Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.02.2013., 09:31   #1771
Marko_mk
Premium
Moj komp

Marko_mk's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
HTC Sensation razbijen ekran

Imam HTC Sensation kojem je razbijen ekran.
Ekran ne radi, odnosno kad se mobitel upali vide se crte po ekranu. Da li je potrebno zamjeniti i ekran i digitizer ili samo ekran?
Marko_mk je offline  
Staro 06.02.2013., 10:26   #1772
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Ne kužim kako imaš slobodnog prostora na početnom ekranu. Meni je sve dupke puno widgeta i foldera.
Da imam još prostora popunio bi ga.
Mikeyy je offline  
Staro 06.02.2013., 12:35   #1773
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
da mi je znat čime ga popuniš, na desktopu mi je ono što stalno koristim i to je to
karlanal je offline  
Staro 06.02.2013., 13:18   #1774
Marko_mk
Premium
Moj komp

Marko_mk's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Marko_mk Pregled postova
Imam HTC Sensation kojem je razbijen ekran.
Ekran ne radi, odnosno kad se mobitel upali vide se crte po ekranu. Da li je potrebno zamjeniti i ekran i digitizer ili samo ekran?
Može pomoć oko ovoga? Dosta mi je hitno
Hvala
Marko_mk je offline  
Staro 06.02.2013., 20:47   #1775
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Marko,
Ja sam imao sličan problem sa One X-om (inače od nedavno mob od kolege Gabre)... ekran je bio razbijen... U Agramservisu su promijenili i digitizer uz objašnjenje da bi u suprotnom moglo doći do propuštanja prašine u ekran, i da jednostavno to nije to.... e sad...

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
koji ti se ROM pokazao dobrim?
Ja bi svakako preporučio Liquid smooth, tad je bio definitivno "najsmooth" rom kako i samo ime sugerira, pa Ice Cold Yelly, što zbog domoljubnih razloga a i također je krcat opcijama... I kao što neko reče ViperX, šteta što nisam imao prilike isprobati JB varijantu, no ako je i sjena onome na ICS baziranom bit ćeš zadovoljan, sve pod uvjetom da ti se htc Sense sučelje sviđa.... Pošto si prešao sa ajfona slobodno isprobaj i MIUI rom, kad bi bio baba vračara rekao bi čak da bi ti se on mogao najviše svidjet.... Kako god bilo, isprobavaj, i pokušaj se ne navuć na svakodnevno flashanje romova hahah ali to i jesu čari androida
sh0kre je offline  
Staro 06.02.2013., 22:24   #1776
Mikeyy
Premium

Citiraj:
Autor karlanal Pregled postova
da mi je znat čime ga popuniš, na desktopu mi je ono što stalno koristim i to je to
4x1 widget sata i vremenske prognoze, preko sata se ulazi i u alarm
4x2 pure calendar agenda widget, raspored sastanaka, to do lista itd...
3 foldera sa najčešće korištenim aplikacijama
1 aplikacija (zadaci)

To ti je to, 4x4 mreža popunjena.
Mikeyy je offline  
Staro 07.02.2013., 10:39   #1777
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
To ti je to, 4x4 mreža popunjena.
Ah ti inferiorni launcheri
Staro 08.02.2013., 16:52   #1778
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Marko,
Ja sam imao sličan problem sa One X-om (inače od nedavno mob od kolege Gabre)... ekran je bio razbijen... U Agramservisu su promijenili i digitizer uz objašnjenje da bi u suprotnom moglo doći do propuštanja prašine u ekran, i da jednostavno to nije to.... e sad...

Ja bi svakako preporučio Liquid smooth, tad je bio definitivno "najsmooth" rom kako i samo ime sugerira, pa Ice Cold Yelly, što zbog domoljubnih razloga a i također je krcat opcijama... I kao što neko reče ViperX, šteta što nisam imao prilike isprobati JB varijantu, no ako je i sjena onome na ICS baziranom bit ćeš zadovoljan, sve pod uvjetom da ti se htc Sense sučelje sviđa.... Pošto si prešao sa ajfona slobodno isprobaj i MIUI rom, kad bi bio baba vračara rekao bi čak da bi ti se on mogao najviše svidjet.... Kako god bilo, isprobavaj, i pokušaj se ne navuć na svakodnevno flashanje romova hahah ali to i jesu čari androida
probat ću, svakim danom nalazim stvari koje su mi bolje riješene na iphoneu
Gabre je offline  
Staro 12.02.2013., 10:02   #1779
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Pozdra zna li netko di uzet jacu bateriju za htc senzation tu kod nas.... Ima na ebaju od 2450mah ali sumnjam u tu kvalitetu
gbijelic je offline  
Staro 12.02.2013., 10:25   #1780
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ah ti inferiorni launcheri
Baš.. Ja imam grid 5x6 i rado bi još i više
raliSHA je offline  
Staro 12.02.2013., 13:42   #1781
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

Citiraj:
probat ću, svakim danom nalazim stvari koje su mi bolje riješene na iphoneu

jedino šta je na iphoneu bolje je touchscreen, sve ostalo nije niti sjena

isprobao novu verziju viper x-a i čini mi se da ću ostat na njemu
posebno mi se sviđa glupost ali meni bitn glupost, paljenje i gašenje flashlitea preko power buttona

preporuka
karlanal je offline  
Staro 12.02.2013., 19:39   #1782
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Marko,

oprosti ali ostat na ics-u pored jb je glupost, daleko kvalitetniji, brži i fluidniji je jb
karlanal je offline  
Staro 14.02.2013., 14:55   #1783
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:

posebno mi se sviđa glupost ali meni bitn glupost, paljenje i gašenje flashlitea preko power buttona

preporuka

uff, touchscreen neću ni spominjat koliko je na iphoneu precizniji, točniji, brži, što god oćeš, ono neusporedivo. Do te granice da me iritira loš response i preciznost, nalazim se da 5 puta tapkam po istom mjestu da uhvati.

buđenje iz standbya na iphoneu trenutno, ovdje postoji zadrška i to očigledna, soft tipke reagiraju kako im se kad sprdne, uredno po dva puta stiskam,
bluetooth radi kako mu se sprdne u autu, uredno svaki drugi put moram paliti i gasiti bluetooth na mobu da bi mi se spojio s auto radiom, dok na iphoneu sam ga jednom syncao i zaboravio na njega, čim sam u autu, automatski se spaja i radi bez greške doslovno nijednom ali nijednom u godinu dana mi nije bilo da se nije htio spojiti. Ujedno, kad mi zvoni mob neće da zvoni na zvučnike od auta, nego samo na svoj speaker. Jedino pozitivno je što kad ugasim auto i izvučem ključ iz bravice dok sam u pozivu, ne puca veza nego prebaci na mob poziv, tu je iphone gubio vezu. ali takvu situaciju imam jednom u 3 mjeseca.

kamera je u kuxcu, autofocus tako reć ne radi, ručno moram uglavnom fokusirati, prelazak sa svijetle scene na tamnu mob jednostavno neće da prilagodi sliku itd. kvaliteta slika lošija nego na četvorci

ovo je moguće do Rom-a ali opet... prednja kamera mu je totalno loša, a meni je bitna zbog Skypa koji svaki dan koristim sa ženom

i tako, ima toga još, budem stavio ViperX pa ću vidjet. Ili se vratiti na full stock pa vidjet da li će navedeni problemi i dalje ostati.

jednostavno sam očekivao mrak mobitel, a ono zapravo razočaranje u puno stvari sa velikim ekranom.

