|
![]() |
#2222 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
A i sad kako koristim wp8 nisam vidio neke prednosti bas. Previse sam navikao na Android izgleda i wp8 mi nikak ne sjeda. |
|
![]() |
![]() |
#2223 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Sve 5, i sam volim sense i sve njegove blagodati (osim naravno žderanja ram-a, što je već sasvim normalna stvar...), mob ko mob je izgledom ni tam ni vam, nije mi tako extra lijep kao vama dvojici fanboyeva, no to je stvar ukusa, ne mora nam se sviđati isto, jel tako. Ali očito je da ti i neo ne shvaćate da je j....no nedopustivo u 2013.-oj godini staviti takav fail od kamere na FLAGSHIP model ![]() Pa kameru te razine kvalitete danjskih fotografija sam imao prije 5 godina na pojedinim mobitelima ![]() ![]() A drugo, imam mobitel sa aluminijskim unibody kućištem već skoro godinu dana, pa mi ne treba neki tamo novinar pisati balade o istom, dobro znam i sam koliko mana isto ima, a mogu mislit kako će taj crni izgledat nakon perioda korištenja... Moj post nit je trollanje nit šta slično, ja sam samo realan i dajem svoje mišljenje o istom, kom pasalo, kom ne, tak mi svejedno, nit ja kome dajem novce da ga kupi nit meni ko daje, ko voli nek izvoli....
![]() |
#2224 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
dobro je kriminalna po danu, ali opet malo sam usporedio xperia p, z i ovaj u videu i low lightu i stvarno ih ždere ko svinju... da je takva stiska za po danu okinem sa 8s koju sliku i još je automacki ubacim u skydrive, ali za ovo ostalo one stvarno lupa dupad. |
![]() |
![]() |
#2225 |
Guest
|
Pa meni veća korist u praksi od dobrog zvučnika naspram nešto malo bolje kamere. Da li su mogli bolju (pogotovo s obzirom na gabarite moba) jesu, ali ostatak moba je dobar! Par sitnica više, manje ali to je to. Najveća zamjerka mi je kaj nema SD kartulju. |
![]() |
#2226 | ||
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
@jopis Znači ako mi se mob sviđa onda sam fanboy, iako nikad nisam imao HTC-a, a za slijedeći mob su mi u uskom izboru bili Xperia Z (koja je otpala zbog ispodprosječnog ekrana, pa mogu i ja reć da je to fail za flagship model), SGS4 kojeg ne želim jer sam imao 2 Galaxyja dosad i dosta mi je plastike i lošeg softvera (micro stuttering kojeg i SGS4 ima unatoč svim jezgrama i gigahercima), te naposljetku HTC One koji mi se svidio po svemu osim po kameri, a preko čega sam odlučio preći, te shvaćam sve ostale mane koje ima. Isto tako ja mogu reći da si ti fanboy Xperie Z pošto konstantno umanjuješ činjenicu da ima ispodprosječan ekran, pa pokrenuti nepotrebno flejmanje ali to ne želim, zato ne razumim baš tvoju definiciju fanboya i čemu ovakav ofenzivan stav zbog nekog reviewa koji se tebi ne sviđa, o mobitelu koji ti se ne sviđa. "Priče" o softverskom poboljšanju nisu izmišljene niti za malu djecu, da pratiš od početka znao bi da je prva verzija softvera krivo obrađivala sliku te dodavala previše procesuiranja u vidu sharpnessa, noisea, itd., a koje je drastično ispravljeno s novom verzijom. Negdje čak ima poseban review na tu temu sa usporednim slikama prije i poslije patcha, mislim GSMArena. Vjerovatno ista sudbina čeka i Xperiu Z, jer slike koje trenutno radi su loše, i govori se da će to ispraviti u slijedećem patchu, ili je i to priča za malu djecu? Šta se objektivnosti tiče, ne znam u kojem postotku je autor bio objektivan, a koliko subjektivan. Da li je bio pod utjecajem - vjerovatno. Činjenica je da ima dosta informacija i podataka u tom reviewu kojih nema u nekom drugom, a na kraju krajeva nebitno je kakav je uređaj objektivno nego sviđa li se tebi osobno, sa svim svojim manama. Pošto ja dajem novce za njega, mogu biti objektivan pa reći da mi je subjektivno odličan, a pročitao sam i loše i dobre reviewe o njemu, koji su u kontradikciji jedni s drugima, tako da se zapravo opet vraćamo na ono da je tvoje mišljenje na kraju najbitnije, ne tuđe. Tvoje već znamo, ali slijedeći put barem prouči značenje riječi fanboy prije nego nekog napadneš: Citiraj:
Dolje se također navodi da je fanboy netko tko slijepo govori za nešto da je najbolje unatoč manama, ja ne govorim, znam dobro koje su mane uređaju i čak smo pričali o njima na TS-u, zato chill out ![]() Citiraj:
![]() SD kartica mi, pored 32 ili 64gb interne memorije zaista ne treba, ali ok, nemaju svi iste potrebe ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 08.04.2013. u 20:22. |
||
![]() |
![]() |
#2230 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
neke preporuke za rom (4.1.x) za htc explorer...?ne trebam šta ste čitali na xda nego ako je netko stvarno probao i nema bugova i šrota. |
![]() |
![]() |
#2231 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
One nema 4 MP, kad će vam to biti jasno? One ima nešto-pixel. A ne, to nije ni ultra, što je izmišljen termin. Ono što nije izmišljeno je da na istoj površini ima manje pixela nego ostali mobiteli, manje pixela znači da će ti pixeli na istoj površini biti veći. Veći pixeli upijaju više svijetla. Što je po meni potpuni win. I kamera je trenutno najbolja koja se na smartphoneu može naći, jer upravo najveća boljka tih kamera je low light performance, i konačno je nekom došlo iz guzice u glavu da napravi nešto po tom pitanju. Oni koji trebaju slike u rezoluciji 4k x 3k px to će uslikat sa fotoaparatom namjenjenim za to, a ne sa mobitelom koji ima 10 puta manji senzor.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 08.04.2013. u 22:16. |
![]() |
![]() |
#2233 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
#2234 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Pa reci mi onda kolika je rezolucija slike napravljene sa One-om? |
|
![]() |
![]() |
#2236 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Ma točno mi svejedno koliko mp ima kamera. Htio bi probat kakve su slike iz prve ruke.. i kako to izgleda na velikom zaslonu/monitoru.. onda ću moći ocijeniti šta je to ultra pixel. Meni koji pukne godišnje 5slika to ništa ne znači. |
![]() |
![]() |
#2237 | ||
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Meni bi puno prije odlučujući faktor bio kako uređaj slika u low light enviromentu u kojem će flash pogoršati sliku jer je preblizu, ili neće ništa osvjetliti jer je predaleko. Citiraj:
Rezolucija je za otprilike trečinu manja nego ona napravljena sa 12 MP. Veličina piksela kod HTCa je 2.0µm naspram standardnih 1.4µm kod večine ostalih. Your point bieng? Zbilja vidiš razliku između 4k x 3k i 3.1k x 2.2k na svojih 1920x1080?
![]() |
#2238 |
Buying Bitcoin
|
Vidiš, kad gledaš u full rezoluciji ili kad croppaš dio slike. 4MP, ultra pixel ili ne, je jednostavno pre malo da bude iskoristivo za išta drugo osim za gledanje na ekranu i shareanje na socijalnim mrežama... Oni igraju na to da većini današnje "facebook" generacije višak rezolucije neće biti toliko bitan koliko low-light performanse, itd. |
![]() |
![]() |
#2239 |
Premium
|
Moje je mišljenje da je HTC falija sa kamerom, koliko god oni pričali o ultrapixel-u. Pixel je pixel. Npr. neko ima MacBook Pro sa 2880 x 1800 pixel rezolucijom, i uzme sliku sa HTC One-a koja ima 2688 × 1520 pixel rezoluciju i stavi je kao wallpaper. Slika nemože nikako bit dobra, zvala se ona ultrapixel ili finepixel! Matematika je tu jednostavna. O razvijanju slika većeg formata neću ni govorit. Senzor je jedno, leća je drugo a rezolucija treće. Ako nešto nevalja od toga slika nije dobra. U današnje vrime mislim da je minimum rezolucije 8MP na kamerama, pa kako se god one zvale. Svaka čast HTC napravija je odličan mobitel, ali je sa kamerom falija. To je moje mišljenje i ne moraju se svi složit. Pozdrav PS Dok ja pišem već novi postovi! PS2 Neo Slažem se sa tobom: "Oni igraju na to da većini današnje "facebook" generacije višak rezolucije neće biti toliko bitan koliko low-light performanse, itd." |
![]() |
![]() |
#2243 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Danas sam malo isao pogledati te flagship modele da se pomodnim i ono razocaranje totalno. Xperia Z (moj favorit, buduci da i imam nxt seriju) mi nije nikako sjela, HTC one serija onak Ok. One S mi jos najbolje od svega izgleda, ali onda bi vec radje nesto sto nema sensa. A samsung... nisam metro, ali samsunzi su stvarno ono uzasni. Poanta price - xperia p,s i mozda t prase dupe sa srednjom klasom i HTC oneS. Uopce nema smisla kupovati HOXa, Z, S3... ove quad core mobe dozivljavam ko TT kucista za djecu. Becnhmark ovo-ono, a u stvari kifla. Sto jedan SGS2, xperiaS ili sensation nemaju? Mislim kad gledam realno i maknem proc power, starije serije dualaca su - bolje ![]() troll si al me nasmiješ ![]() |
![]() |
![]() |
#2245 |
Premium
|
Ima i tu istine, ali.. Kupio sam si Sensation, u ljeto 2011. kad je bio aktualan flagship. Poprilično sam zadovoljan kako me sluzio i kako me jos uvijek sluzi. Prosle godine dosli One x/s, nula bodova, ove godine dosao One, također 0 bodova. Previse je to novaca, jer gledam da Sensation vrijedi 1500 kn, znači moram dodat jos najmanje toliko da bi kupio bolji model. I sta dobijem tim boljim modelom? nista, osim -1500 kn ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Premium
|
Ja sam Sensationa uzeo na pretlatu, ispao me 2500 kn, dok je u slobodnoj prodaji u ducanu kostao 4200 kn. To su jos bila vremena kad si u tele2 mogao dobit mob jeftinije ako si potpisivao ugovor na 2 god. Pratim android telefone unatrag 4 godine, i jedini zaključak koji mogu izvuć iz svega je to da nas proizvođači plode nenormalno. Nitko ne moze napraviti pošten flagship model, da nema bar 1-2 major fail-a. A i taj android mi ide lagano na kurac, ni jedan mob ne radi normalno out of box, svi stekaju, lagaju i svakom moras otključavat bootloader, stavljati modane verzije androida, kao da sam za uređaj dao 900 kna a ne +3k kn koliko koštaju flagshipi. Zasto ne naprave normalan flagship mob? Zato ako naprave mob bez mana, nitko nece kupovat sljedeci model koji je po marketinškom odjelu bar 5 puta bolji, brzi, veci. Jea vrajt. Samsung vec godinama svoje mobitele ugrađuje u kućišta od odvratne plastike koja pod prstima izgleda kao da se radi o kinezu za 50$, HTC je tek sad (nakon 4 godine) ugradio pošten zvučnik u flagship model, Sony izbaci izbaci XZ sa onakvim ekranom+plus oni gumeni poklopci, koji su se toliko puta pokazali kao fail. Ok, to je kao mob otporan na vodu, ali kome treba fucking vodootporan android sa 5"??? Zaključak je da nas namjerno jebu i pri tom zarađuju ![]() |
![]() |
![]() |
#2248 |
Buying Bitcoin
|
Postavio si pitanja na koja si sam dao točne odgovore ![]() U principu ti se svodi na to koje ćeš manje zlo odabrati i koliko ti smeta činjenica da te strižu ko ovcu, ali to je već problematika malo šireg spektra i ne spada pod ovu temu pa bolje da ne počinjemo. Ono šta je tebi bitno je odvagati njegove pluseve i minuseve te razmisliti koliko su ti bitni, ako te zanima naravno. Iz vlastitog iskustva ti mogu reći da sam bio u doticaju sa probnim One-om iz VIP centra i ako te zanima kako radi, pođi pogledat, isplati se. Šta se tiče OS-a, mislim da ćeš brzo zaboraviti na fobije moddanja, custom romova, itd. ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Premium
|
@srale7 Po meni te mane o kojima ti pričaš su jedna draž androida! Svi android mobiteli koji sam ima i koristija nisu bili više od 1 (jednog) dana na stock ROM-u. Jednostavno te vizualne modifikacije korisničkih sučelja mi nisu nikako legle, prodavanje marketinških trikova tipa Sense je bolji o TouchWiz-a i sl. Meni najviše odgovara AOSP stil i njegova jednostavnost, odnosno PA i AOKP modifikacije zbog funkcionalnosti a ne estetike. Mislim da ono šta ti tražiš nećeš na kod androida, već prije kod win8 ili iOS. Poanta androida je u modifikacijama i custom ROM-ovima, pa onda svaki korisnik može prilagodit ROM sebi i svojim potrebama. Međutim otiša sam daleko od teme koja je HTC One. Ante |
![]() |
![]() |
#2250 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Filozofija androida je otvorenost i indvidualnost, ali proizvođači i dalje trpaju hrpu bware u mob koji je bespotreban i ne moze se jednostavno maknut. |
|
![]() |
![]() |
|
|