|
![]() |
#31411 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
ak će biti s maters of dirt ovu subotu moram ga tražiti autogram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31414 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Planiram uzeti XT kočnice, pa me zanima koji adapteri pašu uz njih. Prednji 180, zadnji 160. Imam Univegu iz 2006, sa RS Recon vilicom. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#31415 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
http://www.bikeman.com/bicycle-repai...4mm-post-mount Ako imaš na vilici odnosno rami bočno položene rupe za prihvat, to je onda International Standard. Ako imaš vertikalne rupe da se šarafi ravno u vilicu odnosno ramu, onda je to Post Mount standard. XT kočnice imaju PM standard. Dakle moraš ih ukomponirati adapterima. Ako imaš IS prihvate, onda ti treba adapter IS na PM (IS-PM). Ako ne, onda uzimaš PM-PM.
![]() |
#31419 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Nesto skroz drukcije: http://vimeo.com/59996430# Vidio na DBu, meni odlican film, iako nisam sklon takvom vidu biciklizma i filozofiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31421 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31422 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Imas naprijed IS mount i trebat ce ti Shimano prednji adapter IS-PM, a iza ce ti trebat shimano IS-PM adapter. Uzimas nove kocnice ili rabljeno? Jer ak ces uzimat novo ne vidim cemu uzimat XT napsram SLX jer su kocnice iste sto se tice snage, a skoro i tezina. Jedina razlika XT naspram SLX je u freestroke adjust za koji ekipa kaze da nema nikakve ralike kada se odvrne na jednu i drugu stranu EDIT: KOju vilicu imas? Slikaj kakav ej na njoj prihvat za adpatere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31423 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: domik. 27.03.2013. u 12:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31424 |
Registered User
|
Prihvat je na istom mjestu kao i na slici u gornjem postu, ali nije toliko dug. Vilica je iz 2006. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31426 |
Registered User
|
Hvala ti puno na odgovoru. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31430 |
Registered User
|
Sve je to meni jasno, ali nemogu si pomoči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31431 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
dobio nove Elixir CR -->
- Elixir 3 - 2 kvara u 2 mjeseca (1x prednja, 1x zadnja) ---> popravljene i prodane (pod garom) - SLX M666 - 1 kvar u 13 mjeseci (1x prednja) ---> nova M675 u dolasku Zadnja stigne jos krepat jer je pod garom do kraja godine, frisko stavljen 5. par pakni na njih. Statisticki gledano Avid se kod mene kvari svaki drugi mjesec, oliti >6X vise u odnosu na Shimano. Cim istekne garancija kupujem novi set kocnica, necu riskirati ![]() [edit] Ovaj vikend sam malo sjeo na Lovrixovog Epica, biciklic je super, ali iznenadile su me nove deorke koliko imaju snage - za pare koliko kostaju jednostavno nemaju premca. S adekvatnim rotorima mogu posluziti za ozbiljnu voznju cak i teskasa kao sto sam ja. Slijedece sezone idu na mog 29era 100% Ja sam izgleda majstor za dotuci kocnice.
Moja SLXica je ~13 mjeseci radila odlicno, apsolutno nikakvih problema, i onda je u 2 voznje otpirilia (nesto s rucicom, master cilindar i/ili brtva) Zato ce sad doci nova M675 ![]() Bas sam si malo razmisljao o kocnicama, jedine kocnice koje se kod mene nisu pokvarile su stare XTejke (M775), i to samo zato jer je bajk ukraden s prakticno novim kocnicama (10ak voznji). Bas me zanima koliko bi te izdrzale ![]() Povijest kvarova bi isao ovako nekako : - Elixir 5 - 4 kvara u 10mjeseci (2x prednja, 2x zadnja) ---> dobio nove Elixir CR - Elixir 3 - 2 kvara u 2 mjeseca (1x prednja, 1x zadnja) ---> popravljene i prodane (pod garom) - SLX M666 - 1 kvar u 13 mjeseci (1x prednja) ---> nova M675 u dolasku Zadnja stigne jos krepat jer je pod garom do kraja godine, frisko stavljen 5. par pakni na njih. Statisticki gledano Avid se kod mene kvari svaki drugi mjesec, oliti >6X vise u odnosu na Shimano. Cim istekne garancija kupujem novi set kocnica, necu riskirati ![]() [edit] Ovaj vikend sam malo sjeo na Lovrixovog Epica, biciklic je super, ali iznenadile su me nove deorke koliko imaju snage - za pare koliko kostaju jednostavno nemaju premca. S adekvatnim rotorima mogu posluziti za ozbiljnu voznju cak i teskasa kao sto sam ja. Slijedece sezone idu na mog 29era 100% Zadnje izmijenjeno od: Nik. 27.03.2013. u 13:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31432 |
Registered User
|
Imaju li svi garanciju od 2 god. na kočnice ili samo Shimano? Mislim da se u te 2 godine fer garancija. Još kada se uzme u obzir težina voženih staza i masa vozača. Nadam se da se nitko neće osjecati povredjen i uvredjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31434 |
Registered User
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31435 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#31438 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
ako ce netko uzimati te kevlarske, meni trebaju 2 para (za slx kocnice) pa mozemo podijeliti ovaj 4 pack ![]() edit: rijeseno Zadnje izmijenjeno od: B0rk0. 28.03.2013. u 18:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31440 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
|
|