sadrzaj i vremensko opterecenje ostaju isti. Na istu foru ste kod prijelaska na ADSL skocili na kvalitetniju glazbu, HD filmove, itd... Vi tih 400GB gledate sa stajališta 50 puta sporije internet veze. 75GB je puno premalo za 16mbit. Uopce ne racunate da obitelj koristi jedan prikljucak. Sta ako mama, tata, sin i seka zele pogledat svaki svoj legalni film od 5GB? A vi koji ste na 4mbit i cudite se ko ludi, zamislite da imate limit od 20-25GB. Djeluje vam da je nemoguce potrosit taj promet jer skidate legalni film satima... Vi koji zagovarate te niske limite cete sa svojom sadasnjom potrosnjom morati skociti dva paketa iznad. Pogledajte malo cijene. Pravite se pametni a dobro znate da 384kbit nije dovoljno za surfanje po današnjem internetu. Ljudi, selite se natrag u kameno doba, a ISPovi vam peru mozak. Limiti im služe samo za povećavanje marže koja je ionako OGROMNA. A i zlo mi je od ovog klasičnog zlonamjernog razmišljanja "Ako ja potrošim samo 20GB, zakaj bi susjed smio više". Odvratno mi je vidjet vas da podržavate limite jer će vas u tom zlobnom razmišljanju i same snaći taj problem pa ćete se žaliti kako je skupo, ograničeno, itd. Cable Industry Finally Admits That Data Caps Have Nothing To Do With Congestion Study: ISP data caps only serve to increase company profits Evo, ovdje vam je cijeli članak, report: Capping the Nation’s Broadband Future? Koliko god su kape bile potrebne prije, danas je to abnormalna glupost jer je prijenos podataka rekordno jeftin i neće biti skuplji. Malen, gotovo zanemariv postotak ljudi troši puno prometa, a vi bi i njima iz zlobe stavili limit samo zato što vi malo trošite. Danas se radi samo o parama i profitu te se ISP-ovima koji nude TV i ostale usluge smeta što pare koje daš Netflixu i ostalim content providerima smeta što ne ide preko njih. I eto pametnog rješenja - limiti! Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 28.04.2013. u 15:16. |
||
![]() |
![]() |
#101 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ako dode 4k HD pa jos k tome ne rjese problem kompresije na x265 i eto sranja film od 2h mkv po 30-50gb ![]() ![]() deane sto bi ti rekao kad sam ja u svojim najludim danima skidao po 1tb mjesecno ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#103 | |
Guest
|
Citiraj:
O tome se i radi sad u Njemačkoj, iz njihovog Telekoma kažu da se uvodi optika na razini cijele države, a to košta 80 milijardi eura i oni su odlučili da će korisnici sa najvećim prometom morati snositi određene troškove kako bi se to sve moglo financirat. |
|
![]() |
![]() |
#104 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ajde procitaj ovaj report koji sam gore metnuo. Ne mozes konstantno lupetat o necemu a da ne uzmes u obzir i druge dokaze. Vidim da naivno vjerujes u sve to cime te ISPovi zasipaju... Tih opako napuhanih 80 milijardi eura (kroz 20-25 godina) je samo mazanje ociju. Na koju foru je onda procjenjeno da bi Google trebao 90 milijardi dolara da dovede Google Fiber u svaki dom u SAD-u (110 od 115 milijuna domova)? Procitaj report pa ces skuzit neke stvari, koliko se % zarade trosi na mreze, koliko toga zapravo ode u bezzicne mreze koji imaju isto tako ogromne marže. Hmmm, vidi vraga - DT nudi i žične i bežične usluge. U tom reportu cak ni nema nekih ljudi "sa strane" nego imaju izjave CEO-va ISP-ova. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 28.04.2013. u 18:09. |
![]() |
![]() |
#105 |
Guest
|
De dobro je, otkrio si da u kapitalističkom svijetu kompanije žele zaraditi što više novca, evo ti medalja za otkriće. Pa normalno da se sve vrti oko novca, a prve brojke ne znam ni ja, ni ti, ni tamo neki novinarčić. Uostalom, ko da je bitno da li oni samo žele zaraditi što više ili stvarno moraju pravit rezove korisnicima, ne znam šta to mijenja i šta si se uhvatio toga. Barem u Njemačkoj postoje agencije kao naš HAKOM koji nadziru ove stvari pa nek oni istražuju i odobravaju ovakve poteze. |
![]() |
![]() |
#108 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 28.04.2013. u 19:08. |
![]() |
![]() |
|
|