Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 26.02.2013., 10:45   #901
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Mitsuoka Pregled postova

Za ovu generaciju, One me totalno razočarao, od očajne kamere, pa do katastrofalnog izgleda, al Sense je vrh,
Ček, novi HTC One te razočarao izgledom? Hm, masa mojih frednova koji su vidjeli fotke su oduševljeni dizajnom. I ja s njima.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 26.02.2013., 11:09   #902
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Godinama sam na AMOLED-u i svaki LCD je za mene loš tako da sam ja vezan samo uz OLED ekrane

Prebacivanje sa amoled-a je jako loša ideja.
A što se S4 tiče - 14.3. je predstavljanje, 5" fHD, octa core i 2 gige RAM-a su očekivane specifikacije. Eventualno wireless charging. Prevelik ekran, sve iznad 4,3 meni osobno je overkill.

Bitno mi je da ima microSD i izmjenjivu bateriju.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline  
Staro 26.02.2013., 11:11   #903
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
Rainbow efekt?
Hmm. Ja sam si nekako zgrebao ekran i samo jedna crtica mi se vidi i to samo na bijeloj i kricavoj pozadini, i bas je ta "rainbow boja". Totalno ne primjetno, ali nekad zna upasti u oko.
Moze li tomu pokoci ta folija?
Npr vidi se takva boja kao da s masnim prstom ides po ekranu (nakon nekih masnih lepinja )
manje ogrebotinice mogu se pokriti screenom, no ne sad onim jefitlenom od 0,99 centa... a ove srednje duboke moze spasiti(po mom iskustvu) invisible shield.. dok za duboke ne pomaze bas nista...

Citiraj:
Autor Saša Slll Pregled postova
Pozdrav dečki
Evo ovako: Posjedujem Samsung Galaxy Slll 16 gb . Upoznat sam s ovim problemom sudden death-a .kupio sam uredjaj 04.12.12.. Tada sam imao android 4.1.1 nakon par dana sam isao na aktualizaciju i dobio sam update koii se zvao 4.1.2 XELL4 .jucer sam opet issao na aktualizaciju i update mi je napravio na XELLA .Pa bi htio pitat dal mi moze netko reci dinima da je potvrdjeno da je XELLA fix od sudden death-a .

u zadnjim čitanjima na xda, našao sam na par mjesta da su svi kerneli koji imaju kernel source update7 imaju fix za SDS..
i kao taj xella bi trebao imati fix...

evo ovdje u postu spominju
sgs3 xella soft

i u postu koji je tu linkan lik kaze da je odpakirao zimage iz stock roma i da je nasao string koji popravlja sds, tj pisanje na eMMC koje bricka uređaje...

posto sam od neki dan ponosni vlasnik note2, i skuzio sam da nakon mog prvog sgs2 i note 1 i note 2 ima brickbug(novu vrstu , teze popravljivu) odusevljen sam time, a koraci koje sam poduzeo jesu: Perseus kernel koji (kazu tako) ima blokirano pisanje u eMMC tjekom boot-a...
a u pripravnosti mi je stock rom tako da na najmanji znak tiltanja moba( kazu da ce se dan prije vjerojatno pocet resetirat i brejkat) stavljam stock rom i cekam smrt, nakon cega ga nosim u ovlasteni posto imam garanciju...

e sad, kao sto se vidi kod gore napisanog, korisnik sam samsung uredaja, pogotovo gornjeg segmenta, i amoled te jednostavna mogucnost modifikacije i flashanja natrag tvornickih romova bez gubitka garancije me drzi kod samsunga dok me ovi njihovi eMMC cipovi tako zivciraju da je to strasno... i uvijek se pitam kako bas ja naletim na svaku seriju koja ima brickbug -.-'

sadasnji note 2 ima brickbug ,ali toliko sam odusevljen baterijom ovog uredaja da cu si ga jednostavno ostaviti dok ne dode nesto ekvivalentno jer jednostavno nema trenutno na nasem trzistu sto mi moze izdrazati cijeli dan koristenja(da da ultra heavy user sam)...

i sam da kazem nesto o ekranu htc one x-a, ekran je naj naj lcd koji sam koristio, kutevi gledanja, ikone na ekranu kao da lebde, ostrina.. boje.. odlicno..
ali doticni uredaj sam prodao nakon 2 tjedna iz jednog razloga, baterija je ocajna... sve bi bilo u redu da sam ja njega mogao puniti preko auto punjaca normalno, ali koji god sam punjac pokusao koristiti mob bi se konstantno praznio(zbog sigurnosne znacajke koja preventira zagrijavanje baterije)- znaci punio bi se samo kad bi ga ostavio na miru, ali i tada jedva...

eto.. mozda malo off topic.. ali da dam i svoj komentar na raspravu.. posto vidim da htc/samsung gori :P
thezero je offline  
Staro 26.02.2013., 11:28   #904
Mitsuoka
Samsung Mob!ler
Moj komp

Mitsuoka's Avatar

Datum registracije: Mar 2012
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ček, novi HTC One te razočarao izgledom? Hm, masa mojih frednova koji su vidjeli fotke su oduševljeni dizajnom. I ja s njima.
Ukusi, recimo moja iskustva su drugačija. Ovo mi je jedan od najružnijih mobitela ikad, a dosta se ljudi slaže sa mnom, jbg.
Mitsuoka je offline  
Staro 26.02.2013., 11:52   #905
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor thezero Pregled postova
manje ogrebotinice mogu se pokriti screenom, no ne sad onim jefitlenom od 0,99 centa... a ove srednje duboke moze spasiti(po mom iskustvu) invisible shield.. dok za duboke ne pomaze bas nista.
Moze prepooruka necega da zaljepim na staklo pa da testiram, ako ti nije problem traziti?
dinos3 je offline  
Staro 26.02.2013., 12:08   #906
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Re: Samsung mobiteli

Htc One X vs. Samsung Galaxy Note
Znači sva razlika je u ekranu koji je 4.7 vs. 5.3 incha te procesor koji je quad 1.5 vs. Dual 1.4 GHz.
Sad zanima me jel netko imao oba telefona i dali se osjeti velika razlika u brzini ? Baterija je sigurno slabija na Htc-u. Te dali se isplati mjenjati Note za One X. Kupio sam Note prije par dana i dobio ponudu da ga mjenjam za One X-a pa ako netko ima iskustva s oba telefona dobro bi došao komentar
Snowrider je offline  
Staro 26.02.2013., 12:20   #907
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Daky007 Pregled postova
Znači sva razlika je u ekranu koji je 4.7 vs. 5.3 incha te procesor koji je quad 1.5 vs. Dual 1.4 GHz.
Sad zanima me jel netko imao oba telefona i dali se osjeti velika razlika u brzini ? Baterija je sigurno slabija na Htc-u. Te dali se isplati mjenjati Note za One X. Kupio sam Note prije par dana i dobio ponudu da ga mjenjam za One X-a pa ako netko ima iskustva s oba telefona dobro bi došao komentar
Nisam imao note u rukama, ali sam imao u rukama hox. Mobitel je mrcina i zadovoljava svacije potrebe, manje ekran je po meni cak i prednost. 5.3 je overkill po meni. Tako da moj glas ide hoxu.
Evo i ovo , cisto da ostale specifikacije usporedis.
dinos3 je offline  
Staro 26.02.2013., 13:21   #908
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Imam ja Za pocetak teze se pise na HOX-u, fali mi ta tipkovnica, Sense je poprilicno razlicit od TW-a, neke stvari fale, tipa postotak baterije, vise opcija u notification baru, ali je zato Sense vizualno lijepsi.

HOX je brzi, manje se blesira, tj. zasad uopce ne, naspram Notea kojemu je to normalna pojava, nema glitcha nigdje, nista. Vise ne nosim mobitel po rukama svaki put kad hocu sjest negdje Baterija, 2.5-3h on screen time-a tokom dana, vise od toga nemoguca misija. Ali koliko znam ni Note tu nije nesto bolji, tj identican je.

I da, kad otkljucas bootloader na HOX-u riskiras garanciju, sve u svemu. Ako ti je bitan ekran, ostani na Noteu, boje su dosta izrazenije na njegovom ekranu, meni ga je malo zao, ali imah ga dugo, bilo je vrijeme za promjenu.

I HOX ima ledicu, sto mi je na Noteu i S2 neizmjerno falilo.

EDIT: Koliko bi morao doplatit?
Staro 26.02.2013., 13:32   #909
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Hm baterija mi vise traje nego na S2. HOX sam drzao i sve, i nakon para dana koristenja note-a HOX mi dode kao igracka hahah....što se tiče Sensea i TW znam ovoje jer sam koristio nekad htc sense..... nadoplatit? Kakva nadoplata , imam vec dvije ponude HOX-a bez ikakve nadoplate
Snowrider je offline  
Staro 26.02.2013., 13:38   #910
thezero
Premium
Moj komp

thezero's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
hox je brzi, i kompaktniji i lijepsi i ima ledicu, ali da baterija jednako traje nije istina... s pravim romom note ide do 5 sati screen on, uz uvjet da batrija nije stara godinu dana...

moje iskustvo...

i da, cijene hox-a su pale dosta...
thezero je offline  
Staro 26.02.2013., 13:38   #911
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Novo, staro? A vidi, sve ostaje na tebi, kaj vise hoces, ja osobno nemrem vise gledat Notea, ovo HOX-ovo kuciste mi je zakon, jos bijeli na crni ekran kontrast, mrak

Citiraj:
hox je brzi, i kompaktniji i lijepsi i ima ledicu, ali da baterija jednako traje nije istina... s pravim romom note ide do 5 sati screen on, uz uvjet da batrija nije stara godinu dana...

moje iskustvo...

Ne pricamo o "pravim" romovima nego o stock, a na stock 4.1.2 Note moze koliko je napisano. 3h uvrh glave. Cijene su svima pale, nevjerojatno koliko malo novaca se moze dobiti za S2/Note
Staro 26.02.2013., 15:09   #912
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Citiraj:

moje iskustvo...

Istina,trener mi ima HOX-a i baterija mu slabije drži neg na mom Note-u....da vjerovatno zbog toga pada cijena mi decki nude zamjenu "kljuc za kljuc"

EDIT :
Citiraj:
Autor HCS Pregled postova
Novo, staro? A vidi, sve ostaje na tebi, kaj vise hoces, ja osobno nemrem vise gledat Notea, ovo HOX-ovo kuciste mi je zakon, jos bijeli na crni ekran kontrast, mrak
HOX koji imam ponuden je kupljen u 8 mj. A neznam sviđa mi se 5.3 incha a opet jako mi se sviđa Sense i još je quad core
Snowrider je offline  
Staro 26.02.2013., 17:39   #913
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Jel možda netko popravljao power tipku na Galaxy S/Nexus S? Otišla mi je samo odjednom, čuje se klik ali ne registrira ništa. Koliko bi došao popravak jer nemam garanciju?
tutix je offline  
Staro 26.02.2013., 18:22   #914
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Note ll
lako je to sve slično. Meni se isto svidija HOX, ali kazu da baterija slabo drži ali inače je mob super, samo ga je pregazija S3 po pogledu marketinga i popularnosti.

Ja bi minja u tvom slučaju čisti radi promjene

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 27.02.2013. u 00:31.
Mar je offline  
Staro 26.02.2013., 18:31   #915
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Note ll
lako je to sve slično. Meni se isto svidija HOX, ali kazu da baterija slabo drži ali inače je mob super, samo ga je pregazija S3 po pogledu marketinga i popularnosti.

Ja bi minja u tvom slučaju čisti rafi promjene
Da,neznam zasto ljudi na prvu bi rađe odabrali S3 nego HOX , to je valjda ta popularnost Samsunga. A još par dana ću koristit Note pa mjenjati ili prodat (taj isti dečko mi nudi HOX ili 2400kn )
Snowrider je offline  
Staro 26.02.2013., 18:35   #916
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Citiraj:
Da,neznam zasto ljudi na prvu bi rađe odabrali S3 nego HOX , to je valjda ta popularnost Samsunga. A još par dana ću koristit Note pa mjenjati ili prodat (taj isti dečko mi nudi HOX ili 2400kn )
Bolji marketing, a i baterija nazalost, uz prosirivu memoriju jedini edge ispred HOX-a. Di je taj bio kad sam ga ja prodavao
Staro 26.02.2013., 18:47   #917
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Citiraj:
Autor HCS Pregled postova
Bolji marketing, a i baterija nazalost, uz prosirivu memoriju jedini edge ispred HOX-a. Di je taj bio kad sam ga ja prodavao
Hahaha ma coeku se uopce mob nije svidao kad ga je probao koristit u roku 5 min kaze "dajem ti HOXa ili 2400 kn " sto da kazem neg I am lucky man
Snowrider je offline  
Staro 27.02.2013., 00:31   #918
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Uzmi lovu
Staro 27.02.2013., 01:22   #919
dekky
Premium
Moj komp

dekky's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ne razumijem ove koji govore o zasicenim bojama na amoledu??
Pa kakve bi boje trebale biti nego zasicene...da pokazes neku sliku s bojama na lcdu i amoledu garant bi 95% ljudi reklo da im je ljepsa slika na amoledu, tko mari da li je ta boja realna ili ne bitno da lijepo izgleda.

Osim te plastike na mobitelima drugi imaju puno toga uciti od samsunga a uostalom vidi se i po prodaji.
Imam note1 i jos uvijek je zvijer od moba, kakav crni hox kad moram u servis slati mobitel da mi bateriju promijene jer je izgubila na kapacitetu.
Isto tako puno je softverskih stvari samsung napravio dok ostali cekaju da im padne s neba.
Samsung je car ali vidjet cemo do kada???
dekky je offline  
Staro 27.02.2013., 11:24   #920
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kao da čitam apple fan bojz temu, samo je ovdje u glavnoj ulozi samsung

Prezasićene boje postaju problem pri pregledu fotografija i videa, a posebno do izražaja dolazi amoled koji pojede sve detalje pri prikazu tamnih scena na fotografijama i videima. Sve je to divno i krasno dok ne kreneš gledati film, a ono negledljivo, fotografije kao iz crtića,bijela boja je žuta, plava ili roza ovisno o uređaju.

Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 27.02.2013. u 11:30.
Mihael je offline  
Staro 27.02.2013., 12:09   #921
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007

Majkemi, gori ste od onih baba s ajfonima. Citam i pratim, ali fali mi Dukeov komentar
Staro 27.02.2013., 12:12   #922
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
meni je jedino u cijeloj toj priči nevjerovatno da netko ide gledat film na fakin mobitelu
syss je offline  
Staro 27.02.2013., 12:21   #923
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Kad moraš čekati negdje par sati, ili kada putuješ dnevno 4 i više sata, a nisi ljubitelj knjige, filmovi na mobitelu su spas.
Mihael je offline  
Staro 27.02.2013., 12:23   #924
Mad_Duke
Guest

Nađite si fino review gdje imate ovakav nekakav graf
http://www.flatpanelshd.com/pictures...2m-efter-1.jpg

I rješili ste praktički "cijelu" dilemu.

A na temu ću reći da je VELIKA razlika između crne "boje" koja je skroz crna i crushane crne koja je produkt nečeg potpuno petog.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Majkemi, gori ste od onih baba s ajfonima. Citam i pratim, ali fali mi Dukeov komentar
Ma, nemam komentara.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
meni je jedino u cijeloj toj priči nevjerovatno da netko ide gledat film na fakin mobitelu

Ja sam znao prek ljeta na putu, slušalice u uši i vozi. Dobro, bile su serije, ne filmovi, ali ono. Why not kad ti se ne sluša muzika.

Staro 27.02.2013., 13:57   #925
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001

I tako S3 je izabran za mobitel godine. Kako je netko rekao, ako za s4 ostave izmjenjivu bateriju i sd karticu biti ce i do godine. A ti komentari o jeftinoj plastici cu presmjesni, imao sam i ja 8xxx nokie dva komada izgledale su savrseno, samo im je soft bio iz 3220 nokie.
Staro 27.02.2013., 14:03   #926
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa i kad moram čekat negdje obično surfam ili čitam nekaj (na mobu), ali sad baš film ili seriju gledat... više volim metar plazme doma
syss je offline  
Staro 27.02.2013., 14:04   #927
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Blago nama kada imamo takav mob godine..
Staro 27.02.2013., 14:15   #928
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa i kad moram čekat negdje obično surfam ili čitam nekaj (na mobu), ali sad baš film ili seriju gledat... više volim metar plazme doma
NHF, ali, ti si ti, ja sam ja, netko treći je opet zasebna individua. Znam da je nekima to teško razumjeti, a onda još teže kako to da netko drugi može raditi nešto što ne možeš razumjeti ili imati potpuno različiti pogled ili iskustvo na istu stvar, a kamo li na različite stvari. To što ti ne gledaš filmove na mobitelu, ne znači da drugi to ne rade ili još gore da drugi to ne bi trebali raditi. Što je najgore takve osobe će prve reći za drugu da je zatucana i slični epiteti.

Da me ne bi netko krivo razumio, ne prozivam te ni za što ili ne daj Bože da mi je cilj uvrijediti te, samo stvarno ne volim takav način razmišljanja, ali pri tome ni malo ne umanjujem tvoje pravno na mišljenje i iznošenje istog.
Mihael je offline  
Staro 27.02.2013., 14:20   #929
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Samsung će se morat dobro potruditi da slijedeće godine bude imao mob godine, konkurencija je već sada jaka (jača od S3), počevši od HTC One-a, preko novog Asus Infinityja, Xperie Z, itd. Uostalom tko uopće bira mob godine i po kojim kriterijima?
Neo-ST je offline  
Staro 27.02.2013., 14:21   #930
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
NHF, ali, ti si ti, ja sam ja, netko treći je opet zasebna individua. Znam da je nekima to teško razumjeti, a onda još teže kako to da netko drugi može raditi nešto što ne možeš razumjeti ili imati potpuno različiti pogled ili iskustvo na istu stvar, a kamo li na različite stvari. To što ti ne gledaš filmove na mobitelu, ne znači da drugi to ne rade ili još gore da drugi to ne bi trebali raditi. Što je najgore takve osobe će prve reći za drugu da je zatucana i slični epiteti.

Da me ne bi netko krivo razumio, ne prozivam te ni za što ili ne daj Bože da mi je cilj uvrijediti te, samo stvarno ne volim takav način razmišljanja, ali pri tome ni malo ne umanjujem tvoje pravno na mišljenje i iznošenje istog.
dobro sklepan post

eto agree to disagree
syss je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno