|
![]() |
#4082 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Koje napajanje kupiti te preporuka kvalitetnih napajanja dostupnih u HR (1.post)
Trebam frendu tiho modularno napajanje za SLI konfiguraciju s dva diska. Ne znam sve komponente no ključna je tišina, SLI setup i kejbl menadžment, nije toliko ključna modularnost koliko je ključno da se da sve uredno složit unutra jer ima plexi otvorenu stranicu. Živi bili. Mislim da je XFX 550W preslab, a i kejbl enadžment je malo nezgodan za takvu kombinaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4084 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ipak nam trebaju komponente koje se nalaze u kućištu. Nije isto imati dvije GTX560 ili dvije GTX210. Navedi sve komponente i budžet pa ćemo dalje. Osobno mislim da bi XFX 550W trebao biti dovoljan, ali nije modularan.
![]() |
#4085 |
Head Of The Radio
|
Koje napajanje kupiti te preporuka kvalitetnih napajanja dostupnih u HR (1.post)
Dakle komp je gotovo identičan glede potrošača mom izuzev što on ima dva wd green diska, plus dvd pržilica, i idu dvije 660ti. update; i7 2600 4x8Gb ram 2x660ti dvd drive 2xWd green 1tb 2x660ti i vjerojatno ssd na putu. Zadnje izmijenjeno od: Stipe. 05.03.2013. u 11:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4087 |
Head Of The Radio
|
"The main downside of the G-550 is the existence of only two PCIe connectors which greatly restricts the PSU's usability. We think that Seasonic should provide the G-550 with four PCIe connectors in order to be able to support two GPUs with dual-power connectors each." izvor: http://www.techpowerup.com/mobile/re...c/G550/11.html Jel ovo problem pošto je modularno? Zadnje izmijenjeno od: Stipe. 05.03.2013. u 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4089 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Tagan 530 modularac + Asus 2900XT = UBOJITA kombinacija ![]() danas ubacim tagana nutri (do sada se komp uredno vrtio sa fujitsu siemens 350w) ali zbog malo grijanja napajanja odlučiš testirati taganče i one priče kako voli eksplodirati ![]() Zamislite, pokretanjem 3d nije izdrzao 2sek, i odapeo maleni u velikoj buki kao da mi plinska boca ošla u zrak ![]() Ostatak dijelova preživjeli :=) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4090 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
trebam neko napajanje za AMD A10 5800k, Asrock FM2A75M-DGS, Kingston HyperX Predator 2400 mhz 2X4 GB, 2x sata hard, dvd prža i sve to smješteno u Thermaltake Armor a30, nisam baš na ti s parama pa trebam neki best buy, kasnije ce ici graficka unutra i kakav ssd
![]() |
#4092 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Preporuku molim :)
Dajte savjet - šta za ovakvu konfu pošto je moj stari Hiper 530 očito preslab da kresne pa mi matična javlja power error... (jedno 150 kratkih bipova prije nego se restarta i onda ponovo...) CPU Core i7 860 MBO P55 VGA HD7850 RAM 16GB DDR3 (4x4 GB) SSDx1, HDDx1, DVDx1
![]() |
#4093 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Sad ti reci da je to skupo ![]()
![]() |
![]() |
#4094 | |
MiningMod
|
Citiraj:
Inače Hiper Type M 530W, mora biti dosta za takav komp, ali očito je neispravan ili nesto drugo...Pa bi ti ja preporučio da prvo posudis od nekoga neko napajanje i testiras sa njime, jer mozda te i ploča zeza pa ono da se uvijeris da je napajanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4095 | |
Premium
|
Citiraj:
Probao šetat kekse po slotovima, samo sa jednim se budi. Doduše sinoć je bilo prekasno i bio sam preživčan za testirat detaljnije. Idem sad bacit oko još jednom, možda šta pametno i pronađem. P.S. Ploča je GA-P55A-UD3R Rev 1.0 - pa ako još netko ima kakvo iskustvo, može i na PM da ne zagađujemo thread. U protivnom idem po XFXa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4097 |
MiningMod
|
da...nije to do napajanja...kazem mora ono to gurati sa lakocom... skini memtest i snimi na cd...ubaci jedan keks meme i bootaj memtest neka odvrti testove cc 20min ako sve prodje, izbaci taj keks i ubaci drugi i njega isto testiraj... Ako jedan radi a drugi ne znaci drugi nesto kaka...ubacis ovaj koji valja i vidis jel komp radi ok samo s njim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4098 |
Premium
|
Ploča je... fali jedan pin na socketu (1156). Al ne zato što je socket 1155 nego zato što je fizički polomljen (vidim mu dno, ali glave-kontakta nema). Ništa, odoh tražit 1156 ploče po netu. Jel tko zna gdje se još mogu nabavit - ovo što sam na brzinu pogledao bilo je sve 1155...
![]() |
#4099 | |
MiningMod
|
lol Citiraj:
![]() inace 1156 ploče imas samo na njuski...novih nema p.s. daj uslikaj socket ako mozes da vidimo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4100 |
Premium
|
Evo ide https://dl.dropbox.com/u/12916469/20...2013.58.05.jpg Prigodan naslov: YebemtiSVE!!! ili Draga, smanjio sam broj pinova na soketu XD XD XD EDIT: Sorry na težem OT-u
![]() Zadnje izmijenjeno od: QS. 15.03.2013. u 14:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4103 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Za ispod 350kn ne bi pomišljao na gore navedenu konfiguraciju. Uzmi provjeren XFX 550W, mada je dosta rasprave vodilo ovdje. Potraži par stranica i dobio bi odgovor na koju tražiš. Sretno.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4104 |
Tata
Datum registracije: Apr 2010
|
Je imao sam skuren komp,skurilo ga je unatoc corsairovom ax750 napajanju,tako da sad idem na napajanje koje nije preskupo a moze pogonit gore navedenu konfiguraciju + ups. ![]()
![]() |
#4105 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U tom rangu cijene radije uzmi Stridera 500W.
![]() |
#4106 |
MiningMod
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4107 |
Tata
Datum registracije: Apr 2010
|
Ok,hvala,ovaj strider je ruzan k'o padavica,xfx 550 mi je i bio prvi u planu,ali zapeo mi onaj thermaltake za oko pa reko cisto da pitam nekog malo upucenijeg jel se to isplati... ![]()
![]() |
#4108 |
MiningMod
|
Upravo sam malo izvrtil testove potrošnje na konfici Procesor: AMD FX X8 8120 @ stock Hladnjak: Scythe Yasya Matična: Asrock 990FX Extreme3 Memorija: 8Gb Kingmax 1600MHz CL9 Grafička: MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC HDD: Seagate 750Gb Sata2 ODD: DVDRW Sata Napajanje: Seasonic 430W SS-430GB Kučište: BITFENIX Shinobi, MIDI, plexi, crno Dodatno: Scythe potenciometar, 1x140 + 2x120 Ventilatori Mjereno iz utičnice Furmark - cc 400W OCCT Cpu test - cc 250W OCCT GPU - 350W OCCT Power Supply Test - cc 520W max, ventilator napajanja je na max i po meni podnošljiva glasnoča Znaci po meni, sisa moze dati preko 400W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4109 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
To je odlićno napajanje(imao sam ga) ![]() ![]() naravno da se u normalnim uvijetima netroši toliko i da je zadovoljavajuće napajanje za nezahtjevnog korisnika koji sve drži na defaultu. I sam u skorijoj budućnosti želim promijeniti sadašnje napajanje koje mislim da mi neće biti dosta kad nadogradim komp sa novim CPU-3570K i neka grafa 7870/7950 tako da uzimam u obzir neko jaće napajanje istog proizvođaća Seasonic-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4110 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Zapela tipkovnica na ć ili ![]() Usput ako je to onaj GP3 nemaš se što brinut da neće biti dovoljno ![]()
![]() |
![]() |
|
|