|
![]() |
#63 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Rađen je redizajn MSDNAA sajta i obrisan je sav order history, tako da možete si uzeti dodatne Windows licence ili nešto drugo iz MS asortimana. ![]() Daju se drugi seriali, provjereno ![]() Da ne zaboravim, ako nekome trebaju još ekstra licence, isti si može povezati CARNet identitet sa Windows Live ID-om i nabaviti si dodatne seriale sa Dreamsparka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Evo, ja upisao TVZ i sad me zanima od kad počinje vrijediti taj MSDNAA account? Od početka akademske godine ili?
![]() |
#66 |
Akutna lijenčina
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
što mi vrijedi kad na mom faksu nis ne znaju o tome. admin me gleda u čudu. dekan nema pojma , tajnica faksa nema pojma. oni sve preko srca dobiju za faks ,a za studente pojma nemaju. ima netko da zna što sve treba da faks sklopi ugovor s MS-om? koliko je to para ukupno? zvao sam sluzbu od MS-a al vele mi samo opće stvari , ne zna detalje( koliko love i slično).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Radi se o simboličnoj članarini na razini sveučilišta ako se varam. A na TVZ-u, naravno, postoji mogućnost dobivanja softvera iz MSDNAA. Treba se prijavit mailom administratoru koji je zadužen za pojedini studijski smjer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Samo da nadodam u vezi ponovne aktivacije Windowsa 7 nakon promjene hard disca, meni je bez problema aktiviralo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
s jedne strane je "simbolicna" clanarina, ali ipak se negdje neka lovica vrti.. http://www.scribd.com/doc/46865708/O...e-otvoreni-kod sto se mene tice - linux u sve javne ustanove, ako mogu svabe, mozemo i mi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
|
Da, ali problem linuxa je što nakon relativno jeftinog početnog uvođenja, kasnije se to vrati skupoćom održavanja. Administratori su rijeđi, skuplji i teže ih je educirati. S druge strane teže je educirati i korisnike. Ovdje nije napisana članarina za MSDNAA nego su to samo licence koje se koriste na računalima za rad u ustanovama. Sumnjam da bi ovakva relativno "mala" cifra bila za licence u školama i akademskim ustanovama za sva računala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
zasto bi bilo teze educirati admine, a pogotovo korisnike? To je sve stvar sistema, ako djeca kroz osnovnu skolu uce koristenje windowsa, worda, excela, pa malo programiraju u basicu/pascalu, to ce i znati. Ako bi s druge strane umjesto windowsa krenuli sa linuxom, umjesto MS Officea sa Open Officeom, misliš da bi bilo problema sa korištenjem linuxa? pa danas je i linux point'n'click, za osnovne usere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Premium
|
Citiraj:
OpenOffice kao paket je izdan tek 2002., Micorosoft Office je tu 13 godina u prednosti. OpenOffice isto tako nije standard. Da bi educirao djecu moraš educirat i profesore a mislim da svi znamo koliko su profesori u osnovnim i srednjim školama otvoreni (ne govorim za profesore informatike nego općenito) za promjene, ne mogu se naviknut na korištenje prezentacija i projektora a kamoli za neku interaktivniju nastavu. Kako ćeš djecu učit na verziju operativnog sustava koja se nadograđuje svakih 6 mjeseci ili godinu dana? I u toj godini dana doživi radikalne promjene u sučelju i uporabljivosti... Uglavnom, korištenje Linuxa u Hrvatskoj, u javnoj upravi može bit samo utopija. Naše društvo je previše povezano za nepotizmom, namještanjima poslova i to se uopće ne skriva. Prije ćemo u školama svi koristit OSX i Macove zato što će si neko tako punit kasu, a neko će imat proviziju zato što je "sredio" posao. I u debelom smo offtopicu sad. Zadnje izmijenjeno od: tutix. 24.07.2011. u 16:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Pozdrav svima, pročitao sam temu i jedna stvar mi ostaje nejasna. Da nadovežem pitanje na ovaj post: Citiraj:
Dakle, da li netko na kraju točno zna što se događa recimo po završetku studija? Preuzimanja novog softvera nema, već instalirani softver se može i dalje koristiti, no da li se može instalirati nakon isteka prava, posebice ako je riječ o prvoj instalaciji? Drugim riječima, da li su u MSDNAA sustavu poništavaju izdani keyevi onima kojima isteku prava a nisu te keyeve iskoristili za trajanja prava? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam svoje skinuo ne znam kad (valjda kad je tek win7 izasa) i instalira sam ih tek prije par dana. Inace nemam vise CARnet acc, a keyevi rade.Poskida sam sve koje sam moga, za sve verzije windowsa koje su bile dostupne i evo, sad kad mi trebaju rade ![]()
![]() |
#80 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Zahvaljujem na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
od profesora koji je na faksu zadužen za msdnaa sam prije nekih godinu dana dobio informaciju da iste windowse možeš staviti na do 4 različita uređaja... a reinstalaciju možeš napraviti koliko god puta želiš, ali na isti hardware... što se tiče instalacije na kompove od firme, to je najstrože zabranjeno, jer nije dopušteno korištenje os-a u komercijalne svrhe.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Premium
|
To je vrijedilo za XP. Od sedmice ide jedno racunalo - jedan kljuc. Dobra je stvar sto za Win7 imas razlicite verzije, sa SP1, bez SP1, 32-bit, 64-bit pa dobijes tako 4 kljuca koje je moguce saltat po podverzijama. Jedino je bitno da je osnovna verzija Professional. Inace, u EULI stoji da se ne smije koristit u poslovne svrhe i tehnicki licenca prestaje vazit cim ti prestane status studenta. Naravno, nitko ne brani da ih i dalje koristis, updateovi ce i dalje prolazit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Akutna lijenčina
|
Fulali ste svi malo. Hard limit aktivacija jest par računala, ali unutar 3 mjeseca. Svaka 3-4 mjeseca negdje se resetiraju aktivacije na MSovim serverima za MSDNAA licence pa se opet mogu na drugim računalima instalirati, provjereno (link). |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Nekako i dalje mislim da je najbolje držati se one - jedan key, jedan komp. Ipak, ako imate jedan 32bit i jedan 64bit key - oba vrijede za 64bit ![]()
![]() |
|
|