da postoji iphone sa 4.3" ekranom i ovom rezom, nikad ne bi nešto drugo uzeo.
Gabre je offline  
Staro 14.02.2013., 21:34   #1784
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

neznam, stvarno nemogu reć da dijelim tvoje probleme

ja odkad sam na viperu prezadovoljan, jedino šta možda napravim ako se ne odlučim za sonya je da ću ubacit bateriju iz one-xa
karlanal je offline  
Staro 15.02.2013., 02:48   #1785
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:

preporuka
to imaš na većini romova, plus što si to možeš složiti na lockscreenu direktno

Citiraj:
neznam, stvarno nemogu reć da dijelim tvoje probleme

ja odkad sam na viperu prezadovoljan, jedino šta možda napravim ako se ne odlučim za sonya je da ću ubacit bateriju iz one-xa
iz onex+ , to je ok ideja, samo bojim se jako neisplativa, iako je ova baterija stvarno jadna, da se ne može čovjek pouzdati da će mu mob izdržati ujutro od 8 navečer do 10 je nedopustivo

ono, baterija je ko iz kineskih tableta kojima, baterija drži po 8-10 sati.

kad će izaći uopće službena nadogradnja za One X na 4.2. jelly bean
Gabre je offline  
Staro 15.02.2013., 09:03   #1786
Mikeyy
Premium

Meni One X je jedini android mobitel koji može izdržati dan.
Imao sam Desire i SGS2 i niti jedan mi nije mogao izdržati do kraja dana.

Sve sinkronizacije upaljenje, većinu vremena radi na 3G, samo poslijepodne kod kuće radi na wi-fi, ali nikada ne gasim wi-fi.
Full exchange sinkronizacija (email, kalendar, kontakti, zadaci), gmail, dropbox, wi-fi, nfc, oko 30-50 poziva dnevno.
Nisam siguran šta ti radiš sa njime da ti ne može izdržati dan.
Mikeyy je offline  
Staro 15.02.2013., 09:22   #1787
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

meni izdrži 10-12 sati, ašta se tiče flashlitea na power buttonu to nisam skužio na nijednom romu osim na viperu, meni presavršen feature pošto navečer kad šetam pse i kupim kakicu nemoram previše prčkat po mobu
karlanal je offline  
Staro 16.02.2013., 11:46   #1788
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
to imaš na većini romova, plus što si to možeš složiti na lockscreenu direktno

iz onex+ , to je ok ideja, samo bojim se jako neisplativa, iako je ova baterija stvarno jadna, da se ne može čovjek pouzdati da će mu mob izdržati ujutro od 8 navečer do 10 je nedopustivo

ono, baterija je ko iz kineskih tableta kojima, baterija drži po 8-10 sati.

kad će izaći uopće službena nadogradnja za One X na 4.2. jelly bean

Bio sam ti rekao vec da se taj HTC malo glupira, rade iste gluposti iz godine u godinu, tegra 3 SoC koji vise struje guta do vecine SoC-eva i oni stave na quad core 1800mah bateriju i to jos nedostupnu, koliko vidim i kamera ti je burek, predpostavljao sam to sad si i potvrdio iako imaju daleko brzi shutter speed kvaliteta je neznatno losija, cisto usporedbe radi usporedivao sam S2 i iphone 4s kameru i bile su tu podjednako, S2 malo realniji prikaz boja 4s mrvicu ostrije tj detaljnije slike (oba imaju 8mpix) a ti ovu kvalitetu HoX-a usporedujes sa cetvorkom koja ima 5mpix...

Sto se tice softwera svjedocio sam nesposobnosti htc-ovih developera da upropaste sensation prelaskom sa GB na ICS tako da su uredaj ucinili skoro pa ciglom bojim se sto bi moglo biti kad ili ako vec nije dosao 4.1 gdje projekt maslac mnogo vise guta GPU snage na SoC-u koji je poznat po visokoj potrosnji uz bateriju koja je iovako mizerna...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline  
Staro 16.02.2013., 12:02   #1789
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Gabre, imaš ozbiljnih problema sa svojim one xom.. kod mene touch radi ajmo reci jednako ako ne i bolje nego na iphone 5. Kod 5 me nervira što ne hvata dobro po rubovima. Lag kod paljenja postoji jedino u usporedbi sa iphoneom. Ustvari, to nije lag, iphone je jednostavno brži. Što se tiče bluetootha nisam znao da se iphone tako može spojit na auto radio. i baterija nije ništa lošija nego na iphoneu. I ove dole tipke rade besprijekorno.

I ja sam na stock romu, znači može biti još i bolje.

Hint: šalji to na servis. Ovo što ti touch ne prima kako treba i ove tipke dole je dosta za servis.
Staro 16.02.2013., 12:37   #1790
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pozdrav, jel mi može neko navesti glavne razloge zašto ne uzeti HoX? Netko tko ga ima malo duže vrijeme, koji su njegove najveće mane, hvala.
danc00 je offline  
Staro 16.02.2013., 12:44   #1791
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Nema razloga ne uzeti ga jer uz S3, Note2, Nokiu Lumiu 920 i iphone nemaš ništa bolje.

Minus po meni samo baterija. Baterija nije loša, ali može biti bolja. Neki orijentir, na senzaciji mi baterija trajala 8sati, ovdje 28 minimum.

E da, sjetih se.. Nema brzog punjenja baterije, punjenje traje jako, jako dugo.
Staro 16.02.2013., 12:48   #1792
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nokia ne dolazi u obzir, note prevelik, S3 preplastićan a iPhone ne volim. Pitam baš za HoX ono koje su glavni - od strane korisnika.

Eto kažeš baterija, ja iako nisam korisnik mogu dodat da je - kaj nema fizičku tipku za slikanje...takve stvari me zanimaju. Jer ja sam to skužil za vrijeme kaj sam ga gledal u centru.
danc00 je offline  
Staro 16.02.2013., 13:46   #1793
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Gabre, imaš ozbiljnih problema sa svojim one xom.. kod mene touch radi ajmo reci jednako ako ne i bolje nego na iphone 5. Kod 5 me nervira što ne hvata dobro po rubovima. Lag kod paljenja postoji jedino u usporedbi sa iphoneom. Ustvari, to nije lag, iphone je jednostavno brži.
Makneš sense lockscreen i staviš aosp i instantno je praktički.

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova

E da, sjetih se.. Nema brzog punjenja baterije, punjenje traje jako, jako dugo.
Jako dugo? Pa 2 i pol sata nije baš tako jako, jako dugo.
Sad sa JB kernelima kolko sam stigao vidjet ubacili su fastcharge, no ne znam jel samo za USB to.

Mana ni nema baš, baterija ajde traje jedan dan i na to se navikneš, al dobrim korištenjem.
Ostalo, hardverska tipka za kameru bi dobro došla, al nije da u današnje vrijeme nismo se navikli bez nje.
Ali ako imaš možda priliku za X+ onda bi na njega.
Juice je offline  
Staro 16.02.2013., 14:09   #1794
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Juice govorim o tvornickom One X. Nema aosp i nema brzog punjenja. Nije to ništa ekstra dugačko punjenje, ali S3 se drastično brže napuni.

Kada već moram naći neki minus, eto to je minus za mene. Inače je perfektan mob i jako povoljan. Nema ništa bolje za taj novac..
Staro 16.02.2013., 14:32   #1795
Mikeyy
Premium

Imaš opciju da makneš lockscreen i eto ti brzine, odmah si na početnom ekranu.
Mikeyy je offline  
Staro 16.02.2013., 19:52   #1796
karlanal
Premium

karlanal's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Nokia ne dolazi u obzir, note prevelik, S3 preplastićan a iPhone ne volim. Pitam baš za HoX ono koje su glavni - od strane korisnika.

Eto kažeš baterija, ja iako nisam korisnik mogu dodat da je - kaj nema fizičku tipku za slikanje...takve stvari me zanimaju. Jer ja sam to skužil za vrijeme kaj sam ga gledal u centru.
mobitel ti mogu svakako preporučit, i meni fali hw tipka za slikavanje
pogledaj ako moš nać dvojezgreni, bolji je od ovih naših četveronožaca

u usporedbi sa s3 je meni svakako bolji, sporiji nije nimalo s tim da je s3 napravljen od one plastičurine šta se rade gajbe od coca-cole
karlanal je offline  
Staro 17.02.2013., 13:31   #1797
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

evo što sam se malo duže družio s mobom, zaključio sam da je za sve probleme sa kamerom kriv rom, i to opako.
za osjetljivost toucha i preciznosti je kriv web browser, u delphinu radi JAKO dobro, u chromeu a u stock browseru je užas
baterija mi se stabilizirala, i sada mi drži po 25-30sati.
Iako je vjerujem opet problem rom-a što ponekad draina bateriju brzo, isto tako se nekad jako zagrije mob, a uglavnom hladan.

generalno postajem sve zadovoljniji uređajem, i definitivno je bestbuy za novce

imam gore Icecoldjelly sa portanim 4.2. androidom, i mislim da u tome leži cijela problematika. budem stavio ViperX ili neki čisti stock android pa ćemo vidjet.
Gabre je offline  
Staro 17.02.2013., 13:44   #1798
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Sense (a i ostale vendor modifikacije) je divan, krasan i zabavan u početku dok se ne shvati da sve te eye candy stvari samo usporavaju mobitel i troše bateriju. Stock Android (ili recimo CM) je već odavno dovoljno ispeglan i uz par widgeta i aplikacija može biti lijep i funkcionalan u isto vrijeme.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline  
Staro 17.02.2013., 17:30   #1799
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
evo što sam se malo duže družio s mobom, zaključio sam da je za sve probleme sa kamerom kriv rom, i to opako.
za osjetljivost toucha i preciznosti je kriv web browser, u delphinu radi JAKO dobro, u chromeu a u stock browseru je užas
baterija mi se stabilizirala, i sada mi drži po 25-30sati.
Iako je vjerujem opet problem rom-a što ponekad draina bateriju brzo, isto tako se nekad jako zagrije mob, a uglavnom hladan.

generalno postajem sve zadovoljniji uređajem, i definitivno je bestbuy za novce

imam gore Icecoldjelly sa portanim 4.2. androidom, i mislim da u tome leži cijela problematika. budem stavio ViperX ili neki čisti stock android pa ćemo vidjet.
Taman sam ti mislio odgovorit da nije do touchscreena nego do Browsera. Jednostavno drukčije računa dodir, tako da ako imalo omašiš neki mali link neće ga otvorit. Kad zumiraš i klikneš otvara. Ima jedan problem samo, taj stock Browser na JB i ICS-u je jako dobar, brži od svih aftermarket rješenja koje sam ja isprobao. Opera je možda i brža, nažalost dosta loše renderira stranice, odnosno "krivo" ih iscrtava, pogotovo neke mobilne.

Definitivno probaj neki čisti AOSP 4.1.2 ako je dostupan.
tutix je offline  
Staro 17.02.2013., 17:44   #1800
Ludy
Banned

Datum registracije: Jun 2007
Imam pitanje, radi se o HOX-u s najnovijim viperx romom. U pocetku sam bio super zadovoljan s baterijom screen time se vrtio oko 4+ sati, odjednom mi je baterija pocela katastrofa trajat. Evo naprimjer jucer sam ga skinuo s punjaca oko 1 ujutro, isao spavati, sad je 17:40 baterija na 50% a screen time on je oko 1h. Mobitel je jedva koristen danas i vecinu dana na wifi-u. Jel zna neko koji je uzrok tako naglog pada u trajanju baterije?

http://www.pohrani.com/f/3T/oR/1o3Vf...-17-174027.png
http://www.pohrani.com/f/2y/tW/3AK6M...-17-174037.png
Ludy je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno