Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 14.04.2013., 20:19   #2281
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ti ne kužiš uopće ili ne želiš shvatiti?
Htc One SE NE MOŽE RASTAVITI. Jel sad jasnije?
Znači, istekne ti garancija, želiš promijeniti već iscijeđenu bateriju od svakodnevnog punjenja, ali ne, to je nemoguće, jer se mobitel pri pokušaju otvaranja da bi se došlo do baterije TRGA. Dakle nije slučaj kao sa npr iphone-om ili xperiom P, da je moguće rastaviti mobitel normalnim putem i doći do baterije, ugraditi drugu i ajmo dalje.
Nadam se da ti je sad jasnije, mada čisto sumnjam s obzirom na dosadašnje izjave i ispade....
U čemu je problem, ima servis. Ako ga oni ne mogu rastavit za xxxxx kuna, onda ga baciš.

Vidin dosta djelova, nije baš "strgan"

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Nikad ne znaš, možda ti se, hmm, desi kvar taman prije isteka garancije
Razlog više da dobijen novi aparat, a da mi ne zaminu samo ekran i MBO
Baja 001 je offline  
Staro 14.04.2013., 20:21   #2282
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nikad ne znaš, možda ti se, hmm, desi kvar taman prije isteka garancije
Neo-ST je offline  
Staro 14.04.2013., 21:01   #2283
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
U čemu je problem, ima servis. Ako ga oni ne mogu rastavit za xxxxx kuna, onda ga baciš.

Da, evo novci rastu na drvetu svaki dan, pa se high end mobiteli bacaju u smeće -.-
Daj ljudi malo se na zemlju spustit s izjavama....

OnT od ovih nebuloza pojedinaca, mada me ne iznenađuju; problem je, veliki problem ako je aparat nemoguće rastaviti, prvo zbog eventualne zamjene bilo koje komponente unutar istog, pa eto, makar se radilo i o banalnosti kao što je baterija, a druga stvar, ne, nije očekivani vijek mobitela onoliko koliko traje garancija
Staro 14.04.2013., 21:12   #2284
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Isao sad citat ono, i ne trgaju se komponente rastavljenjem.
Uglavnom, zakljucak je ovaj:
Very, very difficult (possibly impossible?) to open the device without damaging the rear case. This makes every component extremely difficult to replace.
The battery is buried beneath the motherboard and adhered to the midframe, hindering its replacement.
The display assembly cannot be replaced without removing the rear case—this will make the most common repair, a damaged screen, nearly impossible.
Copper shielding on many components is difficult to remove and replace.
Solid external construction improves durability

Baterija se moze promijenit
Juice je offline  
Staro 14.04.2013., 21:18   #2285
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Isao sad citat ono, i ne trgaju se komponente rastavljenjem.
Uglavnom, zakljucak je ovaj:
Very, very difficult (possibly impossible?) to open the device without damaging the rear case. This makes every component extremely difficult to replace.
The battery is buried beneath the motherboard and adhered to the midframe, hindering its replacement.
The display assembly cannot be replaced without removing the rear case—this will make the most common repair, a damaged screen, nearly impossible.
Copper shielding on many components is difficult to remove and replace.
Solid external construction improves durability

Baterija se moze promijenit
Čije shvaćanje engleskog sad ne valja, moje ili tvoje
Staro 14.04.2013., 21:22   #2286
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Pa vjerovatno je mogu odlijepit i izmasakrirat pola unutrašnjosti, ali prolazit kroz to sve radi obične zamjene ekrana ili baterije + tko zna kako će oni to vratiti nazad... :/
Neo-ST je offline  
Staro 14.04.2013., 21:25   #2287
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Čije shvaćanje engleskog sad ne valja, moje ili tvoje
Zakljucak, teze ju je promijenit a ne i nemoguce. Jedini dio koji se trga je dio straznje maske, ostali dijelovi ne.

Jbg, nagurali sve. Valjda je nekvarljiv
Juice je offline  
Staro 14.04.2013., 21:27   #2288
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Razlog više da dobijen novi aparat, a da mi ne zaminu samo ekran i MBO

meni super radi mob
domis je offline  
Staro 14.04.2013., 21:29   #2289
Mad_Duke
Guest

Sa tim kapacitetom baterije i činjenicom da kod normalnog heavy korištenja dotični ćeš puniti svaki dan u dvije godine to bu ostavilo traga na bateriji. Meni je Desire lijepo počeo "trokirati" kaj se baterije tiče nakon skoro dvije godine. Nemogućnost promjene baterije je jednostavno bad engineering i nema opravdanja za to.

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 14.04.2013. u 21:36.

Staro 14.04.2013., 21:31   #2290
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Zakljucak, teze ju je promijenit a ne i nemoguce. Jedini dio koji se trga je dio straznje maske, ostali dijelovi ne.

Jbg, nagurali sve. Valjda je nekvarljiv
Hm, a zaboravio si da je mob unibody konstrukcije, dakle, nema tu 'dio stražnje maske' nego trgaš mob.... A ovo jel nekvarljiv ili nije, to ćemo vidit, valjda su tako uvjereni da nije Meni je veći trn u oku od eventualne kvarljivosti baš ta baterija, budući da se svelo punjenje takvih mobitela na minimum 1 dnevno kod prosječnog usera high end smartphone-a, što mora loše utjecati na kapacitet i performanse baterije kroz te dvije godine garancije...
Staro 14.04.2013., 21:32   #2291
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Kažu da su Li-Po baterije (koje One koristi) izdržljivije od Li-ion, pa ne znam, možda i iznenadi dugotrajnošću.
Neo-ST je offline  
Staro 14.04.2013., 21:38   #2292
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Kažu da su Li-Po baterije (koje One koristi) izdržljivije od Li-ion, pa ne znam, možda i iznenadi dugotrajnošću.
Bajke. Lithium polymer baterije su imali mobiteli prije 14g., točnije moj tadašnji ericsson t28s. Te još dosta mobitela poslije je koliko se sjećam dolazilo s istima, ali ovaj mi je ostao u glavi jer je to tada bilo wooow.
Li-po baterija je u biti li-ion-po baterija i jedina prednost joj je manja masa.
Staro 14.04.2013., 21:40   #2293
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Hm, a zaboravio si da je mob unibody konstrukcije, dakle, nema tu 'dio stražnje maske' nego trgaš mob....
Pa to ti je straznja maska, tj kuciste ajde. To se lako zamijeni, stavi novo.
Juice je offline  
Staro 14.04.2013., 21:49   #2294
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Bajke. Lithium polymer baterije su imali mobiteli prije 14g., točnije moj tadašnji ericsson t28s. Te još dosta mobitela poslije je koliko se sjećam dolazilo s istima, ali ovaj mi je ostao u glavi jer je to tada bilo wooow.
Li-po baterija je u biti li-ion-po baterija i jedina prednost joj je manja masa.
Li-Po je...kraćeg vijeka od Li-ion: http://batteryuniversity.com/learn/a..._ideal_battery
Nadam se da to znači da će izdržat barem 2 god.
Neo-ST je offline  
Staro 14.04.2013., 21:51   #2295
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Li-Po je...kraćeg vijeka od Li-ion: http://batteryuniversity.com/learn/a..._ideal_battery
Nadam se da to znači da će izdržat barem 2 god.
Još gore.
Još stoji u tom članku prva stavka pod negativnostima: "Lower energy density and decreased cycle count compared to lithium-ion."

Staro 14.04.2013., 21:53   #2296
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Da, pa na to sam i mislio...
Neo-ST je offline  
Staro 14.04.2013., 22:51   #2297
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Da, evo novci rastu na drvetu svaki dan, pa se high end mobiteli bacaju u smeće -.-
Daj ljudi malo se na zemlju spustit s izjavama....
Svaku temu zatruješ

Ako ga u servisu ne mogu zaminit (a to je opis posla jednog mob servisa) onda ga bacaš, ovi su ga samo rastavili i u tvrdili da je teško rastavljiv, ali ne i ne moguć.

Uostalom vi šta držite mobitele taman i priskočite ove, jer van još traju Desire i iPhone 3G
Baja 001 je offline  
Staro 14.04.2013., 23:35   #2298
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
jopis - aj se ti malo kulturnije razgovaraj,

jer si jedini ovdje koji diže tenzije

sve da se i potrga mob u servisu, onda je odgovornost servisa da ti i taj potrgani dio zamijeni. gotova priča.
Gabre je offline  
Staro 15.04.2013., 00:17   #2299
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova

sve da se i potrga mob u servisu, onda je odgovornost servisa da ti i taj potrgani dio zamijeni. gotova priča.
Garancija na bateriju je 6 mjeseci, znaci servis ti nece izmjeniti bateriju osim ako masno ne platis bar par sati za izmjenu baterije, a i u tom slucaju mora ici originalna koju ces opet masno platit. Zivio nam HTC koji po dobrom starom obicaju uvijek gleda gdje ce ustediti i zakinuti korisnike.
Staro 15.04.2013., 00:49   #2300
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Dolazi još jedan Wp8 phone od HTC-a Tiara ... sa GDR2 verzijom WP8 (navodno prvi GDR2)

Xenon je offline  
Staro 15.04.2013., 01:10   #2301
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Garancija na bateriju je 6 mjeseci, znaci servis ti nece izmjeniti bateriju osim ako masno ne platis bar par sati za izmjenu baterije, a i u tom slucaju mora ici originalna koju ces opet masno platit. Zivio nam HTC koji po dobrom starom obicaju uvijek gleda gdje ce ustediti i zakinuti korisnike.
da i? gdje to inače HTC zakida korisnike, a da isto ili slično ne rade i ostali proizvođači.

zaista ne vidim razloga nastavljati tu beskorisnu raspravu oko baterije, kad ju 99% korisnika neće nikad imati potrebe mijenjati.
Gabre je offline  
Staro 15.04.2013., 02:30   #2302
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
da i? gdje to inače HTC zakida korisnike, a da isto ili slično ne rade i ostali proizvođači.

zaista ne vidim razloga nastavljati tu beskorisnu raspravu oko baterije, kad ju 99% korisnika neće nikad imati potrebe mijenjati.
Nema nikakve veze da li to rade i neki drugi proizvođači. Činjenica je da nemogućnost promjene baterije zakida korisnike. Isto tako neimanje SD slota zakida korisnike (pogotovo kada se pogleda razlika u cijeni između 16, 32, 64 gig modela mobova naspram cijena SD kartulja).

Meni je apsolutno jasno da nekom to nije prioritet. Nekom kamera nije prioritet ali to ne mijenja činjenicu da je to mogućnost koju neki imaju, a na ovom konkretno mobitelu su krajnji korisnici zakinuti za nju.

Staro 15.04.2013., 08:21   #2303
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:

Mad_Duke ti je odgovorio, plus s firmware updatovima ili kolicinom prostora na recimo desiru.
Staro 15.04.2013., 10:45   #2304
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Koliko vidim, HTC-u je postao tradenark nedostatak SD kartice i nepromjenjiva baterija. Nije ni čudo da im je prodaja pala i zarada te da su postali marginalni igrači na tržištu zajedno s nekim nekada poznatim markama tipa Nokia, Blackberry,...
Staro 15.04.2013., 11:00   #2305
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko vidim, HTC-u je postao tradenark nedostatak SD kartice i nepromjenjiva baterija. Nije ni čudo da im je prodaja pala i zarada te da su postali marginalni igrači na tržištu zajedno s nekim nekada poznatim markama tipa Nokia, Blackberry,...
SD-kartica, ok, od viška glava ne boli ali realno koji će mi k....
32 gb, da mi je vidit ko to popuni i čime, tako da mi SD-kartica gubi svaki smisao

nepromjenjiva baterija, ok, 2 godine će izdržat kako god okreneš, a u roku te dvi godine ću si svakako kupit novi mob, tako da, who gives a shit

rezime, radije ću kupit dobar i kvalitetan mob od marginalnog igrača kao što je htc nego od nr 1 proizvođača na svijetu i dobit mob koji je izrađen od plastike šta se frisbee pravi
karlanal je offline  
Staro 15.04.2013., 11:22   #2306
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor karlanal Pregled postova
SD-kartica, ok, od viška glava ne boli ali realno koji će mi k....
32 gb, da mi je vidit ko to popuni i čime, tako da mi SD-kartica gubi svaki smisao

nepromjenjiva baterija, ok, 2 godine će izdržat kako god okreneš, a u roku te dvi godine ću si svakako kupit novi mob, tako da, who gives a shit

rezime, radije ću kupit dobar i kvalitetan mob od marginalnog igrača kao što je htc nego od nr 1 proizvođača na svijetu i dobit mob koji je izrađen od plastike šta se frisbee pravi
to je tvoje razmisljanje ili oke
nekome ni 64 gb nije dosta,a vidim da HTC nudi max 32gb
tipa natrpam HD filmova,glazbe,aplikacija i HD igara i zacas ode 12gb za model od 32gb
a Dropbox i te fore,kako da ne,uploadati fullHD video od 1gb sa nasim upload brzinama

nekima opet puno znaci (ne)promjenjiva baterija,ode na neki duzi put bez mogucnosti punjenja,kupis na ebayu 2-3 baterije po 10 dolara i miran si 4-5 dana...
tako da,radje cu uzeti od LG,Prestigio koji ima utor za microSD karticu i promjenjivu bateriju
blava je offline  
Staro 15.04.2013., 11:28   #2307
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

šta će mi hd filmovi i "hd igre" na mob-u, ako ćemo tom logikom treba ti barem 200-300 gb, a prijenos podataka fino preko sambe i ožeži
karlanal je offline  
Staro 15.04.2013., 11:36   #2308
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Razlika u cijeni između 16 i 32Gb verzije je tolika da komotno možeš kupiti duplo veću SD karticu. Osim toga, kartica ima još jednu prednost - možeš napraviiti backup i restore na nju pa kad krkne mob, nema velike štete. Nećeš vjerovati, ali mnogima obiteljske slike i videa na mobu puno vrijede.
Čitao sam ne tako davno da je ljudima na Ocuppy Wall Street 'glave došla' baš činjenica da su snimali policijsku brutalnost iP-ima pa kad je policija zaplijenila mobove, sve je otišlo s njima. Da su imali karticu u mobu, sve bi stavili na nju, izvadili je i uzeli doma, a mobove predali pa bi imali dokaze.
Staro 15.04.2013., 11:50   #2309
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:

To ti čini. Inače je fina osoba

Dogodi se da u servisu potrgaju dio pa naplati prema korisniku. Moraš to uzeti u rezervi. Neće nijedan servis preuzeti dio oštečenja i takva je njihova politika.
Da je u garanciji i imaš već ogreban ekran pa će svejedno naplatiti za novi ekran.

Nisu tu svi hejteri, nego komentiraju što je isplativo.

Baterije znaju i riknuti prije dvije godine a i dogodi se poslije garancije.

Ja ovako vidim navalu tržnjaka pred istekom garancije.

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline  
Staro 15.04.2013., 11:56   #2310
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

a neš vjerovat slike i vid ide direkt na dropbox, jednom do dvaput mjesečno napravim backup cilog moba, ecola
opet velim, bilo bi bolje da ima, ali ne smeta me nimalo što nema
toliko ste se oko toga usplakali da nemogu vjerovat, ajme sd kartica, sd kartica a kome je toliko potrebno više baterija, brate mili battery pack koji spojiš na usb i bog te veselio
karlanal je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na