Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.11.2012., 17:37   #1291
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor JoZ@ Pregled postova
nije mi jasno kak pokrečem taj mod jer ne vidim nikakvu ikonu koja bi pokrenula instalaciju

dal samo gemdata folder prekopiram u igru il kaj
tako je, ukoliko imas koji gamedata od prije mozes ga preimenovati (npr.gamedata1 ili kako hoces) i pokrenuti normalno igru
Najbolje je cista instalacija igre i onda copy gamedata (ne zaboravi onu uobicajnu promjenu gamedata false u true u system.ltx)

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2012., 18:08   #1292
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor zippo Pregled postova
tako je, ukoliko imas koji gamedata od prije mozes ga preimenovati (npr.gamedata1 ili kako hoces) i pokrenuti normalno igru
Najbolje je cista instalacija igre i onda copy gamedata (ne zaboravi onu uobicajnu promjenu gamedata false u true u system.ltx)
ma to znam
zbunila me priča oko instalacije moda
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2012., 19:34   #1293
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Pa kako zbunila nemože biti jasnije, bitno je samo spojiti te 2 rar datoteke u jedan folder i onda ga preimenovati u "gamedatu" koju samo kopiraš u igru sve sam lijepo napisao u zadnja 2-3 posta i objasnio barem se nadam

Zanima me jel vam to radi ili.....
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2012., 16:35   #1294
kasper_sky
Drive. vruummm,shatatataa
Moj komp

kasper_sky's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
skino sam.
totalni sam nub
daj mi reci jel mogu primenovat postojeću game datu u gamedata1 pa da ju zadržim. i onda ovo šta sa otpakiro stavim u novu gamedatu. pa da pokrenem.
dalje: di se nalazi ta appdata da ju zbrišem.
i ovo ne kužim "promjenu gamedata false u true u system.ltx"
di se to nalazi i kak to napravit.
(sry još sam mamuran)
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2012., 16:47   #1295
ECHO
Banned
Moj komp

1. izbriši tu gamedatu u cijelosti to svaki MOD ima i kad ga mjenjaš moraš to
izbrisati jer sa novim MOD-om dobiješ novu.

2. napravi obićan folder i obe skinute rar datoteke stavi u njega i raspakiraj ih.

3. kad si ih raspakirao taj folder preimenuješ u "Gamedatu" naravno bez
navodnika.

3. I samo tu Gamedatu ubaciš u igru i sve je gotovo

Folder "appdata"(u tome imaš još par foldera i tu se i igra sejva u svoju datoteku) se nalazi na prvom mjestu ćim otvoriš igru Stalker call of pripyat dakle pored svih ostalih (bin,texture,tu mora biti i ta gamedata koju trebaš smjestiti,levels i dr. folderi)

fsgame je taj ltx. fajl izgleda i treba biti ovakav:

;abbreviation = recurs|notif| root| add| ext| description
$app_data_root$ = true| false| $fs_root$| _appdata_\
$arch_dir$ = false| false| $fs_root$
$game_arch_mp$ = false| false| $fs_root$| mp\
$arch_dir_levels$ = false| false| $fs_root$| levels\
$arch_dir_resources$ = false| false| $fs_root$| resources\
$arch_dir_localization$ = false| false| $fs_root$| localization\
$arch_dir_patches$ = false| true| $fs_root$| patches\
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\
$game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\
$game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\
$game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\
$game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\| *.ogf;*.omf| Game Object files
$game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\| *.anm;*.anms| Animation files
$game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\| *.dm| Detail Model files
$game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\
$game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\
$game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\
$game_config$ = true| false| $game_data$| configs\
$game_weathers$ = true| false| $game_config$| environment\weathers
$game_weather_effects$ = true| false| $game_config$| environment\weather_effects
$textures$ = true| true| $game_data$| textures\
$level$ = false| false| $game_levels$
$game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\| *.script| Game script files
$logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\
$screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\
$game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\
$downloads$ = false| false| $app_data_root$

Evo mislim da je sad sve jasnije ili još nije

Inaće kod velike većine modova ova stavka je bitna i mora biti promjenjena da bi mod radio kako treba:

$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\

i tu se mora promjeniti false u true a sve ostalo ostane isto.

Ovoliko nisam objašnjavao valjda nikad u životu i mislio sam da je meni sve komplicirano i teško shvatiti i da sam ja noobina jer sve napravim na teži naćin ili radi ili ne jbg. odmah ide reinstal i brisanje jer nemam živaca

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 04.11.2012. u 16:58.
Staro 05.11.2012., 18:28   #1296
ECHO
Banned
Moj komp

Evo dobili smo Stalkera svih Stalkera na forum odnosno osobu kojoj možemo zahvaliti za Sigerous 2.2 mod(mod koji sam uploadao je njegovih ruku djelo) koji je doslovce preradio ispoćetka te postao novi ćlan PCE sa nickom "Bakica47" te mu ovom prilikom želim dobrodošlicu na forum
Staro 06.11.2012., 21:07   #1297
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Evo dobili smo Stalkera svih Stalkera na forum odnosno osobu kojoj možemo zahvaliti za Sigerous 2.2 mod(mod koji sam uploadao je njegovih ruku djelo) koji je doslovce preradio ispoćetka te postao novi ćlan PCE sa nickom "Bakica47" te mu ovom prilikom želim dobrodošlicu na forum
I ja mu zelim dobrodoslicu
covjek si je stvarno dao truda i sa SGM 2.2 je napravio posao, ako nista drugo samo njegov prijevod koji koristim sa drugom verzijom moda je zlatan, svaka mu cast

Staro 06.11.2012., 21:27   #1298
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Kapa dolje majstoru
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2012., 21:36   #1299
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Bakica47, u just won the internet
Nisam isprobao ovo njegovo, ali prema riječima kolega forumaša, svaka čast
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2012., 22:49   #1300
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Deder ga pozovite u temu, da čoek nešto i prozbori
Staro 07.11.2012., 12:21   #1301
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Na početku hvala na dobrodošlici. Nisam odmah odgovorio, bilo je malih problema sa registracijom, a i ja nemam iskustva sa forumima (ovo mi je prvi put). S prijevodom Stalkera započeo sam još'09. Potrajalo je zbog neznanja jezika ali sve se da ako se hoće. Isprobao mnoge modove ali mi je SGM mod izgledao najbolji i ostao sam na njemu. Međutim i on je imao dosta griješaka pa sam odlučio da i to ispravim. Ubacio i dosta svoga od tekstura do zvuka. Isprobao zadnju gamedatu (4,39GB) u ovih par dana i radi bez problema. Tekst se inaće može i samostalno upotrebljavati jer se pola prijevoda odnosi na original igru a ostalo na mod. Pošto sam isprobavao mnoge modove i prevađao ih sve je to ostalo u tekstu pa će odgovarati u velikom dijelu i onima koji igraju druge modove. Želja mi je bila da svima koji igraju Stalkera malo olakšam igranje i zato zahvaljujem ECHU koji me je uputio na forum. Ispričavam se na dužini pisanja, ali prvi put mi je.
Bakica47 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2012., 12:26   #1302
ECHO
Banned
Moj komp

odlićno sad sve radi, pa se i ovim putem zahvaljujem moderatorima koje sam jućer kontaktirao glede navedenih problema te je i to riješeno.

Evo i kolega se uspjeo javiti sad će Stalkeri imati dernek
Staro 07.11.2012., 20:25   #1303
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Bakica47 Pregled postova
Na početku hvala na dobrodošlici. Nisam odmah odgovorio, bilo je malih problema sa registracijom, a i ja nemam iskustva sa forumima (ovo mi je prvi put). S prijevodom Stalkera započeo sam još'09. Potrajalo je zbog neznanja jezika ali sve se da ako se hoće. Isprobao mnoge modove ali mi je SGM mod izgledao najbolji i ostao sam na njemu. Međutim i on je imao dosta griješaka pa sam odlučio da i to ispravim. Ubacio i dosta svoga od tekstura do zvuka. Isprobao zadnju gamedatu (4,39GB) u ovih par dana i radi bez problema. Tekst se inaće može i samostalno upotrebljavati jer se pola prijevoda odnosi na original igru a ostalo na mod. Pošto sam isprobavao mnoge modove i prevađao ih sve je to ostalo u tekstu pa će odgovarati u velikom dijelu i onima koji igraju druge modove. Želja mi je bila da svima koji igraju Stalkera malo olakšam igranje i zato zahvaljujem ECHU koji me je uputio na forum. Ispričavam se na dužini pisanja, ali prvi put mi je.
Majstore. iskreno, za mene si se pojavio u krivo vrijeme jer imam posla preko glave pa ne stignem zaigrat. Čekam da projekt neki završi, a onda idem u DETALJNO proučavanje tvog moda. A inače sam ovdje poznat kao detaljist
Staro 07.11.2012., 20:53   #1304
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Drago mi je da postoji interes. I prije registracije pratio sam vaše razgovore i vidio da ti Drug Brko daješ dobre savjete drugima, da imaš iskustva sa igrom. Jučer završio zadnju gamedatu koju sam još malo ispolirao (npr. bilo mi je čudno da napuštena vozila izgledaju poprilično dobro pa sam im dodao nešto hrđe). Ovu gamedatu poslat ću ECHU s kojim se već duže dopisujem na skypeu, jer nemam iskustva kako se to stavlja na linkove.
Staro 09.11.2012., 14:22   #1305
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Drago mi je da postoji interes. I prije registracije pratio sam vaše razgovore i vidio da ti Drug Brko daješ dobre savjete drugima, da imaš iskustva sa igrom. Jučer završio zadnju gamedatu koju sam još malo ispolirao (npr. bilo mi je čudno da napuštena vozila izgledaju poprilično dobro pa sam im dodao nešto hrđe). Ovu gamedatu poslat ću ECHU s kojim se već duže dopisujem na skypeu, jer nemam iskustva kako se to stavlja na linkove.
odličan posao si napravio, barem ovo što sam vidio po SS-ovima.
sad bi samo bilo poželjno da se napravi kakav torrent ili da se uploada negdje kompletan GAMEDATA, ZIP-an naravno. Treba vidjeti gdje bi se to moglo uploadati u jednom komadu.
Ili napraviti u WinRAR-u arhivu od više dijelova pa skidati sa JDownloaderom. Naravno, sa reklamom po svuda da postoji HR mod za Call of Pripyat

eto, samo jedan prijedlog. Nudim se da mi se pošalje DVD sa GAMEDATA i ja ću to drage volje postaviti na neki hosting i napraviti upute kako najlakše skinuti.
Staro 09.11.2012., 15:00   #1306
ECHO
Banned
Moj komp

Pa ja sam postavio prvu dorađenu "gamedatu" i na str. prije imaju linkovi za skinuti jedino ako je netko skinuo nisam dobio povrat informacija da li to tako radi.I napravio sam 2 rar datoteke cca 800MB i uploadao na DepositeFiles tamo je dozvoljeno do 10GB jedino neznam koliko se ćuvaju upload datoteke.

Kad dobijem najnoviju dorađenu "gamedatu" uploadat ću je isto tako jedino što je dosta veće cca 5GB(samo podijeliti na 5 rar datoteka od 1GB otprilike) pa neće biti problem jedino što je postupak poprilićno dug(dugo traje) mislim da će se ta datoteka uploadati cca 6-7h barem se nadam

@Brko

Vidi se da si bio odsutan jedno vrijeme

Zadnje izmijenjeno od: ECHO. 09.11.2012. u 15:06.
Staro 09.11.2012., 18:28   #1307
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Je, my bad, predugo sam izbivao, sorry
Staro 11.11.2012., 19:08   #1308
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Gdje ste bando Stalkerska, slabo mi dizete temu
Svaka cast Bakica47, na prijevodu, preradi i radu na SGM-u. Dobio sam bio od Echa dvd sa prvim tvojim uratkom ali nikako nije htio raditi. Zato sam iskoristio tvoj prijevod u kombinaciji sa ruskim SGM 2.2 i radi dobro. Malo trza ali sam navikao

Staro 12.11.2012., 04:21   #1309
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Citiraj:
Autor zippo Pregled postova
Gdje ste bando Stalkerska, slabo mi dizete temu
Svaka cast Bakica47, na prijevodu, preradi i radu na SGM-u. Dobio sam bio od Echa dvd sa prvim tvojim uratkom ali nikako nije htio raditi. Zato sam iskoristio tvoj prijevod u kombinaciji sa ruskim SGM 2.2 i radi dobro. Malo trza ali sam navikao
Žao mi je što ne radi i nije mi jasno zašto ne radi. Svaki put kad sam preradio provjeravao sam 3-4 puta i radilo je. Prije par dana napravio sam još jednu preradu i evo sada u 4.15 h po treći put je provjeravam i nijedan problem. Poboljšao sam još teksture, zvuk, Poboljšao parametre nekih oružja i ispravio neke gramatičke griješke u tekstu. Ima ga toliko da nije ni čudo da nešto pogriješim jer sam dnevno na igri po16 sati pa umor učini svoje. Stalkera COP-a imam snimljena na dva mjesta, jedan je ruska a drugi engleska verzija, te mogu na obadva isprobavati mod. Istina, imam osjećaj da na engleskoj verziji(original) igra ide glatkije(minimalno trzanje). Zašto? To do sada nisam uspio otkriti.
Staro 12.12.2012., 16:24   #1310
gmax
Tuco “the Rat” Ramirez
Moj komp

gmax's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
bitComposer Entertainment acquires S.T.A.L.K.E.R. license

Citiraj:
Eschborn/Frankfurt, December 12, 2012: bitComposer Entertainment AG has acquired the exclusive worldwide rights for future video game adaptations of the acclaimed S.T.A.L.K.E.R. brand from Boris Natanovich Strygatsky. This is the second strong international license that the Eschborn-based company has acquired within the space of a few years, and this move ensures that the successful series will continue. Further details will be released shortly.

"The acquisition of the S.T.AL.K.E.R. license serves as an important cornerstone for the further international orientation of bitComposer Entertainment AG," says Stefan Weyl, member of the bitComposer Entertainment AG executive board. "For us, this brand represents a bridge to an important segment of triple-A products and a milestone in the history of the company. We would like to express our gratitude to Boris Natanovich Strygatsky."

"S.T.A.L.K.E.R. is a reputable brand with a long history of success. To date, the series has sold many millions of units worldwide," says Wolfgang Duhr, member of the bitComposer Entertainment AG executive board. "Naturally, we'd like to tap into the success of this series, and we see a great deal of potential for the future."

Since the 2007 release of the first part, "Shadow of Chernobyl," the S.T.A.L.K.E.R. series has received numerous national and international awards. "Shadow of Chernobyl" has sold over 300,000 copies in the German-speaking countries alone. The series has received exceptional overall reviews worldwide, with average ratings of 82% (Metacritic) for Shadow of Chernobyl and 80% (Metacritic) for Call of Pripyat. So far, the three titles in the S.T.A.L.K.E.R. series have been released exclusively for Windows PC.

The games in the S.T.A.L.K.E.R. series are adapted from the novel Roadside Picnic by the brothers Arkady and Boris Strugatsky, which was also the basis of a film. The film Stalker, directed by Andrei Tarkovsky, was produced in 1979, and is considered a classic of Soviet cinema.

bitComposer Entertainment AG has acquired the rights for future game adaptations of the S.T.A.L.K.E.R. brand. All other rights remain with the Strugatsky brothers.

Boris Natanovich Strugatsky passed away unexpectedly on the 19th of November, 2012, at the age of 79.
gmax je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2012., 22:08   #1311
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Nemam niš protiv ovoga, no čekamo da se bivši GSC ili ono kaj je od njega ostalo, da se očituju na tviteru vezano za ovo.
Staro 22.12.2012., 22:17   #1312
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

evo napokon zaigrah bakičin mod
sve 5 samo kad hoču u opcije onda se sruši
Staro 24.12.2012., 14:34   #1313
ECHO
Banned
Moj komp

@ Joza

Evo ti link gdje je uploadan 1 fajl skini ga i prekopiraj u gamedata\scripts folder i trebalo bi biti OK probaj pa javi naravno skriptu mi je poslao kolega Bakica47.

http://speedy.sh/cUCqJ/ui-mm-opt-main.script
Staro 24.12.2012., 14:48   #1314
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Citiraj:
evo napokon zaigrah bakičin mod
sve 5 samo kad hoču u opcije onda se sruši
Oprosti zbog problema. Promakla mi je ta greška. Zamolio sam ECHA da ti pošalje ispravak. Od tada sam još dosta toga napravio. Nedavno sam napravio još jednu, isprobao je i radi 100%. Velika je 5,16GB. Dosta izmjena u zvukovima i grafici i neke druge stvari. Uskoro je šaljem ECHU. Ujedno sretan i blagoslovljen Božić i Nova godina svim stalkerima i njihovim obiteljima.
Staro 25.12.2012., 20:27   #1315
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

u misiji kod oslobođenja stalkera od bandita
propo sam kroz zid i našo se kod baze na pruzi

aj stavite tu novu verziju negdje da ju skinem
Staro 25.12.2012., 21:29   #1316
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Citiraj:
u misiji kod oslobođenja stalkera od bandita
propo sam kroz zid i našo se kod baze na pruzi

aj stavite tu novu verziju negdje da ju skinem
To nije nikakva greška u igri nego u Zatonu, Jupiteru i Pripiatu postoje prostorne anomalije koje te prenesu na drugo mjesto. Ako imaš u tom trenutku oružje u ruci izgubiš ga. Ako si pažljiviji uočit ćeš ih na vrijeme (drugačiji zvuk, vrtlog). I meni, koji znam napamet za sve gdje se nalaze, znalo se u žurbi dogoditi da uletim. Zato sam sada u dodao grafički dodatak (plavkasto osvetlenje) da se bolje uoče.
Staro 26.12.2012., 10:31   #1317
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Majstore, a da skupimo pare i otkupimo prava od GSC-a, pa da ti napraviš dvojku, a ?
Staro 27.12.2012., 19:13   #1318
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Citiraj:
Oprosti zbog problema. Promakla mi je ta greška. Zamolio sam ECHA da ti pošalje ispravak. Od tada sam još dosta toga napravio. Nedavno sam napravio još jednu, isprobao je i radi 100%. Velika je 5,16GB. Dosta izmjena u zvukovima i grafici i neke druge stvari. Uskoro je šaljem ECHU. Ujedno sretan i blagoslovljen Božić i Nova godina svim stalkerima i njihovim obiteljima.
eto sad kad kliknem na opcije igra se sruši
x-ray engine

Staro 28.12.2012., 05:49   #1319
Bakica47
Premium

Bakica47's Avatar

Citiraj:
eto sad kad kliknem na opcije igra se sruši
x-ray engine

Sad mi stvarno više ništa nije jasno. Ista ta gamedata radi kod ECHA normalno. Ako hoćeš strpi se i pričekaj zadnju. Ako si blizu mene (Zagreb, Gajnice) možemo se naći.
Staro 28.12.2012., 08:54   #1320
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Citiraj:
Ako si blizu mene (Zagreb, Gajnice) možemo se naći.
dogovoreno
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno